Pribrendo reikalas ir man implantą dėtis. Domina rekomendacijos Klaipėdoje ir pats gijimo procesas. Kai isuka tą implantą ir yra panašiai kaip po ištraukto danties, su juo negali kramtyti, skauda ir panašiai?
QUOTE(Jofky @ 2013 03 26, 18:05)
Pribrendo reikalas ir man implantą dėtis. Domina rekomendacijos Klaipėdoje ir pats gijimo procesas. Kai isuka tą implantą ir yra panašiai kaip po ištraukto danties, su juo negali kramtyti, skauda ir panašiai?
Man tai visai neskaudėjo. Tik su implantu- tai nepakramtysit, nes jis bent jau pas mane buvo aklinai užsiūtas po dantenom.
QUOTE(Florestina @ 2013 03 26, 20:47)
Man tai visai neskaudėjo. Tik su implantu- tai nepakramtysit, nes jis bent jau pas mane buvo aklinai užsiūtas po dantenom.
Nuo straipsnių skaitymo jau galva susisuko, jie taip gražiai rašo, bet ne apie tai kas domina
Kiek suprantu ne visuomet užsiūna?
Taip išeina kad kol nesutvarko pilnai danties, negalima visai kramtyti ta puse?
QUOTE(Jofky @ 2013 03 26, 21:15)
Kiek suprantu ne visuomet užsiūna?
Čia yra aiškai išdėstyta, kaip reikia elgis po operacijos.
QUOTE(Jofky @ 2013 03 26, 19:05)
Kai ides implanta, praktiskai iki "neisaugs" karunele negalesi aplamai ta burnos puse kramtyt, tai truks apie puse metu. Pora savaiciu reikes ypatingos higienos laikytis, pavalgius man liepe po valgio valyt dantis, skalaut spec skysciu, o tai turi dideli pliusa - atpranti nuo uzkandziavimu Bet prie visko priprantama, svaituke nesmagu, po to prisitaikysi Man kartu su implanto kalimu dare kaulo priauginimo operacija, tai buvo dar nesmagiau. Ryt manes laukia kazkokia galvuciu uzdejimo ant implantu ir platikos procedura, beliks tik karuneles - laukiu, nesulauksiu kai isdigs nauji dantukai
Man įsuko praeitą penktadienį į apatinį žandikaulį. Žandas buvo ištinęs savaitgalį. Dėl skausmo - nieko negėriau nuo skausmo išsivaikščiojus užmarinimui, nes neskaudėjo. Gydytoja iš kart po "operacijos" davė dvi tabletes, įtariu viena buvo nuskausminamoji . Nesakau, kad visai nieko nejaučiau - maudė, bet nei užmigti trukdė, nei mačiau reikalą vaistus nuo skausmo gerti. Maudė dvi paras, kol buvo ištinęs žandikaulis.
Geriu antibiotikus, planavau negert, bet kadangi patino, tai geriu . Šiaip valgyti bent po 5 dienų nuo įsukimo nesigauna su ta vieta , nes skauda susiūtas dantenas, šiandien užsimiršus bananą kandau, tai suskaudo. Dar žiovaujant jaučiasi . Pasižiūrėjus į vietą, tai matosi dar trupiti patinusi dantena kur susiūta, prie kito danties.
Pas mane taip pakolkas gija. Bet manau, kad kiekvienam labai individualiai .
Geriu antibiotikus, planavau negert, bet kadangi patino, tai geriu . Šiaip valgyti bent po 5 dienų nuo įsukimo nesigauna su ta vieta , nes skauda susiūtas dantenas, šiandien užsimiršus bananą kandau, tai suskaudo. Dar žiovaujant jaučiasi . Pasižiūrėjus į vietą, tai matosi dar trupiti patinusi dantena kur susiūta, prie kito danties.
Pas mane taip pakolkas gija. Bet manau, kad kiekvienam labai individualiai .
QUOTE(IceT @ 2013 03 27, 12:39)
Kai ides implanta, praktiskai iki "neisaugs" karunele negalesi aplamai ta burnos puse kramtyt, tai truks apie puse metu. Pora savaiciu reikes ypatingos higienos laikytis, pavalgius man liepe po valgio valyt dantis, skalaut spec skysciu, o tai turi dideli pliusa - atpranti nuo uzkandziavimu Bet prie visko priprantama, svaituke nesmagu, po to prisitaikysi Man kartu su implanto kalimu dare kaulo priauginimo operacija, tai buvo dar nesmagiau. Ryt manes laukia kazkokia galvuciu uzdejimo ant implantu ir platikos procedura, beliks tik karuneles - laukiu, nesulauksiu kai isdigs nauji dantukai
Aš planuoju apatinį dantį implantuoti, tai pagal literatūrą mažiau gijimas trūksta, ne 6 mėn
QUOTE(IceT @ 2013 03 27, 11:39)
nu kodėl jūs taip žiauriai
man įsuko implantą ir užsiuvo. kai sugijo viskas, o ir netgi gyjimo stadijoj dar sėkmingai kramčiau ta puse, nes tik vieną implantą suko, visi kiti dantys (kad ir ne tikri, o metalo keramikos) toje pusėje buvo, tai kodėl turėjau nekramtyt? ir visai neskaudėjo
QUOTE(Jofky @ 2013 03 27, 13:36)
Aš planuoju apatinį dantį implantuoti, tai pagal literatūrą mažiau gijimas trūksta, ne 6 mėn
Man po 3 mėnesių uždėjo karūnėlę, bet implantas turi būti prigijęs jau (kaulu apaugęs).
QUOTE(Eleina @ 2013 03 27, 15:41)
nu kodėl jūs taip žiauriai
man įsuko implantą ir užsiuvo. kai sugijo viskas, o ir netgi gyjimo stadijoj dar sėkmingai kramčiau ta puse, nes tik vieną implantą suko, visi kiti dantys (kad ir ne tikri, o metalo keramikos) toje pusėje buvo, tai kodėl turėjau nekramtyt? ir visai neskaudėjo
Man įsuko implantą, užsuko galvutę, o aš, prisiskaičius internetinių baubų ir labai protinga, kažkaip dėl visa ko paklausiau, ar nebus galima kramtyti. Atsakymas buvo paprastas ir aiškus - "Ne, bus galima, tik pirmą savaitę nelabai norėsis." O po to tikrai kramčiau ir jokių bėdų. Niekas ten atvirų žaizdų nepalieka, nepriklausomai nuo to, deda galvutę ar ne - vis tiek užsiuva, man dar ir sintetinio kaulo kartu "paklijavo". Po maždaug 3 mėn. buvo pradėtas vainikėlio dėjimas - atspadas, matavimas, matavimas...), galų gale uždėtas vainikėlis ir vėl kelios dienos nenoro kramtyti ta puse - tiek ten tos problemos, išskyrus finansinį skausmą
QUOTE(sm2002 @ 2013 03 28, 11:24)
Man po 3 mėnesių uždėjo karūnėlę, bet implantas turi būti prigijęs jau (kaulu apaugęs).
Kaip tikrina ar prigijęs taip kaip reikia?
Papildyta:
QUOTE(ispamas @ 2013 03 28, 16:49)
Man įsuko implantą, užsuko galvutę....
Sukti galvutę ar užsiūti, renkasi klientas ar daktaro darbo specifiką? Jeigu galima rinktis, tai kuris variantas geresnis?
QUOTE(Jofky @ 2013 03 28, 15:55)
Kaip tikrina ar prigijęs taip kaip reikia?
Papildyta:
Sukti galvutę ar užsiūti, renkasi klientas ar daktaro darbo specifiką? Jeigu galima rinktis, tai kuris variantas geresnis?
Papildyta:
Manau, gydytojas pagal savo įdirbį, patirtį, situaciją paciento burnoje, gal net implantą (firmos yra skirtingos). Manęs norų niekas neklausė