Įkraunama...
Įkraunama...

globėjai plepa toliau

QUOTE(alfija @ 2012 05 05, 13:34)
Galvojau, kad bent čia lyderiauju, bet klydau...paskutinė pasirodo.

kažkada Braškei labai padėjo darželio šeimininkutės (ot bobutė išmintinga buvo!!!) paaiškinimas, kad ji negražių žodžių irgi moka, bet nenaudoja, nes paskui burnoje kaip prikakota.... kažkaip pamąstė pamąstė ir nusprendė, kad negerai į burną kakoti. taviškis, be abejo, vyresnis g.gif
Papildyta:
Merginos, radau informaciją "30% nuolaida suteikiama gavus finansavimą iš programos TAPK. Ji yra prasidėjus 2010 m. birželio 12 d. ir baigsis 2012 m. birželio 30 d." daugiau nieko apie tą programą neradau.
Norėčiau vaiką leisti į dieninę stovyklą baseine, dviems savaitėms - 500 lt. labai reikia stuburui tvirtinti sad.gif Gal žinote daugiau kas apie tą programą?
Atsakyti

nieko nežinau. apie tą programą. Tik nelabai suprantu kaip tu ketini baseine stuburą tvirtinti. Baseinas tai atpalaiduoja netaisyklingai įtemptus raumenis, laikysena nuo to gal ir geresnė, Braškė didelė mergina, per dvi savaites nieko nebus- bent metų norint pasiekti rezultatą reikia. Procesas ilgas, ypač jei suintesyvėtų augimas- tai reiktų kartoti pastoviai, ta prasme visuomet lankyti. Kaip ir koreguojanti manšta raumenynui stiprinti- o patį stuburą- tai kaip tu jį pataisysi? Jis gi ne šlaunikaulis. Skolijotikai tai baseinuose nesiteliuškuoja. Mankštos mankštos ir dar kartą mankštos. Iš mamos ir vaiko reikalaujančios daug atkaklumo- bet vienintelė pagalba. Reali.
O šiaip tai korsetų nesiūlo? Odinių diržų bent jau?
Papildyta:
QUOTE(Germinė @ 2012 05 05, 15:00)
Vargšiukė  4u.gif Bet prisimink olimpinį principą-svarbu dalyvauti,o ne laimėti  bigsmile.gif



gerai kad bent tu paguodei, o tai aš tokia gyvenimo auCaidere pasijutau, na tokia visiška gyvenimo nevykėle biggrin.gif
Tam jis ir turi diagnozuotą emocijų sutrikimą, kad visiškai nemoka jų valdyti. Mokomės. Sezoniškai. Prisnigo- visi lauke, mokytis nebesinori- karauuuuuuuuuul. Prie žiemos prisitaikėm. Dabar vasara- mokslai ne galvoj, ir čia aš šlykštynė paskutinė su pamokom.
Kad jis tiek pastangų įdėtų skaičiuoti, kiek jis įdeda pastangų priešintis tam skaičiavimui. Lietuvių kalba atrodo kaip šventė. Jau. O va matematika, o skaičiavimas atgal tai ir iš viso.
Laimė, kad tie riksmai retėja, ir nebūna ilgi.
Atsakyti
Alfija - pas braškę raumenų hipotonija. tai taikausi du zuikius nušauti - priežiūra mano darbo metu ir mankšta + malonumas juk baseinas.
Birželį bus masažai + gydomoji mankšta. Šiaip tai, jei nebūtų mokyklinio krūvio po pamokų, galėtų baseiną ir kiaurus metus lankyti. Bet jei bus muzikos mokykla (vis dar bandau stipriąsias vietas paversti privalumais, pridengiančiais negebėjimus), tai laisvo laiko liks 0. 2 kartai muzikos mokykla, + 2 kartai baseinas + psichologas.

vienas petis aukštesnis - skoliozė?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karusia: 05 gegužės 2012 - 16:37

muzika? Iš patirties grynai asmeninės, o ir stebint per n metų daug muzikuojančių vaikų- laikyseną, raumenyną- pjauna. Tu pagalvok dar, net jei ir tik mėgėjiškam lygmeny.
Gal jai labiau patiks plaukti nei groti ar dainuoti. O šiaip paaugus- irkluoti. Pats geriausias dalykas raumenynui.
Norai yra suprantami, pritariu tiems norams.
Ne ne skolijozė, tiesiog netaisyklinga laikysena. Manyčiau. Ir taisyti galima paprastu buitiniu keliu- valgo rašo- abi rankos ant stalo, kuprinė, namuose gali vaikščioti už rankų sulenktų- nugaroj lazda. Kaip balerinos kad vaikšto. Manau kad kuprinė per sunki. Kai pakiloju ką mažius velka su savim, tai kaip pasakyti. Tiek kad pas jį raumenynas stiprus ir tonusas kiek aukštokas. Netoli nešti. Ir visai nesvarbu, kad ta vadinama kuprinė ortopedinė- svoris yra svoris.
Atsakyti
na, kuprinės mes ieškodamos, apskritai su virtuvinėmis svarstyklėmis vaikščiojom. sunki pakrauta. 2,5-3 kg, o ji gi tik 22 kg sveria.

plaukikės nebus - širdies yda. Bet pažįstamas kinezoterapeutas rekomendavo baseiną - gydomąją grupę. Draugės dukra lanko plaukimą - stipri mergaitė, sportiška, bet parėjusi po treniruočių jau tik miegoti eina, krūvis labai didelis.
Atsakyti

tai aukšta panelė kaip su širdies yda. O šiaip tai tai nerimo problemos irgi labai gali būti įtakotos širdies problemų. Ir daug kitokių gali būti- galvos skausmai erzinantys. Sutrikus kraujotaka, nelabi gerai aprūpinamos smegenys deguonim- atminties problemos. Čia dar irgi yra niuansai tokie. Operuot vėloka jau?
Po baseino valgyt ir miegot. Tas taip. Sveikatingumo grupėj plaukioti gi gali. Bet šiaip sportas kaip po toks atkrenta.
Gal bandykit fleitą pūsti, nes prie ydos, kaip taisyklė prisideda ir plaučių problemos. Ir pakankamai rimtos. O kadangi raumenynas silpnas, tai plaučių tūrį didinti reiktų.
Atsakyti
aš irgi 'rinkau' fleitą'. ji renkasi pianiną. tarp dantų švarplė dar nesutvarkyta, kažin kaip būtų. gi tikrina dantukus.
nu vien žo birželio pradžioje bus matyt aiškiau.
Papildyta:
p.s. neoperuoja, tikisi, kad išaugs.
Atsakyti
Pianinui reik daug fizinės jėgos ir stipraus raumenyno. Visi vaikai nori juo groti, arba smuiku smile.gif jam irgi daug fizinės jėgos reikia. Mėgėjiškai mažiau, bet ne kažkiek. Ir valios daug reikia. Pučiamiji nėra labai sudėtinga. Dantukus žiūrės. Bet gal bus visai nieko.
Išaugs tai išaugs. Pagal ūgį ir svorį irgi panašu jog išaugs. Neišaugs- gyvens taip. Nemėlynuoja gi?
Atsakyti
nemėlynuoja.
svoris per mažas, siunčia pas endokrinologus.

dėl pianino - aš jau metus smegenis plaunu - kaip gražu. bet aplinkoje - tik pianinas yra. o be to, juo grojant - dainuoti galima. biggrin.gif
Atsakyti
bet jai tai gerai jog svoris mažas. Geriau per mažas negu per didelis. Kaune labai geri endokrinologai. Skydlaiukė išbalansuota g.gif gal. Būna. Kai būna yda, tų lydinčių problemų pasitaiko nemažai. Truputį čia, truputį ten. Ta prasme tai kasa, tai inkstai, tai skydliaukė. Tai kepenų kokia funkcija. Išderinta pompa smile.gif viena paprastai nebūna.
Grojom ir grosim tuo pianinu. Dabar palengvintu variantu. Iš tiesų tai mamai reik būt pasiryžėlei, apsišarvuoti kantrybe. Į pamokas kartu pavaikščioti. Po to, kai Duksį jau suvalgė mokykla ir prie egzamino neprileido- mažiau už solfedį kaip gerai- nebegauna smile.gif . Iki to laiko rašė tik silpnai biggrin.gif su instrumentu lygiai tas pats biggrin.gif
Kantrybės geležinės- kokį instrumentą bepasirinktum. Ypač jei tu neturi muzikinio išsilavinimo.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti