Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

4u.gif Sveika
Geriausia lauke auga žamaūgiai lauko pomidorai...tiesiog reiktų užeiti į specializuotą sėklų parduotuvę ir pardavėjos tikrai tokių parinks , nes veislių yra pakankamai daug....bet , jie užaugs , jeigu maras nepražudys...o lauke jo išvengti nežinau ar iš viso įmanoma...reiktų rinktis kuo ankstyvesnius, gal ir pasiseks tada...aš dar šiemet irgi bandysiu ir lauke.
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 02 28, 09:29)
4u.gif Sveika
Geriausia lauke auga žamaūgiai lauko pomidorai...tiesiog reiktų užeiti į specializuotą sėklų parduotuvę ir pardavėjos tikrai tokių parinks , nes veislių yra pakankamai daug....bet , jie užaugs , jeigu maras nepražudys...o lauke jo išvengti nežinau ar iš viso įmanoma...reiktų rinktis kuo ankstyvesnius, gal ir pasiseks tada...aš dar šiemet irgi bandysiu ir lauke.

Tai sakot mazai imanoma turet pomidoru lauke? blush2.gif Nu bandysiu vistiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arnaaa @ 2012 02 28, 09:44)
Tai sakot mazai imanoma turet pomidoru lauke?  blush2.gif  Nu bandysiu vistiek smile.gif

4u.gif reik bandyt...man pernai nepasisekė...labai gražiai augo ir vaisių buvo tikrai labai daug, bet maras pražudė...Buvo betalux ir keletas jawor
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 28 vasario 2012 - 08:49
QUOTE(diuni @ 2012 02 28, 10:46)
4u.gif reik bandyt...man pernai nepasisekė...labai gražiai augo ir vaisių buvo tikrai labai daug, bet maras pražudė...Buvo betalux ir keletas jawor

Ir maniškius Betalux bei kitus liepos vidury pražudė maras. schmoll.gif Iš pradžių lauke, po to metėsi į šiltnamį. Gal ir galima auginti lauke tik jei žinotumei ar tikrai nesirgs. g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2012 02 28, 09:58)
Ir maniškius Betalux bei kitus liepos vidury pražudė maras. schmoll.gif Iš pradžių lauke, po to metėsi į šiltnamį. Gal ir galima auginti lauke tik jei žinotumei ar tikrai nesirgs. g.gif

g.gif mano šiltnamiuke nesusirgo...jo , o kaip žinosi , koks busoras...jei pasiseks ir nebus savaitėmis trunkančio lietaus , manau užaugs tada... rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos, pomidoru megejos:)

Ka tik norejau klausti, ar kam yra normaliai pasiseke isauginti lauke pomidorus, bet kaip tik ziuriu i tema ir kalbate.... Kokia tai esktrasense as .... nes pora dienu skaitinejau jusu tema, o sian galvoju uzklausiu, ir va, jau yra nemazai atsakymu net nespejus paklausti:)
Atsakyti
Maniškius užmulčiuotus Betaliux lauke pernai irgi per kelias dienas nušniojo maras. Kitos veislės - Ola Polka ir San Marzan dar laikėsi ir buvo galima bandyti gelbėti, bet nebuvo galimybės dažnai važinėti ir purškalioti kad ir liaudiškom priemonėm. Šiaip tai padėjo purškimas rūgpieniu (litras į kibirą vandens). Matėsi, kad pradeda ataugti viršūnės. Čia kitiem pomidoram, nes Betaliuxams iškart amen buvo. Tik reikia dažniau purkšti, kartas per savaitę nepadėjo.
Šiemet vėl lauke sodinsiu, priklausys nuo vasaros, tikiuosi, pasiseks.

iewike, ieškok lauke žemaūgių ir pačių ankstyviausių veislių, kad spėtų iki rugpjūčio rūkų duoti derlių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linaslinelis: 28 vasario 2012 - 09:31
ax.gif ir aš pasiruošus purškaliot jau šiemet lauke...bet ką ten padės purškimas , jeigu lis vėl savaitėmis... rolleyes.gif
Atsakyti
Gal ši vasara pasitaikys lauko pomidorams dėkingesnė.. g.gif
Pernai mano kaimynės, kurios lauke augino, tai per 1-2 dienas jų lauko pomidorai pajuodo, vos spėjo derlių nusirinkt. Ir tai dar nesunokusius vaisius skynė.
Atsakyti
Tai vat, o aš nežinojau, kad pomidorus nuskint žalius galima. O po kelių dienų jau visi juodi buvo. Betaliuxai net lūžo nuo pomidorų, stovėjo dviem pagaliais paremti. Išmečiau gal tris kibirus žalių, nė vieno neparagavau. Dar bandžiau žalius gražiausius ant palangės nokinti, visi pajuodo.
Bet, kaip sakau, viskas į gera. Geras patyrimas, pamačiau iš arti kaip maras atrodo, kažko pasimokiau ir vėl pirmyn:)
Pas pažįstamą irgi numirė kelios rūšis pernai, žinot kas atsilaikė - raudonieji Cheriukai:))
Atsakyti
Sodinant pomčius lauke , labai svarbu ,kokios bus oro sąlygos . Užpernai užaugo labai gerai , o pernai primezgė be proto daug , buvo labai gražūs , o po liepos kaži kokių negerų lietų - pamiro visi... , kur augo lauke.
Dėl sėjos - labai liuks sėti į "tabletes" , gerai auga , lengva persodint , tik brangu.
Atsakyti
QUOTE(ersketroze @ 2012 02 28, 00:56)
Tai, kaip supratau išprašysit mane iš temos biggrin.gif
Auginu pomidorus ne pirmus metus, bet kažkaip jie manęs neužkabina. Gal nelabai mėgstu (dabar jau būsiu išmesta tikrai biggrin.gif)

pomidoru nevalgymas - dar ne priezastis apsiriboti keliomis veislemis biggrin.gif Mes turim cia tokia, kuri isvis ju nevalgo, o seklas perka krepsiais biggrin.gif
Atsakyti