Įkraunama...
Įkraunama...

Regina Norkienė

Prieš mėnesį gimdžiau klinikose. Kai perkėlė į pogimdyvinę palatą iš karto atėjo gydytoja ir pasakė, kad ji mano palatos gydytoja ir jeigu kas kreipčiausi į ją. kiekvieną dieną vaikščiojo po kelis kartus ir manęs ir palatos kaimynės klausinėjo ar nieko nesiskundžiu, gal kas neaišku ir t.t. ir labai maloniai viską paaiškindavo. Išvažiuojant vėl klausinėjo ar viskas gerai ir labai maloniai išleido namo. Pasirašė išrašus ir atidavė, tai žvilktelėjau į gydytojos pavardę, ogi ta pati Regina Norkienė.
Paliko labai gerą įspūdį. Gal nuotaikoj moteriškė buvo, o gal ko tikėjosi??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Erina @ 2009 11 29, 16:54)
Prieš mėnesį gimdžiau klinikose. Kai perkėlė į pogimdyvinę palatą iš karto atėjo gydytoja ir pasakė, kad ji mano palatos gydytoja ir jeigu kas kreipčiausi į ją. kiekvieną dieną vaikščiojo po kelis kartus ir manęs ir palatos kaimynės klausinėjo ar nieko nesiskundžiu, gal kas neaišku ir t.t. ir labai maloniai viską paaiškindavo. Išvažiuojant vėl klausinėjo ar viskas gerai ir labai maloniai išleido namo. Pasirašė išrašus ir atidavė, tai žvilktelėjau į gydytojos pavardę, ogi ta pati Regina Norkienė.
Paliko labai gerą įspūdį. Gal nuotaikoj moteriškė buvo, o gal ko tikėjosi??? g.gif

o as nemanau, kad kazko tikejosi. Beveik isitikinus esu, kad daktarai kaip ir mes visi, maloniai bendrauja su jiems maloniais zmonem... su nelabai maloniais bendrauja kuo mandagiau, o su visokiais ikyriais, nemandagiais ir viskuo nepatenkintais irgi atitinkamai... ax.gif cia mano nuomone mirksiukas.gif
Atsakyti
Nu man teko su ja susidurti keliose skirtingose situacijose. Pirmiausia iki gimdymo gulejau KMUK akuseriniame skyriuje ir musu palatos gydytoja buvo Bogusyte wub.gif , nuostabi, rupestinga, taktiska ir profesionali gydytoja. kaimynines palatos gydytoja buvo Norkiene biggrin.gif , kas vakara susirinkusios dalindavomes ispudziais ir kaimynes mums baisiai pavydedavo biggrin.gif , skusdavos kad ju gydytoja i jokius klausimus neatsakineja, jokiu rezultatu tyrimu neaptaria ir t.t. zodziu girias tik savo stazuotem ir didele patirtimi. Vienai moteriai atliko procedura kurios net negalejo irasyti i ligos istorija del to kad procedura jau seniai oficialiai neatlikinejama (kazkas panasaus i kaklelio atidarinejimakazkokiais archaiskais metodais blink.gif ) i domu tai kad sita dalyka ji drasiai moteriskei taip ir pristate kad jis moraliskai pasenes irneatliekamas siais laikais blink.gif
Paskui suzinojau kad mano gimdymo metu skyriuje bus budinti sita gydytoja Norkiene,bet realiai nesibaiminau nes gydytoja dalyvauja tik sudetingose situacijose o visa darba salia gimdyves atlieka gyd. rezidente ir akusere. Ale vat man su tuo spejimu ir nepasiseke biggrin.gif , netiketai mano gimdymas komplikavos ir horizonte pasirode JI biggrin.gif , tada man juoku buvo nedaug, nes gydytoja atrode kazkokia pasimetus, vis pyko ant aparaturos nes niekaip nesuprato ar tikrai ji gerai veikia nes rode labai auksta mano pulsa ir labai zemus vaiko tonusus, tai ji vis perklause kelis kartus ar cia tikrai taip aparatai teisingai rodo, o galiausiai liepe nuimti man pulso matuokli nes rodmenys auksti ja nervino biggrin.gif . Panaudoti teko ir vakuma ant kurio ji irgi baisiai pyko, kol jai atnese kita (nezinau kuom skyres tiesiog su pirmu jai nelabai kas gavos). Tiesa ant manes ji nei karto balso nepakele tik vis priekaistavo kam pasirinkau epidura nes va nenorejau skausmo tai dabar turiu beda blink.gif .Po viso proceso, kuris aciu dievui baiges laimingai, ji vis pribegdavo prie manes ir kartojo "nu va ir mane teko prisideti prie gimdymo" (ale asgulejau kaip tuzas ant stalo ir nieko nesakiau), tada ji nubego pas mano vyra i koridoriu ir irgi ta pati pakartojo, ale mano vyras nelabai supratingas tai nieko isvis nesake nes rupinosi isvesta i stebejimo palata dukrele biggrin.gif .Taip ir liko nieko nepesus o akuserei net nebuvom planave atsilyginti bet tiesiog labai naturaliai tas gavos uz dideli rupesti ir kantrybe.

ISVADA: man ji pasirode pikta, suserzinusi del visko, ieskanti kazkur kaltuju aplinkui, stresinese situacijose panikuojanti ir savo verte kelianti gydytoja.
Atsakyti
sveikutes,kas norit suzinoti apie sia gydytoja papasakosiu kaip man teko su ja susidurti ir koki "ispudi" ji paliko... taiva dabar meldziuosi Dievo kad butu viskas gerai.... Uzsiregistravau pas ja del genetiniu tyrimu(turejau siuntima). Kai nuejau pas ja tai kartu ziurejo ir kaklo rauksle, bet nors pas JA uzsiregistravau,bet kaklo rauksle ziurejo kazkokia jaunute praktikante, kuri matyt tik mokinasi dar,nieko isvis man ji neaiskino, norkiene sedejo prie savo stalo, tik prabegom zvilgtelejo i ekrana ir pasake kad vaisius juda,o kaip ta kaklo rauksle ir ar viskas gerai nieko absoliuciai...as jai dar ikisau(tiksliau "ikisau" zodis netinka, nes tik buvo "aciu" ir iskart i rankinuka) pinigu, galvodama kad cia dar kazka darys, papasakos ir t.t. bet ji nusiunte mane tik kraujo priduot(dvigubas kraujo tyrimas) ir po dvieju savaiciu ateiti atsakymo.Nu ir ka nuejau atsakymo, ji padave popieriuka ir sako taiva rizika padidejusi, parasiau genetiko konsultacija ir viskas mazdaug eik is cia...sakau palaukit as nesuprantu kokia rizika yra, atsiverte lapus sako 1/3 ir nieko daugiau, sakau gal paaiskinsit ka reiskia, tai ji - as nieko nesakysiu nes poto prisigalvosi. Tai sakau ka tie genetikai darys, tai ji mazdaug tokiam lygi- tai nueisi ir pamatysi.... pasibaisejus as ta gydytoja...visa diena prazliumbiau, su vyru vaziavom privaciai konsultacijai, kad viska isaiskintu paziuretu ekoshopu, vaziuosim i vilniu darytis tolimesniu tyrimu, ir labai tikiuosi kad viskas bus gerai...aisku rinktis jums, bet bent as tai gyvenime pas ja daugiau neisiu ir visoms patarsiu neiti...tas pasakymas jos "nieko nesakysiu" tai net dabar ausyse skamba...
Atsakyti
QUOTE(Janlina @ 2010 04 12, 17:37)
sveikutes,kas norit suzinoti apie sia gydytoja papasakosiu kaip man teko su ja susidurti ir koki "ispudi" ji paliko...  taiva dabar meldziuosi Dievo kad butu viskas gerai.... Uzsiregistravau pas ja del genetiniu tyrimu(turejau siuntima). Kai nuejau pas ja tai kartu ziurejo ir kaklo rauksle, bet nors pas JA uzsiregistravau,bet kaklo rauksle ziurejo kazkokia jaunute praktikante, kuri matyt tik mokinasi dar,nieko isvis man ji neaiskino, norkiene sedejo prie savo stalo, tik prabegom zvilgtelejo i ekrana ir pasake kad vaisius juda,o kaip ta kaklo rauksle ir ar viskas gerai nieko absoliuciai...as jai dar ikisau(tiksliau "ikisau" zodis netinka, nes tik buvo "aciu" ir iskart i rankinuka) pinigu, galvodama kad cia dar kazka darys, papasakos ir t.t. bet ji nusiunte mane tik kraujo priduot(dvigubas kraujo tyrimas) ir po dvieju savaiciu ateiti atsakymo.Nu ir ka nuejau atsakymo, ji padave popieriuka ir sako taiva rizika padidejusi, parasiau genetiko konsultacija ir viskas mazdaug eik is cia...sakau palaukit as nesuprantu kokia rizika yra, atsiverte lapus sako 1/3 ir nieko daugiau, sakau gal paaiskinsit ka reiskia, tai ji - as nieko nesakysiu nes poto prisigalvosi. Tai sakau ka tie genetikai darys, tai ji mazdaug tokiam lygi- tai nueisi ir pamatysi.... pasibaisejus as ta gydytoja...visa diena prazliumbiau, su vyru vaziavom privaciai konsultacijai, kad viska isaiskintu paziuretu ekoshopu, vaziuosim i vilniu darytis tolimesniu tyrimu, ir labai tikiuosi kad viskas bus gerai...aisku rinktis jums, bet bent as tai gyvenime pas ja daugiau neisiu ir visoms patarsiu neiti...tas pasakymas jos "nieko nesakysiu" tai net dabar ausyse skamba...

unsure.gif tikiuosi viskas jums bus gerai,si gydytoja matyt ir tarp kolegu mediku yra"pagarsejusi',nes kai gavau kmuk siuntima pas ja,mano gine patare prasyt siuntimo pas kita gydytoja blink.gif
Atsakyti
QUOTE(liepa27 @ 2010 04 12, 22:55)
unsure.gif tikiuosi viskas jums bus gerai,si gydytoja matyt ir tarp kolegu mediku yra"pagarsejusi',nes kai gavau kmuk siuntima pas ja,mano gine patare prasyt siuntimo pas kita gydytoja blink.gif

taiva,kad cia ne as viena nusiskundimu turiu...aisku as negaliu jos kaltinti del tu tyrimu atsakymu, bet as tik paprasiau jos paaiskinti, o jos gi tokia pareiga, ji net to nesugebejo padaryti...bet va pasidariau vilniuje tuos pacius tyrimus ir atsakymas visai priesingas nei cia(maziausia tikimybe kokia gali buti), tai istikruju nezinau kuom ir tiketi,aisku apsidziaugiau ir apsiraminau kazkiek,tikiuosi kad pries tai buvo blogai paskaiciuota...bet vistiek man nerimas dar ilgai isliks.....
Atsakyti
QUOTE(Janlina @ 2010 04 16, 23:49)
taiva,kad cia ne as viena nusiskundimu turiu...aisku as negaliu jos kaltinti del tu tyrimu atsakymu, bet as tik paprasiau jos paaiskinti, o jos gi tokia pareiga, ji net to nesugebejo padaryti...bet va pasidariau vilniuje tuos pacius tyrimus ir atsakymas visai priesingas nei cia(maziausia tikimybe kokia gali buti), tai istikruju nezinau kuom ir tiketi,aisku apsidziaugiau ir apsiraminau kazkiek,tikiuosi kad pries tai buvo blogai paskaiciuota...bet vistiek man nerimas dar ilgai isliks.....

4u.gif man nerimas buvo iki tol,kol gime dukte,veliau sunus,nors tyrimai,echo nieko bloga nerode,nesijaudinkit taip,gal po kiek laiko vel galima tyrima pakartot ar kazkokius papildomus tyrimus pasidaryt?
Atsakyti
Apie sia gydytoja nieko blogo negaliu pasakyti. Gal as pataikiau , tuomet kai jos nuotaika buvo gera. Is tiesu maloniai su manimi pabendravo, echoskopuodama viska paaiskino. Jokiu dovanu nenesiau smile.gif
Atsakyti
Gyd. Regina Norkienė dabar prižiūri mano nėštumo eigą, nepasakyčiau, kad nemaloni, atidžiai apžiūri, pasveria, išmatuoja mano mažiukus. Tik neįsivaizduoju kaip pas ją gimdyti ar ir toliau būtų maloni. O ji daro CP?
Atsakyti
Sveikos. Papasakosiu ir as savo trumpa pazinti su sia gydytoja. Gavau siuntima pas genetikus, todel atsiduriau prie Reginos Norkienes kabineto. Padare echoskopija, nieko nekomentavo ir nepasakojo ar ten viskas gerai, ar sprando rauksle tokia kaip turi buti ir pan. Nusiunte pasidaryti kraujo tyrimu ir pasake ateiti po 20 dienu. Nuejusi i kabineta po 20 dienu paziurejo mano genetiniu tyrimu atsakymus ir sako rekomenduojama tolesne genetiko konsultacija, kadangi Edwards'o sindromas 1:144. Nesitikejau tokiu rezultatu, sedejau netekusi zado, o ji sako na tai viskas galite eiti, nepakomentavo nieko, paklausiau ar gali buti antra karta toks pat sindromas, ji sako negali. Esu jauna, gal del to sitaip atmestinai ziuri, bet juk patirties neturiu, daktarai turetu patarti, paaiskinti juk tokia ju pareiga, o dabar beveik dvi savaites ilgo ir zudancio laukimo iki vaisiaus vandenu tyrimo. Zodziu, as maniau, kad tik man cia tokia abejinga daktare Regina Norkiene, bet pasirodo ne as viena tokia jos "palaiminta".
Atsakyti
Matyt tai yra nuotaikos zmogus, kas be abejo nėra gerai dirbant toki darba. Nes sie tyrimai tikrai kelia jauduli, o daktare dar papildoma blogos nuotaikos doze suteikia verysad.gif Nesijaudink del tokiu atsakymu, nes tai yra statistika, o ir kompiuterine programa pagal kuria duoda atsakyma nėra tiksli. Aciu dievui sita perioda jau perejau, irgi buvo siokiu tokiu kabliuku, bet amniocentezės atsakymas geras. Viskas bus gerai pasikliauk savo nuojauta ir puoselek teigiamas emocijas taip reikalingas mazyliui smile.gif Linkiu optimizmo ir labai gero atsakymo.
Atsakyti
Smagu, kad tavo gyvenime visi sitie baisuliukai jau praeityje, o man laukimo ir nerimo dienos, na, bet tikiuosi geriausio, kol kas net neprisileidziu jokios mintis, kad bus kas ne taip. Ir aciu uz palaikyma smile.gif
Atsakyti