Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 81 tema

QUOTE(natūralistė @ 2012 03 04, 17:25)
Kaip tik dbr skaitau sita knyga, man labai labai patinka wub.gif Tiesa, is pradziu, pirmi 50 psl. nebuvo itin itraukiantys, bet paskui taip iklimpau, kai kurias pastraipas net kelis kartus perskaitau, taip graziai parasyta. Arba nusirasau. Yra ir is ko pasijuokt, ir apie ka pamastyt, ir del ko apstulbt biggrin.gif Tad imkit ir skaitykit, neturetumet nusivilt smile.gif

As tai labiausiai ir megstu storas knygas, norisi idomioj istorijoj kuo ilgiau gyvent smile.gif

Suintrigavot dar labiau rolleyes.gif
Atsakyti
Liudmila Ulickaja "Danielis Štainas, vertėjas" (rusų kalba). Labai gilų įspūdį man palikusi knyga. Svetainėje yra puikus Vitalijos atsiliepimas, o ir skaitė šią knygą jau daug kas, tai apie turinį nebesiplėsiu. Tik pasakysiu, kad mane irgi daug kas nustebino - ne tik religinėje plotmėje (kur mano žinios šiaip ar taip labai kuklios), bet ir pasaulietinėje. Nežinojau, pvz, kad į Izraelį lengiau įvažiuoti žydui ateistui negu žydui krikščioniui. Ir dar tokių visokių smulkmenų autorė paberia. Šiaip knyga nelabai panaši į tradicinį romaną - tai daugybės atskirų epizodų spalvinga mozaika, bet visi tie labai skirtingi gabaliukai labai natūraliai ir tikroviškai susilieja į vieną visumą. Nelabai harmoningą, bet visumą. Gražus, jautrus, gilus, spalvingas pasakojimas, graži pagrindinė idėja, tokia paprasta ir tokia nepasiekiama realybėje - nesvarbu, kuo tu tiki, svarbu, kaip tu elgiesi. Perskaičius net parūpo, ar tikrasis Danielius irgi buvo tokios plačios sielos kaip vaizduojamas knygoje? Manęs pvz neįtikino pasakojimas apie "giliai padorų" vokiečių karininką, kuris net žydų šaudymus organizuodavo be "nereikalingų žiaurumų". Ir dar pora panašių kabliukų buvo. Apie tai irgi rašo Ulickaja - "Никто ничего не забыл, и никто не хочет ничего прощать". Ir internete rasta recenzija angliškajam knygos leidimui tik dar kartą šią mintį patvirtina. Recenzijos autorė, atrodo, visai nesuprato, ką norėjo pasakyti knygos autorė. Bet ir apie tai kalbama šioje knygoje - kad suprasti kitaip mąstantį žmogų ir jo motyvus, reikia jį pažinti. O tai nėra taip lengva, nes "Знание, добытое без личного усилия, без личного напряжения, - знание мертвое".

O dar mane labai sužavėjo Ulickajos ironiškas humoro jausmas bigsmile.gif Pvz.:
"Национальное самосознание в наше время обретает устойчивость не в почитании догматов, а в кулинарных рецептах, покрое одежды и способе мытья, а также в несокрушимом заблуждении, что именно традиционалистам принадлежит вся полнота истины."
"Крошка, кукла, она была признана самой красивой девушкой Вены в конце двадцатых годов, когда еще не знали, что красота у женщин начинается после метра восьмидесяти."

Giedra Radvilavičiūtė "Suplanuotos akimirkos". Puiki esė rinktinė, skaičiau su didžiuliu malonumu, vis nusišypsodama iš taiklių moteriškų įžvalgų. Geriau negu Jonušys apie šią knygą nepasakysiu, todėl cituoju: "Tariamai nereikšmingi buities ar daiktų gyvenimo elementai sužėri subtilia, iki tol neregėta šviesa; nesėkmių keliama desperacija, pagauta ironiško žvilgsnio, virsta medžiaga literatūriniam laimėjimui". Rekomenduoju, kas dar neskaitėte.

Įstrigusi citata iš pastarosios knygos (esė "Kartu ir atskirai"): "Gyvendami kartu, žmonės kartais ima ir išgeria vienas kito sielas". Priminė Achmatovos Как соломинкой пьешь мою душу. Kaži, ar pas Achmatovą - irgi apie gyvenimą kartu? g.gif

Ir dar pora citatų (užėjo šiandien noras cituoti... blush2.gif)

"Kai aš einu gimtojo miestelio gatvėmis, ypač prieblandoje, atrodo, kad praeitis seka mane, taikydama stotis į tas pačias pėdas. Alsuoja į kaklą kaip šiltas, virpantis, artimas ar geidžiamas žmogus, į kurį vis dėlto bijai grįžtelti."

"Prie manęs priėjo pasaulio ir etiketo matęs vyras ir tyliai pasakė: "Sūrio lazdelės valgomos - plėšant gabaliukais..." (Jis nežinojo, kad plėšydama gabaliukais aš valgau tik snobus.)"

QUOTE(klopedija @ 2012 03 04, 18:01)
Dar viena versija apie knygos "išsikvėpimą": pradėjęs skaityti skaitytojas susimodeliuoja galima siužetą ir turinį. Jei knygos baigtis neatitinka susikurtosios, sako, kad išsikvėpė. O aš sakyčiau paprastai: neatitiko lūkesčių.  biggrin.gif

Jei vieno skaitytojo lūkesčių neatitiko, tai faktas - lūkesčiai kalti. O jei daugelio? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 04 kovo 2012 - 19:04
QUOTE(Jurzole @ 2012 03 04, 18:44)
O jei daugelio? g.gif
... tiesą pasakius, nelabai rūpi, todėl argumentų neturiu. hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2012 03 04, 18:53)
... tiesą pasakius, nelabai rūpi, todėl argumentų neturiu. hihihi.gif

Fui, kokia tu šiandien neįdomi... ir padiskutuot nėr su kuo... cool.gif biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2012 03 04, 18:53)
argumentų neturiu. hihihi.gif
Jau turiu argumentą: greičiausiai jie teisūs. lotuliukas.gif
Papildyta:
Dabar prisiminiau "Žvakės sudega iki galo". Ten žmonės kalba, kalba visą naktį, išsišneka, pavargsta... Knyga baigiasi beveik "niekaip" - ką jau ten beišdiskutuosi, kai gyvenimas nugyventas, išgyvenimai iškęsti, viena koja anapus? Bet čia įžvelgiu pavadinimo ir minties pateisinimą: žvakės sudega iki galo...
Atsakyti
Bet va kaip keista - "Suplanuotu akimirku" dvi paskutines ese man pasirode ne tokios stiprios, kaip visos kitos. Paskaiciau ka tik savo atsiliepima apie "Sianakt as miegosiu prie sienos" - pasirodo, ir ten dvi paskutines ese maziau patiko. Mistika kazkokia... blink.gif biggrin.gif
Atsakyti

Puikiai praleidau savaitgalį - poilsiui dar kartą perverčiau Akunino "Azazelį" (čia kur širdžiai neįsakysi) ir ramiai bei maloniai, sujaudinta ir kikendama perskaičiau Gyles Brandreth Oskaras Vaildas ir žmogžudystės žvakių šviesoje
http://www.knyguklub...u sviesoje.html

smagu, elegantiška (labai mėgstu Vaildą - o čia jis parodytas toks ....teigiamas cool.gif ), humoras subtilus, ir kas man labiausiai patiko - daugybė herojų vyrų, ir tik viena normaliai aprašyta moteris pasidoro esanti..... ėėė, nepasakosiu cool.gif

net prisiminiau Tolkieną - "Žiedų valdove" moterų irgi ne vežimu vešk, bet užtat arba elfės - karalienės arba šiaip - karalienės biggrin.gif Negi britai kitokių nė nemato? biggrin.gif

Šiaip ar taip - mano skonio knyga - daug apie vyrų meilę, kūnišką (ne moterų) grožį ir ..... skysčius biggrin.gif - tik skirtingai nuo mane sužavėjusio "Trolio", ne kūniški skysčiai, o vynai biggrin.gif

puikus savaitgalis buvo cool.gif
beje - MB tikėjosi, kad ilgai skaitydama lovoje knygą laukiau jo, bet aš jau buvau patyrusi maloumą su Vaildu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2012 02 24, 20:11)
Kas per?..  g.gif

pabandykite, naujai išleisto knygos pristatymas
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2012 03 05, 10:11)
Gyles Brandreth Oskaras Vaildas ir žmogžudystės žvakių šviesoje
http://www.knyguklub...u sviesoje.html

smagu, elegantiška (labai mėgstu Vaildą - o čia jis parodytas toks ....teigiamas cool.gif ),

Išties žavus detektyvas. O aš jį skaičiau dėl Konan Doilio - irgi įdomus jo amplua... bet neprasilenkė su mano įsivaizdavimu. Toks visiškas daktaras Vatsonas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Salsa: 06 kovo 2012 - 09:23
sveikos merginos! gal turite ka parekomenduoti is lietuviskos literaturos kuri butu anglu kalba? arba literaturos apie lietuva taip pat anglu kalba. buciau labai dekinga. 4u.gif
Atsakyti
Skaitau Eugenijaus Skerstono knygą "Privatus Vilnius. Interjerai". Labai smagi knyga apie istorinius namų interjerus, su daug iliustracijų, brėžinių. Rašytinės informacijos mažoka. Bet paskaičius tekstą, pavartyti fotografijas ir "įtvirtinti" informaciją labai įdomu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivameil: 06 kovo 2012 - 12:15
Helianta, su praėjusiu 4u.gif

QUOTE(Shusha @ 2012 02 28, 00:55)
Sofija5, labai įdomu ką, baigusi skaityti, pasakysi apie "Dvasių medį". Vis tiesiasi nagai knygyne į ją , bet prisibijau ar nebus svajonių romanų lygio skiedalai. Pagal anotaciją- labai gali būti ir taip, ir kitaip  g.gif

Atsiprašau, kad dingau 4u.gif
Santa Montefiore „Dvasių medis“ - tikrai ne svajonių romanas, nors ir apie meilę. Tai tiesiog gyvenimiška, karšta, aistringa knyga apie... meilę biggrin.gif , išdidumą, susvetimėjimą, susipynusius ir išsiskyrusius likimus. Apie gyvenimą, apie tai, kad kartais būna taip, kaip būna... Man patiko 4u.gif

QUOTE(Salsa @ 2012 02 28, 11:27)
drinks_cheers.gif
Prisipažinsiu - tavo skaitomas knygas pirmiausia ir permečiau akimis - žinau, kad galiu tas pačias drąsiai rinktis, ir neliksiu nusivylusi smile.gif

biggrin.gif Va, va, ir man tavo atsiliepimų baisiai trūko 4u.gif

QUOTE(langana @ 2012 03 03, 00:23)
SOFIJA5, pradejau jau D.Siriuk "Rudenini lapina" klausyti. Parasyta lengvai, igarsinta puikiai, bet man iskyla klausimas, kokia prasme perpasakoti senas istorijas? Ar tas pats ir tesiniuose?

Kaip tai, senas istorijas perpasakoti? g.gif
O tęsiniuose drakonai biggrin.gif ir inkvizicija verysad.gif (nemėgstu inkvizicijos).
Atsakyti