Aš asmeniškai visada pirmiausia susipilu į lėkštę, o paskui šildau. Man taip patogiau. Kiek mačiau ir kiti taip. Bet iš tikrųjų tai kas kaip nori, taip gali daryti, jokio skirtumo.
O kokioje taroje nesates? Nes man sriubos didziausia problema ir yra logistika. Ir, manau, ne tik man, nes per tiek metu, kiek valgau darbe (10m+) niekada nemaciau kolegu valganciu namines sriubas darbe
Jus turetumete buti "zvirbliukai", jei pietums sriuba, vakarienei sriuba, visi sotus... Kad pas mane taip Uzvakar pridariau valgyti, sudejau i dezutes ir saldytuvan. Vaikui tarp pamoku buvo 4h pertrauka, grizo namo papietauti su draugu, tai kaip uraganas prasvilpe - saldytuvas tuscias.
as nesuosi sriuba tokiame stikliniame hermetiniame inde,kazkada maximoj pirkau
Siaip del sriubu,tai sriuba sriubai nelygu. As verdu visada su mesa (frikadeles,vistiena,kalakutiena) ir tokias gan tirstas,tai gaunasi tikrai ir pigu ir sotu
Stiklainiuke, tam mažesniam , kur būna visokios lašišos, tunas, užtepėlės pikantiškos, va jame ideali norma pietums gaunasi. Pas mus visi tokiuose nešasi. Kam mažai, galima imti didesnį stiklainį.
Aš asmeniškai visada pirmiausia susipilu į lėkštę, o paskui šildau. Man taip patogiau. Kiek mačiau ir kiti taip. Bet iš tikrųjų tai kas kaip nori, taip gali daryti, jokio skirtumo.
Neisivaizduoju kaip šildant sriubą, gali prisitaškyti vidus Nebent gal jau užvirint ten ją reikėtų, šildant kokį pusvalandį. Man nepasitaikė , kad apsitaškytų būtent nuo sriubos, tai kaip tik būtent įvyksta nuo kito maisto.
Pusryciai - kava, arbata Pietus - man sumustiniai darbe su karkos vyniotiniu ir arbata, vyrai kiausiniu pasikepe, tas pats vyniotinis Vakariene - virtos bulves, keptos cukinijos tesloje, saltiena, raug.agurkai, arbata
Pastebėjau, kad skystis mikrobangėje mažiau taškosi. Kokia košė taip - kruopos paskraido Dažnai nešuosi į darbą sriubas plastikiniame, patikimai užsidarančiame indelyje. Paprastai sriubą pilu dar šiltą tai vėsdama taip dangtelį pritraukia, kad atidaryti sunkoka.
Airv meniu ir man atrodo kiek kuklokas kai bandau lyginti su savo šeimos. Matomai jų šeima tiesiog mažavalgiai.
Šeštadienis: (1) Tartos su svogūnais likučiai. (2) Virta vistiena (dvi kulšelės ir du sparneliai) su kopūstų salotomis. Perkame po 12 lt/kg vištą. Nepasvėriau prieš gaminant. bet turėtų būti apie 1 kg. Salotos su majonezu, viso apie 14lt.
Sekmadienis: (1) Sumuštiniai su dešra ir sūriu. Nžn kiek ko suvalgėme. Duonos liko, dešros ir sūrio taip pat. Grubiai 8 lt. (2) Špinatų sriuba. Visos daržovės savos, sultintys nuo virtos vištienos. (3) Keptos bulvytės su pomidorų padažu. Pirkta: aliejus ir pomidorų padažas, druska. Apie 6 lt.
Pirmadienis: (1) Žaliasis kokteikis (obuoliai, kriaušės, žalesiai savi) x4 (2) Pietums neliko bulvyčių, tai gaminome Tako (tortilijos, vištienos likučiai nuo sekmadienio, agurkas, pomidorai, rukola, fermentinis sūris, salsa padažas) Grubiai apie 10 lt. (3) Salotos su lašiniais. Lašinukai dovanoti. apie 1lt aliejus salotoms.
Antradienis: (1) Žaliasis kokteilis x4 (2) Salotos su lašiniais (3) Kopūstų blyneliai su grietine (trys kiausiniai - 1.5lt, miltų keli šaukštai, aliejus) apie 3lt.
Užkandžiai: kriaušės, obuoliai, riešutai (17lt) Kava, cukrus prie kavos neįskaičiuotas. Gali būti, kad dar kokias nors smulkmenas pamiršau. O kaina patiekalo skaičiuoju grubiai, nesveriu, kad tiksliai apskaičiuoti. Grubiai 75 lt.