Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumo pažymėjimas, ligos pašalpa

QUOTE(d-krall @ 2013 01 17, 18:21)
Atsiprašau jei toks klausimas jau buvo, bet labai neturiu laiko skaityti temos.
Esu vaiko priežiūros atostogose su sūnum. Dukrai 8 metai. Labai susirgo. Manau, viena neišsiversiu. Ar gali tėtė imti biliotenį vaiko slaugai, jei aš esu vaiko priežiūros atostogose?

Tikrai gali, nes pas mane toks pat variantas nesenai buvo ir vyras eme vaiko slaugai nedarbinguma ir nuo pat pirmos dienos uz visas darbo dienas gausit is valstybes 85 proc, darboviete nemokes nieko.
Atsakyti
Sveikos,

gal kas galite paaiškinti - jei dirbu 4d per savaitę, tai kaip tada mokama už n/l? ar imamas bendras mėnesio darbo dienų skaičius (vis tiek juk turbūt išksiačiuoja pirmiausia dienos uždarbį?) ar mano darbo dienų skaičių? ax.gif

kitas dalykas - ar yra vadinamosios "lubos". na, tarkim kažką esu girdėjus apie tai, kad jei atlyginimas viršija tam tirką sumą, pvz 3000lt, tai jis gali būti nors ir 6000lt, vis tiek pašalpa skaičiuojama nuo 3000lt? unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(pavyks @ 2012 11 17, 15:50)
Sveiki, atsiprašau, jei pasikartosiu, norėjau paklausti žinančių, ar skyrus ambulatorinę reabilitaciją (man ji priklauso kasmet dėl stuburo išvaržų 15d.d.), gali duoti nedarbingumo pažymėjimą tam laikotarpiui? Du kartus jau praėjau ją, bet buvau motinystės atostogose, tai neprireikė biuletenio. Girdėjau, kad lyg galima gauti jį?
Ačiū labai už atsakymą 4u.gif

QUOTE(Varinija @ 2012 11 17, 18:13)
N/P ambulatorinei reabilitacijai nepriklauso schmoll.gif .N/P gautumete tik esant ligos paumejimui...Tuomet N/P butu tesiamas ir ambulatorines reabilitacijos metu... mirksiukas.gif

Varinija,

iš kur jūs ištraukėt, kad negalima turėti n/p? blink.gif ir galima, ir priklauso. juk ambulatorinė reabilitacija (šiuo atveju 14d.d.) ir yra skiriama ne bet kada, o po paūmėjimo bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Tepaluota @ 2012 11 20, 22:47)
Absoliuti nesąmonė.

Ir gali, ir privalo. Jei neturėsit nedarbingumo pažymėjimo, ambulatorinė reabilitacija galės būti teikiama tik su pertraukomis (ne kasdien) ir turėsit imti apmokamas ar neapmokamas atostogas.

pertraukų nereikia, jei įmanoma suderinti su darbo laiku. pvz jei pacientas dirba iki 3val, o reab.įstaiga dirba iki 18val. kodėl gi ne
bet ne visos reab.įstaigos užtikrina, jog pacientas visas dienos procedūras atliks per keletą valandų. žinau įstaigas, kur viena procedūra ryte, kita apie pietus, o dar kita gali būti vakare ir niekas nesistengia "derinti" kad tau būtų patogu, tada jau reikia arba n/l arba atosotgų imti rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elifė: 23 sausio 2013 - 14:11
Sveikos. Gal kas galės atsakyti?
Dabar tik pastebėjau, kad nedarbingumas išrašytas ne nuo šiandien, o nuo vakar dienos. Nors vakar dirbau pilną darbo dieną. Ar galės man ištaisyti datą, ar jau viskas? Negaliu pasiskambinti gydytojai, nes jau nebedirba.
Atsakyti
QUOTE(Varinija @ 2012 11 21, 06:42)
Ot ir nenesamone,ambulatorines reabilitacijos laikotarpiu n/p neisduodamas,nebent pacientaui ji taikoma jau ,,atviro" n/p metu.Pvz.  pacientas atvyko del nugaros skausmu,ir jam diagnozavus radikulopatija,isduotas ir tesiams n/p gydymui.Umiam periode gydymas medikamentinis,veliau pradedamas pirmas reabilitacijos etapas,o nepasiekus pirmame etape norimu tiksu,pradedamas kitas etapas-ambulatorine reabilitacija.Tik siuo atveju,jeigu dar neuzdarytas n/p tesiams nedarbingumo pazymejimas ambulatorines reabilitacijos metu,ir dar gali buti tesiams ir toliau istatymo numatyta tvarka nepetraukiamai iki 122 d per metus,jeigu pacientas islieka nedarbingas. bigsmile.gif Atidaryti n/p ambulatorinei reabilitacijai siaip,kad pacientas vaiksciuotu ,,i proceduras" NEGALIMA.Turi buti ligos paumejimas,del kurios pacienta esti NEDARBINGAS.O kada yra paumejimas,tai tikrai gydymas nepradedamas nuo ambulatorines reabilitacijos... mirksiukas.gif
Deja,siuo atveju,mamytei teks imti atostogas,arba derinti gydyma su darbu... tongue.gif

o jums kada nors taip buvo nutikę? nebent taip unsure.gif nes jau 2 metai kai n/l išduodami elektroniniu būdu, todėl nėra kažkokio jų "tęsimo" kaip kad anksčiau "pirminiai n/l", "antriniai n/l". kiekvienas n/l išduodamas kaip naujas. visiškai nebūtina kad prieš AR pirmiau n/l būtų išdavęs bpg ar neurologas. galbūt I etapo proced žmogus vaikščiojo atostogų metu? o tęsdamas gydymą AR pasiėmė n/l nuo pirmos dienos reab.įstaigoje

nu nežinau, ar aiškiai čia aš blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(poison @ 2013 01 23, 15:15)
Sveikos. Gal kas galės atsakyti?
Dabar tik pastebėjau, kad nedarbingumas išrašytas ne nuo šiandien, o nuo vakar dienos. Nors vakar dirbau pilną darbo dieną. Ar galės man ištaisyti datą, ar jau viskas? Negaliu pasiskambinti gydytojai, nes jau nebedirba.

o kada išdavė vakar?
nieko tokio, tik gydytojai papildomas darbas. jei dar dirbtų, tiesiog panaikintų aną ir išduotų naują nuo šiandienos. o dabar kai pranešite, ko gero, turės gydytoja rašyti raštą į sodrą, kad leistų pataisyti. bet tai jau ne jūsų bėda mirksiukas.gif tik nepamirški pranešti jai 4u.gif
dar variantas - gal paklauskite registratūroje, galbūt galėtų išduoti kitas gydytojas? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elifė: 23 sausio 2013 - 14:24
Sveikos, gal kas atsakys(atsiprašau, jei buvo klausta, temos neskaičiau).
Esu motinystės atostogose ir susilaužiau ranka, ji gise-langetėj, nešiosiu 15-16 dienų, ar vyras gali gauti builetenį mergaitės priežiūrai, jei 1.2 mėn.?
Atsakyti
QUOTE(mindingas @ 2013 01 25, 19:54)
Sveikos, gal kas atsakys(atsiprašau, jei buvo klausta, temos neskaičiau).
Esu motinystės atostogose ir susilaužiau ranka, ji gise-langetėj, nešiosiu 15-16 dienų, ar vyras gali gauti builetenį mergaitės priežiūrai, jei 1.2 mėn.?

".Slaugant šeimos narius (vaikus, įvaikius, sutuoktinį, tėvus, įtėvius) ligos pašalpa mokama:
motinai (tėvui), įmotei (įtėviui), prižiūrintiems vaiką, kurio priežiūrai suteiktos nėštumo ir gimdymo ar vaiko priežiūros atostogos kitam asmeniui, dėl savo ligos ar traumos negalinčiam šio vaiko prižiūrėti, ne ilgiau kaip 14 kalendorinių dienų."

http://www.sodra.lt/index.php?cid=324
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 01 25, 20:31)
".Slaugant šeimos narius (vaikus, įvaikius, sutuoktinį, tėvus, įtėvius) ligos pašalpa mokama:
        motinai (tėvui), įmotei (įtėviui), prižiūrintiems vaiką, kurio priežiūrai suteiktos nėštumo ir gimdymo ar vaiko priežiūros atostogos kitam asmeniui, dėl savo ligos ar traumos negalinčiam šio vaiko prižiūrėti, ne ilgiau kaip 14 kalendorinių dienų."

http://www.sodra.lt/index.php?cid=324

Ačiū, aš šita buvau radusi, bet neįsitikinsu, nes vyrui jo daktarė neišrašė builetenio. Dar kartelį dėkoju už info:)
Atsakyti
QUOTE(mindingas @ 2013 01 26, 00:19)
Ačiū, aš šita buvau radusi, bet neįsitikinsu, nes vyrui jo daktarė neišrašė builetenio. Dar kartelį dėkoju už info:)

Man atrodo cia ne vyro gydytoja turi israsineti,o vaiko,nes vaiko slaugai imamas biliutenis.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 01 26, 11:44)
Man atrodo cia ne vyro gydytoja turi israsineti,o vaiko,nes vaiko slaugai imamas biliutenis.

drinks_cheers.gif ,taip vaiko seimos gydytoja tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Varinija @ 2013 01 26, 17:31)
drinks_cheers.gif ,taip vaiko seimos gydytoja tongue.gif

Man tai įdomiausia dėl to, kad visi daktarai, kaip susitaria aiškina, kad negali niekas duoti biuletenio, reliai galvojant, man tai jo nepaskaičiuos nuo motinystės pašalpos, o vyras darbe nepasakys, kad neinu į darba, nes žmona biuletenį pasiėmę.. doh.gif Kažkaip apie vaiko gydytoja nepagalvojau..
Atsakyti
QUOTE(mindingas @ 2013 01 26, 23:10)
Man tai įdomiausia dėl to, kad visi daktarai, kaip susitaria aiškina, kad negali niekas duoti biuletenio, reliai galvojant, man tai jo nepaskaičiuos nuo motinystės pašalpos, o vyras darbe nepasakys, kad neinu į darba, nes žmona biuletenį pasiėmę.. doh.gif  Kažkaip apie vaiko gydytoja nepagalvojau..

Viskas juk issprendziama,N/P g.b. tik iki 14 dienu,o Jusu ranka bus imobilizuota manau,ilgiau... mirksiukas.gif Taip kad Jusu vyras dar puikiai spes ,,pasinaudoti" N/P sveiko vaiko slaugai... mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos, norejau pasiklausti,jei as niekur nedirbu ir susisirgo vyras su vaiku, ar gali jis imti bileteni ant vaiko ar ne?ar jei as nedirbu tai jam neduos ant vaiko?atsiprasau jei ne aiskiai parasiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tieshka: 27 sausio 2013 - 20:27