Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų savaitės meniu - 7

PIRMADIENIS
pietūs: žaliosios tuno salotos
vakarienė: kiaulienos kepsniukai su kepintom bulvėm ir raugintais agurkais

ANTRADIENIS
pusryčiai: blynai su cukrum arba grietine
pietūs: žaliosios tuno salotos, bulvių-makaronų sriuba
vakarienė: virtos bulvės su pirktinėm keptom strimėlėm drebučiuose (akcija), širdelių blynai vaikams

TREČIADIENIS
pusryčiai: vakarykštė sriuba
pietūs: tuno-bulvių salotos su duona
vakarienė: orkaitėje kepti karšti sumuštiniai

KETVIRTADIENIS
pusryčiai: sumuštiniai su tirpdytu sūriu
pietūs: pirktinis maistas (vėlai baigiau darbą)
vakarienė: stirnienos plovas su morkom ir cukinijom , rauginti agurkai.

PENKTADIENIS
pusryčiai: vakarykštis plovas
pietūs: bulvių-cukinijų kugelis su spirgais ir grietine
vakarienė: lavašų suktinukai su lašiša arba su kumpeliu

ŠEŠTADIENIS
pusryčiai: plovo ir kugelio likučiai
pietūs: kepta menkė cukinijų pataluose, bulvės, morkų-žirnelių salotos.
vakarienė: pieniška makaronų sriuba

SEKMADIENIS
pusryčiai: savaitgaliniai blynai
pietūs: mėsos-daržovių troškinys, bulvės
vakarienė: makaronai su padažu
Atsakyti
Labos,

grįžtu ir aš su tvarkingu meniu visos savaitės ir skaičiavimu smile.gif
Pusryčių vėl nėra per savaitę, pietūs - MB valgykloje, mažė darželyje, tai rašau tik savo smile.gif

Pirmadienis

II- raugintų agurkų sriuba
III- kepti vištienos sparneliai, bulvės, morkų salotos su majonezu.

Antradienis

II- bulvės, sparneliai kepti, vaisių sriuba
III - Medžiotojų sriuba, skryliai su padažu.

Trečiadienis

II-Medžiotojų sriuba
III- Sumuštiniai, karšti sumuštiniai, kava , greifrutas

Ketvirtadienis

II- Medžiotojų sriuba
III - Kotletai, bulvės, morkų salotos su majonezu, pomidorai su grietine.

Penktadienis

II-Kotletas, bulves, morkos su majonezu
III-Lazanija

Šeštadienis

I- Saldus batonas su kiaušiniais, kava, kakava.
II - Buritai, Lazanija
III- Virti kiaušiniai, greifrutas

Sekmadienis
I- nėra
II-svečiuose (vežėmės tortą, likerio)
III - koldūnai


Per savaitę išleista 93,74 Lt
Atsakyti
Šeštadienis:
Maistas (bananai, pyragas, saldainiai, 3 ledai) 32,05lt
Kaime.

Sekmadienis:
Maistas (pekino kopūstas, agurkai, pomidorai, obuoliai, batonas, duona, 2l pieno, 2l kefyro, pyragas, sviestas, fermentinis sūris, 4 actimel, 2vnt konservuoti burokėliai, krienai, rūgštynės, daktariška dešra, rūkyta dešra) 65,75lt
Vakarienė: šaltibarščiai su virtom bulvėm.

Pirmadienis:
Pusryčiai: karšti sumuštiniai, kava, kakava, arbata.
Pietūs: šaltibarščiai su bulvėm.
Vakarienė: guliašas su keptuvėj pakeptom bulvėm ir paprika bei pomidorais.
Užkandžiai: kriaušės, pyragas.

Antradienis:
Pusryčiai: grikių košė, kava, arbata – pagaliau kažkas naujo.
Pietūs: MB – guliašas su grikiais; mes – grįžę iš lauko pyrago su kakava (vaikas) ir vaiko lauktuvių gauti „Barnis“ bei šokoladukas (nemėgsta šokolado) su arbata (aš). Vėliau guliašą pabaigėm.
Vakarienė: burokėlių sriuba su kauliukais. Vėliau kepta duona su majonezo-fermentinio sūrio-česnako padažu.
Užkandžiai: pyragas, kriaušės, obuoliai.

Trečiadienis:
Maistas (mandarinai, 4 jogurtukai) 6,99lt
Pusryčiai: grikių košė, kava, arbata – pagaliau kažkas naujo.
Pietūs: MB – burokėlių sriuba su kauliukais; mes – virta mėsa, sumuštiniai, arbata.
Vakarienė: grikių košė su grybų-spirgučių padažu.
Užkandžiai: pyragas, obuoliai, guminukai, mandarinai.

Ketvirtadienis:
Maistas (duona) 3,99lt
Pusryčiai: jogurtas, batonas, kava, arbata.
Pietūs: MB – burokėlių sriuba su kauliukais; mes – grikių košė su padažu (grikių daug išviriau tai ir valgėm kelias dienas doh.gif Kalčiausias MB, nes bulvių kaime nepririnko, o grikių nelabai mėgsta, tai gal pasimokys, kai sakau, kad reikia blush2.gif ).
Vakarienė: MB su vaiku – pakepinti lašinukai su svogūnais; aš – agurkų-pomidorų salotos su grietine (nuo mėsos kvapo pykino doh.gif ).
Užkandžiai: pyragas, obuoliai, guminukai, mandarinai.

Penktadienis:
Maistas (pyragas, sultys) 7,25lt
Pusryčiai: MB – arbata; mes – blynai (pagaliau beveik pavykę lietiniai, kaip Vita (buvusi auklė) kepa thumbup.gif Vaikui šįkart neįtikau tik tuo, kad "Vita ne į tą pusę maišo tešlą" doh.gif lotuliukas.gif ), kava, kakava.
Pietūs: MB – lašinukai su svogūnais; mes – blynai, pyragas, sultys, kava, kakava.
Vakarienė: Kaime.
Užkandžiai: pyragas, obuoliai, guminukai.

Iš viso: 116,03lt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2013 02 09, 11:48)
va sitie patiekalai sudomino smile.gif prasom siek tiek placiau smile.gif


Paziuresiu vakare receptus, nepamenu is atminties blush2.gif

Silra, perkat stirniena, ar medziojat? ech,kaip noreciau...

Sypsaliuk, o kas yra skryliai? blush2.gif


Musu sios savaites:
Lesiu/darzoviu sriuba ir veliau ryziu/darzoviu sriuba man pietums...
Maze tradiciskai pas senelius arba darzely pietauja...
Mb- darbe

Vakarienes:
Pirmadienis - Makaronu apkepas su chorizo ir mascarpone (liko kazkada nepanaudotas chorizo gabalas,jau reik sunaudot)
Antradienis - kazkokiu nauju blynu recepta reiks ismegint
Treciadienis - Citrininis kuskusas su darzovem
Ketvirtadienis - Bulviu apkepas
Penktadienis - farsas su tortilijom
Sestadienis-
Pietums - bandeles su sonine
Vakarienei - Normandietiskas kiaulienos troskinys
Sekmadienis-
Pietums-humusas, suriai, cesnakine duonele,alyvuoges (bus draugu)
Vakarienei - vistienos slauneles su bulvem keptos orkaitej
Atsakyti
QUOTE(Sypsaliukas @ 2013 02 11, 14:06)
1 - Medžiotojų sriuba,
2-Lazanija
3 - Buritai,

Sypsaliuk, kitą kartą gal gali pabraukti patiekalus, kuriuos tą dieną gamini ax.gif bus aiškiau, kas kiek laiko per savaitę virtuvėje praleidžia ax.gif
1. Kuo ši sriuba ypatinga?
2. Kaip gamini lazaniją? Per akciją nusipirkau lakštų ir vis nesugalvoju, kaip juos panaudoti ax.gif
3. Pati gamini buritus???

QUOTE(IruteB @ 2013 02 11, 14:45)
1. Vakarienė: grikių košė su grybų-spirgučių padažu.
2. Kalčiausias MB, nes bulvių kaime nepririnko, o grikių nelabai mėgsta, tai gal pasimokys, kai sakau, kad reikia blush2.gif ).
3. Vaikui šįkart neįtikau tik tuo, kad "Vita ne į tą pusę maišo tešlą" doh.gif  lotuliukas.gif )

1. Kokie grybai - miško ar pievagrybiai?
2. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
3. doh.gif lotuliukas.gif
QUOTE(Would you? @ 2013 02 11, 16:18)
1. Silra, perkat stirniena, ar medziojat? ech,kaip noreciau...
2. Ketvirtadienis - Bulviu apkepas

1. Mus žvėriena aprūpina vyro tėtis-medžiotojas thumbup.gif kai kam nepatinka žvėriena, nes ji tamsi, kai kas sako, kad jos kvapas ir skonis specifiniai... bet gerai paruošta žvėriena yra tiesiog puiki mėsa - niekada jokio ypatingo kvapo pati nejaučiu, ir tie, kas pas mus valgė - irgi nieko blogo nepastebėjo smile.gif esu valgiusi jau šernienos, stirnienos, elnienos, bebrienos, kiškienos ir netgi briedienos (jų medžioklės rajone automobilis pritrenkė briedį, tai medžiotojus kvietė, kad vargšą gyvūną nuo kančių išvaduotų). Žvėriena pas mus taip dažnai, kad kartais paprastos kiaulienos pasiilgstu tongue.gif Jei tektų pirkti - neįpirkčiau, labai jau brangi mūsuose žvėriena doh.gif

2. bulves pjaustot ar tarkuojat? su kuo maišot?
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2013 02 11, 18:32)
1. Kokie grybai - miško ar pievagrybiai?


Pievagrybiai rolleyes.gif Vita, tai buvusi auklė - metus prižiūrėjo vaiką rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Would you? @ 2013 02 11, 17:18)


Sypsaliuk, o kas yra skryliai?  blush2.gif



Miltiniai tokie virtinukai (pas mus joe skryliais vadinas)

I dubeni sudedu miltus, siek tiek druskos, ir uzpilu verdanciu vandeniu. Minkau tesla kaip koldunams tokia smile.gif paskui kocioju ir sausianiu formelem spaudau "skrylius" , virti reikia labai trumpai, padruskintam vandenyje smile.gif

QUOTE(SilRa @ 2013 02 11, 20:32)
Sypsaliuk, kitą kartą gal gali pabraukti patiekalus, kuriuos tą dieną gamini  ax.gif bus aiškiau, kas kiek laiko per savaitę virtuvėje praleidžia ax.gif
1. Kuo ši sriuba ypatinga?
2. Kaip gamini lazaniją? Per akciją nusipirkau lakštų ir vis nesugalvoju, kaip juos panaudoti  ax.gif
3. Pati gamini buritus???



Gerai, pabrauksiu smile.gif maciau, kad panos brauko, tik maniau, kad siaip sau smile.gif

kazkada ja valgiau valgykloje, ji taip vadinos smile.gif taip ir prikibo smile.gif Sudetis: bulves, mrokos, pupeles konservuotos,. perlines kruopos ir faršas smile.gif

lazanija labai paprastai :
Idaras:
pakepinu farsa, morkas ir svoguna patroskinu, sudedu prieskonius (dejau pomidoru padazo i farsa sysyk, bet nebedesiu daugiau- be jo man idaras skanesnis). Kitasyk dar dedu paprika:)
Baltas padazas:

Ispirpinu sviesta, dedu miltu ir pilu piena( elementatus toks) . Idedu prieskoniu ir truputi muskato (nepadauginti- padaze jis ne itin jaucias, bet kontekste labai jaucias jei padauginta).

Toliau:
I formos dugna pilu siek tiek balto padazo ( jei nepilsit, apatinis lakstas suskrus ir neiskeps) tada dedu lakstus (NEVIRTUS), idara, tada vel lakstus vel idara.... Nepridedu iki virsaus- palieku vietos . Tada pilu padaza kad apsemtu ( padazo padarau beveik is 1l pieno, jei padazo mazai- lakstai lieka sausi, neiskepe) Virsu fermentiniu suriu pabarstau, ir i orkaite 180 laipsniu, ir laukiu kos iskeps ( peiles lengvai, lengvai turi susmigti iki skardos dugno )


Buritai, ne deja... Atsidare nauja uzkandine, tai nutarem paragauti.... namie gamintus gal ir valgytu chebryte mano, bet pirkt tai ju daugiau tikrai nepirksim - neskanu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(IruteB @ 2013 02 11, 21:39)
Pievagrybiai rolleyes.gif

taip ir pagalvojau - nelabai įsivaizduoju, kaip iš paprastų miško grybų pagaminti padažą košei rolleyes.gif man iš jų padažas tik prie mėsos gaunasi...

QUOTE(Sypsaliukas @ 2013 02 12, 10:51)
Buritai, ne deja... Atsidare nauja uzkandine, tai nutarem paragauti.... namie gamintus gal ir valgytu chebryte mano, bet pirkt tai ju daugiau tikrai nepirksim - neskanu smile.gif

labai dėkui už išsamius paaiškinimus apie sriubą ir lazaniją - būtinai pabandysiu iškepti tokią, nes šiaip iš interneto paimti receptai ne visada gaunasi skanūs rolleyes.gif

o buritus pirktinius ir aš ragavau, irgi nebuvo skanu schmoll.gif
Atsakyti
Nespejau vakar receptu sudet...

Bulviu/Kumpio pyragas (vienintelis kuri pamenu) biggrin.gif
* 5-6 vidutiniu bulviu
* 150g virto kumpio
* svoguno
* sviesto
* grietineles apie 150ml
* 2 kiausiniu
* muskato riesuto, druskos,pipiru
* tarkuoto surio apie 100g

-Kumpi ir svoguna supjauste pakepame
-Bulves supjaustome griezineliais apvaliais
-Forma istepame sviestu
-sluoksniuojame - bulves (kad uzdengtu dugna), pabarstome prieskoniais,tada kumpio/svoguno mase, suris, vel bulves, prieskoniai, kumpis/svogunas, suris,virsutinis sluoksnis bulves.
-isplakame grietinele ir kiausinius ir supilame ant virsaus.
-as uzdengus kepu apie 1val, poto atidengus dar pusvalandi ~180-200 orkaitej.

-------
Dekui uz skrylius wink.gif 4u.gif

Zveriena ir mes megstam, tik retai tenka jo ragaut blush2.gif
Medziotoju seimoj neturim, tik sveciuos pas vienus draugus pasimegaujam..
Atsakyti
niu va receptai:

"Greitas" guliasas
rekomenduoju,pirma kart gaminau,bet labai skanus...
* Aliejaus
* Jautienos apie 300g (nors as naudojau kiauliena)
* 3 raudonos paprikos
* 1 raudonas svogunas
* 2 cesnako skilteles
* 1 a.s. paprikos prieskoniu
* skardine pomidoru sultyse
* 50ml brendzio
* 150ml grietineles
* ryziu

-apkepiname mesa iki rudumo isimame
-dapilti siek tiek aliejaus ir pakepinti paprikas, svogunus, cesnaka ir prieskonius ant mazos ugnies iki suminkstes.
-supilti pomidorus ir brendi, troskinti 5 min
-sugrazinti mesa i keptuve, supilti grietinele, patroskinti kelias minutes kol sutirstes
-tiekti su ryziais
-----------------------
Vistiena indiskai

* aliejaus
* 1svogunas
* morka
* 1 cesnako skiltele
* nedidelis nuluptas obuolys
* 4 vistos vidutines krutineles
* 2 saukstai Korma curry padazo
* 1 saukstas pomidoru padazo
* 150ml kokoso pieno
* 150ml sultinio
* 100g saldytu zirneliu

- pakepinti svoguna 3min, sudeti cesnaka,poto obuoli ir pakepinti dar 3 min, sudeti vista ir viska kepti dar 4 min.
- sudeti Kurmos padaza, pomidoru padaza, kokosu piena, sultini ir troskinti apie 7 min
- sudeti zirnelius, padruskinti ir papipirinti ir patroskinti dar 3 min.
- tiekti su ryziais
Atsakyti
Dėkui už receptus, tą bulvių-kumpio pyragą būtinai pasigaminsim essen.gif:

Nustebino alkoholis guliaše g.gif jis turbūt ne vaikams smile.gif))
QUOTE(Would you? @ 2013 02 12, 22:43)
* 2 saukstai Korma curry padazo

bijau, kad Lietuvoje tokio padažo nelabai rasi... į ką jis panašus? gal kuo pakeisti būtų galima? g.gif
Atsakyti
Kaip smagu, kad tema atsigavo. smile.gif Būtinai prisijungsiu. Tik kas su tuo išlaidų skaičiavimu sudėtinga, kai tokių prekių kaip miltai, kruopos, makaronai užsiperkam smarkiai į priekį... Bet patiekalus rašysiu. smile.gif
Atsakyti