Įkraunama...
Įkraunama...

"Geriausia" žmona rusė vs žmona lietuvė

QUOTE(trintukas @ 2012 03 24, 15:04)
atsakymas į "geltonąjį" sakinį: ar čia galioja patarlė: "jei muša, tai myli"? ax.gif  smile.gif

ne mirksiukas.gif ačiū D... Bais daug moterų vienu metu mylėjo tiesiog mirksiukas.gif
QUOTE(Moonte @ 2012 03 24, 15:06)
Jus man parodykite nors viena grynakrauji? Apie grynakraujus rusus nejuokaukite, tai neimanoma, beje kaip ir grynakraujis lietuvis.

pažiūrėkite į mane, grynakraujė rusė bigsmile.gif Bent jau iki prosenelių visi 100proc. gryni rusai, nes gyveno sėsliai kelios kartos. Čia dabar pasaulyje kraujai tik maišosi maišosi su tokia intensyvia emigracija. Mano mažoji jau 50/50.
Atsakyti
QUOTE(*Saldainė* @ 2012 03 24, 18:14)
ne  mirksiukas.gif ačiū D... Bais daug moterų vienu metu mylėjo tiesiog mirksiukas.gif 

pažiūrėkite į mane, grynakraujė rusė  bigsmile.gif Bent jau iki prosenelių visi 100proc. gryni rusai, nes gyveno sėsliai kelios kartos. Čia dabar pasaulyje kraujai tik maišosi maišosi su tokia intensyvia emigracija. Mano mažoji jau 50/50.

Leiskit nusisypsoti. Manoma, kad galimai arciausiai buvusiam siaures slavu-rusu fenotipui atitinka Archangelske gyvenantys rusai ir tai abejotina izvalga. Per senosios Kijevo Rusios, Rusijos laikotarpi ja uzkariavo ir pakaitom valde ivairios tautos. Totoriai, LDK, beje teko lankytis Cherepovece ten pirmaja, medine cerkve sudegino lietuviai, kaip gide sake lietuviu barbarai mirksiukas.gif , kas duos garantijas, kad jie ten "nepasejo seklos"? Visu rusu didiku-melynam kraujyje teka gediminaicius kraujas, pagal tai jie irodineja savo gimines senuma. Romanovai irgi turejo gediminaciu kraujo. Toliau ziurim, svedai, prancuzai, vokieciai, mes jau nekalbam apie tauteles, kurias rusai priglaude po savo sparnu, ju atstovai irgi iliejo savo krauja, taigi... As dar nepaminejau ligas, tokias kaip marus, kuriu metu ismirdavo vos ne puse tautos. Va lygiai pries trys simtus metu maras Lietuvoje nusinese daugiau kaip puses gyventoju gyvybiu. Analogiskai ir Rusijoje, mes dar nepalietem ten vykusius pilietinius karus.
Atsakyti
Gerbiamoji Moonte, jūs perdaug giliai kapstote mirksiukas.gif Be to, mane nuo LDK ir kitų Jūsų minėtų istorinių faktų skiria ne vienas amžius. Tiesos Jūsų žodžiuose gal ir yra, bet tiesiog yra akivaizdžiai maišyti žmonės (pvz. tėvas prancūzas, mama kokia nors tarkim iranietė), o yra tie, kurie šiek tiek įsigilinę į savo geneoliginio medžio kelias prieš jį gyvenusias kartas žino, kad gyveno sau žmogeliai kaime, susiženydavo su to paties kaimo gyventojais...gimdė vaikus..vaikai iš gretimų trobų užaugę vėlgi susiženydavo , tad drąsiai vadinu save grynakrauje. Bet šypsotis yra sveika, tad nieko bloga nematau Jūsų šypsenoje bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti
Rusijos aukstuomene sudare prancuzu, ypac vokieciu... na ir, kaip sake, Gediminaiciu maisytas kraujas ax.gif O zemutini sluoksni... net yra toks posakis pakrapstyk rusa ir trecioje kartoje rasi totoriu...
Ten visiska misraine ax.gif

Jei norime siek tiek aptikti grynesnio kraujo, tai reikia aki mesti i zydus ax.gif Australijos aborigenus...
Papildyta:
QUOTE(*Saldainė* @ 2012 03 24, 17:50)
o yra tie, kurie šiek tiek įsigilinę į savo geneoliginio medžio kelias prieš jį gyvenusias kartas žino, kad gyveno sau žmogeliai kaime, susiženydavo su to paties kaimo gyventojais...gimdė vaikus..vaikai iš gretimų trobų užaugę vėlgi susiženydavo , tad drąsiai vadinu save grynakrauje.

Pagal zodine tradicija - taip. Bet sie zmones neturi rastisko savo kilmes paliudijomo. Jus galite kalbeti tik apie savo senelius, kiek leidzia jusu atmintis, bet ne giliau.
Teigti, jog vaikus gimde tik vienas nuo kito, butu neatsargu. Prisiminkite vien baudziavos laikus - buvo ta Pono Teise, na buvo jinai...

Jus galite drasiai kalbeti apie idejini/dvasini/kulturini kraujo grynuma, bet ne apie fiziologija ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Beržūna: 24 kovo 2012 - 18:22
QUOTE(*Saldainė* @ 2012 03 24, 18:50)
Gerbiamoji Moonte, jūs perdaug giliai kapstote  mirksiukas.gif Be to, mane nuo LDK ir kitų Jūsų minėtų istorinių faktų skiria ne vienas amžius. Tiesos Jūsų žodžiuose gal ir yra, bet tiesiog yra akivaizdžiai maišyti žmonės (pvz. tėvas prancūzas, mama kokia nors tarkim iranietė), o yra tie, kurie šiek tiek įsigilinę į savo geneoliginio medžio kelias prieš jį gyvenusias kartas žino, kad gyveno sau žmogeliai kaime, susiženydavo su to paties kaimo gyventojais...gimdė vaikus..vaikai iš gretimų trobų užaugę vėlgi susiženydavo , tad drąsiai vadinu save grynakrauje. Bet šypsotis yra sveika, tad nieko bloga nematau Jūsų šypsenoje  bigsmile.gif  biggrin.gif

O mane irgi skiria, bet as puikiai zinau savo gimines istorija, bent jau is tevo puses.

O i ta pati kaima, ne karta galejo uzeiti totoriai, lietuviai, svedai, lenkai, prancuzai ir t.t. Gime vaikutis, niekas jam ant kaktos nerase kas jo tetis. O toliau, bega tas svetimas krokodilas genas is vienos i kita karta... Tad ir atsiranda tokie akibrokstai, juodos akeles, tamsaus gymio odele ir suka sau galvele is kur tai, arba plokscias veidelis, kai tai budinga duagiau mongoloidu tautom, ne europidam. O slavai gi europidai. Bet tiek to, jei jus norite neigti, jog turite kitu tautu kraujo jusu valia, as budama maisyta ne vienos tautos kraujo, tame tarpe ir slavu, tuo didziuojuosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 24 kovo 2012 - 18:13
Moonte, Beržūna, aš nenoriu ginčytis dėl to, jei imtume tikrai tokią smulkią praieties faktų analizę.. Bendrąja prasme paėmus- aš rusė, jūs gal lietuvaitės, lenkaitės ar pan., man tai visiškai nesvarbu, man visi žmonės yra. Savo kilme ir mentalitetu didžiuojuosi ir šiek tiek gailiuosi, kad mano prigimtinis mentalitetas yra įtakotas ir prislopintas ilgamečio gyvenimo Lietuvoje ir įgavęs to vietinio žmonių santūrumo, pavydumo, tarpais nenuoširdumo ir pan. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Saldainė* @ 2012 03 24, 18:13)
Savo kilme ir mentalitetu didžiuojuosi ir šiek tiek gailiuosi, kad mano prigimtinis mentalitetas yra įtakotas ir prislopintas ilgamečio gyvenimo Lietuvoje ir įgavęs to vietinio žmonių santūrumo, pavydumo, tarpais nenuoširdumo ir pan. smile.gif

Smagu, kad jus savo kilme didziuojates, bet jusu kilmei tikrai garbes nesuteikia kitos kilmes linksniavimas. Santurumas, pavydumas, nenuosirdumas... tikrai nera isskirtiniai lietuviu bruozai ax.gif ir apskritai, tai net nera tautiniai bruozai...
Atsakyti
QUOTE(*Saldainė* @ 2012 03 24, 18:13)
Savo kilme ir mentalitetu didžiuojuosi ir šiek tiek gailiuosi, kad mano prigimtinis mentalitetas yra įtakotas ir prislopintas ilgamečio gyvenimo Lietuvoje ir įgavęs to vietinio žmonių santūrumo, pavydumo, tarpais nenuoširdumo ir pan. smile.gif

Taip taip, aš nekaltas - tai vis ta aplinka kalta...
O negi čia gyvendama vien blogą įtaką savo mentalitetui patyrėt?
Beje, santūrumas, man regis - labai puikus žmogaus bruožas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Saldainė* @ 2012 03 24, 19:13)
Moonte, Beržūna, aš nenoriu ginčytis dėl to, jei imtume tikrai tokią smulkią praieties faktų analizę.. Bendrąja prasme paėmus- aš rusė, jūs gal lietuvaitės, lenkaitės ar pan., man tai visiškai nesvarbu, man visi žmonės yra. Savo kilme ir mentalitetu didžiuojuosi ir šiek tiek gailiuosi, kad mano prigimtinis mentalitetas yra įtakotas ir prislopintas ilgamečio gyvenimo Lietuvoje ir įgavęs to vietinio žmonių santūrumo, pavydumo, tarpais nenuoširdumo ir pan. smile.gif

Na matot, rusai irgi yra ne vienalyte tauta. Peterburo gyventojai skiriasi nuo maskvieciu. Severomorsko nuo Ufos ir t.t.

Atsiprasau, jus esae pavydi? As si klausima uzduotu visiem, kas kalba apie neva lietuviu pavyda. Visi atsako kad ne, tuomet kyla klausimas, kas yra pavydus, jei tu nepavydus...
Lietuviai yra perfekcionistai, nes jie niekada nepatenkinti turimu rezultatu, jie verziasi padaryti geriau, bet jokiu budu tai nera pavydas.

Mano galva, lietuviai yra nuosirdus, bet ne atlapsirdziai. Tai didelis skirtumas. Maza to, lietuviai tvirkina savo svetingumu kitataucius. Jei prie leituviu stalo sedes koks 10 lietuviu ir 1 rusas, visi kalbes rusiskai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 24 kovo 2012 - 18:24
QUOTE(Beržūna @ 2012 03 24, 18:18)
Smagu, kad jus savo kilme didziuojates, bet jusu kilmei tikrai garbes nesuteikia kitos kilmes linksniavimas. Santurumas, pavydumas, nenuosirdumas... tikrai nera isskirtiniai lietuviu bruozai  ax.gif ir apskritai, tai net nera tautiniai bruozai...

tai ar tik ne lietuviai patys sako apie save, kad pavydūs yra? kaip ten apie tą kaimyno degančią trobą sakoma, a? rolleyes.gif Nelinksniuoju aš nieko, tik išsakau savo nuomonę. Pikta ar bloga nieko nepasakiau 4u.gif
QUOTE(fjorė @ 2012 03 24, 18:18)
Taip taip, aš nekaltas - tai vis ta aplinka kalta...
O negi čia gyvendama vien blogą įtaką savo mentalitetui patyrėt?
Beje, santūrumas, man regis - labai puikus žmogaus bruožas smile.gif

ne vien blogą, todėl ir pasakiau, kad "šiek tiek gailiuosi" smile.gif Santūrumas- gerai, nesiginčiju. Bet....tėviškėn nuvykusi ilsiuosi visa siela, nes nu kiti ten žmonės ir tiek. Aš nesakau, kad man blogai čia gyventi, ginkdie, turiu draugų, kuriuos sudaro visiškas internacionalas nuo iki. Tiesiog įžvelgiu tautų skirtumus ir tiek. Ir nematau tame nieko bloga.
QUOTE(Moonte @ 2012 03 24, 18:18)
Atsirpasau, jus esae pavydi? As si klausima uzduotu visiem, kas kalba apie neva lietuviu pavyda. Visi atako kad ne, tuomet kyla klausimas, kas yra pavydus, jei tu nepavydus...

Lietuviai yra perfekcionistai, nes jie niekada nepatenkinti turimu rezultatu, jie verziasi padaryti geriau, bet jokiu budu tai nera pavydas.

Mano galva, lietuviai yra nuosirdus, bet ne atlapsirdziai. Tai didelis skirtumas. Maza to lietuviai tvirkina savo svetingumu kitataucius. Jei prie leituviu stalo sedes koks 10 lietuviu ir 1 rusas, visi kalbes rusiskai.

labiau taip nei ne, sakyčiau.

Lietuviai yra žmonės ir tiek. Ir jų tarpe, kaip ir kiekvienoj kitoj tautoj, yra visokių visokiausių žmonių. Bet vieną dalyką labai ryškiai prisimenu iš mokyklos laikų, kai pradėjau mokytis lietuvių tautosaką ir literatūrą, niekaip negalėjau suprasti, kodėl toks minoras visur.. Pas mus tautoj dainos, šokiai tokie uždegantys, linksmi.. o lietuvių tautosakoj vis verkia ir verkia.. Skriaudų visos tautos prityrė, bet ne visos šitaip išliejo tai į tautosaką. unsure.gif

bet kurioj normaloj kompanijoj yra taip, kad jei kažkas vienas nesupranta visų kitų, į jį tikrai kreipiasi jo gimtąja (arba jam suprantama) kalba, bet tikrai visi nelaužo liežuvių dėl vieno. Šitoj vietoj irgi patirtis kalba. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Saldainė* @ 2012 03 24, 18:31)
Bet....tėviškėn nuvykusi ilsiuosi visa siela

Natūralu, man regis. Didžiajai daugumai taip - į gimtąjį kaimą parvykus, užlieja sielos ramybė, grįžta geri vaikystės prisiminimai, kai buvom maži, pasaulis atrodė be galo žavus ir viliojantis, o šalia buvo mylintys ir besirūpinantys artimi brangūs žmonės...
Papildyta:
QUOTE(*Saldainė* @ 2012 03 24, 18:31)
Aš nesakau, kad man blogai čia gyventi, ginkdie, turiu draugų, kuriuos sudaro visiškas internacionalas nuo iki. Tiesiog įžvelgiu tautų skirtumus ir tiek. Ir nematau tame nieko bloga.

Na taip, skirtingų tautybių skirtingus žmones jiems augant formavo skirtingi dalykai: klimatas, tautosaka, kuri neatskiriama nuo istorinės tautos patirties (liūdna kūryba, nes kaip linksminsiesi, kai visas kaimas išvežtas gyvulių vagonais, karas, maras ir pan), religija, papročiai...
Atsakyti
QUOTE(fjorė @ 2012 03 24, 18:47)
Natūralu, man regis. Didžiajai daugumai taip - į gimtąjį kaimą parvykus, užlieja sielos ramybė, grįžta geri vaikystės prisiminimai, kai buvom maži, pasaulis atrodė be galo žavus ir viliojantis, o šalia buvo mylintys ir besirūpinantys artimi brangūs žmonės...

aha, o jei dar su tomis vietomis sieja vaikystės vasarų pas močiutę prisiminimai, tai išvis- sentimentų sentimentai smile.gif

o kalbant į temą apie žmonas, tai ką aš žinau... ar yra čia kažkoks super esminis skirtumas tarp lietuvaičių ir rusaičių.. g.gif
Atsakyti