QUOTE(jovita25 @ 2012 04 02, 16:09)
Nepraleisiu progos pasidziaugti
esame su vyru labai patenkinti, GRAKO firmos paslaugomis. Apsisiltinome nama ir stoga prie metus.. visa ziema vaiksciojome trumpomis rankovemis, uz sildyma gavosi juokingai mazi mokesciai.. rekomendavom draugams jie taip pat labai patenkinti.. Istiesu nera net ka lyginti siltinimo su polisteroliu ( turime ir tokios patirties)
zodz esame labai patenkinti

zodz esame labai patenkinti

Tai kad Grako pučia putomis panašiomis, kaip ir Gamo.
Techninės charakteristikos: šiltalo svoris apie 12kg/m3, tai verčiantis atsargiau į šias putas žiūrėti parametras. Tai aišku geriau nei Gamo putos su 8kg/m3, bet vis tiek ant ribos. Kiek pamenu kažkurioje Skandinavijos šalije draudžiama pardavinėti putas retesnes nei 12 kg/m3 dėl jų trumpo tarnavimo laiko.
Antras parametras uždarų porų skaičius < 10% irgi ne iš geriausių. Tai bus pigesnės, minkštos, praleidžiančios garus putos, kurias greičiausiai reikėtų apsaugoti garų nepraleidžiančiomis plėvelėmis. Gamo teigia, kad jų purškalo nereikia saugoti plėvelėmis, bet neapsaugotos nuo garų gamo putos, prisigeria drėgmės, neatlieka apšiltinimo funkcijos ir greitai suyra.
Trečias parametras Šiluminis laidumas (pagal UNE-92202/89) W/m0C 0,035-0,040. Tai niekuo ne geresnis parametras už eilinį putplastį, o neoporas net ir geresnę deklaruojamą šiluminę varžą turi - 0.032 W/m0C. Tikrai nematau šių putų privalumų prieš putplastį. Aišku, purškiamas jis kaip ir labiau sulys į visokius plyšiukus, bet jei ruošiatės apšiltinti lygias lauko sienas, tai sandarume skirtumo beveik nebus, o Grako iš pateiktos vaizdinės medžiagos plečiasi tikrai stipriai, bus išauginta dideliais kalnais su giliomis skylėmis. Negana to, kad tokį purškala sunku gražiai paslėpti, tos skylės dar ir bus mažesnio šiltinimo sluoksnio nei pateiktas vidurkis.
Tikrai nepurkščiau namo nei Gamo nei Grako putomis. Vienintelės mane viliojančios putos, uždarų putų poliuretanas, PUR su šilumine varža toli už nugaros paliekančia visas vatas ir putplasčius 0.022-0.025W/m0C. Purškiamo poliuretano svoris 30kg/m3 ir daugiau (atrodo net 60kg/m3 teko sutikti aprašymuose) be konkurencijos aukščiau aptariamiems purškalams. Jis silpnai plečiasi todėl galima suformuoti pakankamai lygų purškalo paviršių. Problema - kaina. Bet pasirodo kaina tikrai konkurencinga. Čia šiek tiek aukščiau <{POST_SNAPBACK}> pasirodęs metalz pateikė <{POST_SNAPBACK}> tokių uždarų porų kainą ~750lt/m3 su pvm. Mano namui su norima pasiekti šilumine varža R-10 neoporo reikia truputį daugiau nei 30 cm (R=9.38) bet su sienos varža maždaug norimas dydis ir gaunasi, tai man paskaičiuota firmos apšiltinimo darbų kaina sudaro daugiau nei 180Lt už kvadratą (tik čia kaina su apdailiniu akriliniu tinku, beje, skaičiuojant apšiltinamų sienų plotį neišmetami langai), o su PUR purškiant ir norint pasiekti tokią pat varžą, kaip su neoporu užtektų 20cm storio (R=9.09). Tai reiškia kad 1 kvadratas purškiant su pateiktos kainos PUR man kainuotų 150 Lt, ir kaip suprantu, už langų plotą mokėti nereikėtų. Pas mane langai sudaro 30m2, tai su putplasčio 180 Lt už m2 kaina man gaunasi, kad moku 5400 Lt už neapšiltinamą plotą.
Situacija ženkliai pasikeičia, jei šiltinimo darbus nuspręsčiau atlikti savomis rankomis. Tada putplastis pagal kainą lieka be konkurencijos, o pagal apšiltinimo kokybę ant lygių sienų beveik nesiskirs nuo purškiamo apšiltinimo. Situacija pasikeis tik ties angokraščiais ir kitomis labiau sudėtingesnėmis vietomis.