Įkraunama...
Įkraunama...

Serenčiai (Gvazikėliai )

QUOTE(Arijanda @ 2013 03 29, 15:13)
Labai tvarkingai susodinti  wub.gif

dėkui ax.gif 4u.gif

QUOTE(Saulužė @ 2013 03 29, 16:34)
Čia ir augs? Gal per tankiai?  g.gif

dabar tai tikrai ne per tankiai biggrin.gif bet po kokios savaitės tai jau gali būt, kad bus. paaugs , persodinsiu. nebeturiu dabar nei taros tiek, nei vietos, kad galėčiau iškart laisvai augint smile.gif pilnos palangės daigų nukrautos biggrin.gif kai tik bus įmanoma visi bus išsodinti lauke.
Atsakyti
QUOTE(Elizabeth** @ 2013 03 29, 16:01)
kai tik bus įmanoma visi bus išsodinti lauke.

O kada tas įmanoma? Nes ir literatūroj rašo, ir pati kiek bandžiau, jautrūs naktinėms pavasario šalnoms. Tai tradiciškai sodinu lauke ne anksčiau 06.06. Sėju šiltnamy vos tik leidžia sąlygos, kovo pabaigoj, balandžio pradžioj, birželio pradžioj perkeliu jau žydinčius. Ilgokai ant palangių dar teks auginti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 29, 17:13)
O kada tas įmanoma? Nes ir literatūroj rašo, ir pati kiek bandžiau, jautrūs naktinėms pavasario šalnoms. Tai tradiciškai sodinu lauke ne anksčiau 06.06. Sėju šiltnamy vos tik leidžia sąlygos, kovo pabaigoj, balandžio pradžioj, birželio pradžioj perkeliu jau žydinčius. Ilgokai ant palangių dar teks auginti  g.gif

Birželio pradžia net arbūzams jau nebaisi, o serenčiams tikrai galima ir anksčiau lauke apsigyvent.
Dabar tai dar drąsiai taip augt gali jie ir šitam vazone. Vėliau per puse išretinsiu ir iki lauko greičiausiai vietos turėtų pakakti. Nepakaks, eigoj ir mastysiu kažką smile.gif Beje, persodinti juos galima net žydinčius. Manieji dabar pagrinde visi 3 cm.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elizabeth**: 29 kovo 2013 - 17:51
o as idiote sluotelem i virsu sukisau ot idiote, na nieko is pirmo karto bus pamoka blush2.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2013 03 29, 18:47)
o as idiote sluotelem i virsu sukisau ot idiote, na nieko is pirmo karto bus pamoka blush2.gif  doh.gif

O kaip juos reikia? Šluotelėm į apačią? biggrin.gif Mano šitie, kur foto, sėti šluotelėm į viršų biggrin.gif (jei apie tas pačias "šluoteles" kalbam biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(Elizabeth** @ 2013 03 27, 20:04)
neturit kitokių serenčių? maniškiai tai visi sudygo pilnai.
Papildyta:

turiu dar kelių rūšių, bet lauksiu šilumos lauke ir sėsiu į šiltnamį. Raudonųjų serenčių radau šiandien dar 3 daigelius prasikalusius, taisužibo viltis, kad gal dar ir kitos sėklos sudigs. Pirktos iš e-seklos šitos raudonos ir geltonos Turiu dar Lemon drop nuo pernai likusių sėklų, tai vasarą skundžiausi, kad iš 1 pokelių sėklų išaugo 4 ar 5 skirtingų atspalvių serenčiai doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(Elizabeth** @ 2013 03 29, 19:14)
O kaip juos reikia? Šluotelėm į apačią?  biggrin.gif  Mano šitie, kur foto, sėti šluotelėm į viršų  biggrin.gif (jei apie tas pačias "šluoteles" kalbam  biggrin.gif )

o geras, as is vis sugildziau zemiu uzberiau, puikiai sudygo, anksti pasejau , manau teks dar n kartu persodinti.
Pas mus sninga.. verysad.gif
Atsakyti
o balkonuose kaip jie? ar tinka auginti? Ar gražiai žiūrisi?

Beje ar jums jiekviepia? Man asmeniškai tai jų kvapas nelabai patinka, nors pačios gėlytės tai visai gražios, tik kad labiausiai manau populiarios jas ant kapų sodinti.. Nes kaip kažkas sakė,jog ištvermingi tie sereničiai kaip slibinai.
Atsakyti
QUOTE(Laola @ 2013 03 29, 23:14)

Beje ar jums jiekviepia? Man asmeniškai tai jų kvapas nelabai patinka, nors pačios gėlytės tai visai gražios, tik kad labiausiai manau populiarios jas ant kapų sodinti.. Nes kaip kažkas sakė,jog ištvermingi tie sereničiai kaip slibinai.

as balkono neturi.
Sodnu darze del kvapo, del grozio, istvermingumo ir ilgo zydejimo.
Atsakyti
QUOTE(Elizabeth** @ 2013 03 29, 11:23)
Sveikos smile.gif

mano mažiausieji tokie (mažoji dalis visų serenčių..):
kasdien vazoną sukiot reikia, nes linksta į šviesą smile.gif

user posted image

Sveikos,
Labai grazus, Elizabeth. Mano, tai pimus pasetus kate surijo. g.gif Pasejau kitus, vakar griztu ir tie jau apskabyti. doh.gif O tokie jau grazus buvo. Jei isliks, tai isliks. Pernai pirkau jau gerokai paugejusius, su ziedais. Visa vasara dziaugiausi iki salnu balkone buvo grazu. Siemet maniau pasisesiu, bet vis kate-gurmane verysad.gif Teks turbut kaip pernai daigus pirkti

Papildyta:
[quote=Laola,2013 03 29, 23:14]

Labai graziai atrodo balkone thumbup.gif , zydi iki salnu. Prieziura minimum. Pas mane daug saules, tai kasdien laistyti turejau ir apskabyti nuzydejusius ziedus. Viskas. Bet manau, jei kokia diena buciau nepalaiscius, nieko nebutu jiems atsitike

Beje ar jums jiekviepia?

Labai kvepia... thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spoorga: 30 kovo 2013 - 08:56
QUOTE(bumsik @ 2013 03 29, 21:26)
turiu dar kelių rūšių, bet lauksiu šilumos lauke ir sėsiu į šiltnamį. Raudonųjų serenčių radau šiandien dar 3 daigelius prasikalusius, taisužibo viltis, kad gal dar ir kitos sėklos sudigs. Pirktos iš e-seklos šitos raudonos ir geltonos Turiu dar Lemon drop nuo pernai likusių sėklų, tai vasarą skundžiausi, kad iš 1 pokelių sėklų išaugo 4 ar 5 skirtingų atspalvių serenčiai  doh.gif .

manau, kad sėklos nedaigios, nes sudygsta jos tikrai greitai, per kelias dienas. jei temperatūra patalpoj yra + 15 iki + 25 , sudygsta maždaug per keturias dienas. o trys savaitės daugokai 4u.gif bet jei netrukdo ir sakot, kad po tiek laiko prasikalė , tai gal dar palaikykit. šiaip "semo" neblogos sėklos pagal daigumą smile.gif

QUOTE(Nulika @ 2013 03 29, 22:42)
o geras,  as is vis sugildziau  zemiu uzberiau, puikiai sudygo, anksti pasejau , manau teks dar n kartu persodinti.
Pas mus sninga.. verysad.gif

jas kaip pasėsi , taip jos ir sudygs biggrin.gif aš tai žaidžiau su pincetu įsodindama kiekvieną, kad tvarkingai sudygtų. lauke, pvz, kai sėjam tiesiai į gruntą, juk nei viena taip nežaidžiam smile.gif

QUOTE(spoorga @ 2013 03 30, 09:54)
Sveikos,
Labai grazus, Elizabeth. Mano, tai pimus pasetus kate surijo.  g.gif Pasejau kitus, vakar griztu ir tie jau apskabyti.  doh.gif O tokie jau grazus buvo. Jei isliks, tai isliks. Pernai pirkau jau gerokai paugejusius, su ziedais. Visa vasara dziaugiausi iki salnu balkone buvo grazu. Siemet maniau pasisesiu, bet vis kate-gurmane  verysad.gif  Teks turbut kaip pernai daigus pirkti

Labai graziai atrodo balkone  thumbup.gif , zydi iki salnu. Prieziura minimum. Pas mane daug saules, tai kasdien laistyti turejau ir apskabyti nuzydejusius ziedus. Viskas. Bet manau, jei kokia diena buciau nepalaiscius, nieko nebutu jiems atsitike

dėkui 4u.gif gerai, kad aš katės neturiu, nes būtų jai pas mane ką veikt biggrin.gif

pas mane balkoną okupavę būna petunijos smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Nulika @ 2013 03 30, 07:13)
Sodnu darze del kvapo, del grozio, istvermingumo ir ilgo zydejimo.

aš pagrinde dėl grožio (nors dar prieš kokius 3-4 metus nuomonė buvo tokia, kad čia kaimiškos gėlės ir tikrai neauginsiu biggrin.gif teko atsiprašyt jų už tokius žodžius biggrin.gif ), dar dėl ilgo žydėjimo, taip pat dėl to, kad sako, jog jų kvapas atbaido kenkėjus, tai sodinsiu ir darže biggrin.gif
Atsakyti
Man labai sunkiai dygsta šiemet, reiks dar sėti.
Atsakyti