Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 4

Merginos
Gal žinote ar Vilniuje yra taip vadinama skausmo klinika, nes mamai prasidėjo galvos skausmai (metastazės smegenyse) reikia ieškot pagalbos. Ar čia tik mums taip, bet ne vieną kartą susidurėm su gydytoju abejingumu, tipo, ko jūs norit ir taip viskas aišku. Taip skaudu, kai žmogų nurašo iš anksto.
Blogiausia, kad mūsų provincijoj gydytojai nieko nesupranta ir nemoka patart, reikėjo net į Vilnių skambint, nes nežinojo kokius vaistus išrašyt, norėjo vien tramadoliu dusint.

Būčiau labai dėkinga, jei patartumėt, ką daryt, kur kreiptis ir t.t. jaučiuosi atsakinga ir bijau suklįst.
Ačiū
Atsakyti
QUOTE(Eaglute @ 2006 10 07, 14:44)
Merginos
Gal žinote ar Vilniuje yra taip vadinama skausmo klinika, nes mamai prasidėjo galvos skausmai (metastazės smegenyse) reikia ieškot pagalbos. Ar čia tik mums taip, bet ne vieną kartą susidurėm su gydytoju abejingumu, tipo, ko jūs norit ir taip viskas aišku. Taip skaudu, kai žmogų nurašo iš anksto.
Blogiausia, kad mūsų provincijoj gydytojai nieko nesupranta ir nemoka patart, reikėjo net į Vilnių skambint, nes nežinojo kokius vaistus išrašyt, norėjo vien tramadoliu dusint.

Būčiau labai dėkinga, jei patartumėt, ką daryt, kur kreiptis ir t.t. jaučiuosi atsakinga ir bijau suklįst.
Ačiū

Radau internete: Skausmo gydymo konsultacijos Lietuvoje.
Dar paieškok su žodžiais: „Skausmo gydymo dienos stacionaras“, „skausmo klinika“, „skausmo gydymas“.
Visą laiką galvojau, kad šeimos gydytojas ir onkologas informuoja apie skausmo gydymą ir jį organizuoja. Visur deklaruojama, kad skausmas gydomas ir kentėti nereikia. g.gif
Laikykis. Stiprybės ir vilties.
Atsakyti
QUOTE(elia @ 2006 10 07, 12:04)
merginos, gal žinot kontaktus Santariškėse dirbančio gyd. Ruolia. Girdėjau, kad jis daro žolių mišinius nuo vėžio.
ir kur Vilniuje galima nusipirkti Balvočiūtės žolių mišinių?


Sveika,
J. Ruolios koordinates susieškosi mūsų temoje - ne kartą kalbėta.
J. Balvočiūtės žolelių arbatomis prekiauja:
Vilniuje:
svetainė „Tradicija“, Palangos g. 1
„Arbaritė“, Justiniškių g. 91 (Norfos parduot. pastate)
Ateities g. 48 (Norfos parduot. pastate)
J. Jasinskio g. 16 (IKi parduot. pastate)

Kaune:
Sveiko maisto parduot., Savanorių pr. 214
„Maisto papildai“, Savanorių pr. 3, Vytauto pr. 18 (14 sand.)
„Ekokraštas“, Kovo 11-osios g. 22 (Girstupio turguje)
Arbatinėje-kavinėje, Laisvės al. 97B

Klaipėdoje:
Parduotuvėje „Aliejus“, Turgaus a. 13 (senajame turguje)
„Kavos ir arbatos namai“, Šiaulių g. 8
„Želmenų sultys“, Bružės g. 2/12

Šiauliuose:
Sveiko maisto parduotuvėje, Vilniaus g. 120

Panevėžyje:
Sveiko maisto parduotuvėje, Ukmergės g. 5
Ir kitur....

Informacija iš J. Balvočiūtės lankstinuko... smile.gif
Atsakyti
ax.gif
Atsakyti
QUOTE(elia @ 2006 10 07, 13:04)
merginos, gal žinot kontaktus Santariškėse dirbančio gyd. Ruolia. Girdėjau, kad jis daro žolių mišinius nuo vėžio.
ir kur Vilniuje galima nusipirkti Balvočiūtės žolių mišinių?

Gyd.Ruolia dirba nuo 12.00iki15.45.Tel.{5}2374506.Pas ji ateinant reikia tureti dianoze ir ligos aprasyma{is gydancio gydytojo}.
Atsakyti
Sveikos,nutariau ir as prisijungti prie jusu.Geguzes menesi buvau operuota(kojos pakinklis),po kurios nustatyta diagnoze:epitelioidine sarkoma{minkstuju audiniu}.Operacija atlikta neradikaliai,ant nervo yra palikta piktuju lasteliu,nes gydytojai nezinojo kokios kilmes darinys.Po operacijos gavau didele doze spinduliu.Tuo mano gydymas ir baigesi,toliau laukimas ir po dvieju menesiu vel tyrimai.PO svitinimo praejus porai savaiciu pradejo skaudeti tos pacios kojos kirksnis.Nuvykus pas daktara ramino ,kad nieko baisaus-venos ar limfu uzdegimas.Itariu ,kad gali buti ir ne taip.Deja medicina Lietuvoje negali nustatyti ar piktos lasteles persimete ir yra dar tik kaupimosi stadijoje.Kai darinys paaugs,musiskiai paims biopsija t.y. suerzins sarkoma,ko jinai labai nemegsta.Nutariau vaziuoti i Berlyna darytis PET CT tyrima.Dabar geriu musmires uzpila ir rupuze.Bandau gauti kompensacija,uz tyrima,per ligoniu kasas.Tuo taip uzrustinau gydytojus,kad jie puole daryti aibes visokiu tyrimu tam,kad irodytu PET tyrimo nereikalinguma.Zodziu,uzaugink kita augli,mes ji tau isoperuosim ir ......valio pas mus gydymas yra.Todel vykti i Berlyna nera jokio reikalo.Taigi 2100EUR Lietuvai nepakeliama nasta,kai kalba eina apie paprasta zmogu.....Kazin kiek kainuos nauji seimo rumai????????
Atsakyti
QUOTE(Eaglute @ 2006 10 07, 16:44)
Merginos
Gal žinote ar Vilniuje yra taip vadinama skausmo klinika, nes mamai prasidėjo galvos skausmai (metastazės smegenyse) reikia ieškot pagalbos. Ačiū

Pačiame onkologijos institute, jei lankotės yra. Einant nuo registratūros į dešinę, pirmame aukšte yra tokia niša , iš kurios einama į du kavbinetus, regius, NR2 (arba 10) blush2.gif urologijos kabinetas ir tiesiai priešais skausmo kabinetas
Atsakyti
Ačiū ADIS 4u.gif

Šiandien mūsų gydytoja tetai pasakė, kad mama greitai mirs ar ji turi teisę dabar taip visiem "pašaliniams" sakyt, negaliu jos pakęst. Registracija nuo 11 val. skambinsiu, nes šitoj kiaulydėj net sveikas turbūt neišgyventų.
Taip skaudu.
Atsakyti

Gelele 1,

"Geguzes menesi buvau operuota(kojos pakinklis),po kurios nustatyta diagnoze:epitelioidine sarkoma"


Gal galite papasakoti, kaip prasidejo Jusu liga, kokie buvo pozymiai, kas priverte kreiptis i gydytojus (skausmas, silpnumas, kraujo ir slapimo tyrimai, guzai ar pan.), kaip ir kokiais tyrimais nustatyta diagnoze.

Is anksto dekoju uz atsakyma. Linkiu daug sveikatos ir istvermes.
Atsakyti
QUOTE(Eaglute @ 2006 10 09, 09:39)
Ačiū ADIS  4u.gif

Šiandien mūsų gydytoja tetai pasakė, kad mama greitai mirs ar ji turi teisę dabar taip visiem "pašaliniams" sakyt, negaliu jos pakęst.

Ji neturi teisės nei vienam pašaliniam sakyti apie jūsų mamos ligą doh.gif Juk vieną kartą metuose pasirašom dokumentus, kur leidžiam artimiesiems (arba ne) teikti informaciją. Tėtį guldant į ligoninę reikėjo nurodyti kontaktinį asmenį, kuriam gydytojas teiks informaciją, jei būtų skambinę mano broliai - būtų šnipštą gavę...
Atsakyti
QUOTE(Gelele 1 @ 2006 10 08, 19:53)
Deja medicina Lietuvoje negali nustatyti ar piktos lasteles persimete ir yra dar tik kaupimosi stadijoje. Kai darinys paaugs,musiskiai paims biopsija t.y. suerzins sarkoma, ko jinai labai nemegsta.Nutariau vaziuoti i Berlyna darytis PET CT tyrima. Bandau gauti kompensacija, uz tyrima, per ligoniu kasas. Tuo taip uzrustinau gydytojus, kad jie puole daryti aibes visokiu tyrimu tam, kad irodytu PET tyrimo nereikalinguma. Zodziu,uzaugink kita augli, mes ji tau isoperuosim ir ......valio pas mus gydymas yra. Todel vykti i Berlyna nera jokio reikalo.


Man kairėje pažastyje, ir po raktikauliu yra padidėję limfazgiai, kitoje pusėje nei operuota. Gydytojos paklausiau, kodėl nedaro biopsijos, sakė, geriau nelįst. Matyt, iš tikrųjų prilindus vėžiukas, jei jis yra, sužadinamas. Mes tik laukiam, t. y. stebim. Pagrindinis sekimas, limfmazgio sumatavimas. Kiek echoskopuotojų tiek ir skirtingų sumatavimų. smile.gif Jei tik gali, užtenka nervų, sveikatos ir atkaklumo, siek, kad būtų atlikta PET. Arčiau yra Lenkijoje, kaina panaši. Šioje temoje kalbėta apie Lenkijoje esančius centrus. Jei ir nepavyks nuvykti, bent čia bus atlikti visi įmanomi tyrimai ir tu būsi pasiekus daugiau nei įprastai tokiais atvejais atliekama.
QUOTE(Eaglute @ 2006 10 09, 07:39)

Šiandien mūsų gydytoja tetai pasakė, kad mama greitai mirs ar ji turi teisę dabar taip visiem "pašaliniams" sakyt, negaliu jos pakęst. Taip skaudu.


Pareikalauk, kad informacija būtų teikiama tik tiems, kurie turi teisę tai žinoti. Aš esu griežtai nurodžiusi, kad ją gautų tik mano vyras. Paprastai pati primenu, jie per tuos darbus ar neatidumą, pamiršta paklausti kam teikti informaciją, jei nėra jokio įrašo, traktuoja, kad neprieštarauji informacijos suteikimui kiekvienam paklaususiam... Tokie popieriai pasirašomi kiekvieną kartą guldant (gulant) į ligoninę ar užvedant ligos istoriją registratūroje.
Liūdnos tavo žinios, verysad.gif Eaglute.
Atsakyti
Taip Adis, žinios nekokios.

Mergaitės, taip skaudu, kai ėsi bejėgė, mama su viltim žiūri man į akis, o man tik verkti norisi.
Trečiadienį važiuosime į skausmo kabinetą, gal jie dar ką gero patars, kaip mamai galima padėt.
Kai mama prieš porą dienų buvo eilinį kartą pas gydytoją (onkologiniam) sakė, kad skauda galvą, bet, sako, ji nereagavo visiškai, nesuprantu, kaip taip gali būti. Liepė atvažiuot po dviejų mėnesių ir tiek.Ir dar nesupratau, kai mama pasakė, kad galvos daugiau negalima švytint (keturiolika dienų švytino) ir nuo to laiko jau pusantro mėn. praėjo g.gif

Gal aš kažko nesuprantu, bet kaip dabar galima nuleist rankas ir atimt iš žmogaus paskutinę viltį. Mano mamai tik 55 metai.

Atleiskit, kad taip liūdnai, bet tik čia galiu būti suprasta.
Aš pati viską puikiai suprantu, bet kaskart kartot, kad baik svajot, niekas nepadės, man atrodo yra per žiauru. Gerai, kad bent mamai to nesako.
Atsakyti