o sakykite, tai kokios turi buti pajamos seimos 3 asmenu, kad gautu pasalpa nepasiturintiems gyventojams , nes kaip minejau as nedirbu o vyras gauna 900 litu atlyginima, nebent i pajamas priedai isiskaito
QUOTE(AgnutėB @ 2012 02 19, 13:56)
o sakykite, tai kokios turi buti pajamos seimos 3 asmenu, kad gautu pasalpa nepasiturintiems gyventojams , nes kaip minejau as nedirbu o vyras gauna 900 litu atlyginima, nebent i pajamas priedai isiskaito
negi sunku pažvelgti postą atgal? tas pats [per tą patį kiekviename puslapyje aptariama. vienam žmogui neturi viršyti 350lt per mėnesį, o tą sumą dauginkit iš šeimos narių skaičiaus. Jūs turite stovėti darbo biržoje jei nedirbat.
Bet aš kiek suprantu jūs dar tik laukėtės. Tai jūsų abiejų pajamos kol kas pakankamos. Nes 900 dviem asmenims viršija valstybės remiamas pajamas. Dėl pašalpos galėsit kreiptis atsiradus vaikeliui.
QUOTE(Nettle @ 2012 02 19, 15:04)
. Jūs turite stovėti darbo biržoje jei nedirbat.
tai aš pažvelgiu, bet ne visada suprantu

QUOTE(@KIMIRK@ @ 2012 02 19, 00:55)
tai as neteisingai turbut supratau,mums tarkim normatyvas 4 kubai,o isnaudojom 6,tai uz kiek kompensuotu? tuos kur isnaudojom virs normatyvo 2 kubus?
kompensacija taikoma tik normatyvui - jusu atveju 4 kubams, tai reiskia, kad jus uz 4 kubus gaunate saskaita ir lyginate ja su 2% ar 5% jusu seimos pajamu, jei saskaitoje suma virsija nustatyta procenta - ji ir kompensuos...
tarkim 4 kubai salto vandens 20lt , o jusu seimos pajamos 1000lt/men*2% =20lt (vadinasi jus galite susimoketi uz 4 kubus 20lt, o uz normatyvo virsijima - pilna suma)
tarkim 4 kubai karsto vandens 15lt= 60lt, 1000lt*5%=50lt (vadinasi jus galite sau leisti uz 4 kubus moketi 50lt)
bet jei jus karsto isleidziate 6 kubus, tai uz 4 kubus mokate 50lt, o uz likusius 2 pilna kaina 2*15=30, viso 80lt.
QUOTE(Kulke @ 2012 02 19, 18:06)
Laba. Man iskilo klausimas, ar yra kokia data, nuo kurios pradeda moketi pinigus uz kietaji kura? Visi dokumentai buvo sutvarkyti gruodzio viduryje, o dar dabar tylu... Gal jau esat kuri gavusi?
Geriau paskambinti,nes kiekvienoj savivaldybei manau kitaip.
QUOTE(ambicija @ 2012 02 17, 18:22)
Kaip įdomiai, užpildžiau aš paraišką socialinei, viskas tvarkoje, rodo būseną tikrinama, o va vaikinui užpildžius, iškart išmetė klaidą, kad neatitinka to pirmojo punkto, kame replės 

Man irgi taip buvo, tik pateikus iskart ismete kad neatitinku sio kriterijaus. Iskart parasiau Vigelenei, kad taip negali but, nes tikrai atitinku, dar kaip tik pries tai skambinausi i socialini suzinot iki kada paskirta pasalpa. Gavau toki atsakyma: Atlikus duomenų atnaujinimą dėl 4.1 kriterijaus, gavome patvirtinimą, kad jūs esate pašalpos gavėja.
Idomiai jie ten tikrina

sveikos!norejau paklausti,daba stoviu darbo birzoje gaunu pasalpa,gyvenu viena su vaiku,nors neesu issiskyrusi oficialiai,bet esu prisiteisiusi alimentus,tai man veliau priklausys soc.pasalpa ar vaiko pinigai ar dar kokios kompencasijos?aciu uz atsakyma.
QUOTE(*Mamis* @ 2012 02 18, 23:11)
sveikos
socialiniu reikalu labirintuose visiskai neturiu patirties, tad norejau jusu pagalbos. gal kuri zino, ar galima prasymus rasyti atgaline data? prasymas socialinei paramai gauti ir prasymas ismokoms uz vaika. aciu 

QUOTE(*Mamis* @ 2012 02 19, 13:12)
Asveja, man ne kompensacijos reikia
as teiravausi, ar galima prasymus rasyti atgaline data, norint gauti socialine ismoka ir pinigelius uz vaika (nuo 2 metu). 

QUOTE(*Mamis* @ 2012 02 19, 13:32)
ne, as kalbu apie vaiko pinigelius, nuo tada kai vaikui sukanka 2 metukai. bet viskas aisku.
na bet idomi sistema vadinas. gyvenu miestely, kuriame norint nueiti susitvarkyti pasalpas pirma tu gauni taloneli su data kada galima ateiti. mes turim tris savaites laukti savo laiko, tai taip iseina, kad tos trys savaites jau kaip ir isbrauktos
uz jas jokiu ismoku negausim 
na bet idomi sistema vadinas. gyvenu miestely, kuriame norint nueiti susitvarkyti pasalpas pirma tu gauni taloneli su data kada galima ateiti. mes turim tris savaites laukti savo laiko, tai taip iseina, kad tos trys savaites jau kaip ir isbrauktos

Kiekvienam vaikui nuo 2 iki 7 metuku priklauso 52Lt. Jeigu suejus 2 metams nesitvarkete siu pinigeliu, galite eiti dabar,juos grazina uz 12 men atgal

QUOTE(skaistaziede @ 2012 02 19, 20:56)
Kiekvienam vaikui nuo 2 iki 7 metuku priklauso 52Lt. Jeigu suejus 2 metams nesitvarkete siu pinigeliu, galite eiti dabar,juos grazina uz 12 men atgal 

Pataisysiu,tiems vaikams priklauso 52 lt,kuriu tevu pajamos praeitais metais nevirsijo 525 lt/zmogui.
QUOTE(skaistaziede @ 2012 02 19, 19:56)

deja atgal pinigeliu niekas negrazina,as tvarkiausi tai ziuri praeitu metu pajamas,pvz jei 2011 metais vienam zmogui buvo maziau nei 525 tai pradeda moketi nuo siu metu.anksciau ir as galvojau,kad grazina.
ir dar norejau paklausti,jai vienas vyras gyvena 2-ieju kambariu bute,stovi darbo birzoje daba gaus pasalpa,ar jam priklausytu kompensacija uz sildyma?karsto vandens sunaudoja 2 kubus,o salto 4kubus.aciu