Vakar
Pusryčiai:miežinė košė, sumuštiniai, kava, arbata.
Pietūs: Pyragas su nuo kebabų likusiu įdaru. Sūnus- mokykloj.
Vakarienė: makaronai su kepta dešra ir naminiu "dėdės Beno" padažu.
QUOTE(*Selena* @ 2014 10 04, 12:59)
Seiki, Gruce, gal butu galima to pyrago su kebabo idaro likuciais recepta? Dekui.
Laisvai, tešlą dariau pagal pyrago su kopūstais receptą:
Šviežių kopūstų pyragas
400 g šviežio vasarinio kopūsto
250 ml grietinės
150 g sviesto
150 g miltų
2 kiaušiniai
sezamų sėklų
šaukštelis kepimo miltelių
1/2 šaukštelio druskos
Smulkiai supjaustykite kopūstą, pasūdykite ir paspaudykite (ruošdami kopūstų įdarą, galite juos trumpai patroškinti, tuomet įmuškite kiaušinį, greitai išmaišykite ir nukaiskite. Jei norite, pabarstykite šviežiais krapais.)
Ištirpinkite 100 g sviesto.
Indelyje sumaišykite kiaušinius su grietine, pilkite tirpintą sviestą, berkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir žiupsnelį druskos. Sumaišykite skystoką vienalytę tešlą.
Sviestu išteptoje kepimo formoje paskleiskite pusę tešlos, sudėkite paruoštus kopūstus, pabarstykite juos likusio sviesto kąsneliais ir užliekite likusia tešla taip, kad ji uždengtų kopūstus.
Paviršių pabarstykite sezamais (pamiršau ). Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.
Karštą pyragą galite aplieti tirpintu sviestu.
O įdarui liko nuo naminių kebabų tokios "mišrainės"- pjaustytas kopūstas, pomidoras, česnakas, konservuoti kukurūzai, kepintas faršas, majonezas, graikiškas jogurtas, pomidorų padažas. Visą tai ilgokai kepinau truputyje aliejaus (kol išgaravo skystis ir suminkštėjo kopūstai), atvėsinus sumaišiau su kiaušiniu ir dėjau ant tešlos, vėl ja užpyliau. Šį kartą nepamiršau ir sezamų.
Jeigu jus nepelnytai įžeidė- grįžkite ir nusipelnykite.