
Taigi, jei ka domina paprasta duonele su raugu


Raugui: 100 g Šiaulių kvietinių miltų ( tipo 812)
125 g vandens
10 g raugo starterio
Viską sumaišyti ir palikti 12-16 val prie ~ 24°.
Plikiniui: 35 g viso grūdo ruginių miltų
100 g verdančio vandens
40 g salyklinių dribsnių (jei jų neturite, plikykite tada 75 g viso grūdo ruginių miltų su 125 g verdančio vandens)
25 g vandens
Ruginius miltus užplikyti vandeniu, išmaišyti ir leisti šiek tiek praaušti. Tada suberti dribsnius, įpilti likusį vandenį, užmaišyti ir palikti kambario temperatūroje 12-16 val.
Tešlai: viso raugo
viso plikinio/brinkinio
325 g Šiaulių kvietinių miltų (tipo 812)
100 g vandens ( man prireikė dar 20 g daugiau)
10 g druskos
Visus tešlai skirtus produktus, išskyrus druską, sumaišyti šiek tiek ir palikti pridengus 40 min pastovėti. Tada suberti druską ir užminkyti tešlą, kol ši gražiai nuo indo sienelių atšokinės. Uždengti ir padėti šiltai 2,5 val kilti. Kas 45 min tešlą patąsant perlankstyti. Tada suformuoti kepaliuką, dėti į kildinimo krepšelį ir toliau kildinti ~2,5 val prie 24°.
Pašauti į įkaitintą iki 240° orkaitę su garais pirma 10 min. Tada orkaitės duris praverti, išleisti garus ir prisukus karštį iki 200° pabaigti kepti duonelę. Visas duonos kepimas užtrunka 40-45 min. Skanaus!