jei iki biuletenio buvau neapmokamose atostogose pora menesiu,ar gausiu kazkokia ismoka del nedarbingumo?
QUOTE(grain @ 2014 03 24, 10:13)
jei iki biuletenio buvau neapmokamose atostogose pora menesiu,ar gausiu kazkokia ismoka del nedarbingumo?
Taip,minimalia,jeigu turit 3-ju menesiu stazo per paskutinius metus arba 6 men. stazo per paskutinius 2 metus.
Jei vienas is tevu registruotas darbo birzoj bedarbis, kitas dirbantis, seimoj du vaikuciai, ar dirbantis gali imti biuleteni su vienu serganciu vaiku?
QUOTE(asmodeja @ 2014 04 03, 14:21)
Jei vienas is tevu registruotas darbo birzoj bedarbis, kitas dirbantis, seimoj du vaikuciai, ar dirbantis gali imti biuleteni su vienu serganciu vaiku?
Taip.
labas vakaras ,taip isejo kad vyrui biliutenis tuoj bus trys menesiai kaip tesiamas del ligos ,ir kadangi niekad tiek laiko nebuve tai sakykit ,kiek isviso ji gali testi ir kas toliau ,?grupe siuncia tvarkytis ar kaip ,jei gydimo galo dar nesimato ?vieni sako per metus tik trys men biliuteni duoda kiti keturis kaip yra istikruju ir kaip paskui jei dar toliau gydytis reikia ?
QUOTE(coliuke29 @ 2014 04 15, 19:05)
labas vakaras ,taip isejo kad vyrui biliutenis tuoj bus trys menesiai kaip tesiamas del ligos ,ir kadangi niekad tiek laiko nebuve tai sakykit ,kiek isviso ji gali testi ir kas toliau ,?grupe siuncia tvarkytis ar kaip ,jei gydimo galo dar nesimato ?vieni sako per metus tik trys men biliuteni duoda kiti keturis kaip yra istikruju ir kaip paskui jei dar toliau gydytis reikia ?
Viso 120 kalendorinių dienų per metus, vėliau turėsite grįžti į darbą. Jei liga labai sunki ir atitinka visus reikalavimus neįgalumui gauti, tuomet gydytojas siunčia į neįgalumo darbingumo nustatymo komisiją.
Jeigu atsitiktų taip, kad išnaudosite visus priklausancias 120 dienų per metus, grįšite į darbą vėliau susirgus pinigai iš sodros nebus mokami, kadangi jau išnaudojote "limitą".
QUOTE(coliuke29 @ 2014 04 15, 18:05)
Ištikrųjų priklauso nuo ligos, pas mane darbe moteris sirgo nuo 201307 iki 2014 03 sodrą mokėjo nedarbingumą, tik po 120 k.d ji gavo iš sodros papildomai leidimą dėl apmokamo nedarbingumo .
jau radau atsakyma pati
tai tiesiog gerų švenčių palinkėsiu, kad jau žinutės ištrinti nepavyksta

QUOTE(me_jurgiux @ 2014 04 22, 12:01)
esu antrus metus VPA, gaunu 40% pasalpa ir dirbu. ar pasiemusi biuleteni gausiu ismoka? aciu 

Dirbate jus neoficialiai? Net nelabai įmanoma būtų dirbti oficialiai ir būti VPA.
Ligos pašalpa tikrai nepriklausys.
QUOTE(me_jurgiux @ 2014 04 22, 11:01)
esu antrus metus VPA, gaunu 40% pasalpa ir dirbu. ar pasiemusi biuleteni gausiu ismoka? aciu 

QUOTE(Diaina @ 2014 04 22, 17:08)
Dirbate jus neoficialiai? Net nelabai įmanoma būtų dirbti oficialiai ir būti VPA.
Galima pagal vieną darbo sutartį būti VPA, o pagal kitą (kitas) dirbti

QUOTE(Diaina @ 2014 04 22, 18:08)
Pagal dabartinius įstatymus, antrais metais galima gauti motinystės pašalpą iš Sodros 40% ir oficialiai dirbti

Kaip dėl ligos pašalpos tiksliai nepasakysiu, bet logiškai mąstant, jei žmogus dirba ir yra atskaičiuojami mokesčiai nuo algos, tai ir ligos pašalpa turėtų būti mokama