Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž

QUOTE(dzeine01 @ 2012 02 19, 10:29)
o kokių dokumentų reikalauja,ar užtenka vaiko gimimo liudijimo?ar reikalinga kažkokia gyvenamosios vietos registracija?

taip reikalinga registracija, be jos nieko nepadarysit, nei darzelio gausit,nei dar ka.. skiepu pasas pas gyditoja einant butinas. pas gyditoja butinas ir draudimas,aiku neturesit viska is savo kisenes mokesit "graziom" sumom smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KolJe: 19 vasario 2012 - 10:52
QUOTE(KolJe @ 2012 02 19, 11:52)
taip reikalinga registracija, be jos nieko nepadarysit, nei darzelio gausit,nei dar ka.. skiepu pasas pas gyditoja einant butinas. pas gyditoja butinas ir draudimas,aiku neturesit viska is savo kisenes mokesit "graziom" sumom smile.gif

o gal užtenka tik nurodyti gyvenamąją vietą,kur gi aš gausiu svetimoje šalyje registraciją,aš ir lietuvoje priregistruota tik prie savivaldybės.... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzeine01: 19 vasario 2012 - 11:06
QUOTE(dzeine01 @ 2012 02 19, 11:04)
o gal užtenka tik nurodyti gyvenamąją vietą,kur gi aš gausiu svetimoje šalyje registraciją doh.gif [tiesa,aš dar ne vokietijoje,tik ruošiuosi vykti greitu laiku.]

o tai kur gyvensit? pas pazystamus? tai pas juos gal laikinai imanoma prisiregistruot?
Atsakyti
QUOTE(KolJe @ 2012 02 19, 12:07)
o tai kur gyvensit? pas pazystamus? tai pas juos gal laikinai imanoma prisiregistruot?

aš bandysiu gyventi šeimoje,būsiu slaugė ar kažkas tokio.Jokių pažystamų neturiu.
Atsakyti
Sveiki, sakykite ar taip nebaisu vaziuoti su vaikais , jei vyras dirba nelegaliai , buta ir gauna, jis registruotas tik belieka atvaziuoti mums ir prisiregistruoti visiems, jei kas nutiktu ar susirgtu negaletumem kreiptis i gydytoja nemokamai?aisku cia viskas truktu neilgam 2-3men kol susiras normalu darba..gal greiciau,,,nenorim dar gyvent 2men atskirai.,
Atsakyti
QUOTE(ginttux @ 2012 02 19, 19:26)

pas gydytoja nemokamai tik kai moki draudima,ir nelegaliai dirbti pavojinga 4u.gif
Atsakyti
Na as tiesiog ivardinau nelegaliai ta zodi, cia galima sakyti js nedirba o tik pas savu padeda dirbti uz tam tikra atlygi kol susiras darba kad nesedet veltui namie..na kaip suprantu tas draudimas tai igyjamas isidarbinmus, bet gal koks yra draudimas iki tol kol susitvarkys sis reikalas, kokios kainos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ginttux: 19 vasario 2012 - 21:36
QUOTE(Libra @ 2012 02 17, 09:24)
Gal zinote kur galima butu kreiptis del sumoketu mokesciu grazinimo?

As viska pati tvarkiausi,vaziuokite i Finansamt,ten viska paaiskins,tikrai nera nieko sudtingo,ypac jei nevykdote individualios veiklos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ginttux @ 2012 02 19, 21:27)
Na as tiesiog ivardinau nelegaliai ta zodi, cia galima sakyti js nedirba o tik pas savu padeda dirbti uz tam tikra atlygi kol susiras darba kad nesedet veltui namie..na kaip suprantu tas draudimas tai igyjamas isidarbinmus, bet gal koks yra draudimas iki tol kol susitvarkys sis reikalas, kokios kainos?

Tada,, manau turetumete apsidrausti Privat, tai kainuoja nemazus pinigus, o kreipiantis pas gydytojus Vokietijoje, jei tokia butinybe butu, ir jus neturetumete jokio Krankenversicherung, butumete selbstzaler, uz viska moketumete gydytojo nurodytais ikainiais. Gal meginkite is Lietuvos tureti ligoniu kasu sveikatos draudimo kortele, ji, berods, galioja 3mem. uzsienyje, su ja galima gauti pirmaja pagalba. O gal vertetu pasidometi dar kokiu privaciu kelioniu draudimu Lietuvoje, ir apsidrausti papildomai, kokiems 3 men. jei imanoma, o po to kai isidarbinsite, gausite Vokietijoj draudima, kuriuo jusu darbdavys jus apdraus. As be sveikatos draudimo cia but nerizikuociau, maza kas. Mano zinios bent jau tokios. Gal as kur ir ko ir nezinau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rokus @ 2012 02 20, 00:32)
As viska pati tvarkiausi,vaziuokite i Finansamt,ten viska paaiskins,tikrai nera nieko sudtingo,ypac jei nevykdote individualios veiklos 4u.gif

Aciu, tik as nemoku kalbos biggrin.gif Bet bandysiu per verteja susirasyti. O gal zinote - mokescius nuo pirmos darbo dienos galima susigrazinti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Libra: 20 vasario 2012 - 14:02
sveiki, gal kas laiko arba zino rolleyes.gif kokios taisykles, mokesciai naminiu gyvunu laikymo Vokietijoje? 4u.gif aciu
Atsakyti
QUOTE(ginttux @ 2012 02 19, 20:27)

na tada kitas reikalas ax.gif as irgi Polinai pritariu,be nieko vaziuoti tikrai rizikinga,mes isvaziuodami pasidarem Europos sveikatos draudimo korteles,jos nemokamos ir galioja netrumpai,kelis metus man rodos,idedu nuoroda paziurek pati,tik salygos irgi yra,pvz as su mazameciais drausta kartu su vaikais,tai galejau ja naudotis jei kas,vaikai irgi,o vyras ne g.gif arba jis turejo moketi privaloma sveikatos draudima LT

http://www.vlk.lt/vl...ge=tit&kat_id=7
Atsakyti