sveikos tylinciosios , bet jauciu pastoviai sekancis tema, kad ir neparasancios
:
man irgi nekalbadieniai
buvom pas okulista su antaniuku, akytes
ir pas chirurga uzbegome - paziureko kojytes, stubura ir 'peliuka' viskas gerai. Bet kaip idomiai, ta pati gydytoja vaikus siuncia pas skirtingus specialitus pries darza
matyt tikrai siuntimai reikalingi, praplovimui
o as gydausi
man Laimo liga, 3 savaites ersiu antibus 2 kartus per diena
po to 3 savaites pertauka ir darysiu tyrima kraujo, ziuresiu ar uzmuse visas zarazas, jei ne...... vel antibu kursas
bijau rudens, virusu, po tokiu kiekiu antibu kazin kaip imunitetas laikysis, o dar antaniukas eis i darza, tikrai virusu neisvengsime. bet as tuesiu but sveika, stipri, kaip nors atsilaikyti
bet i galva lenda n minciu
ar kas turite pazystamu, kas sirgo laimo liga? po antibu kurso ateityje liko kazkokiu sveikatos sutrikimu, kalbu apie I stadija, kol dar niekas nepazeista, antibai suvartoti, be komplikaiju,
nes II stadijoje jau gydomos tik apydomos komlikacijos.
ir dar mastau skiepyti visa seima nuo erkinio encefalito. ar kas skiepijotes???? zinau kad elzyte paskiepyta, o kaip kiti?

man irgi nekalbadieniai

buvom pas okulista su antaniuku, akytes

o as gydausi

bijau rudens, virusu, po tokiu kiekiu antibu kazin kaip imunitetas laikysis, o dar antaniukas eis i darza, tikrai virusu neisvengsime. bet as tuesiu but sveika, stipri, kaip nors atsilaikyti

ar kas turite pazystamu, kas sirgo laimo liga? po antibu kurso ateityje liko kazkokiu sveikatos sutrikimu, kalbu apie I stadija, kol dar niekas nepazeista, antibai suvartoti, be komplikaiju,
ir dar mastau skiepyti visa seima nuo erkinio encefalito. ar kas skiepijotes???? zinau kad elzyte paskiepyta, o kaip kiti?
Oi, Egzotika, kaip liūdnai pas tave, neramu tikrai labai
bet tu tikrai stipri, neabejoju, kad viskas bus gerai. čia dėl tų erkių, kur minėjai? o kuo pasireiškė ta liga?
iš pažįstamų neturiu sirgusių ja, tad nieko nežinau.
taip, mes skiepijome Elzę, ir mano vyras pasiskiepijęs, nes į mišką dažnai važiuoja. Anelės neskiepijau dar. galvojau skiepyti, bet kaimynė kažkaip paprotino, kad vaikai iki 7 metų erkiniu encefalitu neserga, tai neverta skiepyti jų. aš pati skiepytis galvoju kitą pavasarį, nes kažkaip geriausia pavasarį pradėt tuos skiepus, o kol maitinau, tai nenorėjau jokių skiepų.
Kaip Antaniukas, laukia darželio? Su visa ta pačia kompanija eis, ania? tai visai smagu jam turėtų būti.
Elzė tai vieną dieną čiauška, kad pasiilgo darželio, kitą dieną sako, kad nenori, tai nesuprasi čia jos, paaiškės viskas rugsėjo 3
o šiaip tai dainininkė tokia pasidarius, kas tik ateina iš geriau pažįstamų žmonių, tai iškart liepia sėstis ir klausytis koncerto. padėkoja, kad susirinko, paklausia, kokios dainos nori, ir improvizuoja bet kokia tema su plačiais rankų mostais, pasisukimais visokiais, paskui liepia paploti ir dar gėlių užsisako
arba turi tokį naują geriausią draugą - meškutį švelnutį, tai vos ne kasdien to meškučio gimtadienis būna, reikia vis jam padainuoti su gimimo diena, ir į ratelį pasodinti, ir dar torto iškepti, ir žvakutes uždegti
žodžiu, linksmai pas mus visai.

iš pažįstamų neturiu sirgusių ja, tad nieko nežinau.
taip, mes skiepijome Elzę, ir mano vyras pasiskiepijęs, nes į mišką dažnai važiuoja. Anelės neskiepijau dar. galvojau skiepyti, bet kaimynė kažkaip paprotino, kad vaikai iki 7 metų erkiniu encefalitu neserga, tai neverta skiepyti jų. aš pati skiepytis galvoju kitą pavasarį, nes kažkaip geriausia pavasarį pradėt tuos skiepus, o kol maitinau, tai nenorėjau jokių skiepų.
Kaip Antaniukas, laukia darželio? Su visa ta pačia kompanija eis, ania? tai visai smagu jam turėtų būti.
Elzė tai vieną dieną čiauška, kad pasiilgo darželio, kitą dieną sako, kad nenori, tai nesuprasi čia jos, paaiškės viskas rugsėjo 3

sveikos 
nu va atkentejau vasara
tai pasipasakosiu kaip sekasi mum .
Ruosemes i darzeli. Metilei baisiai patinka vaiksioti po parduotuves ir vis man primena ka dar turiu nupirkti, sake gales eiti i darzeli kai tik viska supirksim.
Metile labai nori i darzeli pasiilgusi savo draugu ir sokiu.
Gyvenam draugiskai. kartais paisdykauja, daznai atsikalbineje ir derysi. bet amzius tas turbut
per vasara nelabai ka nuveikem nes labai daug dirbom, bet manau atsigriebsim ziema
per vasara ismokom plaukti bet rato tik su rankogaleis, kiek teko ikalbineti , kad plaukti galim ir be rato
istikruju labai dziaugiusi ja, nes saziningai leido man dirbti visa vasara ir kantriai laugdavo. susidraugavojo su kaimynu berniuku( metai jausnesnis) tai tas berniukas vis saukia noriu metiles
( dziaugemes mes su vyru kad jiem tik trys metai o ne septiniolika) lipa vienas pas kita per tvora galvojam , kad teks tvora griauti , kad kelnoti ju nereiktu.
As intensivei ieskau darbo, tad jai kam reikia darbuotoju ...
nu o mano mazoji dukryte tai daug miega ir mazai valgo vienu zodziu idealus vaikas - suo
Egzotika sveikatos tau. ir nebijok Antaniukas jau didesnis gal ir imuniteta stipresni tures.

nu va atkentejau vasara

Ruosemes i darzeli. Metilei baisiai patinka vaiksioti po parduotuves ir vis man primena ka dar turiu nupirkti, sake gales eiti i darzeli kai tik viska supirksim.
Metile labai nori i darzeli pasiilgusi savo draugu ir sokiu.
Gyvenam draugiskai. kartais paisdykauja, daznai atsikalbineje ir derysi. bet amzius tas turbut

per vasara nelabai ka nuveikem nes labai daug dirbom, bet manau atsigriebsim ziema

per vasara ismokom plaukti bet rato tik su rankogaleis, kiek teko ikalbineti , kad plaukti galim ir be rato

istikruju labai dziaugiusi ja, nes saziningai leido man dirbti visa vasara ir kantriai laugdavo. susidraugavojo su kaimynu berniuku( metai jausnesnis) tai tas berniukas vis saukia noriu metiles

As intensivei ieskau darbo, tad jai kam reikia darbuotoju ...

nu o mano mazoji dukryte tai daug miega ir mazai valgo vienu zodziu idealus vaikas - suo

Egzotika sveikatos tau. ir nebijok Antaniukas jau didesnis gal ir imuniteta stipresni tures.
oho Egzotikaa kaip tau nefainai
daug daug sveikatos tau, kad tik kokie virusai nepultu
Zinok as irgi mastau apie skiepus vaikams nuo erkinio encefalito
Mano vaikai irgi abudu i darzeli ruosias, tai nei vienas nenori eit
Gerai, kad Arminas su vienu draugu i vien grupe papuole tai gal nebus labai sunku pripratint
Mantvile tai isvis maminuke yra

Mano vaikai irgi abudu i darzeli ruosias, tai nei vienas nenori eit

QUOTE(egzotikaa @ 2012 08 22, 13:59)
Pažįstamų daugiau nei reikia. Iš naujausių ir artimiausių atvejų - pernai mano Martynas ja prasirgo. Antibiotikus gėrė dvi savaites. Pasekmių kol kas jokių. Turiu pažįstamų, sirgusių prieš 10-15 metų (viena net nėščia tuo metu buvo) - irgi viskas tvarkoje. O vakar anytai Laimo ligą diagnozavo. Bet jai taip įdomiai - kraujo tyrimo nedarė, tipo, akivaizdi liga, nors anyta erkės įkandimo nė nepamena. Beje, antibiotikus skiria elementarius paprastai, tikrai imunitetui stipraus smūgio nebūna. Nebent jis ir šiaip pasilpęs ar jautrus labai. Martynukas net darželyje visus metus be jokių ligų pratempė po to kurso rugsėjį. Sveikatytės Tau ir tikrai mažiau jaudinkis!

egztoika, mano mamai buvo nustatyta si liga, ir paveluotai, tai buvo paveike net sanarius. gere antibiotikus, atrodo viskas gerai siuo metu
linkiu greiciau iveikti sia liga

aciuks uz palaikyma, tikrai lengviau
o labiausiai nuramino Baltikes postas
as geriu antibus Zinnat (siaip skyre doxycilin, bet kaDaNGi jis vaikams iki 8 m,
ir maitinacioms negalimas(nes stabdo kaulu augima ir gali pajuodoti dantys), o as maitinu vytaute dar, tai tada teko ieskoti kitu antibu. saugus yra amoksacilinas (ospamox), bet as jam alergiska
tai liko cefuroksimas (zinnat)) tikiuosi jie taip pat gerai iveiks sia liga, kaip doxy. vytautytei maitinima sumazinau iki 1 karto, vakare pries miegeli, kitus maitinimus, ir nakti teko mums atsisakyti, pirma naktis buvo..... verkeme abi, bet kita diena buvo lengviau, mazoji labai sunkiai isgyvena, bet stengiasi, neverkia, tik kartais asarytes akytese pasirodo, bet laikosi,supranta kad mamyte negali jai pienuko duoti. nes nesinori jai antibu tokiu doziu, o vakare tai buna beveik 12 val praeje nuo tabletes isgerimo, manau nera jau taip blogai
bet islindo kita beda, praradusi mp taip staigiai, ji manes niekur nebepaleidzia, jei tik dingstu is akiracio is karto pasigirsta MAMA ir verksmas,ko nebuvo iki tol
nu bet kaip nors isgyvensime
kaip pasireiske liga- pamenat rasiau kad liepos 6 viena erke issisege, o liepos 29 kita. tai va, ta kur isisege paskutine ir padovanojo man sia dovanele
rugpjucio 4 d. toje vietoje atsirado raudona deme nedidele, o jau 10 diena ji isdidejo iki 7 cm. nei gimdymo namuose infektoloe zelniene, nei endemike privaciai nedare krauo tyrimu, sako nera kam, ir taip aisku
nos pas mane ta deme tik raudona buvo, jokiu ziedu kaip vadina. ir viduryje balto apskritimo. na ir galvos lengvas skausmas prasidejo, o si vakara kaires kojos pedu sanariu skausmas
bALTIKE, GAL PAMENI KADA ISNYKO MARTYNUKUI TA DEME VARTOJANT ANTIBUS??????? man zelniene sake kad gerti antibus 2 savaites, jei deme liks tada ir 3 savaite. zinnat pakuoteje rasoma kad laimo lia gydoma 20 paru - tai skambinsiu dar seimos gydyojai tikslintis kaip man daryti 2 ar 3 savaites. siaip deme paliko pilksva dabar jau nelabai ir ryski, bet dar matosi. (antibus geriu nuo penktadienio)
siaip apie endemiko infektologe Toma Augenaite patylIu, niekam nerekomenduoju - ka tik baigusi, nieko nezino, o uz konsultacija 90 lt pasieme
del darzelio..... nezinau nezinau
kai ememe tvarkytis dokumentus pries darza, pirktis rubelius ir t.t. antaniukas daznai pasako kad nenori i darzeli
jauciu bus sunku. is vis man suki savaite. bet i darza mes nuo 10 d eisim , tai dar ziuresiu kas kaip,nepatiks nevarysiu varu - pati irgi nejau i darza nes nepatiko.
bet tema kaip atgijo
visos islindo

as geriu antibus Zinnat (siaip skyre doxycilin, bet kaDaNGi jis vaikams iki 8 m,

kaip pasireiske liga- pamenat rasiau kad liepos 6 viena erke issisege, o liepos 29 kita. tai va, ta kur isisege paskutine ir padovanojo man sia dovanele

bALTIKE, GAL PAMENI KADA ISNYKO MARTYNUKUI TA DEME VARTOJANT ANTIBUS??????? man zelniene sake kad gerti antibus 2 savaites, jei deme liks tada ir 3 savaite. zinnat pakuoteje rasoma kad laimo lia gydoma 20 paru - tai skambinsiu dar seimos gydyojai tikslintis kaip man daryti 2 ar 3 savaites. siaip deme paliko pilksva dabar jau nelabai ir ryski, bet dar matosi. (antibus geriu nuo penktadienio)
siaip apie endemiko infektologe Toma Augenaite patylIu, niekam nerekomenduoju - ka tik baigusi, nieko nezino, o uz konsultacija 90 lt pasieme

del darzelio..... nezinau nezinau

QUOTE(egzotikaa @ 2012 08 22, 22:24)
Va, ir Martynui toks pats vaistų grafikas buvo skirtas, tik gėrė Amoksicikliną. Dėmė po savaitės praktiškai jau nebematoma buvo. Bet pas jį buvo ryškus žiedas, nors visai ne toje vietoje, kur erkė įsikabino (dėmė buvo ant blauzdos, o erkę ištraukėme nuo sprando). Mūsų šeimos gydytoja pati buvo tik prieš kelis mėnesius Laimo liga prasirgus, bet pabijojo diagnozuoti būtent dėl dėmės vietos.
QUOTE(Baltike @ 2012 08 23, 08:09)
Va, ir Martynui toks pats vaistų grafikas buvo skirtas, tik gėrė Amoksicikliną. Dėmė po savaitės praktiškai jau nebematoma buvo. Bet pas jį buvo ryškus žiedas, nors visai ne toje vietoje, kur erkė įsikabino (dėmė buvo ant blauzdos, o erkę ištraukėme nuo sprando). Mūsų šeimos gydytoja pati buvo tik prieš kelis mėnesius Laimo liga prasirgus, bet pabijojo diagnozuoti būtent dėl dėmės vietos.
na as geriu siandien lygiai savaite, bet deme pilka, tokia kaip pigmentine laikosi, ziuresiu kaip bus dar toliau po savaites
del demes tai rasoma, kad tas ziedas nebutinai gali toje vietoje buti
o jus pakartotinai kraujo tyrima darete?
Labas rytas
Ar darželiui jau visi pasiruošę?
Egzotika, čia tau

Ar darželiui jau visi pasiruošę?
Egzotika, čia tau

QUOTE(-Lugnė- @ 2012 08 27, 11:22)
Labas rytas

o ką reik ruoštis jam?

kaip jums sekasi, kaip mažoji auga?
Egzotika, kaip tavo sveikata?