Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž

QUOTE(l-aura @ 2012 03 21, 22:31)
o dar idomu, kiek reikia pradirbt, kad gautum pensija Vokietijoj? Tam pilietybe gi nebutinai turi buti, tik darbo stazas? Gal kas zinot?  smile.gif

ir pensijas cia idomiai moka biggrin.gif nu kai man iki jos toli tai ir nesidomiu ,o siaip turiu drauge ji 48 metu jau pensijoj ,nes serga kazkuom ,ir gauna apie 800 pensijos ,plus uzdirba dar i men apie 100e ,jai vienai per akis
... cia kai atidirbi kazkiek laiko ir jau neturi sveikatos dirbt ,gali paduot prasyma pensijai ,mano mamai 51 metai ,gauna nasles pensija ir dar savo ,bet jos pensija skaiciavo ir pagal lt isdirbta laika ,ir plius pagal vaiku skaiciu jie ieina i pensija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(l-aura @ 2012 03 21, 21:31)
o dar idomu, kiek reikia pradirbt, kad gautum pensija Vokietijoj? Tam pilietybe gi nebutinai turi buti, tik darbo stazas? Gal kas zinot?  smile.gif

skaiciau, kad 15 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Adade @ 2012 03 21, 21:41)
skaiciau, kad 15  4u.gif

ash suomijoj pradirbau 3 metus, tai man jie jau pensija paskaichiavo blink.gif Prognozuochiau kad visoj EU turi tas pats buti g.gif
O shiaip tai googlio klaust reikia smile.gif
man tai neidomu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2012 03 21, 22:51)
ash suomijoj pradirbau 3 metus, tai man jie jau pensija paskaichiavo  blink.gif  Prognozuochiau kad visoj EU turi tas pats buti g.gif
O shiaip tai googlio klaust reikia  smile.gif
man tai neidomu rolleyes.gif

As ir nesitikiu iki jos dagyvent irnesakyk.gif irnesakyk.gif
galvoju teisiu kategorija plest ir suomiskoi firmoi dirbt biggrin.gif
Atsakyti
kazkada ir as buvau parasiu kiek nuomos miunchene kainuoja, reiketu pavartyti tema mirksiukas.gif bet parasysiu dar karta smile.gif
mes gyvenam netoli miuncheno, mazam miestelyje, uz 3kamb buta(jei atmintis neapgauna apie 80kv) + pozeminis garazas ,mokam 1200 su patarnavimais, tik uz elektra atskirai dar reikia. o buto ieskojom gal 6men(intensyviai) gal net ilgiau, labai daug butu apziurejom , labai daug kur atsake, aisku buvo ir tokiu kur nepatiko, nepatiko kaiminyste ir pan.
Atsakyti
iowa doh.gif neklaidink zmoniu siaip,nes ne viskas taip yra kaip tu cia pasakoji ax.gif
Atsakyti
QUOTE(magistrante @ 2012 03 21, 23:07)
iowa  doh.gif neklaidink zmoniu siaip,nes ne viskas taip yra kaip tu cia pasakoji  ax.gif

Magistrante ,jei zmones vaziuoja i vokiecius ne milijonu uzdirbt ir ne ministrais dirbt ,normalus zmogus cia gyvena daug geriau nei vidutinis lietuvoi ...... Tu atvaziavai kitais tikslais ,be seimos ,tau nereik rupintis vaikais ar dar kazkuo .,.. gali siekt geriausio darbo ! to ir linkiu .. o paprastam zmogui norisi nors sviesto ant bulkos ,o jo lietuvoi ne kiekvienas jau ikanda doh.gif
Jei vienas is seimos turi darba ,kaip jau daugelis cia raso ,taip kad jau gyvens geriau nei lt mirksiukas.gif
O jei moteris dirbs nors ir uz 400e ,ir plus vaiku pinigai tai cia jau prabanga .,..
Aisku kas ja kaip supranta cool.gif
As sau viska galiu leist ,aukstuju nebaigus ...... ir baik gasdint zmones 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(iowa @ 2012 03 21, 21:13)
Magistrante ,jei zmones vaziuoja i vokiecius ne milijonu uzdirbt ir ne ministrais dirbt ,normalus zmogus cia gyvena daug geriau nei vidutinis lietuvoi ...... Tu atvaziavai kitais tikslais ,be seimos ,tau nereik rupintis vaikais ar dar kazkuo .,.. gali siekt geriausio darbo ! to ir linkiu .. o paprastam zmogui norisi nors sviesto ant bulkos ,o jo lietuvoi ne kiekvienas jau ikanda doh.gif 
Jei vienas is seimos turi darba ,kaip jau daugelis cia raso ,taip kad jau gyvens geriau nei lt  mirksiukas.gif 
O jei moteris dirbs nors ir uz 400e ,ir plus vaiku pinigai tai cia jau prabanga .,..
Aisku kas ja kaip supranta cool.gif 
As sau  viska galiu leist ,aukstuju nebaigus ...... ir baik gasdint zmones 4u.gif

prie ko cia paprastas ar ne? jei atvaziavau kitais tikslais,dar nereiskia,kad jau kazkuo skiriuosi nuo kitu doh.gif doh.gif doh.gif ir prie ko cia nereikia niekuo rupintis??be vaiku irgi yra uztektinai rupesciu..

ir niekas cia nieko negasdina..kiekvienas atvaziaves susidaro savo nuomone ir tiek..

as labiau turejau omeny,kad parasius,kad butas kainuoja 340 euru,visi tuoj galvos,kad cia visur taip ir sninga tokiais butais ir tt...

na siaip man nei silta nei salta,kiekvienas susidarys savo nuomone atvaziaves....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo magistrante: 21 kovo 2012 - 22:23
sikart prisidedu prie magistrantes drinks_cheers.gif
jei vyras gauna 1200, o zmona 400, tarkim dar vaiku pinigai, tai as neisivaizduoju kaip miunchene jie pragyventu unsure.gif

is dalies pritariu ir iowai, yra pavyzdziu , kad galima isgyventi TAM TIKRuOSE MIESTELIUOSE bigsmile.gif atvaziuojant cia, lietuviai turetu gerai isanalizuoti tos vietoves kainas ir pan,kad nebutu po to siurprizu mirksiukas.gif ir beje, jei iowa gavo buta uz 340e, tai nereiskia , kad ir jums taip pasiseks mirksiukas.gif
Atsakyti
Ash shikart su iowa 4u.gif
nereik baidytis,- pieno upiu kisieliaus krantu chia nera, bet nebutina gyvent 4 kambariu palociuose su vaizdu i jura. Pasispaus kuri laika, pasitaupys,- pradzhia visada ir visur sunki.
Zhinau pavyzdzhiu kai jau orumas zhmonems nebeleidzhia LT gyvent, nebekalbant apie duona su sviestu....
dar karta iowos posto dali, kuri man patiko pacituosiu:
Pridesiu ,atvaziave nepraraskit vilties ,kaip ka tik atsikrausto turi vieniem metam kontrakta ir verkia kas paskui bus ,po metu kalba ismoke ,poperiai legalizuoti ,visi priregistruoti .. ,,,tikrai darba gausit kita .. tik dirbt reik noret ,bendraut su zmonem .. isiliet i visuomene o nesedet namie ir svajot ... mokintis kalba .. ieskot betkokio darbo ir tikrai nereiks kaip lietuvoi skaiciuot centu iki menesio galo .. Taip kad pasisemkit kantrybes ,yra daug istaigu kurios padeda ,jau kai kuriu siulyta AWO ,baznycios ,moteru centrai.. visur yra teikiama pagalba..
Atsakyti
tai zinoma kad niekas ir nelaiko norma tu 340, taigi galima susirast nekiln.turto skelbimus ir ziurinet kiek akys leidzia. Svarbiausia numatyt galimas islaidas i menesi, tada jau bus aiskiau kiek pinigu gali likti kad pragyventi.
Kiekvieno patirtis skirtinga, bet tuo paciu ir panasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(iowa @ 2012 03 21, 21:39)
ir pensijas cia idomiai moka  biggrin.gif  nu kai man iki jos toli tai ir nesidomiu ,o siaip turiu drauge ji 48 metu jau pensijoj ,nes serga kazkuom ,ir gauna apie 800 pensijos ,plus uzdirba dar i men apie 100e ,jai vienai per akis
... cia kai atidirbi kazkiek laiko ir jau neturi sveikatos dirbt ,gali paduot prasyma pensijai ,mano mamai 51 metai ,gauna nasles pensija ir dar savo ,bet jos pensija skaiciavo ir pagal lt isdirbta laika ,ir plius pagal vaiku skaiciu jie ieina i pensija  4u.gif

Iowa, as pritariu Magistrantei. Tu klaidini zmones. Jei jau tai gerai gyvenasi, tai kodel gauni nemokamo maisto pragyvenimui g.gif .
Apie pensijas ir nezinau. Gerai maniskis uz tavo drauge vienais metais jaunesnis, bet su daktaro laipsniu ir geru atlyginimu. Ir po tiek darbo metu, jei dabar eitu i pensija gautu nepilnai 600 euru. Tai kaip isgyvent reiketu? Valytojos oficialiai gauna 8,40 per valanda. Bet tu man parodyk kuris darbdavys tiek mokes. Geriausiu atveju 6-7 euru per val. Juodai gauna po 10 euru. Ir tai sunkiai bent pas mus regione. Pardaveju oficialus atlyginimai prasideda nuo 4,5 euru.
Tu rasai jei moteris uzdirba 400 plius vaiku pinigai tai jau prabanga doh.gif . Gerai kai tu gauni pinigus ir pas tave dar vienas mazius. Paziuresiu ka sakysi kai paaugs ir ilaidos oi kaip padides. Va vaiku klases isvyka vienam vaikui sumokejau 230euru. Dar reikia patiems susiorganizuoti nuvezima ir parvezima. O mokyklos visokios nesamones. Ar nesimokina tavo dukra dviracio teisiu? Tai reikia techniskai tvarkingo dviracio, salmo. Negali pasakyti, kad pinigeliu neturi. Ir t.t.
O mokesciu tai kruvos. Geriausias, tai kad dar ir uz lietaus vandeni reikia moketi doh.gif
Moterys oficialiai cia uzdirba maziau negu vyrai. Kovoja. Bet deja.
Plius mokyklose daug kas pasikeite nuo to laiko kai Iowos brolis baige. Dabar ir ausbildungspäz gauti sunku.
Vakar viena ausim girdejau, kad savarankiskai dirbantys bus priversti pensijos draudimus daryti. Nes saug kas nemoka. Nu dar bus vienos islaidos.
Atsakyti