Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž

QUOTE(ginttux @ 2012 04 06, 11:48)
Nu va nusipirkau Aldi Talk uz 12,99eur tik nezinau kiek ten saskaitoj, paskambint eina smile.gif Tai kaip supratau i Aldi tinkla 0,03eur o i kt tinklus De 0,13eur.
O tas planas 3,99eur men ttai i Aldi 0,00eur o I KT TINKLUS 0,11EUR. bet va man tik su vyru snekete tai gal net ir neapsimoka to 3,99plano po 0,03eur centus daugiau iseis per menesi smile.gif

i kitus 11centu ir zinutes taipat mirksiukas.gif o saskaitoi 10e turi ...
o patikrint saskaita "zvaigzdute 100 groteles" ..
Atsakyti
QUOTE(sandrii @ 2012 04 05, 18:37)
As isvis nemoku vokiskai. Pas gydytoja, ar dar kur bandau angliskai susisneket, nors mano anglu irgi slubuoja, nuo mokyklos laiku niekur nereikejo. Aisku, sunku, kai nesupranti, bet vis raminu save, kad ismoksiu ir bus gerai. Dabar vyras eina intensyvius kursus, po to eisiu as.

Papildyta:
QUOTE(sandrii @ 2012 04 05, 18:37)
As isvis nemoku vokiskai. Pas gydytoja, ar dar kur bandau angliskai susisneket, nors mano anglu irgi slubuoja, nuo mokyklos laiku niekur nereikejo. Aisku, sunku, kai nesupranti, bet vis raminu save, kad ismoksiu ir bus gerai. Dabar vyras eina intensyvius kursus, po to eisiu as.

Tai kai nemoki vokiskai isvis neisivaizduoju,kaip reikia...Mano vyras ir nuo geguzes eina intensyvius kursus,po to as ir sakiau eisiu.Vasara brolis su seimyna atvaziuoja DE kurtis,tai vis smagiau bus.Bet vis pagalvoju,kad LT vaikui lengviau butu jo kalba,kazkokia nostalgija vis bando apimti.Nu bet pati norejau 7m man DE buvo svajoniu salis,troskau cia gyventi begalo..O dabar vis ima abejone.. doh.gif
Atsakyti
Gal kuri galite rekomenduoti mokesčių konsultantą, kalbantį angliškai, kur nors netoli Bonos arba Kiolno?

2011 dirbau tik tris mėnesius, tai tikiuosi, kad galėsiu susigrąžinti dalį pajamų mokesčio..

Iš anksto ačiū!
Atsakyti
Sveikos, mamos!

Norėjau paklausti dėl skiepų paso - atrodo, kažkur temoje skaičiau, kad jis reikalingas? Jei taip, kur man jį išsiimti? Toje gydymo įstaigoje, kurioje esame Lietuvoje prisirašę ar kur kitur? Dėkoju už atsakymą.
Atsakyti
as skiepu pasa issiemiau pas savo seimos gyd taciau ji dirba mazoj ambulatorijoje tai suteike tik balta, o ta geltona tarptautini vaziavau i polklinika ten isdave uz 5lt ,nors daug kam ir balto uztenka raideles tai tas pacias nuraso,
Atsakyti
QUOTE(ginttux @ 2012 04 10, 09:07)
as skiepu pasa issiemiau pas savo seimos gyd taciau ji dirba mazoj ambulatorijoje tai suteike tik  balta, o ta geltona tarptautini  vaziavau i polklinika ten isdave uz 5lt ,nors daug kam ir balto uztenka raideles tai tas pacias nuraso,

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif mes balta turim
Atsakyti
labai Jums ačiū už atsakymą:-)
Atsakyti
4u.gif Mes tai ir balta turim,maziui sake vieno skiepo truksta,tai nezinau ka daryt,pagl lentele tai visus turim,kaazin ar ta gydytoja neapsiriko..neram db vesst nevest skiepyt.. doh.gif
Atsakyti
as tai ir nesupratau.mums pasake reikia balandzio men t.y dabar skiepyt ,atseit po metu kartojas. bet pagal lentele paskutinis 15men , omums dabar 21men .tai nesuprantu kam rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(gittee @ 2012 04 10, 19:45)
4u.gif Mes tai ir balta turim,maziui sake vieno skiepo truksta,tai nezinau ka daryt,pagl lentele tai visus turim,kaazin ar ta gydytoja neapsiriko..neram db vesst nevest skiepyt.. doh.gif

man tas pats buvo su abiem. DE pagal kita plana skiepija, LT kita plana turi. As nusprendziau, kad skiepysiu pagal LT plana, nes pagal ji pradejau, pagal ji ir pabaigsiu. Slykstus tas MMR skiepas tai ir nekartosiu. Atsispausdinkite LT skiepu kalendoriu ir pasakykite, kad skiepijate pagal ji ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(Notė @ 2012 04 10, 19:54)
man tas pats buvo su abiem. DE pagal kita plana skiepija, LT kita plana turi. As nusprendziau, kad skiepysiu pagal LT plana, nes pagal ji pradejau, pagal ji ir pabaigsiu. Slykstus tas MMR skiepas tai ir nekartosiu. Atsispausdinkite LT skiepu kalendoriu ir pasakykite, kad skiepijate pagal ji ir viskas.

O ka jus tuo laimesit g.gif LT dalis skiepu yra neprivalomi arba mokami.Kaip pvz nuo vejaraupiu.Sita skiepa kiek zinau LT turi pirktis pats.O cia nemokamai skiepija.Kaip ir tie U patikrinimai kas keli metai.Kuriu LT nelabai yra. g.gif Cia privaloma iki 6metu kas metai vaika nuvest patikrint pas vaiku daktara.Taip kad manau cia daktarai nelabai kreips y ta jusu lietuviska kalendoriu.Pirmiausiai ziures kokiu skiepu truksta. g.gif Ir tada jusu paciu bus pasirinkimas ar is viso vaika skiepijat ar ne.
Atsakyti
QUOTE(Ingo10 @ 2012 04 10, 21:36)
O ka jus tuo laimesit g.gif LT dalis skiepu yra neprivalomi arba mokami.Kaip pvz nuo vejaraupiu.Sita skiepa kiek zinau LT turi pirktis pats.O cia nemokamai skiepija.Kaip ir tie U patikrinimai kas keli metai.Kuriu LT nelabai yra. g.gif Cia privaloma iki 6metu kas metai vaika nuvest patikrint pas vaiku daktara.Taip kad manau cia daktarai nelabai kreips y ta jusu lietuviska kalendoriu.Pirmiausiai ziures kokiu skiepu truksta. g.gif Ir tada jusu paciu bus pasirinkimas ar is viso vaika skiepijat ar ne.

As tik parasiau, ka as darau ir ka nusprendziau. Kodel? nes skiepai net ir kokybe skiriasi cia ir LT, nes manau, kad vaikiskom ligom, kaip vejaraupiai, rotas, raudoniuke lai perserga kol vaikai, nei suauge, nes mano tevai medikai ir jie nebetiki skiepu nauda. Cia tik mano nuomone ir tai ka as galvoju. Jokiu budu nereikia i ja kreipti demesio. Kiekvieno pasirinkimas skiepyti ar ne ir nuo ko. 4u.gif
Atsakyti