Vienareikšmiškai pritariu. Dažant su chna, sužinojau, kad galiu turėti blizgius, glotnius, švelnius plaukus, o ne trupančią šieno kupetą. Silpnesnių plaukų sąvininkėms žoliniai dažai gali būti tikras išsigelbėjimas.
P.S. Atspalvį visiškai be ryžumo labai sudėtinga išgauti ir su cheminiais dažais, nebent dažoma labai šviesiai arba labai tamsiai.
Mano pačios plaukai yra tamsiai rudi ir nematė cheminių dažų. Po dažymo chna ir basma išsausėjo. Nustojus dažyti spalva pašviesėjo ir įgavo auksinį atspalvį saulėje. Plaukus prižiūriu, aliejinės kaukės, eteriniai aliejai, nuovirai, ...., todėl chnos įtaka akivaizdi. Beje, tas pats ir mano draugei, išsausėjo, o kitai visai tiko ir plaukai atsigavo Matomai chna ne visiems plaukams tinka, bei kol neišbandysi nežinosi.
QUOTE(SVT @ 2012 08 24, 09:58)
Mano pačios plaukai yra tamsiai rudi ir nematė cheminių dažų. Po dažymo chna ir basma išsausėjo. Nustojus dažyti spalva pašviesėjo ir įgavo auksinį atspalvį saulėje. Plaukus prižiūriu, aliejinės kaukės, eteriniai aliejai, nuovirai, ...., todėl chnos įtaka akivaizdi. Beje, tas pats ir mano draugei, išsausėjo, o kitai visai tiko ir plaukai atsigavo Matomai chna ne visiems plaukams tinka, bei kol neišbandysi nežinosi.
Aš į mišinukus dėdavau įvairiausių priedų, kiaušinio, medaus, aliejaus ir tt, kad nesausintų plauko. Nes vien tik chna man irgi sausino.
O dabar parsisiunčiau sumaišytų mišinukų
http://www.iherb.com...-oz-113-g/14941
tokio tipo..tai net papildomai nieko nebereik dėt:)
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2012 08 24, 10:15)
Aš į mišinukus dėdavau įvairiausių priedų, kiaušinio, medaus, aliejaus ir tt, kad nesausintų plauko. Nes vien tik chna man irgi sausino.
Aš irgi dėdavau, bet matyt netinka. O šiai aišku chna ir basma nepalyginamai geriau už chemiją, tik su spalvą reikia susitaikyti, kas nemėgsta auksinio atspalvio.
QUOTE(lambadike @ 2012 08 24, 07:40)
Su dažais "Gorkij šokolad" esu dažius ne kartą. Kartais įmaišydavau į paprastą chna ir basmos mišinį, kad sodresnę tamsesnę spalvą išgauti. Iš pradžių spalva gaunasi intensyvi tamsi kaip ant pakelio, bet gan greitai nusiplauna. Labai gąsdinančiai atrodo sumaišytas šių dažų mišinys - ryškiai ryškiai žalias, bet bijoti nereikia, plaukai nusidažo tamsiai, žalumo nelieka nei truputėlio.
O nusiplovus šiems dažams vis tiek lieka ryžumo?
Papildyta:
QUOTE(SVT @ 2012 08 24, 07:45)
Aš nedažyčiau, kur yra chna, visada liks amžinas ryžas atspalvis po kelių plovimų.
To labiausiai ir baiminuosi

QUOTE(Brazilietė @ 2012 08 24, 20:14)
To labiausiai ir baiminuosi

tuomet į chną pusę nežiūrėčiau net.
Sveikos, gal kas turit Iherb nuolaidos kodą?
ačiū
ačiū
QUOTE(Higa @ 2012 08 17, 22:50)
Ir aš jungiuosi.
O kol kas bandysiu 1 chna su 2 basma pasidažyt. Mano natūrali spalva ruda, norėčiau šokoladinio atspalvio. Tikiuosi pavyks. Bandysiu užplikyti chna su ąžuolo žievės nuoviru.
Bet, va, šis tas neaišku - kokia seka daromas mišinys. Skaičiau, kad chna geriausia 4 val prieš dažymą pasiruošti, o kada basma įmaišyti? iš karto ir brandinti 4 val. ar prieš dažymą? Ir kokoso aliejus nesugadins reikalo?

QUOTE(Martini @ 2012 08 27, 11:27)
jei dar reikia, prasom nuolaidos koda: KUC153
Gavau lauktuviu beveik kilograma arabiskos chna
Laukiu, kol galesiu isbandyti, nes pastaruoju metu plaukai atrodo lyg pasvilinti (siurkstus, matiniai, pasiraite) ir nei chna is Eurokoso padejo nei kondicionieriai

Sveikos, noreciau paklausti, ar kava nesausina plauku? nes basma ir chna plikau kava su semenu nuoviru, o ne vandeniu, o mano drauge kategoriskai teigia, kad kava sausina plaukus. Tai dabar pasimetusi esu

nežinau, kaip čia reikėtų dažyti plaukus chna. pusę plaukų jau nuėję į rudą natūralią spalvą, pusę ryži, bet tokie saulėje nudegę. kaip reikėtų dažyti, kad atspalvis kuo vienodesnis būtų, nes prie šaknų, atrodo, dažai neima visai plaukų. ir dar įdomu, kiek laiko laikote, nes aš paprastai apie 50 min.