Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip išsireikalauti alimentus?!

QUOTE(Bugutis @ 2013 03 08, 18:08)
As suprantu nepritekliu,pykcius,,nu daug suprantu. Bet tiek popieriu tvarkyti,viska keisti,,tik del to,kadsavo vaiko saskaita 400lt sutaupyt? Nu niekaip nesuvokiu

Pas mane nuo jo du vaikai, tai mokejimai didesni. Jis ir nemoka pinigu ne del to, kad jam nepakeliama finansine nasta, jis nemoka is principo,..as itariu jis nustojo moketi po to, kai pamate mano komentara viena fb apie antstoliu darba..tada savo mamai pasake "na dabar as jai parodysiu", greiciausiai si "jo svarbumo demonstarcija" ir pasireiske tame, kad norejo paradyti man kur mano vieta be jo alimentu..bet..deja..neisdege.. doh.gif
Atsakyti
Laba diena, 2004 metais issiskyriau su vyru. Skyrybos vyko abipusiu susitarimu. Yra sunus. Teismo sprendime buvo parasyta, kad buves vyras mokes po 100 lt kas menesi alimentu. Taciau nemokejo, vis aiskino, kad turi visokiu bedu. 2013 02 kreipiausi i anstoli del skolos isieskojimo, pasirodo, kad su teismo sprendimu turejo buti isduotas ir vykdomasis rastas, kadangi jo neturejau, vykdomaji rasta gavau tik siu metu vasario pabaigoje. Siuo pagrindu buves vyras gincija skolos suma. Remiasi tuo jog 2011 10 men isiteisejo nauja cpk 606 pataisa, kurioje nurodomas vykdomojo rasto pateikimo trumpesnis terminas. Ar gali teismas priimti jam palanku sprendima ir nurasyti jo skola sunui? Aciu labai
Atsakyti
QUOTE(Noire @ 2013 04 19, 21:03)
Laba diena, 2004 metais issiskyriau su vyru. Skyrybos vyko abipusiu susitarimu. Yra sunus. Teismo sprendime buvo parasyta, kad buves vyras mokes po 100 lt kas menesi alimentu. Taciau nemokejo, vis aiskino, kad turi visokiu bedu. 2013 02 kreipiausi i anstoli del skolos isieskojimo, pasirodo, kad su teismo sprendimu turejo buti isduotas ir vykdomasis rastas, kadangi jo neturejau, vykdomaji rasta gavau tik siu metu vasario pabaigoje. Siuo pagrindu buves vyras gincija skolos suma. Remiasi tuo jog 2011 10 men isiteisejo nauja cpk 606 pataisa, kurioje nurodomas vykdomojo rasto pateikimo trumpesnis terminas. Ar gali teismas priimti jam palanku sprendima ir nurasyti jo skola sunui? Aciu labai

Kažkaip nematau aš ryšio dėl skolos dydžio ir vykdomojo rašto... vykdomasis raštas yra prievartinė išeškojimo priemonė, bet ne skolos dydį nustatantis dokumentas. Tai, kad raštas išduotas tik šiemet nepakeičia 2004 m. teismo sprendimo, pagal kurį jis privalo išlaikyti vaiką g.gif

aišku, gal dar reiktų reiktų pasiklausi advokato g.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erendira: 22 balandžio 2013 - 10:36
QUOTE(Erendira @ 2013 04 22, 12:34)
Kažkaip nematau aš ryšio dėl skolos dydžio ir vykdomojo rašto... vykdomasis raštas yra prievartinė išeškojimo priemonė, bet ne skolos dydį nustatantis dokumentas. Tai, kad raštas išduotas tik šiemet nepakeičia 2004 m. teismo sprendimo, pagal kurį jis privalo išlaikyti vaiką  g.gif

aišku, gal dar reiktų reiktų pasiklausi advokato g.gif

ir aš taip, galvojau, kol ex nepadavė anstolio į teismą, už jo kaip žmogaus teisių pažeidimą.Remiantis CPK 606 str. pakeitimais. Šiuo metu laukiu, koks bus teismo sprendimas. Nes mano akimis žiūrint dokumento data neatleidžia gerbiamo ex nuo pareigos išlaikyti vaiką, kurios jam savanoriškai vykdyti niekaip nepavyko. Labai bijojo, kad aš pralobsiu iš 100 lt per mėnesį.
Kitas klausimas, gal kas pasidalintų patirtimi, kaip buvo sprendžiamas ex pajamų slėpimo klausimas, kai visas turimas turtas yra registruojamas kitos žmonos vardu, ir pajamas (neoficialias) taip pat reikalui esant yra dedamos į dabartinės žmonos sąskaitą. Ar esate pasinaudoję galimybe kreiptis į teismą, kad alimentai būtų išieškomi iš dabartinės ex žmonos turto ar pajamų? O taip pat kad būtų užginčyti turto perdavimai tretiesiems asmenims, po anstolio išieškojimo veiksmų pradžios?
Atsakyti
QUOTE(Noire @ 2013 04 25, 18:23)
ir aš taip, galvojau, kol ex nepadavė anstolio į teismą, už jo kaip žmogaus teisių pažeidimą.Remiantis CPK 606 str. pakeitimais. Šiuo metu laukiu, koks bus teismo sprendimas. Nes mano akimis žiūrint dokumento data neatleidžia gerbiamo ex nuo pareigos išlaikyti vaiką, kurios jam savanoriškai vykdyti niekaip nepavyko. Labai bijojo, kad aš pralobsiu iš 100 lt per mėnesį.
Kitas klausimas, gal kas pasidalintų patirtimi, kaip buvo sprendžiamas ex pajamų slėpimo klausimas, kai visas turimas turtas yra registruojamas kitos žmonos vardu, ir pajamas (neoficialias) taip pat reikalui esant yra dedamos į dabartinės žmonos sąskaitą. Ar esate pasinaudoję galimybe kreiptis į teismą, kad alimentai būtų išieškomi iš dabartinės ex žmonos turto ar pajamų? O taip pat kad būtų užginčyti turto perdavimai tretiesiems asmenims, po anstolio išieškojimo veiksmų pradžios?

As jusu vietoj tai duociau i teisma alimentu didinimui, del visu kitu geriausia pasitarti su teisininku ar tuo paciu anstoliu.
Atsakyti
QUOTE(Rykute @ 2013 04 25, 23:29)
As jusu vietoj tai duociau i teisma alimentu didinimui, del visu kitu geriausia pasitarti su teisininku ar tuo paciu anstoliu.

Tai, kad ir to 100 lt niekaip nepavyksta išieškoti. Nes vos tik anstolis areštavo ex sąskaitas, iš karto jis tapo vargšu be pajamų ir turto. Bet su advokatu jau kalbėjau, dėl alimentų didinimo, tik reikia išspręsti dabartinę situaciją. Nes žmogus bando įrodyti, kad aš krokodilas.
Atsakyti
QUOTE(Noire @ 2013 04 26, 07:41)
Tai, kad ir to 100 lt niekaip nepavyksta išieškoti. Nes vos tik anstolis areštavo ex sąskaitas, iš karto jis tapo vargšu be pajamų ir turto. Bet su advokatu jau kalbėjau, dėl alimentų didinimo, tik reikia išspręsti dabartinę situaciją. Nes žmogus bando įrodyti, kad aš krokodilas.

Esu kažką girdėjus, kad galima sužaisti su bedru šeimos turtu pagal CK ir išsieškoti vieno sutuoktinio skolas iš kito sutuoktinio... Šita, paduok policijai prašymą patraukt baudžiamojon atsakomybėn už vengimą išlaikyti vaikus, yra BK straipsnis, čia nebus svarbu, kad pinigų neturi. Iš šiaip, kas patikėtų, kad nebūdamamas nepaeinantis invalidas žmogus 10 metų visai neturės pinigų. mirksiukas.gif
Na ir fruktas blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Erendira @ 2013 04 26, 08:05)
Esu kažką girdėjus, kad galima sužaisti su bedru šeimos turtu pagal CK ir išsieškoti vieno sutuoktinio skolas iš kito sutuoktinio... Šita, paduok policijai prašymą patraukt baudžiamojon atsakomybėn už vengimą išlaikyti vaikus, yra BK straipsnis, čia nebus svarbu, kad pinigų neturi. Iš šiaip, kas patikėtų, kad nebūdamamas nepaeinantis invalidas žmogus 10 metų visai neturės pinigų.  mirksiukas.gif
Na ir fruktas  blink.gif

BK 164 str. ir patikėkite reiks pastangų, kad įrodytumėte, kad gali mokėti priteistą išlaikymą, bet nemoka piktybiškai.
Kas patikėtų? - mūsų teisinė sistema doh.gif kuri tingi pajutinti pirštą tam, kad išsiaiškintų aplinkybes.
Atsakyti
QUOTE(smilty @ 2013 04 26, 09:53)
BK 164 str. ir patikėkite reiks pastangų, kad įrodytumėte, kad gali mokėti priteistą išlaikymą, bet nemoka piktybiškai.
Kas patikėtų? - mūsų teisinė sistema  doh.gif kuri tingi pajutinti pirštą tam, kad išsiaiškintų aplinkybes.

Suprantu... šiaip, pats jau faktas kad 10 m neatsiranda 100 lt rodo piktybiškumą, bet čia mums...

tačiau, manau, verta bandyti viską. Aš bandyčiau.
Atsakyti
QUOTE(Erendira @ 2013 04 26, 12:13)
Suprantu... šiaip, pats jau faktas kad 10 m neatsiranda 100 lt rodo piktybiškumą, bet čia mums...

tačiau, manau, verta bandyti viską. Aš bandyčiau.

Ir aš taip manau. Parašysiu kaip klostysis situacija. Kad kitos mamos galėtų pasinaudoti patirtimi.
Atsakyti
Sveikos mamos,

kagi jau įvyko akistata pas bylos tyrėją. Išgirdau kokius kaltinimus man ruošia gerbiamas ex. Tai ir kaltinimas šmeižtu, o taip ir pažadėjo, kad sūnui sulaukus pilnametystės, jis tuojau pat paduos sūnų į teismą, tam, kad teismas priteistų ex kaip tėvui išlaikymą iš sūnaus. Pasirodo, jis dabar dėl mano ir sūnaus kaltės negali niekur įsidarbinti. Kai paklausiau, kas konkrečiai trukdo jam dirbti, paaiškėjo, kad anstoliui areštavus sąskaitas jis nebegali niekur įsidarbinti biggrin.gif . Pirmą kartą gyvenime išgirdau tokią priežastį smile.gif Lauksim teismo.
Atsakyti
QUOTE(Noire @ 2013 07 15, 14:27)
Sveikos mamos,

kagi jau įvyko akistata pas bylos tyrėją. Išgirdau kokius kaltinimus man ruošia gerbiamas ex. Tai ir kaltinimas šmeižtu, o taip ir pažadėjo, kad sūnui sulaukus pilnametystės, jis tuojau pat paduos sūnų į teismą, tam, kad teismas priteistų  ex kaip tėvui išlaikymą iš sūnaus. Pasirodo, jis dabar dėl mano ir sūnaus kaltės negali niekur įsidarbinti. Kai paklausiau, kas konkrečiai trukdo jam dirbti, paaiškėjo, kad anstoliui areštavus sąskaitas jis nebegali niekur įsidarbinti biggrin.gif . Pirmą kartą gyvenime išgirdau tokią priežastį smile.gif Lauksim teismo.

Konkrečius vėjus pilietis kalba biggrin.gif kaip sakoma, blogam šokėjui ir ... maišo... Negali mat įsidarbinti biggrin.gif O dėl to, kad prisiteis iš vaiko, kai tik tas taps pilnametsi, nereikia taip jau ir bijoti mirksiukas.gif Čia kliedesys isterškas. pagal CK teismas gali priteisti iš vaikų išlaikymą tevams, jei pastariesiems tikrai to reikia. Bet, jei tėvas neturi pajamų dėl aplaidumo, nedėjo pastangų bla bla bla, tai čia visai ne priežastis priteisti išlaikymą iš vaikų. Be to, kai vaikas taps pilnametis, pats tėvas bus dar tikrai darbingo amžiaus ir niekas jam nieko tuomet iš vaiko nepriteisinės.
Jus tiesiog bando įbauginti. Ką gi gaila, kad teko su tokiu žmogum turėti reikalų. O teismas atsirinks, manau 4u.gif
Atsakyti