Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumo pažymėjimas, ligos pašalpa

QUOTE(rence* @ 2012 05 28, 20:18)
Turiu nedarbingumo pazyma 7dienoms. Isvykstant is ligonines gavau tik israsa ir ten irasytas sios pazymos numeris. Ar uztenka uzpildyti prasyma ligos pasalpai ismoketi (elektronine forma)? Ar vis tik reikia eiti i Sodros skyriu?

Niekur nereikia eiti,uztenka uzsipildyti el.forma(el.bankininkyste) smile.gif
Atsakyti
gal galetume man padeti ir pasakyti kaip reiketu per el.bankininkyste uzpidyti prasyma? vyras sirgo, dabar isleke i darba uzsienyje ir paliko man el.prisijungimus, gal kuri galetu pagelbeti?
Atsakyti
QUOTE(zilile.c @ 2012 07 07, 16:17)
gal galetume man padeti ir pasakyti kaip reiketu per el.bankininkyste uzpidyti prasyma?

Prisijungiate prie el.bankininkystės --> viešosios el.paslaugos --> el.valdžios vartai --> paslaugos gyventojams --> soc.apsauga --> VSD paslaugos --> el.gyventojų aptarnavimo sistema EGAS --> sutinku --> EGAS --> mano prašymai --> naujas prašymas --> skirti pašalpą/išmoką --> GPS1 (sukurti) --> užpildote --> patikrinate --> pateikiate
Atsakyti
o yra kazkoks terminas per kuri darbdavys turi sutvarkyti nedarbinguma? biuleteni del vaiko slaugymo turejau birzelio 13-29, ir liepos 1-6, sodrai abi ystaigos pateike elektroninius pazymejimus iskart, o darbdavys iki siol nepateike NP-SD. nezinau ka daryti
Atsakyti
Darbdavys turi pateikti per 10 dienų nuo nedarbingumo pabaigos, jūs prašymą - per pusę metų. Skambinkit į darbą, kad užpildytų NP-SD.
Atsakyti
koki prasyma man reikia pildyti?
Atsakyti
QUOTE(domiliuk @ 2012 07 11, 16:30)
koki prasyma man reikia pildyti?

Prasima sodrai,kad gauti uz lygos pasalpa,kaip ja pildyti nurodita virsuj.
Atsakyti
Laba diena.O per kiek laiko sodra pervedineja pinigus uz biliuteni?
Atsakyti
QUOTE(Irina 1984 @ 2012 07 17, 12:40)
Laba diena.O per kiek laiko sodra pervedineja pinigus uz biliuteni?

Dviejų savaičių bėgyje nuo prašymo pateikimo.
Atsakyti
Sveikos, gal galite pagelbėti? 4u.gif
Esu jau antras mėnuo su nedarbingumu dėl gresiančio persileidimo, bet jau dabar geriau, ir biuletenį tęsiu tik dėl to, kad man taip geriau nei dirbti. Pirmadienį savaitei išskrendu į Vokietiją, pailsėti, kiek skaitinėjau senesnių metų informaciją, tai SODRA sužino, jei esi nedarbingume ir išvyksti užsienin, ar tai galioja visoms šalims? kažkaip į Latviją išvykom dviem dienom aną sav ir nežinojau šito, niekas niekur netikrino dokumentų, tai likau nefiksuota, bet oro uoste tikrins, tai taip išeina užfiksuos ir SODRA sužinos? g.gif
Jeigu jau tikrai pavojinga skirsti dėl SODROS ir pašalpos praradimo, ar galiu nedarbingumą turėt iki 23 dienos, ir tą pačią 23 dieną išvykti ? Man nedarbingumą uždarys automatiškai, kai nebeatvyksiu jo prasitęsti, bet man jį tesia vis savaitei, o dabar gautųsi kad reiktų testi tik keliom dienom. Dabar nedarbingumas galioj iki 19 dienos, ketvirtadienio. Būsiu dėkinga už komentarus 4u.gif
Atsakyti
Turint nedarbingumą sienos kirsti negalima. 23 dieną dar esate nedarbinga, išvykti taipogi negalite. Jei nedarbingumą nutrauksite 19 dieną, 20d. jau turėsite eiti į darbą.
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2012 07 17, 17:57)
Dviejų savaičių bėgyje nuo prašymo pateikimo.

Mano vyras prasyma parase antradieni,siandien jau rodo per sodra kad ismokejimo data 07.20 tai taip suprantu siandien,ar gali ir nesumoket laiku?
Atsakyti