Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumo pažymėjimas, ligos pašalpa

tai ima ta mano 70proc, kuri mokejo sodra uz vaika...
aisku
Atsakyti
Sveikos,susiduriau su tokia problema,gal galetumete patarti,ka man daryti?Buvau pasiemus biuleteni vaiko slaugai. Kai baigesi biuletenis,as isejau is darbo,nes imone,kurioje dirbau veiklos nevysto,skolu pilna,algos nemoketos,paduotas prasymas bankrotui. Sodroje mano buves darbdavys uzpilde klaidingai ir pazymejo,kad as pati buvau biuletenyje del savo ligos.Is Sodros paskambino,kad yra klaida del to ir negali ismoketi man pinigu uz nedarbinguma del vaiko slaugos 85 proc. Turi darbdavys pataisyti koda,bet problema ta,kad mano darbdavys yra dinges,telefonas isjungtas,el.pastas panaikintas ir as niekaip negaliu jo surasti ir jis nepataiso sodroje koduko.Ka man tokiu atveju reikia daryti?Kur kreiptis?
Atsakyti
sveikos.Turiu klausima.Sesuo vakar su sunum atsigule i ligonine. Siandien daktaras pasake,kad ji negaus jokio biuletenio uz vaika. Sunui 09.20 suejo 7metai. Sesuo dirba puse etato. Kodel nepriklauso biuletenis vaiko slaugai?
Atsakyti
QUOTE(zaika-niznaika @ 2012 09 25, 10:07)
sveikos.Turiu klausima.Sesuo vakar su sunum atsigule i ligonine. Siandien daktaras pasake,kad ji negaus jokio biuletenio uz vaika. Sunui 09.20 suejo 7metai. Sesuo dirba puse etato. Kodel nepriklauso biuletenis vaiko slaugai?

BILIUTENI PRIVALO ISRASYTI,O JAU PRIKLAUSO JAI PINIGELIAI AR NE,NE JAM SPRESTI.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 09 25, 10:10)
BILIUTENI PRIVALO ISRASYTI,O JAU PRIKLAUSO JAI PINIGELIAI AR NE,NE JAM SPRESTI.

NEPRIVALO:) , nes biuletinis išrašomas tik iki 7m., nebent yra liga ar sunki jos būklė, pagal kurią galima duoti biuletenį viršijus ši amžių (pagal sveikatos ministro patvirtintą sąrašą)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Felichita: 25 rugsėjo 2012 - 18:45
QUOTE(Felichita @ 2012 09 25, 19:36)
NEPRIVALO:) , nes biuletinis išrašomas tik iki 7m., nebent yra liga ar sunki jos būklė, pagal kurią galima duoti biuletenį viršijus ši amžių (pagal sveikatos ministro patvirtintą sąrašą)

Jo,radau,cia jeigu siaip slaugai vaika tada priklauso smile.gif
Papildyta:

"Slaugant šeimos narius (vaikus, įvaikius, sutuoktinį, tėvus, įtėvius) ligos pašalpa mokama:
šeimos nariui ar globėjui, slaugančiam stacionare bet kuria liga sergantį iki 7 m. vaiką – už visą slaugymo laikotarpį, bet ne ilgiau kaip 120 kalendorinių dienų per kalendorinius metus; "

http://www.sodra.lt/index.php?cid=324
Atsakyti

Siuo atveju vaika slaugo ligonine smile.gif
Atsakyti
Gavau iš sodros paskaičiavimus, kiek gausiu pinigų už nedarbingumą dėl ligos. Parašyta suma neatskaičius gyventojų pajamų mokesčio ir sveikatos draudimo. Kokį maždaug procentą tie mokesčiai sudarys? blush2.gif
Ir dar klausimas, jeigu mano darbe šeštadienis yra darbo diena, kodėl sodra už tą dieną pinigų neskaičiuoja, nors ji pakliuvo į nedarbingumo laikotarpį, už kurį turėtų mokėti sodra? blush2.gif ax.gif
Atsakyti
Pirmąkart susidūriau su nedarbingumu (niekad per visą darbo laikotarpį nesu turėjusi biuletenio), ir bac - toookia nesąmonė doh.gif

Vaikui suėjo 2 metukai ir turėjau grįžti į darbą, bet mažoji susirgo ūmia sloga, tad teko imtis biuletenį. Po 2 savaičių slogos LOR nustatė, kad labai padidėję adenoidai ir į darželį vesti negalima dar minimum 10 dienų (t.y. negalima leisti būti kolektyve).
Galvojau, pratęs biuletenį, bet šaimos gydytoja pasakė, kad pagal LT įstatymus nedarbingumą galiu gauti tik 14 dienų blink.gif
Ką daryti dabar? Vyras, pasirodo, su ta pačia diagnoze imti nedarbingumo irgi negali g.gif
Tai negi visos ligos tokios lengvos ir per 14 dienų turi baigtis?

Kaip elgtis šiuo atveju?
Gal kas susidūrėt ir turit kokių patarimų? verysad.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(~Beauty~ @ 2012 10 04, 13:34)
Pirmąkart susidūriau su nedarbingumu (niekad per visą darbo laikotarpį nesu turėjusi biuletenio), ir bac - toookia nesąmonė doh.gif

Vaikui suėjo 2 metukai ir turėjau grįžti į darbą, bet mažoji susirgo ūmia sloga, tad teko imtis biuletenį. Po 2 savaičių slogos LOR nustatė, kad labai padidėję adenoidai ir į darželį vesti negalima dar minimum 10 dienų (t.y. negalima leisti būti kolektyve).
Galvojau, pratęs biuletenį, bet šaimos gydytoja pasakė, kad pagal LT įstatymus nedarbingumą galiu gauti tik 14 dienų blink.gif
Ką daryti dabar? Vyras, pasirodo, su ta pačia diagnoze imti nedarbingumo irgi negali g.gif
Tai negi visos ligos tokios lengvos ir per 14 dienų turi baigtis?

Kaip elgtis šiuo atveju?
Gal kas susidūrėt ir turit kokių patarimų? verysad.gif  4u.gif

Biliuteni galit but kiek reikia,bet apmoka tik 14 dienu.

Atsakyti
QUOTE(Marmuozelė @ 2012 10 04, 11:00)
Ir dar klausimas, jeigu mano darbe šeštadienis yra darbo diena, kodėl sodra už tą dieną pinigų neskaičiuoja, nors ji pakliuvo į nedarbingumo laikotarpį, už kurį turėtų mokėti sodra?

Bet už kitas penkias dienas gaunate daugiau, nei priklausytų vienai darbo dienai.
Atsakyti
Sveiki- skaiciau skaiciau bet taip ir neradau ban rupimo atsakymo.. ax.gif
Noreciau suzinoti ar mokama nedarbingumo pasalpa jei zmogus guli ligonineje ,ir koks pasalpos skaiciavimo budas?
ir dar klausymas jei po to zmogui isejus is ligonines pratesiamas 4men biuletenis - kaip toliau mokama...
Atsakyti