Sveikos, merginos! Esu pasyvi skaitytoja, tačiau taip nutiko, kad ir aš norėčiau prisijungti prie diskusijų...
Man 25-eri, su partneriu 5-eri metai, pries 4 metus dariausi citologinį tyrimą, viskas buvo tvarkoje. Kai suėjo 25-eri gavau pasiūlymą iš poliklinikos pasitikrinti nemokamai, jau ir taip planavau užsirašyti konsultacijai. Pasidarius tyrimą, tikėjausi įsitikinti, jog viskas tvarkoje. Rado HSIL, nusiuntė pasidaryti biopsiją (kaip gydytoja sakė), siuntime pamačiau, jog siunčia konizacijai. Esu visiškai "žalia" šiuose reikaluose, tad kreipiausi privačiai į kelis gydytojus, galų gale nuėjau pas tą pačią, pas kurią pries 4 metus lankiausi. Viską paaiškino, apžiūrėjome mano "vidų" kartu, aš viską mačiau ekrane, nieko nenugnybė, kalbėdama su mane operuosiančia gydytoja pasakė, jog padarė kolposkopiją man. Operuoja mane rytoj ryte (viskas įvyko labai greitai, tik ketvirtadienį supratau, kad mane operuos rytoj, o ne tyrimą darys). Vaikų neturime. Penktadienį pasidariau ŽPV 16-18, rezultatai bus jau po operacijos. Klausiau dėl vyro, ar jų negalima gydyti nuo ŽPV, aptarėm skiepo galimybę. Aš už, bet dar turėsiu laiko apsvarstyti už ir prieš. Po operacijos sakė 2 mėnesius jokių santykių su vyru, po to mėnesį su apsauga atitinkama. Esu po mmm, tačiau nustojau gerti kontraceptikus (Yarina - beveik 5 metai be jokių pertraukų, tačiau gydytoja sakė, kad šios tabetes nesukelia GK vėžio). Perskaičius viską čia, užsirašiau ant lapo visus klausimu, kad nepamirčiau paklausti rytoj operuosiančios gydytojos (sakė pakliuvau į labai geras rankas, tad noriu ir jos nuomonę išgirsti). Apie tai kaip bijau ir pergyvenu manau sakyti nereikia, tačiau stengiuosi save kontroliuoti, o ir vyras lyg mūras šalia.
Nelabai supratau kas tas CIN 1, CIN 2? Kaip supratau mane taip greitai čia nusprendė pjauti, nes tas HSIL jau rimtas reikalas (gydytoja stengėsi viską paaiškintis, nes man nežinia ir baisiau už viską, nežinia ko gali prisigalvoti).
Neįsivaizduoju net kokius daiktus į ligoninę įsidėti. Greičiausiai mane laikys per naktį...
Po operacijos parašysiu kas kaip. O visoms linkiu stiprybės, sveikatos, o svarbiausia saugoti save nuo blogų minčių. Kartais pozytivus mąstymas gali būti didžiausias vaistas..
QUOTE(jammy @ 2012 05 27, 19:48)
Sveikos, merginos! Esu pasyvi skaitytoja, tačiau taip nutiko, kad ir aš norėčiau prisijungti prie diskusijų...
Man 25-eri, su partneriu 5-eri metai, pries 4 metus dariausi citologinį tyrimą, viskas buvo tvarkoje. Kai suėjo 25-eri gavau pasiūlymą iš poliklinikos pasitikrinti nemokamai, jau ir taip planavau užsirašyti konsultacijai. Pasidarius tyrimą, tikėjausi įsitikinti, jog viskas tvarkoje. Rado HSIL, nusiuntė pasidaryti biopsiją (kaip gydytoja sakė), siuntime pamačiau, jog siunčia konizacijai. Esu visiškai "žalia" šiuose reikaluose, tad kreipiausi privačiai į kelis gydytojus, galų gale nuėjau pas tą pačią, pas kurią pries 4 metus lankiausi. Viską paaiškino, apžiūrėjome mano "vidų" kartu, aš viską mačiau ekrane, nieko nenugnybė, kalbėdama su mane operuosiančia gydytoja pasakė, jog padarė kolposkopiją man. Operuoja mane rytoj ryte (viskas įvyko labai greitai, tik ketvirtadienį supratau, kad mane operuos rytoj, o ne tyrimą darys). Po operacijos parašysiu kas kaip. O visoms linkiu stiprybės, sveikatos, o svarbiausia saugoti save nuo blogų minčių. Kartais pozytivus mąstymas gali būti didžiausias vaistas..
Man 25-eri, su partneriu 5-eri metai, pries 4 metus dariausi citologinį tyrimą, viskas buvo tvarkoje. Kai suėjo 25-eri gavau pasiūlymą iš poliklinikos pasitikrinti nemokamai, jau ir taip planavau užsirašyti konsultacijai. Pasidarius tyrimą, tikėjausi įsitikinti, jog viskas tvarkoje. Rado HSIL, nusiuntė pasidaryti biopsiją (kaip gydytoja sakė), siuntime pamačiau, jog siunčia konizacijai. Esu visiškai "žalia" šiuose reikaluose, tad kreipiausi privačiai į kelis gydytojus, galų gale nuėjau pas tą pačią, pas kurią pries 4 metus lankiausi. Viską paaiškino, apžiūrėjome mano "vidų" kartu, aš viską mačiau ekrane, nieko nenugnybė, kalbėdama su mane operuosiančia gydytoja pasakė, jog padarė kolposkopiją man. Operuoja mane rytoj ryte (viskas įvyko labai greitai, tik ketvirtadienį supratau, kad mane operuos rytoj, o ne tyrimą darys). Po operacijos parašysiu kas kaip. O visoms linkiu stiprybės, sveikatos, o svarbiausia saugoti save nuo blogų minčių. Kartais pozytivus mąstymas gali būti didžiausias vaistas..
Kodel gdytojai nusprende taip greit operuoti? Juk dar visai jauna ir negimdziusi

QUOTE(saulele1982 @ 2012 05 28, 11:53)
Su HSIL reikia viską greitai spręsti, nesvarbu jauna ar ne...jau čia ne juokas.
Linkiu jammy kuo geriausios sveikatos po konizacijos

QUOTE(saulele1982 @ 2012 05 28, 09:53)

Mano citologinis lt rugseji rode Ascus ar kaip jis ten vadinas,norgej vasari dare pakartotinus sake kad blogas o koks nepasake,ZPV teigiamas,kraujo tyrimas kuri dare lt specialus nustatyti vezinem lastelem buvo ne is geruju

QUOTE(@Angela@ @ 2012 05 28, 17:57)
Mano citologinis lt rugseji rode Ascus ar kaip jis ten vadinas,norgej vasari dare pakartotinus sake kad blogas o koks nepasake,ZPV teigiamas,kraujo tyrimas kuri dare lt specialus nustatyti vezinem lastelem buvo ne is geruju
Biopsija daryta norgej kovo men,rodo anomalijas,zodziu kas kazkiek laiko vis kiti pakitimai,o kodu dar nezinau jai ryt negausiu laisko is daktares skambinsiu bent kodus susizinot,nes pre papai buvo blogi o koks kodas nzn
reik vaziuot iki kliniku susirink info ir galbut skambint i lt seimos daktarei pasikonsultuot
gal nera taip baisu kaip tyrimai rodo,norejau paklausti,kraujavimas man retokai pasirodo tik va menesiniu skausmas persimete is pilvo,strenu i krutine,buna tokia jautri ir skausminga pries jas kad negaliu ne prisiliest,istinsta visa,ner taip buve,pastaruosius menesius kankina,ir dar ar kamnors slenka plaukai?Arba praretejo vietom
mano plaukai trumpi bet veslus bet kaikur svieciasi jau
bendra savijauta idomi,pastoviai be jegu pavargus apatiska,nejau taip gali buti nuo to 

pasitikrinkit skydliauke

QUOTE(saulele1982 @ 2012 05 28, 11:53)

Aš jau namie, viskas praėjo sklandžiai ir po visko jaučiausi gerai, tad paklausiau, jei gydytoja nemano, jog reikalinga mane laikyti per naktį, pasiprašiau namo.
Pasiklausinėti jos nelabai buvo kada (klausimus net susirašiusi buvau, kad iš to streso nepamirščiau).
Lygiai po savaitės bus rezultatai ir reikės vėl pasirodyti, daktarė pasakė, kad tada ir galėsim daugiau pakalbėti.
Pranešiu kas kaip, kol kas ilsiuosi ir jaučiuosi gerai.
P.S. ačiū visom už komentarus ir gerą žodį

QUOTE(lolita4611 @ 2012 05 28, 18:47)
pasitikrinkit skydliauke
paskaitykit tema hipotireoze, nes nuovargis plauku slinkimas cia ne su gimdos kakleliu o su skydliauke susijes 

na kad skydliauke tikrinaus nieko nerado nors nuo pauuglystes budavo difuzine striuma 2 laipsnio su metais pagerejo,tj net nebeisivaizduoju kas daros,su svoriu kovoju,gryzus i lt per savaite su virsum priaugau 6kg kuriuos per 3 metus sunkiai buvau atsikracius,o cia ras ir yra

Papildyta:
QUOTE(jammy @ 2012 05 28, 19:44)
Aš jau namie, viskas praėjo sklandžiai ir po visko jaučiausi gerai, tad paklausiau, jei gydytoja nemano, jog reikalinga mane laikyti per naktį, pasiprašiau namo.
Pasiklausinėti jos nelabai buvo kada (klausimus net susirašiusi buvau, kad iš to streso nepamirščiau).
Lygiai po savaitės bus rezultatai ir reikės vėl pasirodyti, daktarė pasakė, kad tada ir galėsim daugiau pakalbėti.

Smagu kad jautiesi puikiai tikiuosi ir rezultatai tokie bus toliau

[quote=@Angela@,2012 05 28, 23:24]
na kad skydliauke tikrinaus nieko nerado nors nuo pauuglystes budavo difuzine striuma 2 laipsnio su metais pagerejo,tj net nebeisivaizduoju kas daros,su svoriu kovoju,gryzus i lt per savaite su virsum priaugau 6kg kuriuos per 3 metus sunkiai buvau atsikracius,o cia ras ir yra
hormonai isiderine visiskai
o nebuvo lt laiko nei gulinet nei valgyt lakstem su reikalais nuo ryto iki vakaro is kur tas svoris auga 
man cia kvepia grynai skydliaukes sutrikimu, pasikatrokit TTH ir FT4...

[quote=lolita4611,2012 05 29, 07:02]
hormonai isiderine visiskai
o nebuvo lt laiko nei gulinet nei valgyt lakstem su reikalais nuo ryto iki vakaro is kur tas svoris auga 
[/quote]
Lolita neisivaizduoju kas yra TTH ir FT4
Siandien buvay klinikose issireikalavau biopsijs tyrimo rezultatus,viskas norvegiskai tj nelabai ka ten supratau tik kad reikia daryt konizacija ir kodas buvo CIN2,tokios va naujienos
tikiuosi nereik ilgai laukt del paskirto operacijai laiko nes jie cia punktualumu nepasizimi,o per pusmeti tyrimai nuejo tik i blogaja puse

[/quote]
Lolita neisivaizduoju kas yra TTH ir FT4

Na va parejos laiskas su operacijos data 05.06
nesitikejau,kad jau taip greit net kita treciadieni pradejau stresuot,visi planai sugriuvo su lyg siuo laisku
nu bet idomus tie norvegai net neasiteiravo kada man mmm prasideda siuncia operuot be jokios konsultacijos
jai ne forumas ir broliene nebuciau ne zinojus kas manes laukia,sirgau 15 preita menesy tad praejus 10d po operacijos vel turiu susirgt
o niekas nesiteiravo,kas butu jai susirgciau operacijos diena ar pries tai,ziuriu jiems neidomu
o bijau kad jai tokie aplaidus,kad man ko nepridirbtu,jau ir taip keliones su seima nuplaukia ir po kalnus kogero sia vasara nekopinesiu
zodziu esu pasimetus

QUOTE(@Angela@ @ 2012 05 30, 16:47)
Na va parejos laiskas su operacijos data 05.06
nesitikejau,kad jau taip greit net kita treciadieni pradejau stresuot,visi planai sugriuvo su lyg siuo laisku
nu bet idomus tie norvegai net neasiteiravo kada man mmm prasideda siuncia operuot be jokios konsultacijos
jai ne forumas ir broliene nebuciau ne zinojus kas manes laukia,sirgau 15 preita menesy tad praejus 10d po operacijos vel turiu susirgt
o niekas nesiteiravo,kas butu jai susirgciau operacijos diena ar pries tai,ziuriu jiems neidomu
o bijau kad jai tokie aplaidus,kad man ko nepridirbtu,jau ir taip keliones su seima nuplaukia ir po kalnus kogero sia vasara nekopinesiu
zodziu esu pasimetus

as jusu vietoj spjauciau ir grysciau i LT operuotis, nes jei taip ten viskas belenkaip, tai tikrai nsm ten operuotis