Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip išsireikalauti alimentus?!

QUOTE(Rykute @ 2013 11 09, 00:39)

Šiaip turėtų nesisikaiciuoti, nebent vaikas studijuoja dieniniam ir pats padavęs ir prisiteises būtų iš tėvo išlaikymą.

dieniniam, bet neprisiteises, bet gali but kad paduosiu as tai paduos ir jis arba pats tevas pasakys kad dar besimokanti sunu turi ir islaikymo reik..
aciu
Atsakyti
Mielos mamos,norejau paklausti ar teko kam nors is jusu reikalautis alimentus is vyro per advokatus teisminiu budu?
Noriu paaiskinti situacija.
Mano ex siuo metu reziduoja UK.Kas menesi gaunu alimentus,maziausiai po 450lt,nors aboems dukroms turetu moketi po 400lt kiekvienai(teismo sprendimu).Likusia nesumoketa jo alimentu dali man moka VIF.Zinoma nesinoretu man tu valstybiniu pinigu,bet aisku,tai geriau negu visai nieko,atsizvelgiant i tai,kad ex kuri laika visai nemokejo jokiu pinigu.
Man smalsu,ar butu imanoma kazkokiu budu is jo vaikams priteisti kad jis moketu visa suma,kokia yra paskirta,nepasisant to,kad jis gyvena ne Lt.
Tai gal kas nors is jusu yra susidure su siuo atveju? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sleeta @ 2013 11 19, 18:44)
Mielos mamos,norejau paklausti ar teko kam nors is jusu reikalautis alimentus is vyro per advokatus teisminiu budu?
Noriu paaiskinti situacija.
Mano ex siuo metu reziduoja UK.Kas menesi gaunu alimentus,maziausiai po 450lt,nors  aboems dukroms turetu moketi po 400lt kiekvienai(teismo sprendimu).Likusia nesumoketa jo alimentu dali man moka VIF.Zinoma nesinoretu man tu valstybiniu pinigu,bet aisku,tai geriau negu visai nieko,atsizvelgiant i tai,kad ex kuri laika visai nemokejo jokiu pinigu.
Man smalsu,ar butu imanoma kazkokiu budu is jo vaikams priteisti kad jis moketu visa suma,kokia yra paskirta,nepasisant to,kad jis gyvena ne Lt.
Tai gal kas nors is jusu yra susidure su siuo atveju? ax.gif

Kiek suprantau iš Jūsų parašymo, kad jau yra priimtas teismo sprendimas dėl išlaikymo vaikams priteisimo, tačiau kilo problemų su išieškojimu. Jei taip yra, tai negalima dar kartą to paties "priteisti", nebent norėtumėte išlaikymo dydžio sumą pakeisti...
Atsakyti
labas siand gavau laiska is policija jame parasyta kad prasant VIF pradetas ikiteisminis tyrimas baudziamojoje byloje,del vengimo islaikyti vaika. Gal yra daugioau gavusiu tokiu laisku.Idomu kaip dbr viskas vyks,juk jis buna norvegijoj.
Atsakyti
QUOTE(teresiukas3 @ 2013 11 22, 09:23)
labas siand gavau laiska is policija jame parasyta kad prasant VIF pradetas ikiteisminis tyrimas baudziamojoje byloje,del vengimo islaikyti vaika. Gal yra daugioau gavusiu tokiu laisku.Idomu kaip dbr viskas vyks,juk jis buna norvegijoj.

vyks pagal baudziamojo proceso kodeksa - Lietuvos pilieciai teisiami Lietuvoje, todel musu teisesauga gali kreptis i Norvegija ji perduoti Lietuvai.
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2013 11 24, 15:26)
vyks pagal baudziamojo proceso kodeksa - Lietuvos pilieciai teisiami Lietuvoje, todel musu teisesauga gali kreptis i Norvegija ji perduoti Lietuvai.

Bet idomu ar musu policija uzsiims jo ieskoti ar taip ir uzmes bila kaip anstoliai.Gal jau yra kam taip buve?
Atsakyti
Labas,
Turiu klausimėlį ir aš gal patarsit. Situacija tokia, kad su didžiosios tevu esam išsiskyrę jau nuo 2008 metu teismas nustate, kad jis turi moketi 400 Lt per menesi, tada as gerai uzdirbau, o jo darbe buvo krize ir sako galiu moketi tik 200 dabar, sakau nu ok, kai reikes i mokykla padesi papildomai ir siaip atsigaus ir viskas susitvarkys. Praejo jau kiek cia 5 metai, gaunu kas mėnesį tuos pačius 200 ir tai ne visada laiku. Papildomai vieną kartą apipirko už 100 Lt į mokyklą sąsiuvinių. Ką jo mama perka reikėtų skaičiuoti ar ne? Pirko dvejus batus ir striukę. ( per tą laiką) Bet būtent mama.
Klausimas toks - kur man kreiptis jei jis gražiuoju nenori mokėti likusios 200 sumos? Į anstolius? Bet turbūt būtų iškasta karo kirvis ir dukra būtų nuteikinėjma prieš mane ( jie vis gasdina, kad ji eis ten gyventi, nes vaikas nuo 10 metų gali rinktis kur gyventi) ilga istorija, juol labiau, kad bendrauja su tėčiu ir dukrai tėtis yra viskas..Nors ji ir pyksta, kad pvz per atostogas net i lauka neiseina..
Būsiu dėkinga už komentarus jei pavyko bent kažką suprasti iš šitos santraukos. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vilku motinėlė @ 2013 12 18, 23:34)
Labas,
Turiu klausimėlį ir aš gal patarsit. Situacija tokia, kad su didžiosios tevu esam išsiskyrę jau nuo 2008 metu teismas nustate, kad jis turi moketi 400 Lt per menesi, tada as gerai uzdirbau, o jo darbe buvo krize ir sako galiu moketi tik 200 dabar, sakau nu ok,  kai reikes i mokykla padesi papildomai ir siaip atsigaus ir viskas susitvarkys. Praejo jau kiek cia 5 metai, gaunu kas mėnesį tuos pačius 200 ir tai ne visada laiku. Papildomai vieną kartą apipirko už 100 Lt į mokyklą sąsiuvinių. Ką jo mama perka reikėtų skaičiuoti ar ne? Pirko dvejus batus ir striukę. ( per tą laiką) Bet būtent mama.
Klausimas toks - kur man kreiptis jei jis gražiuoju nenori mokėti likusios 200 sumos? Į anstolius? Bet turbūt  būtų iškasta karo kirvis ir dukra būtų nuteikinėjma  prieš mane ( jie  vis gasdina, kad ji eis ten gyventi, nes vaikas nuo 10 metų gali rinktis kur gyventi)  ilga istorija,  juol labiau, kad bendrauja su tėčiu ir dukrai tėtis yra viskas..Nors ji ir pyksta, kad pvz per atostogas net i lauka neiseina..
Būsiu dėkinga už komentarus jei pavyko bent kažką suprasti iš šitos santraukos. 4u.gif

Kreiptis turit i anstoli su vygdomuoju rastu. O del karo kirvio tai ji iskasit ir dar koki, turit apsisprest kaip jums bus geriau. Dar variantas butu pvz. kai vaika pasiima pasakyti, kad nupirktu batus, striuke ir.t.t sakykit prie vaiko. Jei nenupirks betkokiu atveju jus nupirkdama uzsidesit pliusa pries vaika. Nereikia vaikui sakyti koks tetis blogas, bet nereikia ir tiesos slepti :-)
Atsakyti
QUOTE(Flika @ 2013 09 16, 20:28)
Aš turiu poreikių lentelę, parašykit man savo el.paštą persiųsiu..

Neseniai baigiau teisminius ginčus su VT, tai dėl tų čekių kur negaunat..Jei mokėjot kortele, pavedimu išrašas iš el.bankininkystės tinka teismui..Na, dauguma žmonių turi pirkimo-pardavimo kvitus ar pan. Bet turguje ar kitur jie privalo duoti čekį, pati dažnai prašydavau čekio, nors ir nepatenkinti paradvėjai buvo..Žinoma kai kurių prekių (kai tarkim perkama iš kitos mamos), neįrodysit, dėl to ruošiantis "kovai" dėl alimentų, reikia apgalvotai pirkti prekes vaikučiui..
Jei kas klausit, mano patirtis šviežia lotuliukas.gif

Sveikos mergaites 4u.gif su Naujaisiais Metais visas 4u.gif

kuo daugiau skaitau cia, tuo labiau upas dingsta reikalaut didesniu alimentu. cekius turiu ne visus, daug perku online budu ir tai is tarpininku.
Atsakyti
QUOTE(teresiukas3 @ 2013 11 22, 10:23)

Na ka mergaites,prisiteisti prisiteisem o va gauti siuos pinigelius negalim doh.gif papasakosiu kaip viskas klostesi.gavau saukima i policija nuvykau su vaiku mus abi apklause viska surase,anstoliai suskaiciave atidave policijai susidariusia akola man, tai yra 14tuks.(tetis tiek skolingas man plius dar mano mastimu apie 10tuks VIF) 31d gavau laiska kad NUSPRESTA UZBAIGTI PROCESA TEISMO BAUDZIAMUOJU ISTATYMU.na va ir viskas kaip supratau byla nutraukta tik nesupratau kdl verysad.gif doh.gif .jis siuo metu LT tai manau uzkiso ta ka reikejo,nes kitaip nesuprantu nieko.
Atsakyti
QUOTE(teresiukas3 @ 2014 01 04, 18:12)
Na ka mergaites,prisiteisti prisiteisem o va gauti siuos pinigelius negalim doh.gif papasakosiu kaip viskas klostesi.gavau saukima i policija nuvykau su vaiku mus abi apklause viska surase,anstoliai suskaiciave atidave policijai susidariusia akola man, tai yra 14tuks.(tetis tiek skolingas man plius dar mano mastimu apie 10tuks VIF) 31d gavau laiska kad NUSPRESTA UZBAIGTI PROCESA TEISMO BAUDZIAMUOJU ISTATYMU.na va ir viskas kaip supratau byla nutraukta tik nesupratau kdl verysad.gif  doh.gif .jis siuo metu LT tai manau uzkiso ta ka reikejo,nes kitaip nesuprantu nieko.

Nelabai supratau ka jus paraset, geriau butu, kad nurasytumet kas butent ten parasyta. Man tris kartus nutrauke ikiteismini tyrima, nes nemate tame nusikaltimo, bet tris kartus ir apskundziau ta nuosprendi ir galu gale policijai nieko nebeliko kaip perduoti byla teismui!
Daba vel rasysiu pareiskima del to pacio.
p.s siulau nepasiduoti, nes jus turit realia galimybe kazkiek atgauti pinigu, kadangi kai vyksta iki teisminis tyrimas negali isvykti is LT o ir jei daeis iki teismo ir gaus ligtinai, bus namu arestas. Tad jis privales susimoketi jei nores vel isvaziuoti, o tik tuomet nepasitikekit ir nenusileiskit kol neatgausit visu pinigu ir neskubekit atsiimti pareiskimo nes veliau jau bus dar sunkiau irodyti viska.
Atsakyti
QUOTE(Rykute @ 2014 01 04, 20:33)
Nelabai supratau ka jus paraset, geriau butu, kad nurasytumet kas butent ten parasyta. Man tris kartus nutrauke ikiteismini tyrima, nes nemate tame nusikaltimo, bet tris kartus ir apskundziau ta nuosprendi ir galu gale policijai nieko nebeliko kaip perduoti byla teismui!
Daba vel rasysiu pareiskima del to pacio.
p.s siulau nepasiduoti, nes jus turit realia galimybe kazkiek atgauti pinigu, kadangi kai vyksta iki teisminis tyrimas negali isvykti is LT o ir jei daeis iki teismo ir gaus ligtinai, bus namu arestas. Tad jis privales susimoketi jei nores vel isvaziuoti, o tik tuomet nepasitikekit ir nenusileiskit kol neatgausit visu pinigu ir neskubekit atsiimti pareiskimo nes veliau jau bus dar sunkiau irodyti viska.

Vadauvaudamasis baudziamojo proceso kodekso 418str 4d pranesu,kad ikiteisminio tyrimo medziagoje kurioje vardas pavarde itariamas padares nusikalstama veiklsnumatyta LR BK 164str. nuspresta uzbaigti procesa teismo baudziamuoju isakymu.
Va toki laiska gavau. galbut neiziurejo nusikaltimo tdl kad tetis kas menesi perveda po 200lt nors priteista 500lt g.gif .o apskusti duota 7d tai nemanau kad jau spesiu,reiktu kreiptis i advokata nes sitam reikale pati tikrai nesurasyciau
Atsakyti