Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž

QUOTE(gruode1123 @ 2012 03 05, 19:14)
mano situacija buvo panasi,skirtumas tik tas,kad mes seima jau buvom. atvaziavau i de  nestuke.gif .
1.- susirandat seimos daktara,kuris duoda siuntima ginekologui
2-uzsiregistruojat pas ginekologa
3-as nesciosios korteles neverciau,uzteko pasakyt kokie tyrimai atlikti,jie uzsuveda savo forma
4-lankaisi ,kaip liepia
5-artejant gimdymui susurandi PATI ligonine.
nu ir viskas. tiesa,kas 3 men -ginei po 10 euru.
vyras mano dirba,jo draudimas valstybines,mes visa seima prie jo.
6-pinigai- as de nedirbus,kas menesi po 300 eur. gaunu ir uz vaikus atitinkamai.
jei vyras turi draudima,grizkit 1 savaitgaliui i lt-susirasykit ir bus viskas lengviau,nes neislipsit is popierizmo liuno. smulkmenas del gimdymo ir pan galiu paaiskint per az.

Na viskas lyg ir ne taip sunku atrodo jei esi susirases, o jei su kalba nekokie popieriai? uz men vaziuoju mazdaug, gal apsimoketu pasilankyt pas kokia vok mokytoja kad bent pradmenis mokeciau? moku anglu ir rusu kalbas, su vokieciu -beda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(iele @ 2012 03 06, 13:12)
sveikos

o kurios neseniai isvyko is lietuvos su vaikais, ar deklaravot vaiku isvykima is lietuvos ? ar tik tevai turi tai deklaruot ?

mes issideklaravom visa seima.ty ir vaikai.
Papildyta:
QUOTE(Mistikė @ 2012 03 06, 13:21)
Na viskas lyg ir ne taip sunku atrodo jei esi susirases, o jei su kalba nekokie popieriai? uz men vaziuoju mazdaug, gal apsimoketu pasilankyt pas kokia vok mokytoja kad bent pradmenis mokeciau? moku anglu ir rusu kalbas, su vokieciu -beda smile.gif

-----------
jei esi labai gabi kalboms,gali eit ir lt,visgi as lankaiu beveik metus pries isvaziavima,man nelabai tas padeda,na,gal tiesiog netinkama mokytoja pasirinkau,nes buvo tokia pasimetus,blaskes nuo gramatikos prie dialogu- zodziu-nieko konkretaus. gal geriau bandyt vietoj ieskotis atvykus kursu ir nebijoti pasitiketi savimi. karta vaziavom pro tankiai rusu gyvenama rajona,tai maciau kad ir ten organizuojami kalbos kursai,tai pvz radus tokius,ypac jei moki rusu kalba,gali jau suktis is padeties. del anglu kalbos galiu pasakyt tik tiek-jei gyvensi didmiesty,tai gal ir gali su ja suktis,bet jei i koki maza miestuka, nesitikék draugiskumo,visgi sirdy jie yra nacionalistai.
as ligoninej sukaus su anglu kalba- jokio priesiskumo nepajutau. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(gruode1123 @ 2012 03 06, 13:57)
mes issideklaravom visa seima.ty ir vaikai.
Papildyta:

o jei as esu vaiko prieziuros atostogose iki 2013, tai as neissideklaruosiu, ir aisku mazosios tada negaliu isdeklaruot. o vyresniaja ?

o jei lieka butas tarkim. tai is buto irgi issideklaruot turi ?
Atsakyti
Sveikos dar karta. Norejau vel pasidometi kas ieskojo darbo. Tiesiog siandiena gavau skambuti is kazkurios imones, i kuria siunciau cv. Uzregistravo, kad pirmadieni man skambins ir ims interviu. Gal kas susidurete su siuo interviu ir ko cia klausineja???????
Atsakyti
QUOTE(iele @ 2012 03 06, 14:26)
o jei as esu vaiko prieziuros atostogose iki 2013, tai as neissideklaruosiu, ir aisku mazosios tada negaliu isdeklaruot. o vyresniaja ?

o jei lieka butas tarkim. tai is buto irgi issideklaruot turi ?

neissideklaruok,nes pinigus prarasi,tik del sveikatos draudimo kils problemu,galbut kitos geriau zino,butinai atsivezk europine sveikatos draudimo kortele ir pasidomek,kiek kainuotu sveikatos draudimas pvz lietuvos draudime,nes kortele pades gaut tik butinaja medicinos pagalba. blush2.gif
vyresne irgi neisdeklaruok,pinigus ji vistiek gaus. issideklaruosit visos kai tau baigsis tos tipo atostogos nestuke.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gruode1123: 06 kovo 2012 - 15:16
QUOTE(kupsciukas @ 2012 03 06, 14:26)
Sveikos dar karta. Norejau vel pasidometi kas ieskojo darbo. Tiesiog siandiena gavau skambuti is kazkurios imones, i kuria siunciau cv. Uzregistravo, kad pirmadieni man skambins ir ims interviu. Gal kas susidurete su siuo interviu ir ko cia klausineja???????

Issiauskink kuo greiciau, is kurios imones gavai skambuti ir suzinok kuo daugiau apie imone.
Atsakyti
QUOTE(gruode1123 @ 2012 03 06, 16:13)
neissideklaruok,nes pinigus prarasi,tik del sveikatos draudimo kils problemu,galbut kitos geriau zino,butinai atsivezk europine sveikatos draudimo kortele ir pasidomek,kiek kainuotu sveikatos draudimas pvz lietuvos draudime,nes kortele pades gaut tik butinaja medicinos pagalba. blush2.gif
vyresne irgi neisdeklaruok,pinigus ji vistiek gaus. issideklaruosit visos kai tau baigsis tos tipo atostogos nestuke.gif

o vyro DE sveikatos draudimas galios vaikams ir man tik tuo atveju , jei mes DE busim prisiregistrave ?
kazkuri cia rase, kad gauna vaiko prieziuros pinigus, nors ir ten ir ten registruota.

Atsakyti
QUOTE(iele @ 2012 03 06, 16:52)
o vyro DE sveikatos draudimas galios vaikams ir man tik tuo atveju , jei mes DE busim prisiregistrave ?
kazkuri cia rase, kad gauna vaiko prieziuros pinigus, nors ir ten ir ten registruota.

As registruota ir ten ir ten. LT esu vaiko prieziuros atostogose, cia registruota Rathause, turiu visus popierius ir esu drausta vyro draudimu. Kindergeldus gaunam.
Atsakyti
QUOTE(Notė @ 2012 03 06, 17:05)
As registruota ir ten ir ten. LT esu vaiko prieziuros atostogose, cia registruota Rathause, turiu visus popierius ir esu drausta vyro draudimu. Kindergeldus gaunam.

o kaip suprast Rathause blush2.gif ir as turesiu but ten registruota su vaikais ?

pasitikslinu:
tai vadinasi issideklaruot is LT turi tik vyras ?
vyresne 5 metu irgi palikt ir DE ir LT registruota kad butu ? o jei as ja isregistruociau is LT, tai gryzus i LT atostogu sveikatos draudimas galios jai ?

aciu gruode123 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo iele: 06 kovo 2012 - 16:21
Sveikos 4u.gif

Dar tik galvoju apie isvykima, bet gal galetumete man pasakyti, kokius "popierius" reiketu pasiimti, ka is anksto susitvarkyti ir pan.?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nekieno: 06 kovo 2012 - 16:37
QUOTE(kupsciukas @ 2012 03 06, 13:26)

taigi turėjo prisitatyti iš kokios firmos ir šiaip dažniausiai patvirtinimo email atsiunčia,kad tada ir tada pokalbis.o klausia tai daug šiaip,mano vienas toks pokalbis maždaug valandą vyko ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kupsciukas @ 2012 03 06, 15:26)

Jo, jie neretai taip daro . Klausinėja panašiai kaip ir normaliam darbo pokalby: aptaria tavo CV, jeigu reikalingos kalbos, gali tekti pakalbėti angliškai ar atitinkamai kita kalba. Jeigu praeini, kviečia dar ir į asmeninį pokalbį.

Gerai magistrantė parašė, kad tokie pokalbiai trunka netrumpai, beveik visada ne mažiau kaip valandą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo B_March: 06 kovo 2012 - 19:09