QUOTE(Unera @ 2013 06 27, 18:53)
1. gal ten plačiau pasakojate kaip planuojate, kam susirašouste produktų likučius
2. Man tai pikčiausia, kad galiu suplanuoti, pripirkti, pagaminti, o liko nesuvalgyta - "tai nenorėjo, tai laiko neturėjo"... tenka mest lauk.....


2. Man tai pikčiausia, kad galiu suplanuoti, pripirkti, pagaminti, o liko nesuvalgyta - "tai nenorėjo, tai laiko neturėjo"... tenka mest lauk.....


QUOTE(Unera @ 2013 06 27, 20:44)
3.
daug perskaičiau ir pastebėjau, kad retai minite saldumynus..... Mums be ju sunkokai - kasdieną išgirstu klausimėlį " o kas skanaus?"

1.produktų likučių surašinėjimas - tai mano asmeninė praktika - tiesiog sekmadienio vakare arba pirmadienį susirašau visus likusius produktis, o tiksliau - koreguoju savaitės sąrašą - kas suvartota - išbraukiu, o kas papildomai nupirkta - įrašau. Mano sąrašuose tokie skyriai: GRŪDAI IR DUONA; MĖSA (gaminiai ir nepagaminta, šaldiklyje); ŽUVIS (gaminiai ir nepagaminta, šaldiklyje); DARŽOVĖS (šviežios, šaldytos, marinuotos); VAISIAI; SALDUMYNAI; BAKALĖJA (įeina viskas, kas netelpa po kitomis "etiketėmis" - padažai, aliejus, prieskoniai, kava, arbata...), PATIEKALŲ LIKUČIAI.
Taigi - prasieinu per spinteles, šaldytuvą, šaldiklį, susižymiu "turtą" ir tada jau planuoju meniu kitai savaitei - mąstau, kam galėčiau panaudoti turimus produktus. Pirmai savaitės pusei planuoju sunaudoti LIKUČIUS ir tai, kas gali greitai išeiti iš galiojimo, nuvysti, sugesti... Stengiuosi kuo daugiau suvartoti turimų produktų, kad mažiau tektų pirkti. Mano kol kas dar nepasiekiama svajonė - sekmadienio vakare - apytuštis šaldytuvas...
man toks organizavimasis leidžia beveik neišmesti produktų ir visada žinau, ko nereikia pirkti, kad nesusidubliuotų.
Beje, savaitės eigoje pildau ant šaldytuvo durelių esančią magnetinę užrašų knygutę ž pažymiu, kurie nuolat naudojami produktai baigėsi.
2.


3. saldumynus gaminu retai, dažniau nusiperkam ko norim, tai ir neįtraukiu į planuojamą ar jau įvykdytą meniu...