Įkraunama...
Įkraunama...

Namų fasadų apšiltinimas polistirolu 2

QUOTE(mamullia @ 2014 06 30, 22:01)
beveik45cm dabar, dar bus 15cm neuporas
U-Wert: 1,71 W/m²K pagal Jusu lentele sucvedus gaunas... nebent ne ten ziuriu

Tikrai, kad ne ten. Ieškokit R raidės, ji varžą reiškia. 1R, tai 1 m²K/W. Skaičius 1,71 W/m²K rodo ne šilumos varžą, o šilumos laidumą kuris žymimas U raide. Šio skaičiaus (1,71 W/m²K) R reikšmė būtų 1/1.7=0.588m²K/W, taigi R šiuo atveju tebus 0.59 m²K/W.

Beje, nelabai teisingai suprantat liembda reišme. Ji rodo medžiagos šilumos laidumą, jei tos medžiagos storis vienas metras. Taip, kad jei liambda 10, kaip Jus nurodėt silikatinėms plytoms, tai kad R būtų bent vienas reikėtų 10m storio sienos. Taip iš tikrūjų nėra, nes tikroji silikoninių plytų liambda reikšmė yra ne 10, o artima vienetui, tad norint, kad silikatinių plytų sienos šiluminė varža būtų R1, reikėtų, kad sienos storis būtų 1m. Tokį storį sienos mūryti, tik dėl R1 būtų absurdas, todėl ir sakau, kad silikatinių plytų šilumos varžos galima nevertinti, jos beveik nėra. Keraminių plytų liamda jau geresnė, pagal STR skylėtų keraminių plytų liambda jau 0.6, o tai reiškia, kad R1 keraminės plytos pasieks jau su 0.6m storiu. Bet tai vis tiek prastas rezultatas ir mūro šiluminių savybių grubei skaičiuojant galit nevertinti, nebent tai būtų akytbetonis, ar bent keramzitbetonis.

Sienų šiluminė varža didinama tik su termoizoliacinėm medžiagom, kurių liambda būna nuo 0.04 paprastas putplastis iki 0.032 neoporas (čia jai putplasčiai). Galima kalbėti apie kitas termoizoliacines medžiagas, bet manau neverta. Klijuosit gi putplastį.

15cm putplastis iš tikrųjų šiai dienai jau yra minimumas, žiūrint į ateitį, jau reikėtų dėti bent 20cm ar dar daugiau, pas mane ~30cm apšiltinimo sluoksnis, bet tai reiškia, kad aš galiu visai nesirūpinti galinga šildymos sitema. Šią žiemą, aš visą 120m2 namą šildžiau su vienu 2kW radiatoriumi ir namui to galingumo užteko.
Papildyta:
QUOTE(zuveles @ 2014 06 30, 22:26)
Labas,

Apsiltinant keraminiu blokeliu nama neoporu ji geriau klijuoti ar tvirtinti smeigemis ?
Aciu uz atsakymus  4u.gif

Tik su smeigėmis putplastis netvirtinamas. Putplastis yra klijuojamas, papildomai sutvirtinant smeigėmis, arba tiktai klijuojamas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 30 birželio 2014 - 22:30
QUOTE(mintas @ 2014 07 01, 00:25)
Tikrai, kad ne ten. Ieškokit R raidės, ji varžą reiškia. 1R, tai 1 m²K/W. Skaičius 1,71 W/m²K rodo ne šilumos varžą, o šilumos laidumą kuris žymimas U raide. Šio skaičiaus (1,71 W/m²K) R reikšmė būtų 1/1.7=0.588m²K/W, taigi R šiuo atveju tebus 0.59 m²K/W.

Beje, nelabai teisingai suprantat liembda reišme. Ji rodo medžiagos šilumos laidumą, jei tos medžiagos storis vienas metras. Taip, kad jei liambda 10, kaip Jus nurodėt silikatinėms plytoms, tai kad R būtų bent vienas reikėtų 10m storio sienos. Taip iš tikrūjų nėra, nes tikroji silikoninių plytų liambda reikšmė yra ne 10, o artima vienetui, tad norint, kad silikatinių plytų sienos šiluminė varža būtų R1, reikėtų, kad sienos storis būtų 1m. Tokį storį sienos mūryti, tik dėl R1 būtų absurdas, todėl ir sakau, kad silikatinių plytų šilumos varžos galima nevertinti, jos beveik nėra. Keraminių plytų liamda jau geresnė, pagal STR skylėtų keraminių plytų liambda jau 0.6, o tai reiškia,  kad R1 keraminės plytos pasieks jau su  0.6m storiu. Bet tai vis tiek prastas rezultatas ir mūro šiluminių savybių grubei skaičiuojant galit nevertinti, nebent tai būtų akytbetonis, ar bent keramzitbetonis.

Sienų šiluminė varža didinama tik su termoizoliacinėm medžiagom, kurių liambda būna nuo 0.04 paprastas putplastis iki 0.032 neoporas (čia jai putplasčiai). Galima kalbėti apie kitas termoizoliacines medžiagas, bet manau neverta. Klijuosit gi putplastį.

15cm putplastis iš tikrųjų šiai dienai jau yra minimumas, žiūrint į ateitį, jau reikėtų dėti bent 20cm ar dar daugiau, pas mane ~30cm apšiltinimo sluoksnis, bet tai reiškia, kad aš galiu visai nesirūpinti galinga šildymos sitema. Šią žiemą, aš visą 120m2 namą šildžiau su vienu 2kW radiatoriumi ir namui to galingumo  užteko.
Papildyta:
Tik su smeigėmis putplastis netvirtinamas. Putplastis yra  klijuojamas, papildomai sutvirtinant smeigėmis, arba tiktai klijuojamas.

aciu uz issamu paaiskinima smile.gif taitoli grazu ne mano sritis,plius buvau gavus klaidingos informacijos doh.gif
Atsakyti
SIP panelės - tai ir yra medžio ir polistirolo kombinacija. Jos priešgaisrinius reikalavimus tenkina?
QUOTE(mintas @ 2014 06 30, 14:34)
Kažkada domėjausi, tai buvau nuramintas, kad pagal priešgaisrinius reikalavimus negalima fasade kooperuoti medžio su putplasčiu <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2014 07 01, 13:12)
SIP panelės - tai ir yra medžio ir polistirolo kombinacija. Jos priešgaisrinius reikalavimus tenkina?

Aš kiek dabar su architektu bendrauju, tai susidariau nuomonę, kad priešgaisriniai reikalavimai tenkinami konkrečiai vietai ir atstumams iki kitų pastatų + tų pastatų tipui (medinis-karkasinis, mūrinis, degumas, etc.). Kažkodėl linkęs manyt, kad ir ant polistirolo medį užklijuot būtų galima, jei tie atstumai pakankami.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2014 07 01, 12:22)
Aš kiek dabar su architektu bendrauju, tai susidariau nuomonę, kad priešgaisriniai reikalavimai tenkinami konkrečiai vietai ir atstumams iki kitų pastatų + tų pastatų tipui (medinis-karkasinis, mūrinis, degumas, etc.). Kažkodėl linkęs manyt, kad ir ant polistirolo medį užklijuot būtų galima, jei tie atstumai pakankami.

Pastatai skirstomi į 3 atsparumo ugniai kategorijas.
I kategorija - visiškai nedegūs. Tokių namų retai pasitaiko. Atstumai iki kitų pastatų nesvarbūs.
II kategorija - "vidutiniški". Dauguma namų priskiriami šiai kategorijai, atstumas iki kito pastato bent 7 m. Mediena impregnuojama antipirenais ir kiti reikalavimai.
III kategorija - degūs. Jokie degumo kriterijai statybinėms medžiagoms netaikomi. Atstumas iki kito pastato 12 m. Brangesnis draudimas.
Atsakyti
O jei turiu kaimyną, kurio namas per 6m nuo maniškio, tai reiktų statyti tokį namą, kokių nebūna? Projekte visgi namas priskirtas II kategorijai.
QUOTE(BangaS @ 2014 07 01, 13:39)
Pastatai skirstomi į 3 atsparumo ugniai kategorijas.
I kategorija - visiškai nedegūs. Tokių namų retai pasitaiko. Atstumai iki kitų pastatų nesvarbūs.
II kategorija - "vidutiniški". Dauguma namų priskiriami šiai kategorijai, atstumas iki kito pastato bent 7 m. Mediena impregnuojama antipirenais ir kiti reikalavimai.
III kategorija - degūs. Jokie degumo kriterijai statybinėms medžiagoms netaikomi. Atstumas iki kito pastato 12 m. Brangesnis draudimas. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2014 07 01, 15:10)
O jei turiu kaimyną, kurio namas per 6m nuo maniškio, tai reiktų statyti tokį namą, kokių nebūna? Projekte visgi namas priskirtas II kategorijai.

Klauskit architekto geriau...

Kai ieškojau sklypo, buvau užėjęs vieną variantą su projektu ir leidimu. Nuo sklypo ribos 3m, už tos ribos praktiškai iškart kaimynas stovi. Tai projekte buvo kažkokie gaisringumo skaičiavimai, sienų plotai, projekcijos, paviršiaus dangos surašytos ir pagrįsta, kad normos neviršytos ir gaisro atveju niekas ten neplis ar pan.
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2014 07 01, 14:10)

Pas mane taip pat yra 6 m ir kažkaip suderino. Gal dėl to, kad tik 3 m nuo sklypo ribos prasideda leistina užstatyti zona. Dar yra variantas apjungti du namus į vieną gaisrinę zoną ir tada reikalavimai išlaikyti atstumą nebekeliami. Užtenka savininkų parašų, tik nežinau ar brangsta draudimas tokiu atveju.

QUOTE(Verteris @ 2014 07 01, 14:59)
Klauskit architekto geriau...

Kai ieškojau sklypo, buvau užėjęs vieną variantą su projektu ir leidimu. Nuo sklypo ribos 3m, už tos ribos praktiškai iškart kaimynas stovi. Tai projekte buvo kažkokie gaisringumo skaičiavimai, sienų plotai, projekcijos, paviršiaus dangos surašytos ir pagrįsta, kad normos neviršytos ir gaisro atveju niekas ten neplis ar pan.

Pas jus tikriausiai buvo daryta atskira degumo rizikos vertinimo ekspertizė ir ja remiantis pastatas priskirtas tam tikrai kategorijai. Tai daroma kai pagal reikalavimus pastatas negali būti priskirtas tam tikrai kategorijai, nes netenkinamas kažkuris punktas.
Architektai yra kovotojai su biurokratizmu, menininkai ir dar visokie kitokie, tad tiksliai smulkmenų nepasakys. Geriau iškart kreiptis į VAPGV (Vilniuje) ir užduoti konkrečius klausimus. Viršininkas vaidas.brigevicius()vpgt.lt
Galima ir prieš sukeliant projektą į Infostatybą susiderinti priešgaisrinę dalį atskirai, kad paskui nekiltų problemų, kurios beveik kiekvieną kartą kyla su nestandartiniu projektu dėl architektų nekompetencijos priešgaisriniuose reikaluose.

Atsakyti
QUOTE(Ihmantas @ 2014 06 30, 11:50)
renkam grupes fasado siltinimo ir apdailos medziagoms isigyti geriausia kaina

prisideciau. reikalingas neoporas.
Atsakyti
Jeigu vis dar ruosiamasi pirkti tai prisijungciau su fasadinio neoporo uzsakymu apie 105 kubus. Bet noreciau zinoti artimiausiu metu.
O gal kas galit patart kur pigiausia gauti ? 4u.gif
Atsakyti
Lenkiska pigiausiai radau 175 (0,031) neo.

QUOTE(S.B @ 2014 07 08, 18:51)
Jeigu vis dar ruosiamasi pirkti tai prisijungciau su fasadinio neoporo uzsakymu apie 105 kubus. Bet noreciau zinoti artimiausiu metu.

Atsakyti
QUOTE(S.B @ 2014 07 08, 21:51)

is smalsumo paskambinau i arkorama didmenos skyriu, tai kaina nustebino labai maloniai, uz neupora 20 eps 70 nefrezuota 142.16lt/kubas..
frezuotas plius 5+pvm uz kuba
Atsakyti