Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip išsireikalauti alimentus?!

QUOTE(DeimantėMiš @ 2012 09 17, 18:07)
Sveikos, norėjau pasiteirauti gius vaikui kada galima kreiptis į teismą dėl alimentų, tėvystės nustatymo, nes tėvas atsisako vaiko, kokių dokumentų reikia? susituokę nebuvom

Kad ir siandiena 4u.gif Teisiates i ateiti ir uz praejusi laika nuo gimimo mirksiukas.gif
Atsakyti
Geros naujienos toms, kurių vaikų tėčiai toli ir nesijaučia esą atsakingi už savo vaikų gerbūvį:

http://www.15min.lt/...smenu-56-258968
Atsakyti
Mano pažįstamai, tai buvo taip, kad tėvystė nenustatyta,bet kas įdomiausia, ji net nežinojo kas vaiko tėvas smile.gif Na ji gerokai vyresnė už mane. Sako pamenu tik tiek, kad jiss dirbo vairuotoju ir kuriam rajone gyveno, bet nei pavardės, nei adreso... biggrin.gif (ji ne draugė, tik pažįstama) biggrin.gif
Bet kreipėsi į advokatą Paulavičių ir padėjo. Kažkaip iš garantinio fondo ar iš kur jai moka dabar. Bet vistiek neužtenka pinigų vaikams, darbo neturėjo, tai išvyko iš LT. sad.gif
Atsakyti
Sveikos mergaitės.

Bandysiu sudėti taškus ant į ir oficialiai prisiteisti alimenus bei vaiko gyvenamąją vietą prisiteisti su savimi. Reikia Konkrečių patarimų.

Esu deklaruota Kauno rajone,. Ten turiu pagal paveldėjima nekilnojamo turto (buto dalis) kuriame gyvena mano 2 broliai, močiutė ir patėvis.

Pati gyvenu Vilniuje- nuomojuosi butą 2k. Gyvenam su dukra dviese.

Kur man kreiptis dėl vaiko gyv. vietos nustatymo ir alimentų?- Į kauno raj savivaldybę?
Dokumentai reikalingi:- pasas + vaiko gimimo liudijimas?

Gal dar kažko reikia? (mano deklaracijos anspaudas yra pase)

Pajamų deklaracija? Vykti į sodrą ar Kauno raj savivaldybę (jie ten mato pajamas)

Išmokų jokių negaunu, nes tėvelis "deklaravo" nemažą sumą pajamų už 2011 m.

Susituokę nebuvom, vaiko pavardė-mano. Tėtis gimimo liudijime įrašytas.

tai tiek, surašykit dar ką galite patart, nes vistik reiks imt laisvadienį ir ne vieną važinėjimui Kaunan. Noris kuo labiau būt pasiruošus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astaxa: 07 lapkričio 2012 - 13:06
Sveikos mamytes, oj pavydziu jum tiek stiprybes, kurios kazkaip tai turesiu igauti ir as, busiu vienisa mama, siuo metu esu 2men nescia, o teveliui nusisvilpti i tai, susitikinejom su juo keleta menesiu, paskui nutruko musu bendravimas, ir as jam po beveik dvieju men pasakiau kad laukiuosi tai praktiskai pasiunte mane, va dar klausiau kraujo grupes tai nei tos nesako...o dar problema, as nezinau jo pavardes doh.gif

kaip sakot ar verta kovoti ir ar butu imanoma gimus vaikeliui issireikalauti is jo alimentu?kaip sakot ar verta kovoti ir nenuleisti ranku? g.gif
Atsakyti
QUOTE(miegancioji @ 2012 11 08, 12:26)

kaip sakot ar verta kovoti ir ar butu imanoma gimus vaikeliui issireikalauti is jo alimentu?kaip sakot ar verta kovoti ir nenuleisti ranku? g.gif

Jus pati tik zinot ar verta. Nes kovoti reikes. Jei DNR tyrimas parodys,kad vaikas jo, tai aliemntus priteis. Ar jis juos mokes,neaisku. Reiketu apgalvoti,ar verta..
Atsakyti
QUOTE(*liūtė* @ 2012 11 08, 12:44)
Jus pati tik zinot ar verta. Nes kovoti reikes. Jei DNR tyrimas parodys,kad vaikas jo, tai aliemntus priteis. Ar jis juos mokes,neaisku. Reiketu apgalvoti,ar verta..

vaikas tikrai jo..tik va, neaisku ar mokes verysad.gif taip noretusi tam nieksui atsilyginti, mes moterys turim prisiimti visa atsakomybe, o jiem tai kas, padaro ir sukis kaip nori, itariu kad daug vargo butu bandant kazko issieskoti verysad.gif
Atsakyti
Kodel taip is kart "nieksui atsilyginti"? alimentai yra skirti vaikui islaikyti o ne tevui atsilyginti schmoll.gif
Atsakyti
atsilyginti uz nenorejima prisiimti atsakomybes ir graziuoju prisideti prie vaiko auginimo, alimentai manau jau ta priemone kur turi reikalauti, nes prasant negauni...tai toks ir atsilyginimas, o alimentai aisku ir butu vaiko islaikymui, o ne vien tam kad atsilyginti 4u.gif
Atsakyti
smile.gif isivaizduoju, kad iskaudinta jautiesi, del jo abejingumo, bet ir situacija ne iprastine juk pas jus. Buk atlaidesne ir duok jam laiko. O kartu ir sau. Nedega dar sitas reikalas, o tavo geranoriskumas gali padet tevui sukurt rysi su busimu vaiku, o ne atstumt ji nuo tevystes dar net vaikeliui negimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Algyte @ 2012 11 08, 16:07)
smile.gif isivaizduoju, kad iskaudinta jautiesi, del jo abejingumo, bet ir situacija ne iprastine juk pas jus. Buk atlaidesne ir duok jam laiko. O kartu ir sau. Nedega dar sitas reikalas, o tavo geranoriskumas gali padet tevui sukurt rysi su busimu vaiku, o ne atstumt ji nuo tevystes dar net vaikeliui negimus  4u.gif

oi patikek kaip noreciau kad jis noretu kurti ta rysi su vaiku, kad vaikelis zinotu kas yra jo tevas ir panasiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(miegancioji @ 2012 11 08, 11:26)
siuo metu esu 2men nescia, o teveliui  nusisvilpti i tai,

o dar problema, as nezinau jo pavardes doh.gif 

o tai kaip jį į teismą paduosi? Jei kraujo grupės nesako, tai ir pavardės nesakys.

QUOTE(miegancioji @ 2012 11 08, 12:06)
taip noretusi tam nieksui atsilyginti, mes moterys turim prisiimti visa atsakomybe, o jiem tai kas, padaro ir sukis kaip nori,

PADARYMUI reikia dviejų asmenų. Kaip supratau, jis tavęs neišprievartavo, taigi už neštumą atsakingi abu, tai nepulk vien jo kaltint. Juk (gal) suaugus esi ir žinai iš kur vaikai atsiranda. Ir koks dar čia atsilyginimas??? Alimentai ne bausmė vyrui, o pagalba vaiko auginimui.
Neskubėk. Pamėgink (per pažįstamus) išsiaiškint jo pavardę, gimimo datą. Jei norėsi paduot į teismą, tai reikės šių duomenų. O gal dar pas tą "erelį" atgims tėviški jausmai ir viskas savaime išsispręs.
Atsakyti