PIRMADIENIS
pietūs: žaliosios tuno salotos
vakarienė: kiaulienos kepsniukai su kepintom bulvėm ir raugintais agurkais
ANTRADIENIS
pusryčiai: blynai su cukrum arba grietine
pietūs: žaliosios tuno salotos, bulvių-makaronų sriuba
vakarienė: virtos bulvės su pirktinėm keptom strimėlėm drebučiuose (akcija), širdelių blynai vaikams
TREČIADIENIS
pusryčiai: vakarykštė sriuba
pietūs: tuno-bulvių salotos su duona
vakarienė: orkaitėje kepti karšti sumuštiniai
KETVIRTADIENIS
pusryčiai: sumuštiniai su tirpdytu sūriu
pietūs: pirktinis maistas (vėlai baigiau darbą)
vakarienė: stirnienos plovas su morkom ir cukinijom , rauginti agurkai.
PENKTADIENIS
pusryčiai: vakarykštis plovas
pietūs: bulvių-cukinijų kugelis su spirgais ir grietine
vakarienė: lavašų suktinukai su lašiša arba su kumpeliu
ŠEŠTADIENIS
pusryčiai: plovo ir kugelio likučiai
pietūs: kepta menkė cukinijų pataluose, bulvės, morkų-žirnelių salotos.
vakarienė: pieniška makaronų sriuba
SEKMADIENIS
pusryčiai: savaitgaliniai blynai
pietūs: mėsos-daržovių troškinys, bulvės
vakarienė: makaronai su padažu
Labos,
grįžtu ir aš su tvarkingu meniu visos savaitės ir skaičiavimu
Pusryčių vėl nėra per savaitę, pietūs - MB valgykloje, mažė darželyje, tai rašau tik savo
Pirmadienis
II- raugintų agurkų sriuba
III- kepti vištienos sparneliai, bulvės, morkų salotos su majonezu.
Antradienis
II- bulvės, sparneliai kepti, vaisių sriuba
III - Medžiotojų sriuba, skryliai su padažu.
Trečiadienis
II-Medžiotojų sriuba
III- Sumuštiniai, karšti sumuštiniai, kava , greifrutas
Ketvirtadienis
II- Medžiotojų sriuba
III - Kotletai, bulvės, morkų salotos su majonezu, pomidorai su grietine.
Penktadienis
II-Kotletas, bulves, morkos su majonezu
III-Lazanija
Šeštadienis
I- Saldus batonas su kiaušiniais, kava, kakava.
II - Buritai, Lazanija
III- Virti kiaušiniai, greifrutas
Sekmadienis
I- nėra
II-svečiuose (vežėmės tortą, likerio)
III - koldūnai
Per savaitę išleista 93,74 Lt
grįžtu ir aš su tvarkingu meniu visos savaitės ir skaičiavimu

Pusryčių vėl nėra per savaitę, pietūs - MB valgykloje, mažė darželyje, tai rašau tik savo

Pirmadienis
II- raugintų agurkų sriuba
III- kepti vištienos sparneliai, bulvės, morkų salotos su majonezu.
Antradienis
II- bulvės, sparneliai kepti, vaisių sriuba
III - Medžiotojų sriuba, skryliai su padažu.
Trečiadienis
II-Medžiotojų sriuba
III- Sumuštiniai, karšti sumuštiniai, kava , greifrutas
Ketvirtadienis
II- Medžiotojų sriuba
III - Kotletai, bulvės, morkų salotos su majonezu, pomidorai su grietine.
Penktadienis
II-Kotletas, bulves, morkos su majonezu
III-Lazanija
Šeštadienis
I- Saldus batonas su kiaušiniais, kava, kakava.
II - Buritai, Lazanija
III- Virti kiaušiniai, greifrutas
Sekmadienis
I- nėra
II-svečiuose (vežėmės tortą, likerio)
III - koldūnai
Per savaitę išleista 93,74 Lt
Šeštadienis:
Maistas (bananai, pyragas, saldainiai, 3 ledai) 32,05lt
Kaime.
Sekmadienis:
Maistas (pekino kopūstas, agurkai, pomidorai, obuoliai, batonas, duona, 2l pieno, 2l kefyro, pyragas, sviestas, fermentinis sūris, 4 actimel, 2vnt konservuoti burokėliai, krienai, rūgštynės, daktariška dešra, rūkyta dešra) 65,75lt
Vakarienė: šaltibarščiai su virtom bulvėm.
Pirmadienis:
Pusryčiai: karšti sumuštiniai, kava, kakava, arbata.
Pietūs: šaltibarščiai su bulvėm.
Vakarienė: guliašas su keptuvėj pakeptom bulvėm ir paprika bei pomidorais.
Užkandžiai: kriaušės, pyragas.
Antradienis:
Pusryčiai: grikių košė, kava, arbata pagaliau kažkas naujo.
Pietūs: MB guliašas su grikiais; mes grįžę iš lauko pyrago su kakava (vaikas) ir vaiko lauktuvių gauti Barnis bei šokoladukas (nemėgsta šokolado) su arbata (aš). Vėliau guliašą pabaigėm.
Vakarienė: burokėlių sriuba su kauliukais. Vėliau kepta duona su majonezo-fermentinio sūrio-česnako padažu.
Užkandžiai: pyragas, kriaušės, obuoliai.
Trečiadienis:
Maistas (mandarinai, 4 jogurtukai) 6,99lt
Pusryčiai: grikių košė, kava, arbata pagaliau kažkas naujo.
Pietūs: MB burokėlių sriuba su kauliukais; mes virta mėsa, sumuštiniai, arbata.
Vakarienė: grikių košė su grybų-spirgučių padažu.
Užkandžiai: pyragas, obuoliai, guminukai, mandarinai.
Ketvirtadienis:
Maistas (duona) 3,99lt
Pusryčiai: jogurtas, batonas, kava, arbata.
Pietūs: MB burokėlių sriuba su kauliukais; mes grikių košė su padažu (grikių daug išviriau tai ir valgėm kelias dienas
Kalčiausias MB, nes bulvių kaime nepririnko, o grikių nelabai mėgsta, tai gal pasimokys, kai sakau, kad reikia
).
Vakarienė: MB su vaiku pakepinti lašinukai su svogūnais; aš agurkų-pomidorų salotos su grietine (nuo mėsos kvapo pykino
).
Užkandžiai: pyragas, obuoliai, guminukai, mandarinai.
Penktadienis:
Maistas (pyragas, sultys) 7,25lt
Pusryčiai: MB arbata; mes blynai (pagaliau beveik pavykę lietiniai, kaip Vita (buvusi auklė) kepa
Vaikui šįkart neįtikau tik tuo, kad "Vita ne į tą pusę maišo tešlą"
), kava, kakava.
Pietūs: MB lašinukai su svogūnais; mes blynai, pyragas, sultys, kava, kakava.
Vakarienė: Kaime.
Užkandžiai: pyragas, obuoliai, guminukai.
Iš viso: 116,03lt
Maistas (bananai, pyragas, saldainiai, 3 ledai) 32,05lt
Kaime.
Sekmadienis:
Maistas (pekino kopūstas, agurkai, pomidorai, obuoliai, batonas, duona, 2l pieno, 2l kefyro, pyragas, sviestas, fermentinis sūris, 4 actimel, 2vnt konservuoti burokėliai, krienai, rūgštynės, daktariška dešra, rūkyta dešra) 65,75lt
Vakarienė: šaltibarščiai su virtom bulvėm.
Pirmadienis:
Pusryčiai: karšti sumuštiniai, kava, kakava, arbata.
Pietūs: šaltibarščiai su bulvėm.
Vakarienė: guliašas su keptuvėj pakeptom bulvėm ir paprika bei pomidorais.
Užkandžiai: kriaušės, pyragas.
Antradienis:
Pusryčiai: grikių košė, kava, arbata pagaliau kažkas naujo.
Pietūs: MB guliašas su grikiais; mes grįžę iš lauko pyrago su kakava (vaikas) ir vaiko lauktuvių gauti Barnis bei šokoladukas (nemėgsta šokolado) su arbata (aš). Vėliau guliašą pabaigėm.
Vakarienė: burokėlių sriuba su kauliukais. Vėliau kepta duona su majonezo-fermentinio sūrio-česnako padažu.
Užkandžiai: pyragas, kriaušės, obuoliai.
Trečiadienis:
Maistas (mandarinai, 4 jogurtukai) 6,99lt
Pusryčiai: grikių košė, kava, arbata pagaliau kažkas naujo.
Pietūs: MB burokėlių sriuba su kauliukais; mes virta mėsa, sumuštiniai, arbata.
Vakarienė: grikių košė su grybų-spirgučių padažu.
Užkandžiai: pyragas, obuoliai, guminukai, mandarinai.
Ketvirtadienis:
Maistas (duona) 3,99lt
Pusryčiai: jogurtas, batonas, kava, arbata.
Pietūs: MB burokėlių sriuba su kauliukais; mes grikių košė su padažu (grikių daug išviriau tai ir valgėm kelias dienas


Vakarienė: MB su vaiku pakepinti lašinukai su svogūnais; aš agurkų-pomidorų salotos su grietine (nuo mėsos kvapo pykino

Užkandžiai: pyragas, obuoliai, guminukai, mandarinai.
Penktadienis:
Maistas (pyragas, sultys) 7,25lt
Pusryčiai: MB arbata; mes blynai (pagaliau beveik pavykę lietiniai, kaip Vita (buvusi auklė) kepa



Pietūs: MB lašinukai su svogūnais; mes blynai, pyragas, sultys, kava, kakava.
Vakarienė: Kaime.
Užkandžiai: pyragas, obuoliai, guminukai.
Iš viso: 116,03lt

QUOTE(SilRa @ 2013 02 09, 11:48)
Paziuresiu vakare receptus, nepamenu is atminties

Silra, perkat stirniena, ar medziojat? ech,kaip noreciau...
Sypsaliuk, o kas yra skryliai?

Musu sios savaites:
Lesiu/darzoviu sriuba ir veliau ryziu/darzoviu sriuba man pietums...
Maze tradiciskai pas senelius arba darzely pietauja...
Mb- darbe
Vakarienes:
Pirmadienis - Makaronu apkepas su chorizo ir mascarpone (liko kazkada nepanaudotas chorizo gabalas,jau reik sunaudot)
Antradienis - kazkokiu nauju blynu recepta reiks ismegint
Treciadienis - Citrininis kuskusas su darzovem
Ketvirtadienis - Bulviu apkepas
Penktadienis - farsas su tortilijom
Sestadienis-
Pietums - bandeles su sonine
Vakarienei - Normandietiskas kiaulienos troskinys
Sekmadienis-
Pietums-humusas, suriai, cesnakine duonele,alyvuoges (bus draugu)
Vakarienei - vistienos slauneles su bulvem keptos orkaitej
QUOTE(Sypsaliukas @ 2013 02 11, 14:06)
Sypsaliuk, kitą kartą gal gali pabraukti patiekalus, kuriuos tą dieną gamini


1. Kuo ši sriuba ypatinga?
2. Kaip gamini lazaniją? Per akciją nusipirkau lakštų ir vis nesugalvoju, kaip juos panaudoti

3. Pati gamini buritus???
QUOTE(IruteB @ 2013 02 11, 14:45)
1. Vakarienė: grikių košė su grybų-spirgučių padažu.
2. Kalčiausias MB, nes bulvių kaime nepririnko, o grikių nelabai mėgsta, tai gal pasimokys, kai sakau, kad reikia
).
3. Vaikui šįkart neįtikau tik tuo, kad "Vita ne į tą pusę maišo tešlą"
)
2. Kalčiausias MB, nes bulvių kaime nepririnko, o grikių nelabai mėgsta, tai gal pasimokys, kai sakau, kad reikia

3. Vaikui šįkart neįtikau tik tuo, kad "Vita ne į tą pusę maišo tešlą"


1. Kokie grybai - miško ar pievagrybiai?
2.



3.


QUOTE(Would you? @ 2013 02 11, 16:18)
1. Silra, perkat stirniena, ar medziojat? ech,kaip noreciau...
2. Ketvirtadienis - Bulviu apkepas
2. Ketvirtadienis - Bulviu apkepas
1. Mus žvėriena aprūpina vyro tėtis-medžiotojas




2. bulves pjaustot ar tarkuojat? su kuo maišot?
QUOTE(SilRa @ 2013 02 11, 18:32)
1. Kokie grybai - miško ar pievagrybiai?
Pievagrybiai


QUOTE(Would you? @ 2013 02 11, 17:18)
Miltiniai tokie virtinukai (pas mus joe skryliais vadinas)
I dubeni sudedu miltus, siek tiek druskos, ir uzpilu verdanciu vandeniu. Minkau tesla kaip koldunams tokia


QUOTE(SilRa @ 2013 02 11, 20:32)
Sypsaliuk, kitą kartą gal gali pabraukti patiekalus, kuriuos tą dieną gamini
bus aiškiau, kas kiek laiko per savaitę virtuvėje praleidžia
1. Kuo ši sriuba ypatinga?
2. Kaip gamini lazaniją? Per akciją nusipirkau lakštų ir vis nesugalvoju, kaip juos panaudoti
3. Pati gamini buritus???


1. Kuo ši sriuba ypatinga?
2. Kaip gamini lazaniją? Per akciją nusipirkau lakštų ir vis nesugalvoju, kaip juos panaudoti

3. Pati gamini buritus???
Gerai, pabrauksiu


kazkada ja valgiau valgykloje, ji taip vadinos



lazanija labai paprastai :
Idaras:
pakepinu farsa, morkas ir svoguna patroskinu, sudedu prieskonius (dejau pomidoru padazo i farsa sysyk, bet nebedesiu daugiau- be jo man idaras skanesnis). Kitasyk dar dedu paprika:)
Baltas padazas:
Ispirpinu sviesta, dedu miltu ir pilu piena( elementatus toks) . Idedu prieskoniu ir truputi muskato (nepadauginti- padaze jis ne itin jaucias, bet kontekste labai jaucias jei padauginta).
Toliau:
I formos dugna pilu siek tiek balto padazo ( jei nepilsit, apatinis lakstas suskrus ir neiskeps) tada dedu lakstus (NEVIRTUS), idara, tada vel lakstus vel idara.... Nepridedu iki virsaus- palieku vietos . Tada pilu padaza kad apsemtu ( padazo padarau beveik is 1l pieno, jei padazo mazai- lakstai lieka sausi, neiskepe) Virsu fermentiniu suriu pabarstau, ir i orkaite 180 laipsniu, ir laukiu kos iskeps ( peiles lengvai, lengvai turi susmigti iki skardos dugno )
Buritai, ne deja... Atsidare nauja uzkandine, tai nutarem paragauti.... namie gamintus gal ir valgytu chebryte mano, bet pirkt tai ju daugiau tikrai nepirksim - neskanu

QUOTE(IruteB @ 2013 02 11, 21:39)
taip ir pagalvojau - nelabai įsivaizduoju, kaip iš paprastų miško grybų pagaminti padažą košei

QUOTE(Sypsaliukas @ 2013 02 12, 10:51)
Buritai, ne deja... Atsidare nauja uzkandine, tai nutarem paragauti.... namie gamintus gal ir valgytu chebryte mano, bet pirkt tai ju daugiau tikrai nepirksim - neskanu 

labai dėkui už išsamius paaiškinimus apie sriubą ir lazaniją - būtinai pabandysiu iškepti tokią, nes šiaip iš interneto paimti receptai ne visada gaunasi skanūs

o buritus pirktinius ir aš ragavau, irgi nebuvo skanu

Nespejau vakar receptu sudet...
Bulviu/Kumpio pyragas (vienintelis kuri pamenu)
* 5-6 vidutiniu bulviu
* 150g virto kumpio
* svoguno
* sviesto
* grietineles apie 150ml
* 2 kiausiniu
* muskato riesuto, druskos,pipiru
* tarkuoto surio apie 100g
-Kumpi ir svoguna supjauste pakepame
-Bulves supjaustome griezineliais apvaliais
-Forma istepame sviestu
-sluoksniuojame - bulves (kad uzdengtu dugna), pabarstome prieskoniais,tada kumpio/svoguno mase, suris, vel bulves, prieskoniai, kumpis/svogunas, suris,virsutinis sluoksnis bulves.
-isplakame grietinele ir kiausinius ir supilame ant virsaus.
-as uzdengus kepu apie 1val, poto atidengus dar pusvalandi ~180-200 orkaitej.
-------
Dekui uz skrylius
Zveriena ir mes megstam, tik retai tenka jo ragaut
Medziotoju seimoj neturim, tik sveciuos pas vienus draugus pasimegaujam..
Bulviu/Kumpio pyragas (vienintelis kuri pamenu)

* 5-6 vidutiniu bulviu
* 150g virto kumpio
* svoguno
* sviesto
* grietineles apie 150ml
* 2 kiausiniu
* muskato riesuto, druskos,pipiru
* tarkuoto surio apie 100g
-Kumpi ir svoguna supjauste pakepame
-Bulves supjaustome griezineliais apvaliais
-Forma istepame sviestu
-sluoksniuojame - bulves (kad uzdengtu dugna), pabarstome prieskoniais,tada kumpio/svoguno mase, suris, vel bulves, prieskoniai, kumpis/svogunas, suris,virsutinis sluoksnis bulves.
-isplakame grietinele ir kiausinius ir supilame ant virsaus.
-as uzdengus kepu apie 1val, poto atidengus dar pusvalandi ~180-200 orkaitej.
-------
Dekui uz skrylius


Zveriena ir mes megstam, tik retai tenka jo ragaut

Medziotoju seimoj neturim, tik sveciuos pas vienus draugus pasimegaujam..
niu va receptai:
"Greitas" guliasas
rekomenduoju,pirma kart gaminau,bet labai skanus...
* Aliejaus
* Jautienos apie 300g (nors as naudojau kiauliena)
* 3 raudonos paprikos
* 1 raudonas svogunas
* 2 cesnako skilteles
* 1 a.s. paprikos prieskoniu
* skardine pomidoru sultyse
* 50ml brendzio
* 150ml grietineles
* ryziu
-apkepiname mesa iki rudumo isimame
-dapilti siek tiek aliejaus ir pakepinti paprikas, svogunus, cesnaka ir prieskonius ant mazos ugnies iki suminkstes.
-supilti pomidorus ir brendi, troskinti 5 min
-sugrazinti mesa i keptuve, supilti grietinele, patroskinti kelias minutes kol sutirstes
-tiekti su ryziais
-----------------------
Vistiena indiskai
* aliejaus
* 1svogunas
* morka
* 1 cesnako skiltele
* nedidelis nuluptas obuolys
* 4 vistos vidutines krutineles
* 2 saukstai Korma curry padazo
* 1 saukstas pomidoru padazo
* 150ml kokoso pieno
* 150ml sultinio
* 100g saldytu zirneliu
- pakepinti svoguna 3min, sudeti cesnaka,poto obuoli ir pakepinti dar 3 min, sudeti vista ir viska kepti dar 4 min.
- sudeti Kurmos padaza, pomidoru padaza, kokosu piena, sultini ir troskinti apie 7 min
- sudeti zirnelius, padruskinti ir papipirinti ir patroskinti dar 3 min.
- tiekti su ryziais
"Greitas" guliasas
rekomenduoju,pirma kart gaminau,bet labai skanus...
* Aliejaus
* Jautienos apie 300g (nors as naudojau kiauliena)
* 3 raudonos paprikos
* 1 raudonas svogunas
* 2 cesnako skilteles
* 1 a.s. paprikos prieskoniu
* skardine pomidoru sultyse
* 50ml brendzio
* 150ml grietineles
* ryziu
-apkepiname mesa iki rudumo isimame
-dapilti siek tiek aliejaus ir pakepinti paprikas, svogunus, cesnaka ir prieskonius ant mazos ugnies iki suminkstes.
-supilti pomidorus ir brendi, troskinti 5 min
-sugrazinti mesa i keptuve, supilti grietinele, patroskinti kelias minutes kol sutirstes
-tiekti su ryziais
-----------------------
Vistiena indiskai
* aliejaus
* 1svogunas
* morka
* 1 cesnako skiltele
* nedidelis nuluptas obuolys
* 4 vistos vidutines krutineles
* 2 saukstai Korma curry padazo
* 1 saukstas pomidoru padazo
* 150ml kokoso pieno
* 150ml sultinio
* 100g saldytu zirneliu
- pakepinti svoguna 3min, sudeti cesnaka,poto obuoli ir pakepinti dar 3 min, sudeti vista ir viska kepti dar 4 min.
- sudeti Kurmos padaza, pomidoru padaza, kokosu piena, sultini ir troskinti apie 7 min
- sudeti zirnelius, padruskinti ir papipirinti ir patroskinti dar 3 min.
- tiekti su ryziais
Dėkui už receptus, tą bulvių-kumpio pyragą būtinai pasigaminsim
:
Nustebino alkoholis guliaše
jis turbūt ne vaikams
))
bijau, kad Lietuvoje tokio padažo nelabai rasi... į ką jis panašus? gal kuo pakeisti būtų galima?

Nustebino alkoholis guliaše


QUOTE(Would you? @ 2013 02 12, 22:43)
* 2 saukstai Korma curry padazo
bijau, kad Lietuvoje tokio padažo nelabai rasi... į ką jis panašus? gal kuo pakeisti būtų galima?

Kaip smagu, kad tema atsigavo.
Būtinai prisijungsiu. Tik kas su tuo išlaidų skaičiavimu sudėtinga, kai tokių prekių kaip miltai, kruopos, makaronai užsiperkam smarkiai į priekį... Bet patiekalus rašysiu.

