Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 8 tema

QUOTE(juste10 @ 2012 02 20, 13:51)
Kai sukursit tema ikelkit nuoroda,mielai prisijungsim ir diskutuosim.

Astrologija sode, darže ir gėlyne
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2012 02 20, 14:52)
Nereikia piktintis, bendraujame rūpimomis temomis 4u.gif Pyktis kenkia ne tik jums bet ir augalams smile.gif

Nesipiktinu cool.gif
Papildyta:
QUOTE(vijoleta20 @ 2012 02 20, 14:54)
tikrai vienas yra atsakymas  biggrin.gif
Po Jusu aprasymo apie porus ir paklausiau smile.gif ar juos pikiavot?ir kada sejot i dezutes?Aciu
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2012 02 20, 14:11)

kas jungiasi seti seklytes 24 diena? sesiu ciliukus o pomidorai pas mane ne ankstyvieji, tai turbut reiktu dar palaukti, kaip manot  g.gif

mano galvai vakar pasirode laba tinkama diena, nieko nelaukus ir susejau.
Su pomidorais dar lukterk siek tiek mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 02 20, 15:55)
mano galvai vakar pasirode laba tinkama diena, nieko nelaukus ir susejau.
Su pomidorais dar lukterk siek tiek  mirksiukas.gif

oki, gal kuri duosit garsini signala kad jau laikas, o tai as kartais uzsiziopsau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2012 02 20, 14:59)
oki, gal kuri duosit garsini signala kad jau laikas, o tai as kartais uzsiziopsau  blush2.gif

kiekvienais metais sėju pomidorus ir agurkus šiltnamiui ne anksčiau kaip kovo 8 dieną.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 02 20, 16:39)
kiekvienais metais sėju pomidorus ir agurkus šiltnamiui ne anksčiau kaip kovo 8 dieną.

aciu uz gaires thumbup.gif
o nepaisant ankstyvieji ar velyvieji? ir kada +/- buna ankstyvu rusiu pirmi pomidorcikai?
Atsakyti
Pernai ankstyvuosius porus pasejau kovo 11 d. vazonelyje namuose. I dirva siuliukus susodinau geguzes 2 d. Iskasiau kanaliuka ir zemai juos pasodinau. Kas savaite uzpildavau apie 1 cm zemiu. Kai jau buvo kuo mulciuoti, pradejau mulciuot ir mulciavau iki rudens. Porai uzaugo 3-4 cm skersmens ir beveik mano ugio biggrin.gif
Tik nemokejau ju laikyti. Reikejo geriau dirvoje palikti ir parsivezti po kelis. Siemet busiu gudresne lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2012 02 20, 15:47)

o nepaisant ankstyvieji ar velyvieji? ir kada +/- buna ankstyvu rusiu pirmi pomidorcikai?

nekreipiu dėmesio į tai. sėju vienu metu. Gali skirtis kelios dienos. Priklauso nuo to kaip laiko turiu ir kokios sėklos į mane meiliausiai žiūri biggrin.gif
O kada būna pirmieji net neprisimenu blush2.gif Tikrai nebūna vėliau, nei merginų, kurių jau būna išdygę kovo 8 dieną. pas mus name dideli langai, šilta, visą parą temperatūra būna aukšta, gal dėl to puikiai užauga mastau.gif Jeigu turiu, palaistau dopingu daigiukus. Neprisimenu pavadinimo, lyg ir rusiškos, ekologiškos, vėliau parašysiu pavadinimą.

Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2012 02 20, 15:54)
Pernai ankstyvuosius porus pasejau kovo 11 d. vazonelyje namuose. I dirva siuliukus susodinau geguzes 2 d. Iskasiau kanaliuka ir zemai juos pasodinau. Kas savaite uzpildavau apie 1 cm zemiu. Kai jau buvo kuo mulciuoti, pradejau mulciuot ir mulciavau iki rudens. Porai uzaugo 3-4 cm skersmens ir beveik mano ugio biggrin.gif
Tik nemokejau ju laikyti. Reikejo geriau dirvoje palikti ir parsivezti po kelis. Siemet busiu gudresne lotuliukas.gif

Žinau taip laikant žiemai porus.Nuvalomi,patrumpinami lapai gerokai,nupjaunamos šaknys,nepažeidžant dugnelio,tarsi visai trumpas šaknytes paliekant,nuplaunami,kas liko,ir dugneliais i apačią sudedam i kibira ar panašiai,kad kyšotu lauke poro dalis žalioji.Per pora-trejatą pirštų pripilam vandens,laikom šaltai,kaip prieangį ,matytu atveju. Vos ne visą žiemą,gausiai naudoja jas močiutė. Suruošiamos velai rudenį...
Gal kam pamačys tokia ne visai pačiupineta mano patirtis...
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2012 02 20, 13:51)
Mano nuomone tokia pat 4u.gif  O kai uzklausiu apie porus,sodinamus is seklyciu-atsakymo nera g.gif
Papildyta:

Kai sukursit tema ikelkit nuoroda,mielai prisijungsim ir diskutuosim.

O tai kad nera ka apie tuos porus per daug sakyti, paseju, isdygsta, ispikuoju, paauginu ir darzan 4u.gif
Jau pasisejau, bet dar nedygsta, pasejau velyvus, atsparius salnoms.
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 02 20, 16:45)
Žinau taip laikant žiemai porus.Nuvalomi,patrumpinami lapai gerokai,nupjaunamos šaknys,nepažeidžant dugnelio,tarsi visai trumpas šaknytes paliekant,nuplaunami,kas liko,ir dugneliais i apačią sudedam i kibira ar panašiai,kad kyšotu lauke poro dalis žalioji.Per pora-trejatą pirštų pripilam vandens,laikom šaltai,kaip prieangį ,matytu atveju. Vos ne visą žiemą,gausiai naudoja jas močiutė. Suruošiamos velai rudenį...
Gal kam pamačys tokia ne visai pačiupineta mano patirtis...

Oi tai labai aciu. As tai nuvaliau ir susukusi i maistine plevele padejau rusyje. Tai jie isstypo istyso ir pradejo puti. As galvojau kita met i zeme kisti. Bet jei jus sakote, kad merkti, tai tada bandysiu taip. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2012 02 20, 14:11)
as suprantu kad siandien apsiniauke, bet nebukite tokios surugusios  4u.gif  4u.gif  4u.gif
kas jungiasi seti seklytes 24 diena? sesiu ciliukus o pomidorai pas mane ne ankstyvieji, tai turbut reiktu dar palaukti, kaip manot  g.gif

Jungciausi, bet mano jau sudygo siltnaminiai ciliai ir paprikos, kiti - laukui, jau paseti, pomidorai vazoniniai sudyge, i kitiems dar labai anksti.
Atsakyti