Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip išsireikalauti alimentus?!

Gal kas galit imest man i zinute vaiko poreikiu lenetele.Labai aciu.
O ka daryt,jei daug kur tenka moket pinigelius del vaiku,o cekiu negaunam..Ka jus darot?
Atsakyti
QUOTE(**kiškutė** @ 2013 09 06, 09:12)
O ka daryt,jei daug kur tenka moket pinigelius del vaiku,o cekiu negaunam..Ka jus darot?

Aš ieškiny taip ir parašiau "Kai kuriuos maisto produktus, rūbus, batus perku turguje, todėl čekių pateikt negaliu". Čia seniai buvo, dabar jau galima už mėsą čekius gaut, ir Gariūnuose kai kurie čekius duoda biggrin.gif O jei neduoda, galima pareikalaut, kad duotų, nes jiems tai privaloma rolleyes.gif
Atsakyti
Ka daryti jei vaiko tevas blevyzguoja,kad vaziuos i uzsieni dirbti ? Tai skaityk prapuoliau.. unsure.gif kaip as jo ieskosiu.del alimentu.
Atsakyti
QUOTE(**kiškutė** @ 2013 09 06, 09:12)
Gal kas galit imest man i zinute vaiko poreikiu lenetele.Labai aciu.

Aš turiu poreikių lentelę, parašykit man savo el.paštą persiųsiu..

Neseniai baigiau teisminius ginčus su VT, tai dėl tų čekių kur negaunat..Jei mokėjot kortele, pavedimu išrašas iš el.bankininkystės tinka teismui..Na, dauguma žmonių turi pirkimo-pardavimo kvitus ar pan. Bet turguje ar kitur jie privalo duoti čekį, pati dažnai prašydavau čekio, nors ir nepatenkinti paradvėjai buvo..Žinoma kai kurių prekių (kai tarkim perkama iš kitos mamos), neįrodysit, dėl to ruošiantis "kovai" dėl alimentų, reikia apgalvotai pirkti prekes vaikučiui..
Jei kas klausit, mano patirtis šviežia lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kasas2013 @ 2013 09 16, 20:33)
Ka daryti jei vaiko tevas blevyzguoja,kad vaziuos i uzsieni dirbti ? Tai skaityk prapuoliau.. unsure.gif kaip as jo ieskosiu.del alimentu.

Nieko jūs neprapuolėt, tėvas kad ir kur bebutų turi mokėti vaikui teismo priskirtą sumą per mėn., kad ir kur jis būtų, kad ir ką beveiktų...jeigu jis to nedaro kreipiatės į teismą, arba tiesiai į anstolius ir paskaičiuos jam kaip priklauso...o gal ir išieškos
Aišku, gali ir nerasti...tuomet jūs po anstolių veiksmų, jeigu jie negali išieškoti alimentų. kreipiatės valstybės paramos jūsų vaikui ir jums bus paskirti valstybiai alimentai - kaip tai atliekama konkrečiai nežinau.

Brangios moterys atsiminkit, kad vaikas be išlaikymo likti ne gali, taigi jeigu vyras nemoka, reikalaukit per atitinkamas instancijas, jeigu nesigauna ir taip, alimetus moka valstybė.
Papildyta:
QUOTE(Mademoisel @ 2013 09 03, 16:45)
Vaiko tėvas gali reikalauti ataskaitos, kur išleidžiami vaiko išlaikymui teikiami pinigai. Tokią teisę numato civilinis kodeksas. Jokiam advokatui pasiaiškinti neturite...

Nelabai supratau..tėvas reikalauja ataskaitos dėl vaiko pinigų remdamasis CK?...o CK mane įpareigoja pateikti? Jeigu nepateikiu tėvui tada kas? Kreipiasi į teismą dėl tokios ataskaitos pateikimo? biggrin.gif Va jeigu jis nori susimažinti alimentus ir kreipiasi į teismą ir teisėjas tokios ataskaitos reikalauja tada taip.
Atsakyti
As norejau paklausti tokio klausimo: ar butina apskritai kreiptis i anstoli, jei as nuejau i teisma, parasiau ta prasyma(pareiskima ar kaip jis vadinasi), kad noriu gauti 650lt alimentu uz 2 vaikus, teisme sake issius mano vyrui (mes neissiskyre, jis isejo pries 3 sav. is namu kitur) kazkoki ten laiska su ta suma ir jei vyras nenugincys, tai isigalios, o as turesiu tada pas anstoli nunesti ta isigaliojusi nutarima su 650lt alimentu/men.
Tai va, jei tarkim, vyras sutiks moketi tuos 650lt, ar butina i anstoli kreiptis? Tarkim, kol vyras man mokes pervesdamas per banka (irodymas), tol galiu gal ir nesikreipti i anstoli (papildomos islaidos - nesvarbu, ar man, ar vyrui, bet pinigai i bala, jei vyras sutinka moketi)?
Ir ar po to anstolis dalyvauja ir nusiskaiciuoja kas menesi sau procenta, jei vyras savanoriskai moketu pats man tarkim, nereiktu joj gaudyt ir prasynet kas menesi? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bruno_girl @ 2013 11 01, 18:11)
As norejau paklausti tokio klausimo: ar butina apskritai kreiptis i anstoli, jei as nuejau i teisma, parasiau ta prasyma(pareiskima ar kaip jis vadinasi), kad noriu gauti 650lt alimentu uz 2 vaikus, teisme sake issius mano vyrui (mes neissiskyre, jis isejo pries 3 sav. is namu kitur) kazkoki ten laiska su ta suma ir jei vyras nenugincys, tai isigalios, o as turesiu tada pas anstoli nunesti ta isigaliojusi nutarima su 650lt alimentu/men.
Tai va, jei tarkim, vyras sutiks moketi tuos 650lt, ar butina i anstoli kreiptis? Tarkim, kol vyras man mokes pervesdamas per banka (irodymas), tol galiu gal ir nesikreipti i anstoli (papildomos islaidos - nesvarbu, ar man, ar vyrui, bet pinigai i bala, jei vyras sutinka moketi)?
Ir ar po to anstolis dalyvauja ir nusiskaiciuoja kas menesi sau procenta, jei vyras savanoriskai moketu pats man tarkim, nereiktu joj gaudyt ir prasynet kas menesi?  smile.gif

Aš kol mokėjo ir nebuvo skolos į anstoli nesikreipiau :-)
Atsakyti
tai reiskia jei cekiu nerenki, isleistu pinigeliu neirodysi? ir didesniu alimentu neprisiteisi?
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2013 11 02, 17:47)
tai reiskia jei cekiu nerenki, isleistu pinigeliu neirodysi? ir didesniu alimentu neprisiteisi?

Ka reiskia didesniu? Galit tiesio surasyti kiek ir kam isleidziat ir neprideti tu cekiu, tiesio pasakysit, kad nerinkot. Taip pat remtis galima teismu praktika. Viskas priklauso kokia suma jus norite prisiteisti.
Atsakyti
Buvau šiandieną pas advokatę. Noriu pasididinti alimentus iki 600lt nuo 400lt. Mane nusuebino vienas punktelis, jog 500lt be problemų, o jau 600lt reikės ilgai įrodynėt. Na, sūnui per mėnesį tenka daugiau nei 1200lt, bet aš nesidraskysiu ir neprašysiu daugiau. Pakaktu 600lt. Bet kaip advokatė sakė,tai vyras gali protestuot sakydamas kam vaikui 3 būreliai, batai ir kokybiški drabužiai,bei galiu likt nesuprasta, kad per mėnesį išleidžiam apie 80lt žaislam jei gali žaiśt senais. Bet argi vaiką staiga reikia perrengti prastesnės kokybės batais (nemanau,kad 160lt už žieminius batus yra kosminė kaina) ar pasakyti jam, kad sorry, negalėsiu tau daugiau pirkt žaislų iš renkamos kolekcijos ar nupirkti, kad ir dėvėto slidininko kostiumo, nes gali dėtis vilnones babytės kelnes? Ar 1 kūrybinio būrelio ir 2 sportinių per daug? O kur vaiko norus dėti būti krepšininku bei mokėti saviginos? Kaip čia viskas vyksta?
Rykute, gal tu kažką pakomentuotum?
P.s nebandau nureketuot vyro kuris uždirba nedaug. Kreipiuos į rimtas pareigas užimantį, bei nemažas pajamas gaunantį vyrą.
Atsakyti
QUOTE(Chianty @ 2013 11 07, 15:36)
Buvau šiandieną pas advokatę. Noriu pasididinti alimentus iki 600lt nuo 400lt. Mane nusuebino vienas punktelis, jog 500lt be problemų, o jau 600lt reikės ilgai įrodynėt. Na, sūnui per mėnesį tenka daugiau nei 1200lt, bet aš nesidraskysiu ir neprašysiu daugiau. Pakaktu 600lt. Bet kaip advokatė sakė,tai vyras gali protestuot sakydamas kam vaikui 3 būreliai, batai ir kokybiški drabužiai,bei galiu likt nesuprasta, kad per mėnesį išleidžiam apie 80lt žaislam jei gali žaiśt senais. Bet argi vaiką staiga reikia perrengti prastesnės kokybės batais (nemanau,kad 160lt už žieminius batus yra kosminė kaina) ar pasakyti jam, kad sorry, negalėsiu tau daugiau pirkt žaislų iš renkamos kolekcijos ar nupirkti, kad ir dėvėto slidininko kostiumo, nes gali dėtis vilnones babytės kelnes? Ar 1 kūrybinio būrelio ir 2 sportinių per daug?  O kur vaiko norus dėti būti krepšininku bei mokėti saviginos?  Kaip čia viskas vyksta?
Rykute, gal tu kažką pakomentuotum?
P.s nebandau nureketuot vyro kuris uždirba nedaug. Kreipiuos į rimtas pareigas užimantį, bei nemažas pajamas gaunantį vyrą.

Jei pajamos leidžia tai nematau problemų kodėl reikėtų prašyti mažiau. Aš nenusileisciau tokiu atveju ir žiūrėčiau ką teismas priteis. Galų gale vaikas augw, poreikiai taip pat, tad kas metue ar pora į teismus nesikreipst. Dėl advokatės siūlyčiau dar ir kitos kokios nuomonės išklausyti, nes iš patirties galiu pasakyti, kad tiesiog tingi dirbti
Papildyta:
Tiesa mano vaiko batai kainuoja 200-300 lt. :-D tiesiog kai isauga vaikiska ismiera (daba 42) kaina isauga zymiai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rykute @ 2013 11 07, 16:08)
Jei pajamos leidžia tai nematau problemų kodėl reikėtų prašyti mažiau. Aš nenusileisciau tokiu atveju ir žiūrėčiau ką teismas priteis. Galų gale vaikas augw, poreikiai taip pat, tad kas metue ar pora į teismus nesikreipst. Dėl advokatės siūlyčiau dar ir kitos kokios nuomonės išklausyti, nes iš patirties galiu pasakyti, kad tiesiog tingi dirbti
Papildyta:
Tiesa mano vaiko batai kainuoja 200-300 lt. :-D tiesiog kai isauga vaikiska ismiera (daba 42) kaina isauga zymiai  4u.gif

Taip, sutinku drinks_cheers.gif. Maniskis taip pat dabar isaugo 122-128cm vaiku kolekcijos drabuzius. Paaugliskam skyriui kainos soktelejo vos ne dvigubai.
Matot, gavau valstybes advokate. Patirties su jais neturiu, bet nepaisant to punkto del kurio jusu klausiau, moteris pasirode gan nebloga ir tikrai palaiko mano pozicija. Tik vat tas jos pasakymas: jei jusu ex tures gera atstova teisme ir vadovausis piktuoju teks aiskintis kam 3 bureliai, 200-300lt drabuziam(gal per brangius perku), ir zaislam 80lt. Ale popinamas vaikas. Jos siulymas, jog arba irodyneju vaiko poreikius 1200lt, kiekvienam po 600lt. Arba duodu ieskini 1000lt ir prasau,kad vyras moketu 600 o as 400lt del pablogejusios savo padeties. T.y laukiuosi ir esu praradus nemaza dali pajamu. Taip atseit lengviau ir nekils teismui klausimu. Tik vat gal cia tingejimas g.gif.
Atsakyti