Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR. 15

QUOTE(Brigitarimkuviene @ 2012 02 15, 15:31)
Atsiprasau, kad ne i tema, bet kaip cia pas jus toks pigus sildymas? Mums uz 36 kv. buta pareina 200 lt. mokestis.

Mes gyvenam 2007 metu statybos name, sildymas dujinis., ir galim namie reguliuoti kiek norim silumos, o bute ir taip silta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asveja: 15 vasario 2012 - 13:39
Musu irgi 44 kv. kol kas uz sausi buvo 20 lt sildymo, nes tik kelias dienas atsuke buvom, uz vasari bus apie 80 nes daugiau sildem, o seniau nesildem. cia musu namu privalumas, namie 21 laipsnis, o sildyt ir moket nereikia:)
Atsakyti
QUOTE(mijaxxx @ 2012 02 15, 20:08)
Musu irgi 44 kv. kol kas uz sausi buvo 20 lt sildymo, nes tik kelias dienas atsuke buvom, uz vasari bus apie 80 nes daugiau sildem, o seniau nesildem. cia musu namu privalumas, namie 21 laipsnis, o sildyt ir moket nereikia:)

Aha, tik mum jei nesisildai bauda buna irasyta apie 30 Lt doh.gif nes neisnaudojam kazkoki nustatyta silumos kieki butui. Nesamone visiskai.
Atsakyti
Mums baudu nebuna tik uz sausi 50 lt buvo uz bendru patalpu syldyma, tai man kazkaip daugokai pasirode, tai galvoju kad gal cia daugiau paskaiciuoja kad nesisildom.
Atsakyti
QUOTE(izabelec @ 2012 02 15, 15:14)
na tai juk konkreciai parasiau,kad ne vien vaiko pinigus priskaiciuos,man iseidavo per menesi 697lt o db tik 630,tai iseina,kad vaiko pinigus 52lt priskaiciuoja ir dar 15lt maziau gausiu isviso maziau gausiu ne 52lt,o 67lt taip,kad ir 2 zmonems pamazejo  g.gif

Seniau iki 2012-01-01 jums soc. pašalpą skaičiavo tokiu principu:

350 (VRP) x 2 = 700,00
700 - 150 (alimentai) = 550 (skirtumas tarp VRP ir gaunamų pajamų)
550 x 0,9 = 495 Lt per mėnesį soc pašalpos.

Nuo 2012-01-01 skaičiuoja taip:

pajamų vidurkis per mėnesį vienam asmeniui - (150 (alimentai)+ 52 9išmoka vaikui)) / 2 = 101 Lt
350 - 101 = 249 (skirtumas tarp VRP ir gaunamų pajamų)
(249 x 100 proc.) + (249 x 80 proc.) = 249 + 199,20 = 448,2

Taigi, niekaip man nesuvokiama kas jums ten nesutampa, nes Jūsų atveju prie pajamu prisideda tik 52 Lt, kas bendroje sumoje jums soc. pašalpa sumazėjo tik 46,80 Lt g.gif
Atsakyti
Merginos, gal galėtumėte pakonsultuoti dėl socialinės stipendijos studentams? Pas mane taip viskas painu, nežinau, ar verta ten dėti paraišką. Esu studentė, dieninio skyriaus, turiu valstybės finansuojamą vietą, tėvai išsiskyrę, iš jų namų esu išsideklaravusi, nuomojuosi būstą, ar yra galimybė man gauti soc. stipendiją? Gal prie paraiškos reikėtų nusiųsti tevų išuokos liudijimą ar dar ką? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ambicija @ 2012 02 15, 20:17)
Merginos, gal galėtumėte pakonsultuoti dėl socialinės stipendijos studentams? Pas mane taip viskas painu, nežinau, ar verta ten dėti paraišką. Esu studentė, dieninio skyriaus, turiu valstybės finansuojamą vietą, tėvai išsiskyrę, iš jų namų esu išsideklaravusi, nuomojuosi būstą, ar yra galimybė man gauti soc. stipendiją? Gal prie paraiškos reikėtų nusiųsti tevų išuokos liudijimą ar dar ką? g.gif

Tai kad jūs neatitinkate kriterijų.
Socialinės pašalpos negaunate? jei gaunate tuomet galite.

Turite atitikti bent vieną iš šių kriterijų:
yra iš nepasiturinčių šeimų ar vieni gyvenantys asmenys, turintys teisę gauti arba gaunantys socialinę pašalpą pagal Lietuvos Respublikos piniginės socialinės paramos nepasiturinčioms šeimoms ir vieniems gyvenantiems asmenims įstatymą;

turi teisės aktų nustatyta tvarka nustatytą 45 procentų ar mažesnį darbingumo lygį arba sunkų ar vidutinį neįgalumo lygį;

yra ne vyresni kaip 25 metų ir jiems iki pilnametystės įstatymų nustatyta tvarka buvo nustatyta globa (rūpyba) arba jų tėvai (turėtas vienintelis iš tėvų) yra mirę.

O kad tėvai išsiskyrę čia ne prie ko, ir kad išsideklaravusi iš jų esate.
Atsakyti
QUOTE(Nettle @ 2012 02 15, 21:44)
Tai kad jūs neatitinkate kriterijų.
Socialinės pašalpos negaunate? jei gaunate tuomet galite.

Turite atitikti bent vieną iš šių kriterijų:
    yra iš nepasiturinčių šeimų ar vieni gyvenantys asmenys, turintys teisę gauti arba gaunantys socialinę pašalpą pagal Lietuvos Respublikos piniginės socialinės paramos nepasiturinčioms šeimoms ir vieniems gyvenantiems asmenims įstatymą;

turi teisės aktų nustatyta tvarka nustatytą 45 procentų ar mažesnį darbingumo lygį arba sunkų ar vidutinį neįgalumo lygį;

yra ne vyresni kaip 25 metų ir jiems iki pilnametystės įstatymų nustatyta tvarka buvo nustatyta globa (rūpyba) arba jų tėvai (turėtas vienintelis iš tėvų) yra mirę.

O kad tėvai išsiskyrę čia ne prie ko, ir kad išsideklaravusi iš jų esate.

Gyvenu viena, bet realiai nesu deklaravus gyvenamosios vietos, bet pas tėvus taip pat nesu prisiregistravus, buvau susitvarkius soc pašalpą sugyventiniams (studentai gyvenantys kartu, studijuojantys dieniniame, tvarkėm tą pašalpėlę ant manęs) iki kovo turėčiau gauti ją, bet neaišku kaip dabar su ta gyvenamąja vieta, turbūt reikia, kad būčiau kokiame bute priregistruota ir jame gyvenčiau viena g.gif
Atsakyti
QUOTE(ambicija @ 2012 02 15, 22:00)
Gyvenu viena, bet realiai nesu deklaravus gyvenamosios vietos, bet pas tėvus taip pat nesu prisiregistravus, buvau susitvarkius soc pašalpą sugyventiniams (studentai gyvenantys kartu, studijuojantys dieniniame, tvarkėm tą pašalpėlę ant manęs) iki kovo turėčiau gauti ją, bet neaišku kaip dabar su ta gyvenamąja vieta, turbūt reikia, kad būčiau kokiame bute priregistruota ir jame gyvenčiau viena g.gif

Jeigu neturi 24 metu,tai busi priskirta prie tevu.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 02 15, 22:08)
Jeigu neturi 24 metu,tai busi priskirta prie tevu.

Bet aplamai į tą stipendiją gali aplikuoti, tik asmenys iki 24-erių, kažkas visgi čia ne to smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ambicija @ 2012 02 15, 23:00)

Tai vis tik esate kažkur deklaravusi gyvenamąją vietą, nes priešingu atveju nebūtumėte kreipusis dėl soc. pašalpos ir ji nebūtų buvusi jums skirta rolleyes.gif O Jei pašalpa yra skirta iki kovo mėnesio, tai kodėl dabar sakote kad gyvenate viena, o kur tada dingo "sugyventis" smile.gif

Atsakyti
QUOTE(ambicija @ 2012 02 15, 22:10)
Bet aplamai į tą stipendiją gali aplikuoti, tik asmenys iki 24-erių, kažkas visgi čia ne to smile.gif

Gali pretenduoti tie,kurie atitinka auksciau isvardintu kriteriju.Jeigu iki kovo dar paskirta pasalpa,tai galit pildyti paraiska.
Atsakyti