Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas šiuolaikiniame name

QUOTE(Vilienė @ 2012 03 09, 13:20)
Taip - labai linksmai, siurbia orą ir vargo nejaučia, jokios priežasties liūdėti. Išbandyta praktikoje.



o kaip praktikoje susitvarkete su radonu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2012 03 09, 13:58)
o kaip praktikoje susitvarkete su radonu smile.gif

Yra toks užtikrintas būdas - tiesiog ignoruoti. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2012 03 09, 14:58)
o kaip praktikoje susitvarkete su radonu smile.gif

Niekaip - pradėti reikia nuo konsultacijų su specialistais. Ar iš vis ši problema egzistuoja Lietuvoje.
Papildyta:
QUOTE(ed@ @ 2012 03 09, 15:12)
Yra toks užtikrintas būdas - tiesiog ignoruoti.  biggrin.gif

thumbup.gif idealus, veiksmingiausias būdas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(300inis @ 2012 03 09, 13:50)
Va ir vėl - kokia proga vėjais paleista...

Šuo loja - karavanas keliauja toliau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(300inis @ 2012 03 08, 13:10)
Pasidariau du oro paėmimo taškus - iš šiaurinės ir iš pietinės namo pusės.
Mintis ta, kad oro temperatūros skirtumas saulėtą dieną kartais būna iki 10 laipsnių, perjungiu žiemą iš pietų, vasarą iš šiaurės.
Klausimas toks. Ar verta papildomai pasidaryti pietinėje namo pusėje, grubiai tariant, plokščią juodą iš vienos pusės apšiltintą dėžę ir orą siurbti per ją. Oras sušiltų dar labiau ir mažiau veiktų el. tenas vėdinimo įrenginyje.

Prieš pradedant tokius žaidimus patarčiau sužinoto tikslius skaičius.
Pvz. oro temperatūra pietinėje/šiaurinėje pusėje vidutiniškai skiriasi tik 2"C (kalbu apie oro temperatūrą o ne apie tai kiek rodis termometras jei gauna tiesioginių saulės spindulių), ir tai - jei nėra vėjo. Kai pradėsite siurbti po 400m3/h - oras pavėsyje greitai susimaišys su, šalia esančiu, įkaitintu oru. Juntamas efektas būtu tik imant orą iš didžiulio, šulinio formos kiemo tarp arti stovinčių daugiaaukščių.

Analogiškai ir dėl juodos dėžės. Ji gali duoti efektą tik keletą valandų, saulėtą dieną. Per metus būna vos kelios tokios dienos ir tai - ne kiekvienais metais.
Kokį efektą galima gauti iš saulės - galite įvertinti Wt-tais į m2 paviršiaus, pasižiūrėjęs į saulės kolektorių charakteristikas... Aišku, svarbu yra tą šilumą ne tik gauti, bet ir išsaugoti, kad ne šildyti oro lauke. Todėl vamzdys turi būti gerai izoliuotas. (tiktu keliasdešimt sm. storio akmens vatos sluoksnis, ir stiklopakėtas priekyje.)
Kiek tai apsimoka, skaičiuokite pats.
QUOTE
Ar perspektyviau daryti vandeninį įeinančio oro pašildymą nuo saulės kolektoriaus arba dujų katilo (tokia opcija yra numatyta vėdinimo įrenginyje).
>?

Perspektyviau naudoti rotorinį rekuperatorių ir nesukti sau smegenų. Arba naudoti bet kokį kitą prietaisą taip kai numatyta instrukcijoje ir nesiskusti, kad aparatas ryja per daug elektros, ar kad oras yra per sausas.
Jei ketinate šildymui įrengti geoterminį šilumos siurblį, situaciją galima kiek pagerinti, panaudojant skystį, cirkuliuojanti geoterminiame kontūre. Papildoma įrangą apsieitu 4000-5000Lt. Ar apsimoka tai daryti - skaičiuokite pats. Primenu, kad vidutinė šildymo sezono lauko temperatūra Vilniuje yra -0.9"C
Atsakyti
Apie radoną:
Iš žemės gelmių besiskverbiantis radonas gali kauptis neventiliuojamuose rusuose ir atitinkamai - jose saugomuose produktuose. Koncentracija nėra didelė. Kai valgote tokius agurkus, tai sveikatos, aišku, ne prideda, tačiau nuo to dar niekas ne numirė. smile.gif
QUOTE(Vilienė @ 2012 03 09, 14:13)
thumbup.gif idealus, veiksmingiausias būdas biggrin.gif

Dažnam lietuviui sunku paaiškinti, kad būtina namą vėdinti, ką jau kalbėti apie rūsį!
Atsakyti
Ar yra prasme priesais rekuperatoriu ideti dar viena silumokaiti, pakankamai dideli, kad nesudarytu papildomo didelio pasipriesinimo? Kokios problemos ir koks to reikalo galimas efektyvumas. mintis ta, kad neuzsaldyt rekuperatoriaus silumokacio prie didesniu salciu. veiksmas rusyje todel erdve neriboje. dvi skyles sienoje, tada silumokaitis ir tada rekupas.
Atsakyti
QUOTE(ed@ @ 2012 03 09, 16:37)
Apie radoną:


Dažnam lietuviui sunku paaiškinti, kad būtina namą vėdinti, ką jau kalbėti apie rūsį!

Šiandien kreipiausi (Vyckaju išprovokavo smile.gif ) į RSC ir greitai tikiuosi pasidalinti rezultatais. Kauniečiai labai entuziastingai pažiūrėjo į iškeltus klausimus, bet viskas priklauso nuo centro (sovietinė sistema?) Vilniuje. Jei pavyks kaip kauniečiai sako - bus visiems įdomių naujienų.


Kas teisybė - tai ne melas drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Vyckaju @ 2012 03 09, 17:08)
dvi skyles sienoje, tada silumokaitis ir tada rekupas.

Neužšals rekupo šilumokaičiai, bet užšals tas papildomai pastatytas...
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2012 03 09, 16:08)
Ar yra prasme priesais rekuperatoriu ideti dar viena silumokaiti, ...

A kam tą daryti? Prieš porą valandų šioje temoje atsakiau į šį klausimą ir net nurodžiau tokio šilumokaičio įrengimo kainą. Tiesa, ten buvo kalba, kad šilumokaityje naudojama nemokama šilumą iš požeminio "vandens" kontūro. Jei naudoti karštą vandenį iš katilo, tai - iš vis, nematau prasmės.
Bet kuris rekuperatorius turi apsaugą nuo užšalimo, kuri patikimai veikia (išskyrus Alasca rekupus). Tad, rekupui pavojus negresia. Kam šildyti orą prieš rekupą, jei taip pat sėkmingai jį galima pašildyti po jo, arba oras išlis jau patalpoje (teks kiek daugiau padirbėti radiatoriams).
Atsakyti
QUOTE(ed@ @ 2012 03 09, 20:55)
Jei naudoti karštą vandenį iš katilo, tai - iš vis, nematau prasmės. 


O kodel prasmes nematote g.gif ? Jei pasildytu ora ,esant dideliam salciui lauke ,iki kritines silumos ,kad neuzsaltu plokstelinis silumokaitis .
Rotacini atmetam siuo atveju .
Atsakyti
QUOTE(SGerda @ 2012 03 09, 20:17)
O kodel prasmes nematote  g.gif  ? Jei pasildytu ora ,esant dideliam salciui lauke ,iki kritines silumos ,kad neuzsaltu plokstelinis silumokaitis .
Rotacini atmetam siuo atveju .

manau, @ed norejo pasakyti, kad jei dar labiau susildyti ieinanti ora pries rekuperatoriu, tai isvis tada kam tas rekuperatorius. Statome tiekimo kamerele ir sildom sviezia ora iki norimos temperaturos ir nereikes jokios rekuperacijos...
o jei rimtai, tai pasistatykite ta norima vandens sildytuva uz rekuperatoriaus ir saltu metu laiku, jei suveiks rekuperatoriaus "by-pass'as" tas vandens sildytuvas susildys ora iki norimos temperaturos. Aisku reikia tik naudoti toki rekuperatoriu, kuris turi "by-pass" sklende ir uzsalimo metu nemazina tiekiamo oro kiekio.
Atsakyti
QUOTE(SGerda @ 2012 03 09, 20:17)
O kodel prasmes nematote  g.gif  ? Jei pasildytu ora ,esant dideliam salciui lauke ,iki kritines silumos ,kad neuzsaltu plokstelinis silumokaitis .
Rotacini atmetam siuo atveju .

Skaitykite atidžiau - net plokšteliniai rekuperatoriai neužšąla. O pigiausias ir ekonomiškiausias būdas šildyti orą kai neveikia rekuperacija - tiesiog padidinti patalpos šildymo sistemos galingumą.

Beje, o kodėl atmetate rotorinį rekuperatorių?
Atsakyti