Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 4

Eaglute,

Labai, labai tave užjaučiu. Per jauna... bet ar klausia mūsų kada, kaip ir kur. Ateina ir išsiveda. Liūdna.
Tavo mama visiškai neišnyko - tu esi jos tąsa. Stiprybės ir dvasios ramybės.
Atsakyti
Eglute, nuoširdžiausia užuojauta. Gyvi turime gyventi
Atsakyti
EAGUTE, console.gif ir nuoširdžiai užjaučiu...
Atsakyti
Patikek manim verysad.gif zinau ta jausma cray.gif galiu pasakyt kad uzjauciu,bet.....bus ne tas....
Atsakyti
Iš B. Brazdžionio triptiko "Kas miršta?" II dalis

Žmogus

Kas miršta? Ar žmogus? Ne jis. Ne, ne.
Jisai į ateitį, į šviesą žengia.
Ir visa miršta šitame sapne.
Ir visa gimsta kitoje padangėj.

Kas miršta? Visa. Jo dienų vargai.
Ir jo našta sunki. Ir skausmas didis.
Palauk palauk. Ir tu gal neilgai.
Gal ir tave ateis ji ir išgydys.

Ir kitą rytą sveikinsi TENAI.
Ir bus tau visos audros nebebaisios.
Ir skleisies tu it žiedas amžinai
Po viešpaties skliautais aukštaisiais.

Rašau iš atminties, sunku kai sunkios mintys naktim neleidžia užmigti...
Eglute stiprybės, laikykis.

Atsakyti
eaglute, didele uzuojauta tau!
praeita savaite mano mamai nustate skrandzio vezi. 3-4stadija.jai 76metai.
Atsakyti
Eaglute, gili užuojauta Tau ir Tavo artimiesiems, ir nepasiduok skausmui- net nepažystami žmonės Tau išties ranką, išklausys, paguos, patars.. Sakei jog mama buvo optimistė, vadinasi ir Tu stipri. Laikykis Mieloji.
Atsakyti
QUOTE(Eaglute @ 2006 12 03, 17:17)
Mergaitės, jis nugalėjo mano mamą, kad ir kiek ji stengėsi būti optimiste. Kiek planų ateičiai... Gruodžio mėnesį mamytei būtų 56 metai.
Kaip dabar be jos gyvent???????????????? likau viena, nes tėvas irgi prieš metus mirė. Dar nesuprantu, kas atsitiko, bet jaučiu tokią tuštumą.

Kaip butu sunku tu privalai su tuo susitaikyti verysad.gif Ir ne likai viena,turi savo seima,tu jiems dabar turi atsiduot,tu viska padarei del mamos,bet ji .....nebuvo tokia stipri kaip tu tikejaisi.... console.gif
As irgi save kaltinau kad vyras mane paliko,kaltinau kad gal ne viska del jo padariau kad gyventu,bet...liga buvo stipresne ir uz ji ir uz mano norus cray.gif
Zinau kaip sunku,bet ...tavo gyvenimas tesiasi console.gif
Atsakyti
:Sveiki,

Dar neseniai kvatojosi pavasaris, pralėkė drugeliu vasara, tyliai nubinzeno kaip pavargęs šuva ruduo ir štai žiema, nors ir be sniego, bet laukiama ir šventiška. Tokie buvo mano praėję metai. Sausį turėjau vieną ginekologinę operaciją, o kovo mėn. darviena onkologinė. Likau kaip ciklopė su viena krūtimi. :nieko, bus lengviau kai sugalvosiu keisti lytį. Na o po to tai tapau pusei metų "narkomane" 6 chemijas suvartojau ir nieko.7 dienas "dvėseliodavau", o paskui į darbą. darbe mane "geležine ledi "parvardžiavo. Paskui išvažiavau "atostogauti "į Santariškes 2 mėn. švitinimui. Galėjau važiuoti į Pripetę, bet nenorėjau, nes per toli. Už tai buvau apdovanota kelialapiu į Palangą. Šiuo metu dirbu ir padedu savo likimo draugėms nemokamomis koncultacijomis tel.8-621-11129. Nes gyd. kalba labai mažai ir niekuomet nepasako tiesos apie šalutinius požymius bei pasekmes, o moterys pradeda gydytis saviveikla, viena nuo kitos visokias nesamones kopijuoti.
Tai ką aš patyriau realiai ir ką dariau,apie tai ir galiu drąsiai patarti. Pvz. kitos bijo valgyti mėsos, nes yra B grupės vit., kitos pieno ir t.t. Tai yra nesąmonė, nes mums reikia išgyventi ir kovoti su tuo vabaliuku ir gudriai jį nugalėti. Aš tai padariau, net ir mano gyd. nežino nuo ko aš pasveikau, nes prognozės buvo vertos kapo. Esu didelė optimistė ir labai puikiai išstudijavau viską apie savo ligą, nes reikia žinoti ką turi daryti. Svarbiausia nesijaudinti ir veikti . thumbup.gif
Atsakyti
nu man irgi stresas apslopo - mamos tyrimai geri, liga neatsinaujino. Tai bus ramios Kalėdos ir labai dėl to džiaugiuosi. Bet taip prisinervinau tyrimų dieną kad porą dienų atsigauti negalėjau, net silpna buvo. 2.5 mėnesio ramybės dabar. Na o likusi pusė vel baisių nervų ir dvejonių. Mama jau pusė metų remisijoj, dabar prasidės tas laikas kai tikimybė ligai atsinaujinti didžiausia. Gal kuri yra susidūrusi su padidėjusiu šarminės fosfatazės kiekiu kraujyje? Pas mamą virš normos o kiti kepenų rodikliai normalūs. Gydytojai nieko dėl to nesako bet man neramu. Įvairios literatūros prisiskaičiau - tai gali būti ir dėl menopauzės ir dėl reumato bet ir dėl metastazių kauluose arba kepenyse. Metastazės kauluose mūsų ligos atveju itin retos bet va kepenys... Dabar ten nieko nėra ir markeris normoj bet baisu kad ten nesmogtų. O gal čia tiesiog gydymo chemoterapija pasekmė arba tyrimas netikslus nes tikrai žinau kad buvo prieš tai pavalgiusi o tai gali iškreipti šito rodiklio dydį. O gal kokių vitaminų kepenims stiprinti reiktų vartoti???
Žinau, tuos klausimus gydytojai reiktų užduoti bet va neuždaviau doh.gif o dabar tris mėnesius kankinsiuosi be atsakymo.

Beje, dar kartą įdedu nuorodą į naujausius straipsnius visų onkologinių susirgimų temomis. ten kas dieną atnaujinama, todėl galima sekti. Tik reikia ctrl+F paspausti ir įrašyti savo ligos pavadinimą. Anglų kalba. Aš ten labai daug naudingo randu.

http://www.medicalne...ancer-oncology/
Atsakyti
QUOTE(Betelgeiz @ 2006 12 08, 14:49)
Gal kuri yra susidūrusi su padidėjusiu šarminės fosfatazės kiekiu kraujyje? Pas mamą virš normos o kiti kepenų rodikliai normalūs.

Labai džiaugiuosi jūsų rezultatais. Manau, kad pati ir atsakei į tau nerimą keliančius klausimus. smile.gif Taip jau būna nepaklausi, po to kankiniesi. Iškart ir nesureaguoji tinkamai į išgirstą informaciją. Stresiukas, kad jį kur. Pažįstama.
Kepenims tinka Bional firmos Hepavitas. Gal naudojote? Čia daugiau informacijos HEPAVITAS ir hepavitas bei Aconitum firmos Livosan apie jį būtų Livosan. Dar iš Naturasanat platinamų būtų Hepato protect, plačiau Hepato Protect . Jie visi augaliniai. Mano išgirtosios J. Balvočiūtės arbatos: Jadvygos žolelių arbatos . Gal ką nors išsirinksite. smile.gif Gal dar su šeimos gydytoja reikėtų pasitarti...
Aš dešimt mėnesių po gydymo. Kraujo tyrimus tik šeimos gydytoja atliko ir tai - bendrus. Man smalsu - Jums onkologai paskyrė ar šeimos gydytoja?
Atsakyti
QUOTE(dakota @ 2006 12 04, 13:29)
praeita savaite mano mamai nustate skrandzio vezi. 3-4stadija.jai 76metai.


Užjaučiu. Žinau, kaip dabar tau baisu. Net ir aptikus JĮ pirmoje stadijoje, žemė išslysta iš po kojų. Visgi tarp 3 ir 4 stadijos yra didelis skirtumas. 3 stadija ir dar tokiame amžiuje palieka nemažai šansų dar kiek užsibūti šioje žemėje. Mano mamos sesuo jau daugiau nei 15 metų šitą daro. Tiesa, pas ją JIS buvo įsitaisęs kitoje vietoje. Taigi, kodėl tokia neaiški diagnozė – 3-4 stadija?
Atsakyti