Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

mergaites, o tie marmande Ola Polka ir Kmicic jie ne hibridiniai? is ju seklas galima bus imt?

Hibridiniai tai H, ane? kaip brooklyn, ivet, raisa... o jei raideles VF... ACE pas mane su VF... tai kas cia ?
Atsakyti
Šifras:
Atsparumai ligoms: Tm – tabako mozaikos virusui; V – verticiliozei (lėtajam vytuliui); F2 – fuzariozei (greitajam vytuliui), 1 ir 2 rasei; Fr – fuzariniam šaknų puviniui; C5 – kladosporiozei (lapų rudajai dėmėtligei), 1-5 rasei; C3 – kladosporiozei, 1-3 rasei; C2 – kladosporiozei, 1 ir 2 rasei; N – nematodams; St – stempiliozei (šviesmargei); Ss – dėmėtligei; TYLCV – pomidorų mozaikos geltonajam virusui, Ph – fitoftorozei (marui), TSWV – dėmėtajam lapų vytuliui. Sutrumpinimai: LA – labai ankstyvi, A – ankstyvi, VA – vidutiniškai ankstyvi, VV – vidutiniškai vėlyvi.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 03 02, 13:47)
Nebandem. Nes tik siemet pamatem toki stebukla - vazoninius Black cherius. Iki siol jie buvo netgi labai auksti.

blink.gif O tai čia ta pati, aukštaūgė veislė, perkrikštyta vazoniniais ar tikrai vazoniniai jie turėtų būti? Kaip dabar man žinoti g.gif
Mano tokie. O čia randu tos pačios veislės kitą aprašymą doh.gif Kas dar šituos vazoninius pirkot - ką planuojat daryt?
ax.gif Aš tai juos pirkau žinodama, kad veislė normalaus aukščio ir tik namuose perskaičiau, kad jau nebe, kad žemi..
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 02, 19:24)
Šifras:
Atsparumai ligoms: Tm – tabako mozaikos virusui; V – verticiliozei (lėtajam vytuliui); F2 – fuzariozei (greitajam vytuliui), 1 ir 2 rasei; Fr – fuzariniam šaknų puviniui; C5 – kladosporiozei (lapų rudajai dėmėtligei), 1-5 rasei; C3 – kladosporiozei, 1-3 rasei; C2 – kladosporiozei, 1 ir 2 rasei; N – nematodams; St – stempiliozei (šviesmargei); Ss – dėmėtligei; TYLCV – pomidorų mozaikos geltonajam virusui, Ph – fitoftorozei (marui), TSWV – dėmėtajam lapų vytuliui. Sutrumpinimai: LA – labai ankstyvi, A – ankstyvi, VA – vidutiniškai ankstyvi, VV – vidutiniškai vėlyvi.

ojei kiek daug doh.gif

o kaip zinot kurie hibridai, o kurie ne? H hibridai, o jei nera H, tai jau nebe?
Atsakyti
QUOTE(saulyte525 @ 2012 03 02, 14:10)
"Ermitaže" su "Maxima" pinigais (kortele) dar - 20 proc. sėkloms davė. (prie 40 nuolaidos). mačiau "Corazon" (be nuolaidos atrodo 7,99)

Siandien nusipirkau ir as Corazon 4u.gif
Sakykit ar jie is ankstyvuju?
Atsakyti
QUOTE(dahlia+++ @ 2012 03 02, 19:44)
blink.gif  O tai čia ta pati, aukštaūgė veislė, perkrikštyta vazoniniais ar tikrai vazoniniai jie turėtų būti? Kaip dabar man žinoti  g.gif
Mano tokie. O čia  randu tos pačios veislės kitą aprašymą  doh.gif Kas dar šituos vazoninius pirkot - ką planuojat daryt?
ax.gif  Aš tai juos pirkau žinodama, kad veislė normalaus aukščio ir tik namuose perskaičiau, kad jau nebe, kad žemi..

o kas ją žino, ta pati, ar ne biggrin.gif Bet iš įdomumo nemažai kas bando. Aš irgi tame tarpe. Anksčiau auginau aukštus. Dabar bandau tikėti, kad būtent šitie bus vazoniniai (jei jau ant pakuotės taip nurodyta), tai bandysiu ir augint vazone. Tegu geriau auga, nes šiltnamy vietos tai jiems neliks biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2012 03 02, 20:47)

o kaip zinot kurie hibridai, o kurie ne? H hibridai, o jei nera H, tai jau nebe?

Ant lietuviškų pakuočių po veislės pavadinimo būna H, ant užsieninių - F1. Jei šitų raidžių nėra - nehibridinės sėklos.
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2012 03 02, 19:47)

taip, H hibridas. Dar F1 gali būti. Jei nėra prie pavadinimo H arba F1, reiškia - ne hibridas.

na va, ir Dahlia tą patį parašė smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 02 kovo 2012 - 20:02
QUOTE(saintlina @ 2012 03 02, 20:56)
o kas ją žino, ta pati, ar ne  biggrin.gif  Bet iš įdomumo nemažai kas bando. Aš irgi tame tarpe. Anksčiau auginau aukštus. Dabar bandau tikėti, kad būtent šitie bus vazoniniai (jei jau ant pakuotės taip nurodyta), tai bandysiu ir augint vazone. Tegu geriau auga, nes šiltnamy vietos tai jiems neliks  biggrin.gif

Na, ką lotuliukas.gif kalsim abi kuolus į vazonus tada. Aš irgi vazone auginsiu. O kažin - labai jie šakojasi g.gif Po vieną daigą sodint ar po kelis ? (nu jei sakysit kad po vieną, tai pas mane bus ryškus perteklius šitos veislės daigų..)
Atsakyti
QUOTE(dahlia+++ @ 2012 03 02, 20:44)
blink.gif  O tai čia ta pati, aukštaūgė veislė, perkrikštyta vazoniniais ar tikrai vazoniniai jie turėtų būti? Kaip dabar man žinoti  g.gif
Mano tokie. O čia  randu tos pačios veislės kitą aprašymą  doh.gif Kas dar šituos vazoninius pirkot - ką planuojat daryt?
ax.gif  Aš tai juos pirkau žinodama, kad veislė normalaus aukščio ir tik namuose perskaičiau, kad jau nebe, kad žemi..

As turiu juos pasejus,sodinsiu i vazonus.Raso zemi.
Atsakyti
QUOTE(dahlia+++ @ 2012 03 02, 20:01)
Po vieną daigą sodint ar po kelis ? (nu jei sakysit kad po vieną, tai pas mane bus ryškus perteklius šitos veislės daigų..)

patirties nieks neturi biggrin.gif Bet kažkodėl galvoju, kad reiks po vieną.. ir labai pasiseks, jei vazono kibiro dydžio nereiks smile.gif
Atsakyti
Lusasita, jei pakelis lietuviškas, apverskite į kitą pusėje ir žiūrėkite pačioje apačioje būna data, veislė pavadinimas ir toliau tenai skaičiukai įvairūs...
Dabar žiūriu savo pakelių nugarėlę:
Betaliux - data... 0/1079F
Roma - data... 0/1108F
ir taip toliau su Agronom ar kitom sėklom... Ta F raidė sako, kad jie hibridai, nors prie pavadinimo nieko neužrašyta.
Prie pavadinimo (viršelyje) nebūtinai užrašyta H ar F raidė. Geriau žiūrėkite pakelio gale arba klauskite pardavėjų.
Aš taip pat sakiau šiemet hibridų nepirksiu dėl sėklų, o pasirodo, bent pusė daržovių pas mane yra su H ar F, kas parašyta tik kitoje pusėje ir apačioje.
Merginos prisirenka sėklų ir iš hibridų, tik nėra garantijos, kad kitąmet toks pat vaisius užaugs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linaslinelis: 02 kovo 2012 - 20:17