Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų savaitės meniu - 7

QUOTE(IruteB @ 2014 08 13, 08:00)
Specialias kūdikiams, kur pakeliai po 200-250g miltelių, maišomų su vandeniu (mišinuku, sultimis). Pakelio užtenka kokiems 10 porcijų, bet pabaigėm dabar ir nežinau, ar dar pirksim smile.gif

Supratau - tai čia tie "kūdikiniai".... Matau jis jau ūgtelėjęs, dantis turi, tai jau galima gaminti greito paruošimo avižinių ar kt. dribsnių košes.
Atsakyti
Šeštadienis - cukinijų blyneliai su grietinės, agurkų padažu. (sudetis - cukinijos, miltai, zalumynai, druska. padažas - grietinė, tarkuotas agurkas, druska. Kadangi darzovių turime gausiai patys, tai kainavo miltai, grietine, druska ir siek tiek aliejaus kepimui) kaina mazdaug 3-4 lt g.gif

Sekmadienis - kremine cukiniju sriuba (sudetis: cukinija, svogunai, miltai, zalumynai, sultinio kubelis. labai skanu buvo isideti grietines su cesnakais, krapai. Labai paskanino paprasta sriuba) Kaina mazdaug 3 lt g.gif

Pirmadienis - vistienos ir darzoviu troskinukas (sudetis: vistienos krutinele, baklazanas, cukinija, morka, cesnakas, zalumynai, druska, karis, grietine. valgems su svieziais agurkais. Kadangi visa vista gavau dovanu, tai krutinele nekainavo) Kaina mazdaug 2-3 lt.

Antradienis - darzoviu sriuba (viriau padovanotos vistos kulseles ir sparnelius. sudetis: bulves, morkos, cukinija, zalumynai, druska) Kaina nzn kiek rasyti, nes kainavo tik druska, na ir vanduo smile.gif

Treciadienis - paukstiena su baltu padazu (isvirta paukstiena nuokailinau, mesyte supjausciau, pripjausciau daug svoguno, pakepinau su aliejumi, dariau su baltu padazu (pienas, miltai) valgeme su svieziais agurkais) Kaina apie 1-2 lt.

Ketvirtadienis - pieniska darzoviu sriuba. (bulves, morkos, kopustas, druska, pienas) Kaina apie 1 lt.

Penktadienis - keptos orkaiteje bulves su padazu (sudetis: bulves, marinuosiu su garstyciomis, zalumynais. Padazas - grietine, majonezas, zalumynai) kaina apie 3-4 lt.

Duju kainos nzn kaip ivertinti. Kainuoja kazkiek. Kainuoja ir vanduo kai plauni darzoves, indus ir t.t kainuoja ir darzoves paseti.. bet sito nevertinau. Sestadieni, sekmadieni pusryciams koses, o uzkandziai obuoliai, kriauses. Esame keturiu asmenu seima. Vaikai darbo dienomis darzeliuose, tevai - darbuose. Manau labai taupi savaite buvo thumbup.gif
Pusryciu darbo dienomis nevalgome. savaitgaliais buna velyvi pusryciai.
Sunus negali kvietiniu produktu, tai pas mus meniu ju nebuna visai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airv: 12 rugsėjo 2014 - 09:54
Tikrai taupi savaite. Aš pirmadienį ir antradieį dar pataupau, ir pasižymiu, kas kaip, bet kitomis dienomis mano taupymai ir fiksavimai prapuola darbuose.
Atsakyti
Praejusia savaite daug dirbau, mazai gaminau. Nebuvo ji taupi. Pas mama kelis kartus valgem, dar sese atnese pagaminto maisto pavaisinti...mano pastangu i jos taupuma mazai buvo ir nepritaupysi gi kitu saskaita, negrazu blush2.gif tai net ir nerasau meniu.
Atsakyti
user posted image
Atsakyti
Aš vėl su savo savaitės meniu, kaip vieniša dvasia smile.gif)
Ši savaitė nebuvo labai taupi, bet gerokai taupesnė nei praeita...buvo patiekalų ir pasimėgavimui ir gaminau galvodama kaip taupiau ir skaniau smile.gif Šaldytuve likučius sunaudojau, nusimato rimtas apsipirkimas smile.gif
Darbo dienomis gaminu tiek, kad uztektu pasiimti pietus i darba tai ka valgem vakar.

Šeštadienį - pirmą dienos pusę buvome svečiuose, smagiai leidome laiką, o antroj dienos pusėj valgėme tai kas greitai pagaminama, bet nėra labai pigu.
Tako, pirkta beveik viskas. Tortilijos 7lt, sūris (nedaug susinaudojo) 2 lt, dešra (irgi mazai) 2lt, agurkas, pomidoras is darzo - 11 lt.

Sekmadienis - Grikiu kose (verdame ant vandens) apie 2 lt
Cukiniju blyneliai su grietines, agurku padazu 3-4lt

Pirmadienis
- Briuselio kopustu sriuba, apie 2 lt.

Antradienis - Vistienos troskinukas su salotomis, apie 8 lt.

Treciadienis - Lesiu sriuba su vistiena, apie 6-7 lt.

Ketvirtadienis - Kopustu sriuba, apie 2 lt.

Penktadienis
- vistienos salotos. Daugiausiai kainavo padaza pasigaminti, bet jo padariau dideliam kiekiui 0,5 ltr (uzteks apie dvi savaites), kaina apie 14 lt.

Vaikai rytais pamego greitai suvalgyti sumustiniu, tai per savaite (su tako) sunaudome surio gabaleli (7,17lt), duonos puse kepalelio (1.32 lt), sviesto puse pakelio (apie 2 lt), beveik visa desra (su tako gaminimu. liko nedidelis gabaliukas. 8,28 lt) Viso apie 70 lt. Neskaitant kavos, arbatos, cukraus, sulciu (spaudeme is obuoliu, bet nesuseksiu kiek kas kada isgere)
Atsakyti
Trečiadienis

Pusryčiai: MB kiaušinienė su cukinija ir dešra, arbata, man darbe kava
Pietūs: Sumuštiniai su paštetu
Vakarienė: sumuštinių su paštetu susitepėm

Ketvitadienis

Pusryčiai: MB sumuštiniai, arbata, man darbe kava
Pietūs: troškinta vištiena su cukinijom
Vakarienė: ilgai užsilaikėm mieste, tad praleidom.

Penktadienis

Pusryčiai: Man kava darbe
Pietūs: sumuštiniai su sūriu ir įvairiom mėsytėm
Vakarienė: Spageti su mėsos ir cukinijų padažu.
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2014 09 27, 13:28)
Aš vėl su savo savaitės meniu, kaip vieniša dvasia smile.gif)

Bandysiu nuo pirmadienio ir aš rašytis ir paskaičiuot išlaidas maistui, tik pirkinių sąrašai gali būti netikslūs - galiu pamiršt, kas slepiasi po užrašu "prekės" smile.gif Be to, mums nereikia pirkt mėsos, pagrindinių daržovių, obuolių, pieno, tai išlaidos tikrai mažesnės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(IruteB @ 2014 09 27, 14:37)
Bandysiu nuo pirmadienio ir aš rašytis ir paskaičiuot išlaidas maistui, tik pirkinių sąrašai gali būti netikslūs - galiu pamiršt, kas slepiasi po užrašu "prekės" smile.gif Be to, mums nereikia pirkt mėsos, pagrindinių daržovių, obuolių, pieno, tai išlaidos tikrai mažesnės smile.gif

Puiku. Labai lauksiu thumbup.gif Bus idomu paskaityti meniu, pasimokyti smile.gif
Atsakyti
Vakar

Pusryčiai:manų košė, naminis vištos kepenėlių paštetas, batonas, kava, arbata.
Pietūs: čili troškinys, batonas, obuolių pyragas.
Vakarienė: šventėj buvom- dzūkiškos bandos ir t.t., vežėmės tortą.
user posted image
user posted image

Atsakyti
Vakar

Pusryčiai:sumuštiniai, naminis vištos kepenėlių paštetas, batonas, kava, arbata.
Pietūs: naminiai kebabai.
Vakarienė: obuolių pyragas, pienas, krūtinėlės kepsneliai su duona ir pomidorais.
Atsakyti
šeštadienis

pusryčiai: kiešiniai su žirneliais ir majonezu
Pietūs: praleidom
Vakarienė: naminė pica su malta mėsa

Sekmadienis

Pusryčiai: MB picą pribaigė, aš praleidau
Priešpiečiai: obuolių pyragas svečiuose
Pietūs: Marinuoti grybai su bulvėm
Vakarienė: Kepta višta su bulvių-cukinijų koše ir kopūstų salotomis.
Atsakyti