Bet galbut tavo raugas nelabai aktyvus


as kildinu idejus i siuksliu maiseli ir uzsirus, kad siluma neiseitu ir virsus neapdziutu. Tada butinai ziuriu kokia temperatura yra kai douna kyla (svarbu termometrai). Pakilusia paspaudziu lengvai pirstu ir paziuriu kiek pasiduoda ji man (nors dabar jau matau kada ji pakankamai pakilus) ir tik jei jau manau kad gerai tada tik kepu. Seniau saudavau kepti, kaip liepia receptas. Duonos plysdavo! Dabar ziuriu kad tikrai pakankamai pakiltu, nes manau jog pas mus kiekviena siluma kitokia namie.
Laikau kumscius, kad ir tu atrastumei ta aukso viduriuka

*********
Kartais labai gerai tokie greiti duonos receptukai. Jie pagelbsti kai reikia kazko prie griliaus mesytes




250 g miltų
250 ml vandens
50 g bulvių košės miltelių
1/2 a.š. druskos
1/2 a.š. cukraus
10 g šviežių mielių
alyvuogių aliejaus bei rupios druskos
Visus tešlai skirtus produktus berti į kombaino indą ir užminkyti ganėtinai kietą tešlą. Indą uždengti ir dėti 3 val šaldytuvan kilti.
Orkaitę įkaitinti iki 200°.
Pakilusią tešlą aliejuotomis rankomis ištampyti ant aliejumi patepto popieriaus į stačiakampį. Pirštais įspausti duobelių, apšlakstyti viską alyvuogių aliejumi bei rupia druska (aš čili ir balto pipiriuko dar užbarsčiau) ir pašauti kepti pirma 10 min. Tada prisukti iki 180° ir dar ~15-20 min pabaigti kepti. Man nepatinka labai apskrudus, dėlto aš ištraukiu šiek tiek anksčiau
