Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų savaitės meniu - 7

QUOTE(Pireja @ 2014 10 08, 12:31)
Dekui uz ats. Is anksto atsiprasau uz smulkmeniskuma... Jus sriuba pasisildote stiklainyje, po to persipilate i lekstine sriuba?

Aš asmeniškai visada pirmiausia susipilu į lėkštę, o paskui šildau. Man taip patogiau. Kiek mačiau ir kiti taip. Bet iš tikrųjų tai kas kaip nori, taip gali daryti, jokio skirtumo.

Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2014 10 08, 10:43)
O kokioje taroje nesates? Nes man sriubos didziausia problema ir yra logistika. Ir, manau, ne tik man, nes per tiek metu, kiek valgau darbe (10m+) niekada nemaciau kolegu valganciu namines sriubas darbe g.gif

Jus turetumete buti "zvirbliukai", jei pietums sriuba, vakarienei sriuba, visi sotus... Kad pas mane taip  rolleyes.gif Uzvakar pridariau valgyti, sudejau i dezutes ir saldytuvan. Vaikui tarp pamoku buvo 4h pertrauka, grizo namo papietauti su draugu, tai kaip uraganas prasvilpe - saldytuvas tuscias.

as nesuosi sriuba tokiame stikliniame hermetiniame inde,kazkada maximoj pirkau mirksiukas.gif

Siaip del sriubu,tai sriuba sriubai nelygu. As verdu visada su mesa (frikadeles,vistiena,kalakutiena) ir tokias gan tirstas,tai gaunasi tikrai ir pigu ir sotu biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2014 10 08, 10:41)
Stiklainiuke, tam mažesniam , kur būna visokios lašišos, tunas, užtepėlės pikantiškos, va jame ideali norma pietums gaunasi. Pas mus visi tokiuose nešasi. Kam mažai, galima imti didesnį stiklainį.  4u.gif

Mes irgi taip pat (tik stiklainiukai didesni). Persipilam i bliudelius ir pasisildome darbuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airv: 08 spalio 2014 - 12:39
QUOTE(Aimeja @ 2014 10 08, 11:46)
Aš asmeniškai visada pirmiausia susipilu į lėkštę, o paskui šildau. Man taip patogiau. Kiek mačiau ir kiti taip. Bet iš tikrųjų tai kas kaip nori, taip gali daryti, jokio skirtumo.

Bet tokiu budu su laiko mikrobangines vidus apsitasko. Mes netgi nesriubas besildydami pridengiame dangciu.
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2014 10 08, 14:02)
Bet tokiu budu su laiko mikrobangines vidus apsitasko. Mes netgi nesriubas besildydami pridengiame dangciu.

Neisivaizduoju kaip šildant sriubą, gali prisitaškyti vidus g.gif Nebent gal jau užvirint ten ją reikėtų, šildant kokį pusvalandį. biggrin.gif Man nepasitaikė , kad apsitaškytų būtent nuo sriubos, tai kaip tik būtent įvyksta nuo kito maisto.

Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2014 10 08, 14:02)

Aš asmeniškai darbe šildau sriubą stiklainyje, o pridengiu maža, kavos lėkštute - niekas neprisitaško, o pridengus ir greičiau sušyla smile.gif
Atsakyti
Treciadienis

Pusryciai - kava, arbata
Pietus - man sumustiniai darbe su karkos vyniotiniu ir arbata, vyrai kiausiniu pasikepe, tas pats vyniotinis
Vakariene - virtos bulves, keptos cukinijos tesloje, saltiena, raug.agurkai, arbata
Atsakyti
Vakar

Pusryčiai: avižinių dribsnių košė, sumuštiniai, kava, arbata.
Pietūs: kepti mėsos kukuliai, virtos bulvės, sūnus- mokykloj.
Vakarienė: manų košė, vynuogienė, pienas.

Atsakyti
Trečiadienis

Pusryčiai: MB sumuštiniai su tepamu sūriu, arbata, man darbe kava.
Pietūs: Vakarykštė žaliųjų žirnelių sriuba, šokoladas.
Vakarienė: Kiaulienos kepsneliai, grikiai, marinuoti burokėliai.
Atsakyti
Vakar

Pusryčiai: kuskusas, sumuštiniai, kava, arbata.
Pietūs: krūtinėlės kepsniai, batonas, sūnus- mokykloj.
Vakarienė: pieniška daržovių sriuba, keptos šlaunelės, virtos bulvės.
Atsakyti
Pastebėjau, kad skystis mikrobangėje mažiau taškosi. Kokia košė taip - kruopos paskraido biggrin.gif Dažnai nešuosi į darbą sriubas plastikiniame, patikimai užsidarančiame indelyje. Paprastai sriubą pilu dar šiltą tai vėsdama taip dangtelį pritraukia, kad atidaryti sunkoka.

Airv meniu ir man atrodo kiek kuklokas kai bandau lyginti su savo šeimos. Matomai jų šeima tiesiog mažavalgiai.
Atsakyti
Surašau visus valgymus, kad aiškiau būtų.

Šeštadienis:
(1) Tartos su svogūnais likučiai.
(2) Virta vistiena (dvi kulšelės ir du sparneliai) su kopūstų salotomis. Perkame po 12 lt/kg vištą. Nepasvėriau prieš gaminant. bet turėtų būti apie 1 kg. Salotos su majonezu, viso apie 14lt.

Sekmadienis:
(1) Sumuštiniai su dešra ir sūriu. Nžn kiek ko suvalgėme. Duonos liko, dešros ir sūrio taip pat. Grubiai 8 lt.
(2) Špinatų sriuba. Visos daržovės savos, sultintys nuo virtos vištienos.
(3) Keptos bulvytės su pomidorų padažu. Pirkta: aliejus ir pomidorų padažas, druska. Apie 6 lt.

Pirmadienis:
(1) Žaliasis kokteikis (obuoliai, kriaušės, žalesiai savi) x4
(2) Pietums neliko bulvyčių, tai gaminome Tako (tortilijos, vištienos likučiai nuo sekmadienio, agurkas, pomidorai, rukola, fermentinis sūris, salsa padažas) Grubiai apie 10 lt.
(3) Salotos su lašiniais. Lašinukai dovanoti. apie 1lt aliejus salotoms.

Antradienis:
(1) Žaliasis kokteilis x4
(2) Salotos su lašiniais
(3) Kopūstų blyneliai su grietine (trys kiausiniai - 1.5lt, miltų keli šaukštai, aliejus) apie 3lt.

Trečiadienis:
(1) Žaliasis kokteilis (bananai, kriauses, obuoliai, zalesiai) x2
(2) Kopūstų blyneliai su grietine
(3) Cepelinai (mama atnešė) su grietine (3lt)

Ketvirtadienis:
(1) Žaliasis kokteilis (bananai, kriauses, obuoliai, zalesiai) x2
(2) Greitos sriubos 1,78 lt
(3) Briuselio kopūstų sriuba. Grietine, sultinio kubelis ir 2 kiausiniai - apie 3 lt

Penktadienis:
(1) Žaliasis kokteilis (bananai, kriauses, obuoliai, zalesiai) x2 Bananai kainavo 3,85 lt
(2) Briuselio kopūstų sriuba
(3)Avinžirnių kotletai su kopūstų salotomis (pirkta avinzirniai, miltai, soda, aliejus) apie 4 lt

Užkandžiai: kriaušės, obuoliai, riešutai (17lt)
Kava, cukrus prie kavos neįskaičiuotas. Gali būti, kad dar kokias nors smulkmenas pamiršau. O kaina patiekalo skaičiuoju grubiai, nesveriu, kad tiksliai apskaičiuoti.
Grubiai 75 lt.

Atsakyti