Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumo pažymėjimas, ligos pašalpa

QUOTE(virguliuke @ 2012 11 02, 09:50)
Sveiki- skaiciau skaiciau bet taip ir neradau ban rupimo atsakymo.. ax.gif
Noreciau suzinoti ar mokama nedarbingumo pasalpa jei zmogus guli ligonineje ,ir koks pasalpos skaiciavimo budas?
ir dar klausymas jei po to zmogui isejus is ligonines pratesiamas 4men biuletenis - kaip toliau mokama...

Jeigu turimas reikalingas stazas ligos pasalpai,tai N/P apmokamas ir uz stacionarini ir uz ambulatorini ligos laikotarpi.Pasalpa mokama iki 122 dienu be pertraukos ir iki 153 d su pertrauka (per metus),jeigu pacientas per ta laika nepasveiksta,pasalpa nebemokama, o pacientas gali buti nukreiptas I NDNT darbingumo lygiui nustatyti. mirksiukas.gif Pasalpos dydziui apskaiciuoti skaiciojamos pajamos,nuo kuriu mokami mokesciai ,gautus 3 menesius pries liga,neapskaiciuojant menesi pries susergant.Pvz.pacientas susirgo spali,tai skaiciuosis pajamos birzelio,liepos,rugpjucio...
Atsakyti
Apsirgo si savaitgali vaikas. Sprendziam su vyru klausima kuriam geriau su vaiku namie likti. As iki lieps 3 dienos buvau motinystes atostogose, tada iki spalio 1 dienos darbo birzoj. nuo spalio 1 dirbu pilnu etatu. Gausiu as ka nors uz biuleteni kazi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2012 11 04, 18:14)
Apsirgo si savaitgali vaikas. Sprendziam su vyru klausima kuriam geriau su vaiku namie likti. As iki lieps 3 dienos buvau motinystes atostogose, tada iki spalio 1 dienos darbo birzoj. nuo spalio 1 dirbu pilnu etatu. Gausiu as ka nors uz biuleteni kazi?  g.gif

Uz biuleteni SODRA skaiciuotu is liepos, rugpjucio, rugsejo menesiais gautu draudz. pajamu. Pas Jus tais menesiais pajamu nebuvo, todel uz biuleteni gautumete tik minimuma, uz 1 diena apie 18 lt.("ant popieriaus", o atskaicius mokescius dar maziau). rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 04, 12:39)
Biliuteni galit but kiek reikia,bet apmoka tik 14 dienu.

o cia ir paprastam biulioteniui tas galioja? ta prasme, jei imi sau?

dar norejau paklausti, kiek ilgai gali buti biuliotenyje del nestumo komplikaciju?
Atsakyti
QUOTE(TrioSSS @ 2012 11 05, 15:49)

dar norejau paklausti, kiek ilgai gali buti biuliotenyje del nestumo komplikaciju?

Ne,14 d vaiko slaugai,o suaugus. iki 122 d be pertraukos ir iki 153 su pertrauka per 12 men 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Varinija @ 2012 11 05, 14:54)
Ne,14 d vaiko slaugai,o suaugus. iki 122 d be pertraukos ir iki 153 su pertrauka per 12 men 4u.gif

hmzz.. supratau, ar nesat girdejusios, kad max biulioteni gali skirti 3 sav. nes man pradzioj buvo nesciuju toksikoze, tai sake daugiau 3 sav. negali skirti..
dabar gresia persileidimas.. negaliu daug judeti ir pan. kazin kaip bus su nedarbingumu ..
Atsakyti
QUOTE(TrioSSS @ 2012 11 05, 15:49)

Iki dekreto.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 11 05, 15:58)
Iki dekreto.

Taip,pasitausau,iki 30 savaiciu,veliau tik F094/a neapmokama,bet pateisina neatvykima i darba...
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Aš registruota darbo biržoje, turėjau biuletenį, ar man reikia eit kažką pildyt į Sodrą, nes juk pinigėlių nemokės ax.gif .Pašalpos aš negaunu
Atsakyti
QUOTE(Medlieva @ 2012 11 05, 21:05)
Sveikos 4u.gif
Aš registruota darbo biržoje, turėjau biuletenį, ar man reikia eit kažką pildyt į Sodrą, nes juk pinigėlių nemokės ax.gif .Pašalpos aš negaunu

Nereikia.
Atsakyti
Sakykit,stovint darbo birzoje ir esant biliuteni del ligos,nepriklauso juk ligos pasalpa? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vesta:6 @ 2012 11 06, 18:12)
Sakykit,stovint darbo birzoje ir esant biliuteni del ligos,nepriklauso juk ligos pasalpa? 4u.gif

Ne,nebent gauni bedarbio pasalpa,tada jos mokejimo trukme pailgeja tiek dienu kiek buni biliuteni,bet ne daugiau nei menesiui.
Atsakyti