Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Gaudvilė @ 2012 02 10, 14:11)
pasislėpus augint tongue.gif Svetimi pomidorai nedomina  blush2.gif

o tai koki stebukla auginsi, kad pasislept reiks? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 02 10, 15:11)
pasislėpus augint tongue.gif Svetimi pomidorai nedomina  blush2.gif

Tu moki augint mirksiukas.gif Pasėsi mėnesiu vėliau, o valgysi pirmoji smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2012 02 09, 21:43)
Keistos mintys man į galvą šiandie lenda, bet pagal vaisių svorį įsivaizduoju, kad pavyktų padaryti gražius džiovintų pomidorų karolius. su čili gražiai atrodytų. einu gal kokio vyno įkalsiu, bo temperatūra aiškiai per smegenis kirto. Bus man sirgti.

karolius is pomidoru ir cili, sijoneli is arbuzu lapu, i rankas kauptuka - ir pirmyn i darza biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 02 10, 14:17)
o tai koki stebukla auginsi, kad pasislept reiks?  bigsmile.gif

na, pas jus bus jau o-ho-ho daigai, kai pas mane dar tik 'kabliukai' matysis. Belieka slėptis biggrin.gif

QUOTE(Asese @ 2012 02 10, 14:17)
Tu moki augint  mirksiukas.gif  Pasėsi mėnesiu vėliau, o valgysi pirmoji  smile.gif

schmoll.gif Visos čia moka augint ir tikrai ne prasčiau 4u.gif
Atsakyti
Nu pasakykit jus man, tundrai, ar visos Jus, kuriu pomidorai jau sudyge, turite sildomus siltnamius, ar vistik auginsit nesildomuose?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 02 10, 14:19)
karolius is pomidoru ir cili, sijoneli is arbuzu lapu, i rankas kauptuka - ir pirmyn i darza  biggrin.gif

Kauptuką atstavit, į pajūrį vilionių pažaisti hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2012 02 10, 19:26)
Nu pasakykit jus man, tundrai, ar visos Jus, kuriu pomidorai jau sudyge, turite sildomus siltnamius, ar vistik auginsit nesildomuose?

o taip, pas mane sildomas, tik zarijom kibiruose ir zvakemis,kai prisieina. Manau,pas dauguma tokie patys lotuliukas.gif
Atsakyti
na taip, bent jau pas mane irgi toks smile.gif
Bet as dar ir nesejau (vazoniniai nesiskaito).
Atsakyti
QUOTE(AgathaGray @ 2012 02 10, 22:58)
o taip, pas mane sildomas, tik zarijom kibiruose ir zvakemis,kai prisieina. Manau,pas dauguma tokie patys lotuliukas.gif

Suprantu, kai tokiu priemoniu imamasi, kai uzklumpa pavasarines salnos, bet sildyti taip nuolat... neisivaizduoju ax.gif ... tai kada gi sodinat pomidorus i siltnami?
Atsakyti
klausykit pomidorininkės, o kaip jūs isivaizduojat (ar kaip darot) papildomą apšvietimą daigam? kad lempa nuolat degtų, ar įjungti tik saulei leidžiantis? ir kiek laiko jiems reikia šviesos, juk ne kiaurą parą?
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2012 02 10, 23:06)
kaip jūs isivaizduojat (ar kaip darot) papildomą apšvietimą daigam?

Pomidorų daigams niekad nedarau jokio papildomo apšvietimo schmoll.gif Jie ir taip visai neblogai auga. Sėjam gi ne tamsiuoju žiemos laiku.
Nebent dėl vietos stokos augintum daigus kur kambario gilumoje, sandėliuke ar už spintos, tada jau tikrai reiktų papildomo apšvietimo smile.gif
Papildyta:
QUOTE(edinka @ 2012 02 10, 23:05)
bet sildyti taip nuolat... neisivaizduoju  ax.gif ... tai kada gi sodinat pomidorus i siltnami?

Tai nuolat ir nešildom, tenka pavargti tik tomis naktimis, kada numatomos šalnos. O tokių naktų nelabai daug ir tebūna. Pridengiu daigus agroplėvele, uždegu žvakutes, jei reikia ir tiek labai užtenka. Pomidorus į šiltnamį sodinu maždaug balandžio pabaigoje.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 02 11, 09:29)

Pomidorus į šiltnamį sodinu maždaug balandžio pabaigoje.

jei gerai pamenu, pernai sodinau gal 27 balandzio, bet pirma geguzes savaite pas mus prisnigo ir puse siltnamio nusalo, nepadejo niekas, nei zvakes, nei kibirai su plevelem... Buna visko, reikia su atsarga daigu pasiset, kad ekstra atveju turetum ka ikist i zeme.
Atsakyti