Įkraunama...
Įkraunama...

Šuniuko įsigyjimas, kai vaikas dar mažas

Norime pirktį šunį, tačiau vaikui 2 metai... bijau, kad gali būti sunku. pasidalinkite patirtimi, jei namuose apsgyveno šuniukas, kai vaikas dar buvo mažas.
Atsakyti
yra panaši tema, gal rasi ką naudingo čia
Atsakyti
deja, šioje temoje daugumoje situacijų aptariama vaikučio atėjimas į šeimą, kai namie JAU YRA šuo. O va man įdomu, kaip sekasi augint mažą šuniuką, kai namie yra mažas vaikas. Juk jis ir siusioja pradžioj, kur papuola, o vaikas į balutes lipa, ir nuo penkto aukšto reiktų po viena pažastim ir šuniuką, ir vaiką nusinešt keliskart per dieną, ir užgaut vienas kitą gali bedūkdami.... na, man įdomu ar labai nukamuoja toks tandemas. Labai jau norisi visiems mums šuns ax.gif
Atsakyti
[quote=Nidi,2006 04 03, 13:52]
Norime pirktį šunį, tačiau vaikui 2 metai... bijau, kad gali būti sunku. pasidalinkite patirtimi, jei namuose apsgyveno šuniukas, kai vaikas dar buvo mažas.
[As nusipirkau suniuka, kai vaikeliui buvo 2,5 men. Apie sita suniuka svajojai 3 metus, kai ju dar Lietuvoje nelabai buvo daug. Ir dabar turiu mopso veisles suniuka, tai negaliu atsidziaugti. Pradzioj reikejo pasistengti, kol pripratinau prie lauko, pavadelio ir t.t. Bet suo labai imlus, laaaaaabai greitai viska ismoko (per pora savaiciu). Patarciau visiems, kas turi mazus vaikus, isygyti mopsiuka. Niekada nenuskriaus vaiko, visada linksmas, neloja kada ant seiles tik uzeina, suo SUPER thumbup.gif Vaikui dabar 6,5 men, jokio vargo su sunim per ta laika neturejau.]
Atsakyti
Čia viskas labai individualu. Aš laukiau, kol mergaitei mano sueis penkeri ir tik tada įsigijau šunį, nes pirmom savaitėm jam labai daug dėmesio reik (pratinimas į lauką, maisto parinkimas),o jei dar vaikiukas mažas, tai norės ir pamyluot ir patampyt šuniuką, ojei šuniukas poros mėn., tai dar pakankamai nestiprus, bet dantukai aštrūs, gali ir žalos viens kitam padaryt. Žodžiu, jei spėsit viską sužiūrėt, tai sėkmės mažylių auginime 4u.gif
Atsakyti
Jeigu tai butu pirmas nuo mazumes savarankiskai augintas suo, tada palaukciau siek tiek. Visgi mazas suniukas - daug naujoviu ir pertvarkymu gyvenime. Ir ne tik nesiojimas is penkto auksto zemyn biggrin.gif

P.S. kai del nesiojimo, kol suo maziukas, jis daro namie ant laikrasciu. O kai paauga tiek, kad jau galetu eiti i lauka - nera jokio poreikio ji nesioti, taigi sita problema is tiesu nera problema tongue.gif (patikek, pati turiu 3 dideles veisles sunis ir siek tiek patirties juos auginant)
Atsakyti
Kai isigijau suneli,mano dukrytei buvo pusantru metuku.Aisku isaugo abi.Musu bokseryte pragyveno su mumis 12metu.Aisku buvo visko,ir juodo ir balto.Isigydama suneli skaityk, isigiji maza vaikeli!Taciau jeigu jau norite labai sunelio,tai siuliciau isigyti mazos veisles.Dieliu veisliu suniukai ugteleje,atsistoja ant galiniu koju parvercia mazus vaikus,o tai gali liudnai baigtis! verysad.gif

Atsakyti
Aciu uz patirteis dalybas smile.gif
Norim taksą pirkti, tai anuos ilgai tenka laiptais tampyt tongue.gif prieš pusantrų metų mirė mūsų numylėta taksytė, pragyvenusi kartu 15 metų, tai žinau, kad būna sunkumų, kad tenka ir naktim sūpuot,kai mamos ilgisi ir cypia, ir serga, ir baldus sugraužia, ir išdykauja... Bet va labiausiai šiandien mane išgasdino gydytojas, pasakęs, kad maži šuniukai iki 1,5 m. turi kirminų (na, čia viskas aišku), kitų parazitų, infekcijų, is visa šita "zaraza" apsikrėtinės mažas vaikas, kuris norės ir pasibučiuot su šuniuku, ir iš jo dubenėlio kartu pavalgyt ir t.t. Na, mane tokios pastabos labiausiai išgasdino sad.gif Ar buvo kam taip nutikę?
Ir dar - kai vaiką vieną namie palikt dar nesaugu, o šunį reikia vis teik į lauką vest, tarkim, lietui lyjant ar vaikui sergant - kaip tada? Na, čia ne esminė bėda, aišku...
Žodžiu, visi seneliai ir giminės kaip užpuolė mūsų sprendima, tai visai nuliūdau... Negi jūrkiaule teks pirkti... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidi @ 2006 04 23, 22:42)
Bet va labiausiai šiandien mane išgasdino gydytojas, pasakęs, kad maži šuniukai iki 1,5 m. turi kirminų (na, čia viskas aišku), kitų parazitų, infekcijų, is visa šita "zaraza" apsikrėtinės mažas vaikas, kuris norės ir pasibučiuot su šuniuku, ir iš jo dubenėlio kartu pavalgyt ir t.t. Na, mane tokios pastabos labiausiai išgasdino sad.gif Ar buvo kam taip nutikę?

Galiu nudžiuginti - žmonių vaikai (o ir suaugusieji) lygiai taip pat turi kirminų, ir dargi daugiau rūšių, negu šunys biggrin.gif
Visiems naminiams gyvūnams, šunims ir katėms reguliariai reikia duoti vaistų nuo vidaus parazitų ir naudoti priemones nuo išorės parazitų. Jūsų gydytoja matyt apie tai nėra girdėjusi.
Tvarkingi veisėjai kalėms prieš kergimą būtinai duoda vaistų nuo kirminų. Paskui - kai šuniukams sueina trys savaitės. Paskui prieš pirmuosius skiepus. Vėliau iki metų reikėtų duoti mažiausiai kartą per tris mėnesius (o kai kurie duoda ir kas mėnesį). Dar vėliau pakanka pavasarį, rudenį, prieš skiepus, kalytėms prieš rują; na ir dar kokį kartą, jei pasirodė, kadpraėjo daug laiko - taigi, ir suaugusiems šunims realiai išeina kas tris mėnesius.
Vis dėlto, nors mano šunys reguliariai dehelmintizuojami, kartą paklausiau gydytojos, ar vaikui nereikėtų padaryti išmatų tyrimo ir įsitikinti ar jis neužsikrėtė kirminais. Ji tik nusijuokė iš mano nuogąstavimų. Kad ir kaip keistai tai skamba, VISI jų turi. Tik vaikų mes labiau gailim, ir visai mažiukams tokių stiprių vaistų neduodam, todėl didesnė tikimybė, kad vaikas užkrės šunį, o ne šuo vaiką.
Toliau. Nuo blusų ir erkių naudojami preparatai, lašinami šuniui ant keteros. Erkių sezono metu kas mėnesį, kitu metu kas tris mėnesius.
Taigi, su vidaus ir išorės parazitais išsiaiškinom. Kas ten toliau? Infekcijos? Kokios gi? Šunys neserga žmonių ligomis, žmonės neserga šunų ligomis. Jei ji turėjo omeny pasiutligę ir leptospirozę, tai nuo šių ligų šunys yra skiepijami kartą per metus.
Kalbant apie grybelį, tai grybelių sporos yra visur. Jos skraido ore, jų pilna ant visų paviršių namuose ir lauke, o taip pat ir ant mūsų kūno. Nuo jų mus gina organizmo imuninė sistema. Jei ji nusilpus dėl kokių nors priežasčių, tai gali susirgti ir šuo, ir vaikas, ir suaugęs.
Žodžiu, šunį reikia tinkamai prižiūrėti, gerai šerti, laiku skiepyti, naudoti priešparazitines priemones, ir viskas bus gerai.
Mano vaikui dabar du metai ir trys mėnesiai. O va šitas šuo, pats jauniausias, mūsų namuose atsirado tada, kai vaikui buvo mėnuo. Jie tapo geriausiais draugais (nors ir su kitais mūsų šunimis Robertas puikiai sutaria). Čia jam buvo pusė metų:

user posted image

QUOTE
Ir dar - kai vaiką vieną namie palikt dar nesaugu, o šunį reikia vis teik į lauką vest, tarkim, lietui lyjant ar vaikui sergant - kaip tada? Na, čia ne esminė bėda, aišku...

Be abejo, reikia taip suplanuoti laiką, kad būtų kam pasaugoti vaiką tokiais atvejais. Mes kažkaip išsiverčiam smile.gif
QUOTE
Žodžiu, visi seneliai ir giminės kaip užpuolė mūsų sprendima, tai visai nuliūdau... Negi jūrkiaule teks pirkti... g.gif

Spręskit patys. Tai jūsų gyvenimas, jūsų atsakomybė ir jūsų rūpesčiai. Čia viena tokia pamokanti ir paguodžianti istorija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva D.: 24 balandžio 2006 - 07:46
na mes pries savaite isigijom irgi suni is tu vadinamu dideliu, kad visi kuriem pasakom apie jo dydi sako visai isprotejot, bet toks buvo musu sprendimas. vyrui nuo paauglystes jau uzkniso tie mamos pekinesai, kai jam budavo geda iseiti i kiema ir juokdavosi draugai. visada norejo didelio suns. bet rinkomes teigiamo charakterio. taigi gavosi gerai visiems. pas mus labradoras jei kas nesuprato.
sunui dabar 6 metai. bet turiu pasakyti abu jie pas mane ziopliukai. tiek sunu reikia mokinti kaip su suniuku elgtis, tiek suniuka reikia aukleti kad negalima to ar ano giebti. bet tikrai nesigailiu. vaikui reikia kokio nors gyvuno, kad moketu paskui uzauges ir atjausti ir rupintis silpnesniu. turejom ir mes visko ir sinsila ir kate ir vezliuka, bet suo visai kas kita.
nepabugau as nei plauku nei kirminu. na negi sunku karta i diena prasluostyti grindis, juk nuo vaiku kartais buna dar baisiau. o be to kol suniukas dar mazas, o vaikas ugtelejes tai ir vaika galima ismokyti tuos sisiukus isvalyti. nupirkom mes spec sluotas su kempine, tai sunus ir pats verziasi sluostyti, nes nereikia jam su rankom to skuduro liesti.o nuo kirminu tai reikia suniukui profilaktiskai kas tris menesius vaistu duoti ir problemos nebus.
o del dukimo tai kai jie pradeda siusti tai velnias darosi, kol galiausiai reikia i atskirus kambarius uzdaryti, nes abiem stogas pavaziuoja.
taigi galiu pasakyti kad viskas gerai. dziaugiuosi kad turim suniuka. dziaugsmas didziausias mums visiems.
Atsakyti
Jei tik butume isivaizdave, kad musu gyvenimas taip pasikeis isigijus suni, kol kas musu grazuole dar negyventu musu namuose... biggrin.gif Su visom problemoms kazkaip susidoroji (nes gi reikia, nes esi "suauges ir atsakingas" zmogus, nes pats padarei si pasirinkima....) , taciau drisciau teigti, kad psichologine seimos atmosfera gerokai paslijo... Taip jau yra, kad musu seimos augintiniams reikia daug demesio: vaikas vienas nemegsta zaisti, visada turi buti salia, suo demesio taip pat reikalauja visu savo 40 kg vizganciu kunu. Abu stumdosi ir pavyduliauja vienas kitam musu demesio, abu nepaklusnus - tai sukelia dviguba nervini soka.
Aisku, labai daug priklauso nuo suns veisles, dydzio ir charakterio. Bet bet kokiu atveju -didziulis papildomas kruvis ir pries perkant svarbu apsvarstyti, ar dar liks jegu tam kruviui pakelti.
Atsakyti
g.gif rolleyes.gif
Atsakyti