Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž

QUOTE(iowa @ 2012 03 27, 22:25)

O siaip i menesi normali alga (taip as manau) paprastam virejui 1200 cool.gif
Jei cia klausi del saves ,tai geriau jau valytis eiti ,daugiau moka ir savaitgaliais arti nereik  blush2.gif

cia virejo alga bruto ar neto ?
Atsakyti
QUOTE(sniegenele @ 2012 03 27, 21:50)
Aurelija,nieko db nebereikia versti,cia pasenusios naujienos,tau reikia savo miesto metrikacijos biure issiimti tarptautinius gimimo liudijimus ir santuokos liudijima 4u.gif patikek,kainuos daug pigiau nei vertimas mirksiukas.gif as pati nesenai suzinojau ir paprasiau mamos kad nueitu,uzsake ir gavo ar tai po poros dienu,tik jei sius tau is LT ,prasyk kad siustu registruotu laisku,nes man vienas dingo su dokumentais ir po siai dienai nera.tik tu originalu niekam neatiduok,kam reikia,tegul visos istaigos darosi kopijas.Sekmes 4u.gif

Labai aciu uz atsakyma, patarima... 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, as kaip tik atvykau sestadieni i De, vakar vaziavau registruotis, tai pasake naujas istatymas jau reikia verstu arba tu tarptautiniu gimimo ir santuokos liudijimu, dar vasara giminaiciams nieko nereikjo tiko lietuviski,tai va dabar man vercia , tai kaina jau nebe 10lt uz viena o 10-15eur.
Atsakyti
QUOTE(Sikste @ 2012 03 22, 16:16)
butu labai idomu isgirsti kaip sekasi toms, kurios cia prase patarimu ir kurios nesenai isvaziavo i de bigsmile.gif  galetu ateiti ir pakomentuoti, papasakoti savo istorija bigsmile.gif  tada manau maziau butu pykciu ir nesusipratimu mirksiukas.gif  nes dabar patarimus dalina tik tos, kurios jau cia gyvena 10metu ir daugiau, gal kitos ir trumpiau mirksiukas.gif

QUOTE(iowa @ 2012 03 22, 16:18)
'Siaip daugiausia cia bendraujanciu istekejusiu uz vokieciu ,taip kad ju gyvenimo stilius visai kitoks nei lietuviu  4u.gif
ir man butu idomu kad kas pakomentuotu is naujokiu cia atvaziavusiu ,kad ir edeja?? kazi kaip jai sekas?? g.gif

:4 4u.gif Labuka visom,radau norus,kad pasiskelbtu naujai atvykusios,tai truputeli ppapasakosiu.Jau bus du men kaip cia su dviem vaikais 3 ir 7 metu,ir su vyru-lietuviu.Pagaliau vyras dirba prie stogu,vaikai nuo prmadienio prades eit i darzeli,darzelis abiem 148e,nuo 8iki 12,po to dviem valandom i namus ir vel nuo 14 iki 16val ten.Kas dabr sunkiausia tai tu popieriu kalnai,istisai galvoti kas kur kame.Uz 3 kamb buta nuo heidelbergo 12km ,mokam su garazu 680e,internetas 20e.Rudeni didysis eis i pries mokykline,kadangi nemoka kalbos.Sunki ta pradzia jau galvojau varyt atgal i LT viska metus,bet vel prisedau.Draugai kviecia atsikraustyt prie Berlyno i kaima ten butas tiek pat kamb 350e,darzelis 18e,bét vel varyt i kita gala,nelabai.Sunku dar kad kalba ne perfekt.Turiu db kelias vietas valyt tai 7,5 kitoj 8e bet cia pas tokiu ligotu zmoniu kurie neisgali daugiau moket,sakiau pradziai bus gerai kol geriau nerasiu,o mano uosviene valosi tai vienoj firmoj 16e,pas seima 13e gauna.Nu kaip vienam kartui uzteks veliau dar ka nors papasakosiu.. ax.gif
Atsakyti
Nzn kas jus labiausiai domina pie ta pradzia mes jau metai cia tik va pries menesi prisiregistravom smile.gif Vyras lietuvis atvyko pirmas o po menesio ir as su vaikais... daug kas durnino sake ko ten lekiu dar nei uzsidirbti nespejo nei jokiu santaupu, tipo kariuosi su vaikais vyrui ant kaklo, bet nusispjoviau i visu kalbas ir galvojom kaip bus taip bus...lietuvoj kaip ir nieko nepalikom..Vyras oficialaus darbo LT neturejo as dekretinese mergytai tik 6 men buvo..Ir atvaziavom...kalbos gerai nemoku tai nelabai kuom ir domejausi, bet va po metu, pagaliau lietuvaiciu draugu Dortmunde gretos pradejo dideti tai ir informacijos vis daugiau.. Nera lengva svetur, bet kolkas cia geriau nei LT, nesigailim kad cia atvazivom. Milijonu neuzdirba vyras bet ir neskurstam, o LT skurstume... Musu pajamos 1800 e. Mokam 500 butas 2 k. apie 70 kv.m. Internetas (mobilus ALDI TALK) 15 eur. Ir visi mokesciai... Turiu ik beda nerandu vaikams darzeliu mano vaikai 1,6 ir 3,6 m tai nepriima nei dickio nes niekur ner vietos... Kaip rase NOTE kreipiausi bet tik el. laiska siunciau ir i jungedamt ir i AWO ir i DRK (kraudonaji kryziu) bet jokiu atsakymu negaunu, vis tikiuosi. Pati noreciau eiti tobulintis kalbos kursus ir paskui koki darbeli kad ir minijob ta gauti, kadangi vaikai mazi tai i normalu darba visai dienai nelabai ir iseitu. Vaiko pinigus pradejom tvarkyti tik dabar tik siandien issiunciau popierius, tikimes kad gal grazins uz praeitus metus, nes kiek domejomes tai sumoka vaiku pinigus nors vaikai patys dar ir negyvena cia DE. tai ir nzn kaip bus ar grazins tik nuo tos datos kada jau mes prisiregistravome ar nuo tada kada vyras.
Va ir as dar paklausiu pas zinancias jei prisiregistruoji ju arbeitsamt, tai kokia nauda is to? Jie siulo darba arba taip lengviau kokiu kompensaciju prasyti? Nes zinau jei uzsiregistruoji migracijos tarnyboje, tai jei pajamos seimos nepakankamai dideles tai nemokamai i kursus siuncia, arba yra kitu instituciju kurios moko kalbos ir jei esi prisiregistraves migracijos tarnyboje tai vel atsizvelgia i tavo pajamas ir gali 100 % kompensuoti kursus. Tai del to man idomu kokia nauda duoda arbeitsamt?

Mamos tik neuzsipulkit manes kad cia reikia is visko tik nauda gauti, bet man tikrai nuosirdziai idomu smile.gif

O apie LT svajoju kas diena, bet kas is to ten kolkas gyvenimo nematau...
Atsakyti
QUOTE(ginttux @ 2012 03 28, 11:46)
Sveiki, as kaip tik atvykau sestadieni i De, vakar vaziavau registruotis, tai pasake naujas istatymas jau reikia verstu arba tu tarptautiniu gimimo ir santuokos liudijimu, dar vasara giminaiciams nieko nereikjo tiko lietuviski,tai va dabar man vercia , tai kaina jau nebe 10lt uz viena o 10-15eur.

Sveikute,

As su savo seimynele prisiregistravome cia s.m. Kovo1 d. tai tiko asmens tapatybes korteles. g.gif Gal isimtis ta kad mums padeda visus dokumentus tvarkytis namo seimininke (vokiete) g.gif . Gal ji ten kanors sukalbejo. Mes nemokame nei vienas super vokiskai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingri07 @ 2012 03 28, 14:26)

Sveikos,
pataisysiu truputuka, ok.

Del aukles (tagesmutter) as kreipiausi i tagesmuetterverein (asociacija).
Del darzelio as kreipiausi i Hauptamt'a, kuris pas mus miestelyje yra Rathause. Jie turi informacija kuriuose darzeliuose tuo metu, (t.y. ta diena, ta valanda kada kreipiates) yra laisvu vietu ir kiek laisvu vietu atskiruose darzeliuose.
Del kursu nemokamu ar is dalies mokamu kreipkites i migracijos tarnyba. Taip pat del kursu kreipkite tiesiai i VHS atsakinga zmogu, kuris paaiskins ka ir kaip reikia iforminti.
I jugendamt'a as kreipiausi, kai turejau sutarti su VHS ir tagesmutter.

Gal aiskiau?
Atsakyti
QUOTE(iele @ 2012 03 27, 23:13)
cia virejo alga bruto ar neto ?

netto.
Atsakyti
QUOTE(jblmami @ 2012 03 27, 19:27)
Reikia reikia moketi , jei nepakankamai svarbus atvejis. Mes del vienos buvom pasimete. Mums kiti iskviete greitaja. Nu tai ligoniu kasos toki laiska parase  doh.gif . Atskaite morala. Parase, kad ligoniu kasoms sis pasivazinejimas kainavo 960 ar tai 980 Dmarkiu  blink.gif . Bet kaip ziopliems- naujiems tevams pirma karta arleido. Ir teko 200 Dmarkiu susimoketi doh.gif . O kai buvo gresiantis persileidimas, gyd tiesiai sviesiai pasake,  kad nesugalvociau greitosios kviestis blink.gif .  Sake taksi kviestis. Visa laime, kad MB buvo namie. Kazi ar taksi mane "varvancia" butu isileidusi  g.gif .

va va as ir del tu visokiu gresianciu bijau tfu tfu tfu, avdrug kas atsitiktu...
Atsakyti
QUOTE(Ingri07 @ 2012 03 28, 13:26)
Va ir as dar paklausiu pas zinancias jei prisiregistruoji ju arbeitsamt, tai kokia nauda is to? Jie siulo darba arba taip lengviau kokiu kompensaciju prasyti?

arbeitsamt tik spaudima daro,kad tu pati ieskotumeis darbo doh.gif ir abejoju,jei cia dar nedirbusi, taves ir neregistruos.....neteko to visko patirti,cia tik VBS -viena boba sake smile.gif
Atsakyti
Mane teisinej konsultacijoj ispejo, kad kol as neesu DE dirbus nei i Arbeitsamt'a nei Jobcenter nosies nekist, niekur nesiregistruot, jokiu pasalpu neprasyt, nes tam neturiu juridines teises. Jei taip padaryciau, jie gal ir priregistruotu, bet veliau nemalonumu neisvengciau, prigasdino, kad iki reikalavimo isvykti si salies gali prieit doh.gif Ir vis teisininke juokavo, kad mums kaip EU pilieciams daug kas nepalanku DE istatymuose 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Polina @ 2012 03 28, 18:09)
Mane teisinej konsultacijoj ispejo, kad kol as neesu DE dirbus nei i Arbeitsamt'a nei Jobcenter nosies nekist, niekur nesiregistruot, jokiu pasalpu neprasyt, nes tam neturiu juridines teises. Jei taip padaryciau, jie gal ir priregistruotu, bet veliau nemalonumu neisvengciau, prigasdino, kad iki reikalavimo isvykti si salies gali prieit  doh.gif  Ir vis teisininke juokavo, kad mums kaip EU pilieciams daug kas nepalanku DE istatymuose  4u.gif

Mano brangusis, būdamas Lietuvoje užsiregistravo Busdesagentur fuer Arbeit. Praėjus 5 dienoms paprastu paštu gavo laišką su PIN'u, kurį jam suteikė, kad galėtų prisijungti JOBBOERSE (atsiprašau, kad visur rašau be umliautų). Ko gi Jūs norite: kad Vokietijos darbo birža jums atneštų darbą ant lėkštutės? O kur taip yra? Lietuvos darbo biržoje taip pat niekas niekam ant lėkstutės darbo neatneša, reikalauja, kad ieškotum pats. Ar Lietuvoje jums teko pamatyti kokį mūsų kalbos nemokantį ir nesuprantantį užsienietį, kuris būtų samdomas kokioje aptarnavimo sferoje? Man neteko. Kad patys kinai, nemokantys nei lietuvių, nei anglų kalbos atvyksta ir čia kuria savo firmas ir užsiima individualia veikla - teko matyti (gariūnuose teko tokių matyti), bet tokiu atveju jie nesamdomi, o patys kažką sukuria.
Atsakyti