Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų savaitės meniu - 7

QUOTE(Grucė @ 2014 10 03, 08:26)
lašiša (atradau gėrį- lašišų ruda mėsa, supakuota po 0.5 kg- kaina apie 6 lt- aišku, išvaizda neypatinga, bet salotoms, sumuštiniams  thumbup.gif )

zinau drinks_cheers.gif as sita jau senai atradau thumbup.gif
labiausiai tai to kebabinio pyrago noreciau bigsmile.gif

Penktadienis

Pusryciai - kava
Pietus- i darba ruk desra, agurkas, virti kiausiniai, arbata
Pavakariai - kotletai su cukinija, virtos bulves, pomidorai su grietine,
Vakariene- man kefyras su cinam. lazdelemis, MB vytintas strimeles
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mickute7: 03 spalio 2014 - 19:53
QUOTE(airv @ 2014 10 03, 16:34)
Pirmadienis - Kiaulienos kepsniukai su cukinija, paprika, kiausiniai (2vnt 1 lt), krakmolas(2 saukstai, nzn kiek ikainuoti), majonezas. Valgeme su pomidorais. apie 3-4lt (be kiaulienos)
Sestadieni, sekmadieni, pirmadieni suvalgeme 1kg kiaulienos sprandines. Kaina apie 16 lt.
Grubiai 40 lt (nzn gal ko neiskaiciavau).Neskaiciuoju gerimu ir to ko negaminau pvz saldumynu prie kavos.

O tai jūs visą pirmadienį pusryčiam, pietums ir vakarienei valgote pirmadienio patiekalą? g.gif nes nuo tokio kiekio maisto mano vyras, po to aš ir vaikai kojas patiestume biggrin.gif
Atsakyti
nu tikrai cia bado dieta, mums 4-iems kilo mesos 2 dienom neuztenka, o cia tik sriubytem isgyvent g.gif
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2014 04 01, 12:07)
Praeitos savaitės meniu:
Pirmadienis: Šaltibarščiai su virtomis bulvėmis.
Antradienis: Varškės apkepas su moliūgu.
Trečiadienis: Svogūnų sriuba.
Ketvirtadienis-penktadienis: Kiniška vištiena ir tinginio napaleonas.
Šeštadienis: kepti kiaušiniai, vištienos sriuba su imbieru, pupelių makaronai.
Sekmadienis: virti kiaušiniai, sriubos likučiai + sumuštiniai.

4u.gif man kazkas nerealaus...
Kaip gali 4-iu asmenu seimyna visa diena maitintis tik sriuba?
Neisizeiskite, bet 4u.gif
Noretusi temos standartiskai 4-riu asmenu seimai- jau ne studentems merginoms biggrin.gif ax.gif Kai ..valgiau pas mama" arba ..viskas is mamos darzo" nesiskaito
Ar yra tokiu seimininkiu? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(raganieška @ 2014 10 03, 21:04)
O tai jūs visą pirmadienį pusryčiam, pietums ir vakarienei valgote pirmadienio patiekalą?  g.gif nes nuo tokio kiekio maisto mano vyras, po to aš ir vaikai kojas patiestume  biggrin.gif

QUOTE(Dipsis @ 2014 10 03, 21:14)
nu tikrai cia bado dieta, mums 4-iems  kilo mesos 2 dienom neuztenka, o cia tik sriubytem isgyvent  g.gif

man atrodo,kad airv parase tik tokias darbo savaites vakarienes. Nes juk diena vaikai valgo darzelyje,tevai darbe/kavineje,todel visai normalu valgyti namie tik lengva vakariene/sriuba. Aisku visai kitaip atrodys meniu seimos,kur mama laika leidzia namie su vaikais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pūg@ @ 2014 10 04, 10:54)
man atrodo,kad airv parase tik tokias darbo savaites vakarienes. Nes juk diena vaikai valgo darzelyje,tevai darbe/kavineje,todel visai normalu valgyti namie tik lengva vakariene/sriuba. Aisku visai kitaip atrodys meniu seimos,kur mama laika leidzia namie su vaikais  mirksiukas.gif

jei teisingai supratau, gamina vakarienei ir pasiima kitą dieną sau ir vyras pietus į darbą nuo vakarienės g.gif

Darbo dienomis gaminu tiek, kad uztektu pasiimti pietus i darba tai ka valgem vakar.
Atsakyti

QUOTE(Digse @ 2014 10 04, 11:14)
jei teisingai supratau, gamina vakarienei ir pasiima kitą dieną sau ir vyras pietus į darbą nuo vakarienės g.gif

Taip, Jus teisingai supratote.

Realiai nzn kas cia Jums kliuna. Musu seimai sis maistas normalu, skanu ir alkani nevaikstome. Jei sriubos bliudelis nera sotu, niekas netrukdo pakartoti dar karta. Jei po valandos norisi valgyti galima valgyti obuolius ir kitus vaisius. Kiek cia to laiko darbo dienomis vakaroti namie yra, tik kelios valandos.
Valgome ir obuoliu, kriausiu, geriame naturaliu sulciu, arbatu bet sio maisto nerasau, nes pasiimu is sodo.
Atsakyti
Seiki, Gruce, gal butu galima to pyrago su kebabo idaro likuciais recepta? Dekui.
Atsakyti
Vakar

Pusryčiai:miežinė košė, sumuštiniai, kava, arbata.
Pietūs: Pyragas su nuo kebabų likusiu įdaru. Sūnus- mokykloj.
Vakarienė: makaronai su kepta dešra ir naminiu "dėdės Beno" padažu.

QUOTE(*Selena* @ 2014 10 04, 12:59)
Seiki, Gruce, gal butu galima to pyrago su kebabo idaro likuciais recepta? Dekui.

Laisvai, tešlą dariau pagal pyrago su kopūstais receptą:
Šviežių kopūstų pyragas

400 g šviežio vasarinio kopūsto
250 ml grietinės
150 g sviesto
150 g miltų
2 kiaušiniai
sezamų sėklų
šaukštelis kepimo miltelių
1/2 šaukštelio druskos

Smulkiai supjaustykite kopūstą, pasūdykite ir paspaudykite (ruošdami kopūstų įdarą, galite juos trumpai patroškinti, tuomet įmuškite kiaušinį, greitai išmaišykite ir nukaiskite. Jei norite, pabarstykite šviežiais krapais.)
Ištirpinkite 100 g sviesto.
Indelyje sumaišykite kiaušinius su grietine, pilkite tirpintą sviestą, berkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir žiupsnelį druskos. Sumaišykite skystoką vienalytę tešlą.
Sviestu išteptoje kepimo formoje paskleiskite pusę tešlos, sudėkite paruoštus kopūstus, pabarstykite juos likusio sviesto kąsneliais ir užliekite likusia tešla taip, kad ji uždengtų kopūstus.
Paviršių pabarstykite sezamais (pamiršau ). Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.
Karštą pyragą galite aplieti tirpintu sviestu.

O įdarui liko nuo naminių kebabų tokios "mišrainės"- pjaustytas kopūstas, pomidoras, česnakas, konservuoti kukurūzai, kepintas faršas, majonezas, graikiškas jogurtas, pomidorų padažas. Visą tai ilgokai kepinau truputyje aliejaus (kol išgaravo skystis ir suminkštėjo kopūstai), atvėsinus sumaišiau su kiaušiniu ir dėjau ant tešlos, vėl ja užpyliau. Šį kartą nepamiršau ir sezamų.
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2014 10 04, 11:26)
Taip, Jus teisingai supratote.

Realiai nzn kas cia Jums kliuna. Musu seimai sis maistas normalu, skanu ir alkani nevaikstome. Jei sriubos bliudelis nera sotu, niekas netrukdo pakartoti dar karta. Jei po valandos norisi valgyti galima valgyti obuolius ir kitus vaisius. Kiek cia to laiko darbo dienomis vakaroti namie yra, tik kelios valandos.
Valgome ir obuoliu, kriausiu, geriame naturaliu sulciu, arbatu bet sio maisto nerasau, nes pasiimu is sodo.

Na kiekvienos seimos poreikiai labai skirtingi. Mano abiems vyrams reikia vakarinenes su mesa.
Atsakyti
Sestadienis

Pusryciai - kava, sumustiniai,
Priespieciai - k/r sonine, pomidorai su grietine
Pietus- sveciuose
Vakariene- kepintos brandintos bulves su kotletais ir kiausiniais, pabaigem pomidorus
Atsakyti
Vakar

Pusryčiai:avižinių dribsnių košė, sumuštiniai, kava, arbata.
Pietūs: kugelis, obuolių pyragas su sutirštintu pienu.
Vakarienė: makaronai su kepta dešra ir naminiu "dėdės Beno" padažu.

user posted image
user posted image
Atsakyti