Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 81 tema

QUOTE(klopedija @ 2012 04 11, 13:37)
Markesas nerašo fantastikos. hihihi.gif  Jo žanras - mistinis realizmas.  mirksiukas.gif

A tik ne magiškas realizmas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2012 04 11, 18:01)
A tik ne magiškas realizmas mirksiukas.gif
Prigavai. doh.gif
Jau kai rašiau, jaučiau, kad truputį į "pievas". doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiupis @ 2012 04 07, 07:19)
Labas rytas  4u.gif Labai atsiprašau, kad įsiveržiu jūsų temon, et ateinu su prašymu. Gal galėtumėte rekomenduoti įdomią, nenuobodžią mokslo populiarinimo knygą  4u.gif nesvarbu iš kokios srities.

Ši Bryson knyga labai gera
Atsakyti
QUOTE(prieplauka @ 2012 04 11, 12:53)
mes išsiskirsime daugybę kartų
mus skyrė upė mylima žemynas
plaukų spalva kalba ar verta
tęsti? metro stotelė kylanti aukštyn
važiuojant pas tave
o mano pusėj
pakalnėn leidos tvankios miesto gatvės
suprakaitavę liepžiedžiai nublukę
imperijos laikų fasadai
net vienatvė
kairiam krante Dunojaus
nuožulnesnė
Laima Kreivytė.  Lietuvos rašytojų sąjungos mėnraštis „Metai“, 2012 m. Nr. 2 (vasaris)

OMG, net sugraudino, kažkokią nostalgiją sukėlė doh.gif
Atsakyti
Nesenai perskaitytos knygos
1.John Katzenbach - Ne tas žmogus
Tikrai nuostabus detektyvas. Pradžioje paėmusi pamačiau, kad net 566 psl. Mintis - kada aš ją pribaigsiu biggrin.gif
Bet kai tik pradėjau skaityti, knyga įtraukė 100 proc. Sakiniai, dialogai tiesiog liejasi paprasta, aiškia kalba. Labai patiko rašymo stilius, emocijos, įtampos perteikimas skaitytojui. Detektyvas, kuriame daug meilės temų, kartais radau ir psichologinių niuansų (kodėl Maiklas tapo tokiu žmogumi). Kaip pasielgė viena herojė man šiek tiek buvo nerealu...o gal gyvenime taip būna. Gal. Bet už savo vaiką juk labiausiai kovoja mama, ji galėtų paaukoti savo gyvybę. Bet čia šiek tiek kitaip - gyvybę paaukoja kitas žmogus. Ir jei aš būčiau vietoje pasiaukojusios herojės...dar rimtai pagalvočiau ar verta paaukoti gyvybę dėl svetimo vaiko. Aš matyt nesu tokia altruistė, ir man labai gėda. Taigi daug ko pasimokiau iš šio romano, tame tarpe ir pasiaukojimo dėl kito žmogaus iš didelės MEILĖS..
Po šios knygos nutariau perskaityti kitas šio autoriaus knygas. Tikiuosi, kad nenuvils.

2. Hermanas Hesė - Roshaldė
Patiko, bet nesužavėjo. Perskaičius knygą, giliai viduje liko niūruma, liūdesys. Skaitant visą laiką mane slėgė niūri, prislėgta nuotaika. Puiki knyga apie žmonių santykių atšalimą, sugebėjimą gyventi kartu nepaisant susvetimėjimo, nejuntant meilės ar kt. šiltų jausmų. Keista pasirodė tai, kad dailininkas gali būti toks apatiškas, toks bejausmis. Matyt pats susižalojo savo sielą ir širdį.
Mažasis sūnus yra tai, kas teikia dailininko gyvenimui pilnatvės. Labiausiai sujaudino pabaiga - tragiška, pilna liūdesio, tačiau tai kartu ir šeimos jausmų bei santykių išbandymas. Kaip jie reaguoja tokioje beviltiškoje situacijoje. Knygai duočiau 10 balų, bet...man ši knyga buvo pirma tokia, bet neužmirštama. Aš ją pavadinau knyga-emocinis vampyras. Perskaičiusi viduje jaučiausi baisiai sad.gif Antrą kartą neskaityčiau....nebent norėčiau susigadinti nuotaiką arba žliumbti.

3. Brigitte Aubert - Mirtis iš miško
Kol nebuvau perskaičiusi knygos Ne tas žmogus , ši buvo pats geriausias skaitytas detektyvas-trileris. Įtraukė ir nepaleido iki paskutinio puslapio. Net nepagalvojau, kad viskas pakryps tokia linkme, tuo mane ir žavi knyga. Netikėta atomazga, išlaikyta įtampa.

4. Tess Gerritsen - Kaulų sodas
Man patiko to laikmečio aprašymai, o ypač kelios scenos, pvz. lavonų vogimas iš kapų, kaip gydytojai tyrinėja kūnus (jei taip galima pavadinti); kai kurių personažų idėjos, kaip užsidirbti pinigų pateikiant šviežią lavoną. Na žodžiu, tokia šiurpoka atmosfera ir daro įdomų, kitonišką detektyvą. Bet.....Detektyvo žanras prastokai išplėtotas, kartais tikrai buvo nuobodoka, nejutau didelės įtampos. Atrodo lyg ir nieko netrūko, bet kažko matyt pritrūko iki stipraus detektyvo smile.gif
Dabar turiu kitą autorės knygą Dvynės. Žiūrėsiu, kaip ši pasirodys.
Atsakyti
Noreciau uzsiprasyt lauktuviu is Lietuvos lietuviu autoriu knygu. Kas, jusu nuomone, is lietuviu literaturos buvo vertingiausia per pastaruosius metus? Aciu is anksto uz rekomendacijas!
Atsakyti
QUOTE(Mariposa @ 2012 04 13, 15:52)
Noreciau uzsiprasyt lauktuviu is Lietuvos lietuviu autoriu knygu. Kas, jusu nuomone, is lietuviu literaturos buvo vertingiausia per pastaruosius metus? Aciu is anksto uz rekomendacijas!
Man neabejotinai Romualdo Granausko knygos (tiesa, skaičiau tik "Tris vienatves", bet ketinu skaityti ir kitas jo knygas).
Iš lietuviško "popso" Kristina Sabaliauskaitė.
O naujoji lietuviškoji mano meilė - Gintaras Beresnevičius nors jau ir ATA verysad.gif .
Papildyta:
Ai, dar Elenos Kurklietytės "Šešėlių verpėja" patiko, taip pat prie "popso" priskirčiau. mirksiukas.gif

Apie savo "atsidavimą" Juozui Erlickui tai nešnekėsiu, turbūt visoms jau atsibodau. lotuliukas.gif

Bet ta proga:

Vėjiniai malūnai

Ten toli, senelio atminty,
Ant kalvų, balti, kaip Saulės sūnūs
Gal toli, o gal labai arti
Ieško vėjo vėjiniai malūnai.

Vėjiniai malūnai ieško vėjo,
O senelis – šienpjovys – grėbėjos,
Ir suranda… Tarp žolių žolelių
Jie abudu ieško sau vaikelių.

O sode lakštingala kad gieda!
O šile paparčio skleidžias žiedas…
Tokią naktį nėr kada ilsėtis –
Ir suranda mažą mano tėtį.

Ir veidai nušvinta lyg palijus,
Žydi rankos, tartum pinavijos…
Susupa į lapelius žaliuosius –
Niekam niekam jo neatiduosim!..

Mala miltus vėjiniai malūnai,
Mažas tėtis valgo storą blyną,
Ir kad auga – ko tiktai nebūna! –
Vis į dangų, kaip žali beržynai.

Vieną iš visų gražiausią dieną
Tošies inkilėly tarp varnėnų
Ir kitų pavasario rakandų
Mano tėtis mano mamą randa.

Vėjiniai malūnai miltus mala…
Ko jie ieško ten, po pievą žalią?
Ei, žiogai! Nutilkit, nebegriežkit! –
Tai manęs manęs manęs jie ieško…

Ir šaukiu balsais visų drugelių,
Boružių ir laumžirgių – žirgelių
Aš esu! Tik raskit, atpažinkit,
Tik paimkit su savim, paimkit!..

Ir tada išgirsta, ir suranda,
Ir padovanoja man Tėvynę…
Geltonam name ant žalio kranto
Tai gražiai gražiai mane augina.

Užu girių vaiko dienos miega,
Ten toli mane kažkas lyg šaukia…
Aš kas rytą paklausyti bėgu -
Kiek nubėgu kelio, tiek užaugu.

Jau skaitau apsakymus Biliūno
Ir verkiu dėl liūdno Brisiaus galo…
O seneliai išskrenda malūnais
Ir kitam krante jau miltus mala…

smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2012 04 11, 20:54)
Ši Bryson knyga labai gera

šitą Brysono knygą turiu, bet laukia savo eilės. užtat dabar skaitau jo Namie, Trumpa privataus gyvenimo istorija. Bent man tai ji labai kabina ir tokių dalykų įdomių, kokių neįtariau esant. 4u.gif
QUOTE(klopedija @ 2012 04 13, 16:36)
Ai, dar Elenos Kurklietytės "Šešėlių verpėja" patiko, taip pat prie "popso" priskirčiau.  mirksiukas.gif

kodėl ,,popso"? g.gif
Atsakyti
Faini malūnai smile.gif

Perskaičiau Subtilumą, o filmo ir neberodo.... Norėjau paskaičiusi žiūrėt verysad.gif Kur dabar gaut?
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2012 04 14, 17:20)
Faini malūnai smile.gif

Perskaičiau Subtilumą, o filmo ir neberodo.... Norėjau paskaičiusi žiūrėt verysad.gif Kur dabar gaut?

torente.O kur knyga gaut? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(FrostyFrosty @ 2012 04 14, 16:21)
torente.O kur knyga gaut?  blink.gif

Rusiškai verysad.gif

Bibliotekoje 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, 4u.gif

gal galėtumėte rekomenduoti ką nors panašaus į Richard Bach "Tiltas per amžinybę", Paulo Coelho "Zahiras" ar Nicholas Evans knygas apie vyro ir moters santykius, gyvenimą, meilę, augimą ir pan?

Ačiū
Atsakyti