Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(Minėja @ 2012 05 16, 12:43)
priklausomybe nuo maisto  biggrin.gif Kuria visi turim smile.gif

Arba nuo poreikio būti mylimam ir reikalingam... wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Valaura: 16 gegužės 2012 - 10:56
QUOTE(Minėja @ 2012 05 16, 11:40)
Man irgi taip atrodo  drinks_cheers.gif
Mano maziukas bulvem buvo alergiskas, ir tik nuo metuku galejom valgyti bulves, kai alergijos nebeliko
Mano uosvis irgi tik mitybos deka nuslopino savo alergijas. Hormoninius vaistus purksdavosi daugybe kartu per diena, o pakeitus mityba, vaistu prireikdavo net ne kiekviena diena.  bigsmile.gif

thumbup.gif
DAug daug tokiu pavyzdziu, ne vien su alergijom. Vien atsisake mesos ir kito gyv kilmes maisto, ivede sultis, daug daug darzoviu ,vaisiu , laukiniu augalu:dilgeliu, pieniu ir t.t., daugiau paprsto vandens, sporta zmones daug ka issigydo...
Ir tai paprasta organizmas pradeda gauti reikalingas medziagas ir pats save gydo, issivalo tersalus ir pradeda normaliau funkcionuoti. Tik nereikia noreti rezultato per diena, kaip buna su tabletem. sako per kiek laiko liga susikuriai per tiek reikia ir gydytis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 05 16, 09:39)
Siuo metu aktyviai bendrauju AD temoj. Gulejom ligoninej, taip pat bendravau su mamos. Zinoma kad maistas, aplinkos sutvarkymas, maitinimas MP turi itakos. Bet alergija yra tokia paslaptinga liga kad tikrai negalima teigti kad va as dariau taip ir taip ir mano vaikui pagerejo, darykit ir jus taip. Kitam vaikui tai gali visiskai netikti.
Papildyta:

Nezinau, nesutikau as tarp gulejusiu antakalnio klinikose mamu kurios vaikams nuo 3 menesiu hamburgerius duoda, bet tikrai maciau iki krauju nuraudusius zandukus pas daugeli vaiku. Kazkas kaltina skiepus, kazkas neteisinga mityba, o is esmes tai niekas nezino is kur alergija atsiranda ir kodel ji isnyksta. Jei zinotu - tikrai visi alergiukai butu pagydyti.

mano keturiu menesiu maziui zandai tapo ryskiai roziniai.(sualergizavo)....vien todel kad per kaledas mandarinu paragavau....kaip tik tuo metu man dare kraujo tyrimus....gydytoja perspejo, mano organizme yra "alerginis fonas". As nejutau jokiu alergijos pozymiu....o maziukas per mano MP sureagavo i tariu ir i mano suvalgytus mandarinus ir i bendra mano organizmo busena.
P.S. alergija esu turejus vaikysteje- uzsienietiskam sokoladui, obuoliams.....
Atsakyti
Vienam straipsnį man užkliuvo šita pastraipa:
"Bengson (1999) atliktas tyrimas parodė, jog didžioji dalis motinų patiria, jog malonumas maitinti sumažėja, kai vaikui sueina vieneri metukai. Dėl to toliau mamos labiau leidžia naudotis savo krūtimis, nei to reikalauja iš mažylio. Taip pat jos neišgyvena noro skatinti vaiką toliau gerti jų pieną, kai šis nusprendžia baigti."
http://gyvenimas.del...8#ixzz1v1JINA00

Pagal savo ir kitų mamų patirtį manau, kad taip būna, bet kaži kodėl taip nutinka?
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 05 16, 11:06)
Nu nepamenu ar cia jau rasiau ar ne , bet tikrai turiu 3 artimus zmones, kurie butent pakeite gyvenimo buda nuslopino alergijas. Tikrai ne gandai ir ne VBS smile.gif Be to bedravau su homeopate, kuri gyde drauges mergyte, jos praktikoj gan daznas dalykas- pagijimas. Vien karves pieno atsisakymas ir miltiniu produktu , daug kam labai pagerina gyvenimo kokybe  smile.gif
Taip aisku ne 100 proc , bet nepalyginsi kai buna tolkia stipri alergija, kad reikia stipriu hormoniniu vaistu ir lengva, kai kartais siek tiek isberia smile.gif

zinoma, sutvarkius maista, aplinka, gal perziurejus skiepu kaledoriu, maitinant ilgai MP galima pasiekti neblogu rezultatu. Tik as nebuciau tokia tikra kas ta rezultata duoda. Teigti kad visiems alergiskiekms zmonems nereiktu valgyti pieno ir miltu yra tas pats kas sakyti kad atsisakius hamburgeriu nebeliks nutukusiu zmoniu. Zmogus gali buti alergiskas begalei skirtingu dalyku. Toms pacioms darzovems, skirtingoms kruopoms, zuviai yra daug alergisku zmoniu. O kur dar aplinkos faktoriai - ziedadulkes, dulkes, pelesiai, gyvunai ir kt. Del homeopatinio pagijimo - homeopatinis gydymas yra ilgas. Ar zirniuk gerimas metus reiskia kad jie padejo ar metai laiko tiesiog reiskia kad vaikas "isaugo" sunkaiusia alergijos forma - t.y. jo organizmas subrando, tapo ne toks pralaidus ir alergines reakcijos nurimo.
Yra bendas IgE, rodantis organizmo alergijos lygi. Musu sis rodiklis yra 30. Mergyte atrodo grazi, karts nuo karto paberia. Galeciau dziaugtis kaip va tesingai as viska dariau, kaip maitinau MP, maista ziurejau, apti agurkus auginau, namus tvarkiau ir tt ir pan. o kitos va nemaitina, namu netvarko, darzoviu augint nemoka todel ju vaikai kraujuotais zandais. BEt supranti, ka as galiu pasakyti mamai, kurios vaiko IgE 3000??? Jos vaikui nepades nei MP, nei maisto sureguliavimas (nes tyrimai rodo alergija praktiskai visiems produktams) nei aplinkos sutvarkymas, nei homeopatiniai zirniukai. Niekas nepades. Ateity gal tas vaikas isaugs, bet jo prognoze su bendru IgE 3000 yra zymiai blogesne nei musu su 30.
Papildyta:
QUOTE(ada21lt @ 2012 05 16, 11:39)
Wytaute, tradicine medicina nezino, kaip ir nezino kaip galima daugeli ju"neisgydomas "ligas isgydyti  smile.gif O daugelis nenori nieko keisti, patogiau isgerti tablete .... unsure.gif MAnau, pakoreguoti mityba tikrai niekam nepakenktu, o gal padetu  4u.gif

gal noretum tai pasakyti mamai kurios vaikas beveik nieko nevalgo isskyrus pora rusiu kosiu ir kokias tris darzoves? Ir kurio mama pati maitina ir irgi laikosi tokios pat dietos. Nepaisant to, vaiko zandai kraujuoja.

jeigu jums pavyko nuslopinti alergija vien apkoregavus maista - dekokit dievuliui. Mums aciu D taip pat pavyko. Neaisku kaip ilgam, todel niekada nesiimsiu teigti kokia as sauni ir kai pas va isgydziau savo vaika ir kokios kitos neismaneles nes tingi daryti taip pat ir geria tabletes.
O i tradicine medicina taip pat nespjauciau lengva ranka. Medikai daug kur klysta, bet linkiu nesulaukti momento kai jie vieninteliai tegales padeti.
Papildyta:
QUOTE(Valaura @ 2012 05 16, 11:59)
Vienam straipsnį man užkliuvo šita pastraipa:
"Bengson (1999) atliktas tyrimas parodė, jog didžioji dalis motinų patiria, jog malonumas maitinti sumažėja, kai vaikui sueina vieneri metukai. Dėl to toliau mamos labiau leidžia naudotis savo krūtimis, nei to reikalauja iš mažylio. Taip pat jos neišgyvena noro skatinti vaiką toliau gerti jų pieną, kai šis nusprendžia baigti."
http://gyvenimas.del...8#ixzz1v1JINA00

Pagal savo ir kitų mamų patirtį manau, kad taip būna, bet kaži kodėl taip nutinka?

O kodel mama, vaikui sulaukus 20 jau pradeda galvoti kad gal jam greit jau bus laikas pasieiskoti savo busto, o vaikui sulaukus 30 jau net neabejoja kad laikas jam gyvent savarankiskai. Manau panasiai ir su (.). Taip jau gamtos suredyta.
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 05 16, 11:41)
Nu cia tai tikrai absurdas doh.gif
Tokie produktai kaip bulves, mesa ,kvieciai is vis nereikalingi mums ir sukelia daugiau zalos ,nei naudos ...
  Filmukas is tos Amerikietiskos sveikatos apsaugos patikimumo smile.gif
http://www.youtube.c...M&feature=share

O kodėl amerikietiškos g.gif Studija, kaip suprantu, suomiška mirksiukas.gif
Štai šita amerikietiška http://www.ncbi.nlm....pubmed/21543544
Dar viena: http://pediatrics.aa...1/e115.full.pdf .Atlikta Nyderlanduose.
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 05 16, 11:41)
Tokie produktai kaip bulves, mesa ,kvieciai is vis nereikalingi mums ir sukelia daugiau zalos ,nei naudos ...

supranti kad tai tik tavo nuomone paremta kazkur skaityta informacija. Lygiai tokios pat informacijos galima prisirinkti apie siu produktu nauda. Cia jau kaip kam labiau patinka.
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 05 16, 09:17)
koks jusu bendras IgE?

Mum darė kraujo tyrimus prieš 4mėn,bet aš jau nepamenu tų skaičiukų blush2.gif irnesakyk.gif ,nelabai į tai gilinausi,nes aklai tikėti vien tyrimais negalima,būna,kad nerodo alergijos niekam,o vaikas baisiai atrodo

QUOTE(wytaute69 @ 2012 05 16, 09:39)
Siuo metu aktyviai bendrauju AD temoj. Gulejom ligoninej, taip pat bendravau su mamos. Zinoma kad maistas, aplinkos sutvarkymas, maitinimas MP turi itakos. Bet alergija yra tokia paslaptinga liga kad tikrai negalima teigti kad va as dariau taip ir taip ir mano vaikui pagerejo, darykit ir jus taip. Kitam vaikui tai gali visiskai netikti.

Bet nieko negalima teigti pačiai to neišbandžius,nes niekada nesužinosit padeda tai ar ne mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(wytaute69 @ 2012 05 16, 12:08)
zinoma, sutvarkius maista, aplinka, gal perziurejus skiepu kaledoriu, maitinant ilgai MP galima pasiekti neblogu rezultatu. Tik as nebuciau tokia tikra kas ta rezultata duoda. Teigti kad visiems alergiskiekms zmonems nereiktu valgyti pieno ir miltu yra tas pats kas sakyti kad atsisakius hamburgeriu nebeliks nutukusiu zmoniu. Zmogus gali buti alergiskas begalei skirtingu dalyku.
Yra bendas IgE, rodantis organizmo alergijos lygi. Musu sis rodiklis yra 30. Mergyte atrodo grazi, karts nuo karto paberia. Galeciau dziaugtis kaip va tesingai as viska dariau, kaip maitinau MP, maista ziurejau, apti agurkus auginau, namus tvarkiau ir tt ir pan. o kitos va nemaitina, namu netvarko, darzoviu augint nemoka todel ju vaikai kraujuotais zandais. BEt supranti, ka as galiu pasakyti mamai, kurios vaiko IgE 3000??? Jos vaikui nepades nei MP, nei maisto sureguliavimas (nes tyrimai rodo alergija praktiskai visiems produktams) nei aplinkos sutvarkymas, nei homeopatiniai zirniukai. Niekas nepades. Ateity gal tas vaikas isaugs, bet jo prognoze su bendru IgE 3000 yra zymiai blogesne nei musu su 30.
gal noretum tai pasakyti mamai kurios vaikas beveik nieko nevalgo isskyrus pora rusiu kosiu ir kokias tris darzoves? Ir kurio mama pati maitina ir irgi laikosi tokios pat dietos. Nepaisant to, vaiko zandai kraujuoja.

Na bet faktas,kad mūsų sveikata didžiąja dalimi priklauso nuo mūsų mitybos smile.gif
Pas mus irgi buvo panaši situacija,bėrė nuo visko,pusė veido ir visas kaklas buvo ištisinis raudonas išsausėjęs plotas,vietom sutrūkinėjusia ir kraujuojančia oda.Aš valgiau tik dviejų rūšių vaisius ir keturių rūšių daržoves,DAUGIAU ABSOLIUČIAI NIEKO,jokių kruopų,nei duonos,nei bulvių,apie pieną ir kiaušinius nekalbu.Ir gėrėm abi 3mėn gerąsias bakterijas Protexin

QUOTE(wytaute69 @ 2012 05 16, 12:39)
supranti kad tai tik tavo nuomone paremta kazkur skaityta informacija. Lygiai tokios pat informacijos galima prisirinkti apie siu produktu nauda. Cia jau kaip kam labiau patinka.

Paremta ne tik informacija,bet ir konkrečiais faktais mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 16 gegužės 2012 - 12:44
QUOTE(žydryn? @ 2012 05 16, 13:33)
Mum dar? kraujo tyrimus prieš 4m?n,bet aš jau nepamenu t? skai?iuk? blush2.gif irnesakyk.gif ,nelabai ? tai gilinausi,nes aklai tik?ti vien tyrimais negalima,b?na,kad nerodo alergijos niekam,o vaikas baisiai atrodo
Bet nieko negalima teigti pa?iai to neišbandžius,nes niekada nesužinosit padeda tai ar ne mirksiukas.gif

Tai vat pasigilinkit I skaiciuku reiksmes.
O pati as isbandzius ir mum padejo. Bet tikrai yra mamu kurios daro viska teisingai ir nepadeda. Musu bendras alergijos lygis yra zemas, jusu speju taip pat, todel nesiimciau teigti kad esu saunuole ir moku kovoti su alergiija o kitos-tingines ir neismaneles.
Atsakyti
Klausimas, ar tikrai čia alergijos pačiam maistui. Gal ne maistui, o nitratams, pesticidams.
Dar gi, gali būti alergiški net drabužiams-netinkama medžiaga.
Ne į temą-pati prieš mėnesį turėjau bėrimą ant klubo. O atsirado jis tada, kai užsimoviau kokius tai džinsus, jie man pritrynė ant klubų ir pradėjo niežėti. Aš kasiausi kasiausi, o paskui žiūriu-ogi išbertas kaip reikiant. Niekad gyvenime taip nebuvo. Daugiau tų džinsų nedevėjau, mitybos nekeičiau ir praėjo po kelių savaičių.
Papildyta:
QUOTE(dange @ 2012 05 16, 12:36)
O kodėl amerikietiškos  g.gif Studija, kaip suprantu, suomiška  mirksiukas.gif
Štai šita amerikietiška http://www.ncbi.nlm....pubmed/21543544
Dar viena: http://pediatrics.aa...1/e115.full.pdf  .Atlikta Nyderlanduose.

Nu čia tai įdomu, kur teigiama apie daržovių ir vaisių vartojimą nėštumo metu.
Mano mama nėštumo metu valgė daug raudonųjų serbentų, sakė, jai buvo labai skanu. smile.gif Bet paskui man atsiliepė tai vaikystėje, mane alergizavo apskritai raudonos spalvos uogos, vaisiai. Nevalgiau. Bet dabar kaip ir nieko. Prieš nėštumus pasidomėjau alergijomis, žinojau, kad negalima įsimylėti kažkokio produkto. Nu ir nieko kaip, bernai lyg ir nealergiški.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eureka: 16 gegužės 2012 - 14:10
QUOTE(wytaute69 @ 2012 05 16, 13:45)
Tai vat pasigilinkit I skaiciuku reiksmes.
O pati as isbandzius ir mum padejo. Bet tikrai yra mamu kurios daro viska teisingai ir nepadeda. Musu bendras alergijos lygis yra zemas, jusu speju taip pat, todel nesiimciau teigti kad esu saunuole ir moku kovoti su alergiija o kitos-tingines ir neismaneles.

Kai liga užsitęsia metais,o ne mėnesiais tai aišku,daug sunkiau ją suvaldyti ir laiko reikia daug daugiau,aš ėmiau veikti iškart prasidėjus bėrimams ir puoliau ne pas gydytojus bėgti,o pirmiausia domėjausi,ką aš pati galiu nuveikti savo vaiko labui.Ir neteigiu,kad mitybos pakeitimas 100proc išgydys,bet kad padės tai faktas.Ir nesakiau,kad esu šaunuolė,taip mūsų alergologė pasakė,duodama suprasti,kad dauguma mamų nė už ką nesėstų ant tokios dietos keliems mėnesiams.Turiu tris dukras,kurios visos turėjo alergijas,todėl patirties tame tikrai turiu ir pati daug ką išbandžius,kad vaikai pasveiktų.
Jūs turit savo nuomonę,bet nepykit ir ant turinčių kitokią smile.gif .O kad balti sijoti kvietiniai miltai ir produktai iš jų būtų sveika tai dar niekur nesu skaičiusi smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 16 gegužės 2012 - 16:13
QUOTE(žydrynė @ 2012 05 16, 17:12)
Kai liga užsitęsia metais,o ne mėnesiais tai aišku,daug sunkiau ją suvaldyti ir laiko reikia daug daugiau,aš ėmiau veikti iškart prasidėjus bėrimams

o kitos tai jau laukia kol kraujai tykst prades. nemanau kad nors viena mama nori kad jos vaikas kankintusi. Visos iesko pagalbos kaip tik gali. Bent jau is tu su kuriomis tenka man bendrauti AD temoje. Vienoms pavyksta kitoms ne. Ir nuo ko tai priklauso niekas nezino, bet faktas kad ne vien nuo mamos pastangu.
Atsakyti