Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(saintlina @ 2012 03 02, 21:04)
patirties nieks neturi  biggrin.gif  Bet kažkodėl galvoju, kad reiks po vieną.. ir labai pasiseks, jei vazono kibiro dydžio nereiks  smile.gif

Kibiro tai aš jiems nekabinsiu biggrin.gif Man šitie aktualu ankstyvesniam derliui. Išpuoselėsiu juos ant palangės, po to į šiltnamį, o kai kiti pradės derėt -'cheriukai' nueis į antrą planą.
Atsakyti
QUOTE(linaslinelis @ 2012 03 02, 21:14)
Lusasita, jei pakelis lietuviškas, apverskite į kitą pusėje ir žiūrėkite pačioje apačioje būna data, veislė pavadinimas ir toliau tenai skaičiukai įvairūs...
Dabar žiūriu savo pakelių nugarėlę:
Betaliux - data... 0/1079F
Roma - data... 0/1108F
ir taip toliau su Agronom ar kitom sėklom... Ta F raidė sako, kad jie hibridai, nors prie pavadinimo nieko neužrašyta.
Prie pavadinimo (viršelyje) nebūtinai  užrašyta H ar F raidė. Geriau žiūrėkite pakelio gale arba klauskite pardavėjų.
Aš taip pat sakiau šiemet hibridų nepirksiu dėl sėklų, o pasirodo, bent pusė daržovių pas mane yra su H ar F, kas parašyta tik kitoje pusėje ir apačioje.
Merginos prisirenka sėklų ir iš hibridų, tik nėra garantijos, kad kitąmet toks pat vaisius užaugs.

g.gif o , geras...niekada nemaniau , kad betalux hibridas...einu perversiu visas...mažum tada visi hibridai g.gif alia nalabai tikėtina , kaina gi jų litas...hibridai brangūs šiaip būna g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 02 kovo 2012 - 20:23
QUOTE(diuni @ 2012 03 02, 20:23)
g.gif o , geras...niekada nemaniau , kad betalux hibridas...einu perversiu visas...mažum tada visi hibridai g.gif alia nalabai tikėtina , kaina gi jų litas...hibridai brangūs šiaip būna g.gif

Mane čia taip Rygos gatvėje išmokė. Čiupt už pakelio - ir pas pardavėją. O ji tik pagal tuos skaičius ir išrokavo man viską. Po to stovėjom abi prie lentynos ir rinkom:). Sako - imkit gi hibridines, jos daug atsparesnės, koks jums skirtumas.
Schetelige taip pat moteris tvarkė pakiukus, tai padėjo man atsirinkti.

Niu tai daug kas gi išima sėklas, sodina, augina, valgo ir nekvaršina galvos:) Bet kasmet vis tiek po 80 naujų veislių prisiperka "pabandymui":D
Atsakyti
QUOTE(linaslinelis @ 2012 03 02, 21:30)
Mane čia taip Rygos gatvėje išmokė. Čiupt už pakelio - ir pas pardavėją. O ji tik pagal tuos skaičius ir išrokavo man viską. Po to stovėjom abi prie lentynos ir rinkom:). Sako - imkit gi hibridines, jos daug atsparesnės, koks jums skirtumas.
Schetelige taip pat moteris tvarkė pakiukus, tai padėjo man atsirinkti.

Niu tai daug kas gi išima sėklas, sodina, augina, valgo ir nekvaršina galvos:) Bet kasmet vis tiek po 80 naujų veislių prisiperka "pabandymui":D

ax.gif aha...bet įdomu tikrai apie pvz.betalux pasidarė...dėl atsparumo -tai jis jokio jo neturi...bet kas liečia derlingumą , tikrai geras tuo atžvilgiu...eisiu dabar knistis po sėklas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2012 03 02, 19:47)
ojei kiek daug  doh.gif

Tik dvi raidės, mažokas atsparumas
QUOTE(linaslinelis @ 2012 03 02, 20:14)
Dabar žiūriu savo pakelių nugarėlę:
Betaliux - data... 0/1079F
Roma - data... 0/1108F

Nei Betalux, nei Roma nėra hibridai. Reikalavimai ES yra vienodi ir šalia pavadinimo privalo būti H arba F.
Atsakyti
diuni kiek pas tave veisliu bus? g.gif
Atsakyti
pasikartosiu ir čia:
merginos SOS, mano sėtų pomidorų ir porų indeliuose po žemę ropoja kirmėliukai blink.gif apie 0,5mm pločio ir apie 2mm ilgio baltos kirmėlytės blink.gif gal kuri susidūrėt/ ką daryt kaip naikint ir kas čia per fruktas??????????????????
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 02, 20:45)

Nei Betalux, nei Roma nėra hibridai. Reikalavimai ES yra vienodi ir šalia pavadinimo privalo būti H arba F.

Mane parduotuvėje įtikino, kad tai hibridas. Pažiūrėkite ir kitų daržovių sėklų pakiukus, kartais pavadinime nenurodyta H ar F, o aprašyme kitoje pusėje rašoma: ankstyva derlinga hibridinė veislė... arba vėlyva atspari ligoms hibridinė veislė...) Pas mane daugiau nei pusė tokių pakeliųsmile.gif) Arba nurodoma tik kitoje pusėje mažomis raidėmis. Čia labiau aktualu kas nori sėklų kitiem metam pasilikti.
Taip kad dar ne visai Europa pas mumi:(

Koks jau skirtumas dabar, prižiūrėsim savo daigelius, svarbu, kad gera vasara ir derlius būtų thumbup.gif .
Dar radau, tiesa, senoką pranešimą ir veislės jau kitos dabar, žiūrėti pirmą žinutę,:
http://www.rojaussod...i...?f=4&t=2274
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2012 03 02, 22:02)
pasikartosiu ir čia:
merginos SOS, mano sėtų pomidorų ir porų indeliuose po žemę ropoja kirmėliukai blink.gif apie 0,5mm pločio ir apie 2mm ilgio baltos kirmėlytės blink.gif gal kuri susidūrėt/ ką daryt kaip naikint ir kas čia per fruktas??????????????????

bandyk laistyt kalio permaganato tirpalu, gal pades...sitie fruktai gali but is zemes arba nuo kazkurio kito augalo pareje...turiu tokiu fruktu pas save keliose geliu vazonuose,kaip vadinas nzn,viena gele isskrydo lauk,o pomidoras auges is rudens kanopas uzverte per 3 dienas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(linaslinelis @ 2012 03 02, 21:10)
Mane parduotuvėje įtikino, kad tai hibridas. Pažiūrėkite ir kitų daržovių sėklų pakiukus, kartais pavadinime nenurodyta H ar F, o aprašyme kitoje pusėje rašoma: ankstyva derlinga hibridinė veislė... arba vėlyva atspari ligoms hibridinė veislė...) Pas mane daugiau nei pusė tokių pakeliųsmile.gif) Arba nurodoma tik kitoje pusėje mažomis raidėmis. Čia labiau aktualu kas nori sėklų kitiem metam pasilikti.
Taip kad dar ne visai Europa pas mumi:(

Koks jau skirtumas dabar, prižiūrėsim savo daigelius, svarbu, kad gera vasara ir derlius būtų thumbup.gif .
Dar radau, tiesa, senoką pranešimą ir veislės jau kitos dabar, žiūrėti pirmą žinutę,:
http://www.rojaussod...i...?f=4&t=2274

Europa, deja ir net nesivelčiau į diskusijas, jei netokia nesąmonė. Specialiai išsitraukau visas turimas sėklas, fasuotojo numeris, jei kiltų klausimų dėl daigumo ar sėklų skaičiaus.
Atsakyti
aš irgi manau, kad tas žymėjimas antroj pusėj tikrai nereiškia hibrido. Pievos kažkokios schmoll.gif
Ir šiaip - man Gaudvilė didesnis autoritetas už bet kurią pardavėją smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 02, 21:18)
Europa, deja ir net nesivelčiau į diskusijas, jei netokia nesąmonė. Specialiai išsitraukau visas turimas sėklas, fasuotojo numeris, jei kiltų klausimų dėl daigumo ar sėklų skaičiaus.

Nu geras:) Reiškias apkniso mane tada Rygos pardėje.. Ačiūsmile.gif
Diuni, miegok ramiai blush2.gif
Atsakyti