QUOTE(Wonder Woman @ 2014 01 07, 20:51)
Situacija: alimentai priteisti 800 Lt. kas mėnesį pervedama pvz 600 Lt. vadinasi kiekvieną mėnesį kaupiasi po 200 lt skolos. ir turime 2000 lt (10 mėnesių mokėjo nepilnus alimentus) skolos.
Klausimas: ar teisinga mano turima informacija, kad tie 2000 lt skolos yra kaip 2,5 mėnesio nesumokėti alimentai, nes kiekvienas pervedimas yra pirmiausia skiriamas skolos dengimui, o alimentai - persikelia į tolimesnę skolą? kokia mano klausimo esmė: jei vt pradeda mokėti priteistą sumą (800 lt/mėn) ir nėra tokios sistemos, kad pirmiausia padengiama skola, o tik paskui mokama už "einamuosius" alimentus, po 3 metų nepavyktų man išieškoti nesumokėtų alimentų. o jei yra - tai viskas tvarkoj, sunku tėveliams pabėgti nuo įsipareigojimų...
tikiuosi aiškiai surašiau klausimą. ačiū už pagalbą
Klausimas: ar teisinga mano turima informacija, kad tie 2000 lt skolos yra kaip 2,5 mėnesio nesumokėti alimentai, nes kiekvienas pervedimas yra pirmiausia skiriamas skolos dengimui, o alimentai - persikelia į tolimesnę skolą? kokia mano klausimo esmė: jei vt pradeda mokėti priteistą sumą (800 lt/mėn) ir nėra tokios sistemos, kad pirmiausia padengiama skola, o tik paskui mokama už "einamuosius" alimentus, po 3 metų nepavyktų man išieškoti nesumokėtų alimentų. o jei yra - tai viskas tvarkoj, sunku tėveliams pabėgti nuo įsipareigojimų...
tikiuosi aiškiai surašiau klausimą. ačiū už pagalbą

Šiuo atveju išlaikymas jau priteistas. Jei išlaikymas teikiamas nepilnai, pvz., mokant 600, o ne 800 Lt, tuomet kaupiasi įsiskolinimas. Ir šis įsiskolinimas niekaip nesietinas su galimybe priteisti išlaikymą maks. už trejus praėjusius metus, t.y. jei jau priteista, tai ir bus skola, kol bus nepadengta.