Įkraunama...
Įkraunama...

Pianino pasirinkimas

QUOTE(veitaita @ 2008 01 23, 11:17)
ar teisingai supratau, kad derinat pianinus? unsure.gif

taip, derinam, ir darom viska nuo iki kas liecia pianinus ir fortepijonus ax.gif
Papildyta:
QUOTE(svetima @ 2008 01 23, 11:34)
O jei elektroninį pianiną pirktų, kaip tada?

Pvz. tokį:
http://music.yamaha....product=CLP-240

Ar tiktų rimtam mokymuisi??

elektroninis kuris kainuoja nuo 4000 yra zemiausios klases tarp elektr. kai mechaninis uz tokia kaina - aukstos klses tik naudotas. ant kiek amzinas elektron. nieks nezino, nes tai nauja, o mechaniniai yra ir 100 metu senumo tinkamom salygom laikyti tarnaus dar tiek pat garantuotai thumbup.gif
Atsakyti
Prie mechaninio kainos dar prideciau jo islaikymo kaina... Mano mergautini instrumenta (tiksliau- mamos pasogini) derindavome kas puse metu, kainavo normaliai... O kiekviena ziema turejome saugoti kaip maza vaika, palaikyti normalia dregme kambaryje... O dar tas svoris, kai kraustantis reikia ji kur pernesti, ar kambaryje daiktus perstatyti...

Slegiami tu atsiminimu nepirkom mechaninio, tebunie ir pigesnio... Ir vaikams dabar smagiau- kai pavargsta skalambyti, tiesiog atsipalaiduoja ir pazaidzia su instrumentu- garsais, melodijom, atmintim... smile.gif Toks demokratiskas daiktas drinks_cheers.gif .

Beje, negasdinkit zmoniu su ta "zemiausia klase" uz 4000. Taip, yra tokiu elektroniniu, kurie i erdvelaivius panasus, bet ju koreliacija su mechaniniu pianinu ner labai jau didesne. Gi ne uz tai tuos milijonus moka, kas perka "auksciausios klases" elektronini. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfa159: 23 sausio 2008 - 21:39
QUOTE(alfa159 @ 2008 01 23, 14:07)
Tiks tiks tas jusu pianinas  biggrin.gif . Mes irgi bijojom, ar priims dukra i Dvariono muzikos mokykla, jei namuose elektroninis instrumentas. Tai mokytojai neturejo jokiu priekaistu. O kadangi turim seneli kompozitoriu, tai padarem muzikantu rinkos tyrimus- daug garsiu vardu turi namuose butent elektroninius pianinus, o griozdus, kuriuose reikia daznai derinti (jei rimtai muzikuoji) ir is vietos sunku pajudinti, ispardave... Tik koncertuose jie nepakeiciami, nes didziulese salese su puikia akustika labai svarbus tie garso kokybes niuansai.


Čia prieš porą dienų "Laimos" žurnale kažkokia baisiai žymi jauna lietuvių pianistė-ot gaila, neprisimenu dabar pavardės, nusifotografavus su elektroniniu pianinu-ištikrųjų ten sintezatorius net-kažkoks aukštos klasės-vyras paskui žiūrėjo internete kas per "žvėris"..
Tai vat-gyvenimas nestovi vietoj rolleyes.gif
Atsakyti
Tai tas mano uosvis-kompozitorius, gana zinomas, irgi pianina pardave. Tik metronoma atminciai pasiliko smile.gif, bet nebenaudoja- stovi ant spintos, kaip antikvarine detale. Kurybai net labiau tinka elektroniniai nes ten tiek visokiu pagalbu, palengvinimu.... O Laimoj gal Rubackyte buvo?
Atsakyti
[quote=pijus,2008 01 23, 22:06]
taip, derinam, ir darom viska nuo iki kas liecia pianinus ir fortepijonus ax.gif
Papildyta:

Ta darot Vilniuje? ax.gif
Atsakyti
[quote=veitaita,2008 01 24, 14:02]
[quote=pijus,2008 01 23, 22:06]
taip, derinam, ir darom viska nuo iki kas liecia pianinus ir fortepijonus ax.gif
Papildyta:

Ta darot Vilniuje? ax.gif
[/quote]
atvaziuoja ir ten rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2008 01 24, 08:35)
Tai tas mano uosvis-kompozitorius, gana zinomas, irgi pianina pardave. Tik metronoma atminciai pasiliko smile.gif, bet nebenaudoja- stovi ant spintos, kaip antikvarine detale. Kurybai net labiau tinka elektroniniai nes ten tiek visokiu pagalbu, palengvinimu.... O Laimoj gal Rubackyte buvo?


Oi, ne, Rubackytę tai visi žinom, o ten kylanti žvaigždė..Sorry, vėl pamiršau pažiūrėt, gaila neturi jie internetinės žurnalo versijos..
Nu dabar jau pažadu pažiūrėt mirksiukas.gif

Ten toks mažas straipsniukas, bet nemaža nuotrauka (sintezatorius stambiu planu biggrin.gif )..tai vat jinai šiuo metu daugiau gyvena Londone, ten privačiai moko žmones grot laisvu laiku-ne tik vaikus..
Sakė, kad labai ten ant bangos toks mokymasis-ne kažkokiose rimtose muzikos mokyklose, o tiesiog samdant muzikos mokytoją..Laikoma kultūringo žmogaus požymiu mokėt kažką pagrot, arba net nebūtinai pagrot, bet tiesiog turėt supratimą apie muziką..
Atsakyti
Tai as taip ir sumasciau- jei gamini is vaiko pianista-profesionala-atlikeja, tai reikia mechaninio pianino. Bet jei manai, kad vaikui pianinas labiau reikalingas saviraiskai ir kurybai, tai tada elektroninis daug labiau tinka - jis duoda daugiau erves visokiom improvizacijom, zaidimams. Tiesiog su tokiu instrumentu vaikams smagiau. Is mano vaikystes prisiminimu mechaninis pianinas - tai visu pirma juodas darbas. O vat dukra apie savo elektronini tikrai taip negalvoja. g.gif
Atsakyti
Tai štai-ta pianistė nuotraukoje su sintezatorium-Evelina Puzaitė, 25 metų, kylanti žvaigždė rolleyes.gif
Atsakyti
neiskenciau ir as noriu isiterpti i si pasnekesi.
visi tik ir kalbat apie profesionalu grojima ir pan., o kodel jus taip nusprendet, kad vaikai iskart ir bus profai...
negi jus tik pradeje vaika leist i kuzikos mokykla, jau zinot, kad jis bus koks kompozitorius ar pan.
ar as cia nesupratau... jus gal ne apie 7 metu mazylius kalbat, o apie jau kelis metus studijuojancius studentus?

todel prasau patarimo, tu kurie gali nors kiek patart... verysad.gif
mano 8 metu dukrele nuo rugsejo pradejo lankyti muzikos mokykla, kol kas bendras pazinimas ir truputeli grojimo fortepijonu.
as pati apie muzikos mokykla beveik nieko nenusimanau, nes jos niekada nelankiau... aisku turejau jaunystej kelias drauges, kurios lanke, o as pati lankliau tik neprofesionalias pamokeles pas labai faina muzikos mokytoja, kuri kelias paneles (tame tarpe ir mane) ruose dainu dainelei, kurioje mums neblogai sekesi... taigi as pati jaunystej labai svajojau moketi nors kiek groti rolleyes.gif

tikrai nesitikiu, kad mano dukra bus kazkokia profe ir net apie tai negalvoju, tiesiog del bendro issilavinimo arba uzimtumo noriu, kad mano dukrele lankytu muzikos mokykla, na ir aisku jeigu jei tas patiks - tai ir kitais metais ir dar kitais metais ji tai darys. svarbiausia, kad ten jai patiktu ir butu idomu, malonu eiti... bet matau, kad neturint namuose jokio instrumento (ta prasme pianino ar kazko pan.) labai sunku mano mazyliai kazka ismokti, nes nors ir mazus pratimelius yra zymiai geriau kai juos pasimokini namuose papildomai. o kai neismoksta - mokytoja nelabai kaip i ja ziuri, tuomet ir mano mazajai nesinori eiti...

na va ispasakojau visa savo problema...
ir dabar klausiu, kas galetu man patarti arba pasiulyti kur galima butu gauti nebrangu kazkoki instrumenta (pianina ar elektrini pianina) ir aisku koks geriau pirkti... aisku tas "geriau" tai nereiskia, kad kuo brangiau tuo geriau rolleyes.gif nesu is tu kurie turi labai geras pajamas, beje ir gyvenam tik 2-ju kambariu senoviniame bute, keturiu asmenu seima, taigi ir apie kitus seimos narius reikia pagalvoti... beto tikrai nemanau, kad mano mazylei tik pradejus pradziamoksli reiktu rimto instrumento, nes as manau, kad dabar yra ne sovietu laikai, kad negali nieko pakeisti ar rasti kur nors pirkti... manau jeigu dukra nores rimciau mokytis bus galima nupirkti ir ka geriau, beje viskas tobuleja - va atsirado jau ir elektriniai pianinai ir kas gali zinoti, kas atsiras dar po metu ar kitu...

taigi visiem aciu kas patars... 4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif
Vis paskaitinėju šią temelę,matau įvairių nuomonių,bet galiu pasakyt tik tiek,jei vaikas lanko muzikos mokyklą ir būtent fortepijono klasę,pianino normalaus reikia,jei ne fortepijono spec. arba kokį būrelį,tai aišku,kad nebūtina.Pati turiu vieną specialybės mokinį su sintezatoriumi nuo pirmos klasės,dabar jis jau šeštokas(paliktas 2-us metus)nu vaizdelis tikrai liūdnas,ir pats kankinasi ir mane kankina verysad.gif
4u.gif
Atsakyti
Mes rinkomės ilgai, ir su mintim apie profesionalus (galbūt stosime šįmet į čiurlionkę, chorą). Mūsų pasirinkimas šitas: http://www.kawai.de/cl30_de.htm (šone galite įsijungti paklausyti garsą).
Privalumai - užima mažai vietos (tas mums labai svarbu), kokybiškas garsas ir spaudimo kokybė tinkama (tai ne sintezatorius, o padorus elektroninis arba kitaip digitalinis pianinas), kaimynų ir tėčio džiaugsmui - yra ausinės dviems žmonėms. Toliau daug "pribumbasų", kurie patinka vaikams - įrašas (dažnai vyresnioji naudoja, nes groja kūrinių "keturioms rankoms"), tembrų keitimas ir pan.
Iš apsiklausinėjumų padarėme tokias išvadas: mokytojos, nemačiusios kokybiškų elektroninių pianinų, būna griežtai prieš, kas pabando, nebebūna kategoriški. Žinoma, jei įstosite į Čiurlionio mokyklos fortepijono klasę, tada teks pirkti gerą mechaninį pianiną (Rygos ir Smolenskai nesiskaito), visiems kitiems - puikus variantas, profesionalai vertina kaip instrumentą, kurį galima vežtis į atostogas. Mokėjome apie tris tūkstančius.
Atsakyti