Įkraunama...
Įkraunama...

Pagalbos namai augalams - 2

QUOTE(syri @ 2013 07 07, 20:15)
nesuprantu tų skruzdžių - koks joms tolkas  blink.gif , kas čia per jų misija?
Bet dar tą patį (ar sekantį) vakarą nupurškiau ir viskas iki šiol yra tvarkoj - dingo moment.

o kuom nupurkete. Ir pas mane tokia problema ant deliu kieme.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2013 07 07, 22:37)
Skruzdės amarų neatneša, o smaguriauja jų išskiriamu skysčiu. Jei matote ant augalo skruzdžių karavanus-reiškia yra amarų.

Atneša, deja...
http://www.sodospalv..._amaru_sajunga_

skaičiau, kad net skruzdėlyne leidžia jiems peržiemoti... "tolkas" joms toks, kaip žmonėms iš melžiamų karvių.
Jei amarai vėl ir vėl atsiranda dideliais kiekiais - šalia ieškau įsikūrusių skuzdėlių, dažnai po akmeniu kur būna gėlyne. pabarstau druskos tada ten.
Atsakyti
QUOTE(syri @ 2013 07 07, 20:15)
nesuprantu tų skruzdžių - koks joms tolkas  blink.gif , kas čia per jų misija?
Bet dar tą patį (ar sekantį) vakarą nupurškiau ir viskas iki šiol yra tvarkoj - dingo moment.

QUOTE(evora @ 2013 07 07, 21:37)
Skruzdės amarų neatneša, o smaguriauja jų išskiriamu skysčiu. Jei matote ant augalo skruzdžių karavanus-reiškia yra amarų.

Skruzdėlės ir amarai labai gerai draugauja. Amarai gamina kažkokį tai lipčių, reikalingą skuzdžių rūgščiai gaminti, o skruzdėlės už tai perneša amarus į naujas vietas ir netgi pasiima juos į skuzdėlynus peržiemojimui... doh.gif Taip sakant, abipusė nauda... O mums, žmonėms ir augalams, naudos iš to jokios... schmoll.gif

Sakot, barstot druska... O augalams aplinkui nepakenkia? g.gif Aš sužinojau neseniai, kad kavos tirščių nemėgsta skruzdės, tai pradėjau darbe rinkti ir barstyti - augalams tikrai nepakenks - juk kaip traša, o jei skruzdės dings, tai bus thumbup.gif
Atsakyti
Mielosios,gal kas atsakytu!!!Jei ant geles lapu galiuku kabo po lasiuka,ka tai galetu reiksti(lis,nelis o gal kokia nelaime-neduok dieve)

ps.geles pavadinimo nezinau ax.gif
Atsakyti
Sveiki, turiu sukutį balkone bet nesuprantu kas jam darosi (pirmus metus tik "sodininkauju"). Iš pradžių jis be proto leido gražius žalius lapus bet žiedų ilgai laukiau. Neseniai pasirodė kažkiek žiedų bet minimaliai ir greitai susitraukė. Dabar jis atrodo taip ir niekaip nesuprantu ar čia drėgmės jam per daug ar saulės ar parazitai. Visą jo gyvavimo laiką kartą per savaitę tręšiau balkoninių augalų trąšomis, po to pradėjau tręšti skatinančiomis žydėjimą, bet mano pastebėjimu tokie lapai pasidarė dar prieš paskutines trąšas unsure.gif Skylutės taip suprantu nuo kenkėju (kaip su jais kovot ir kas tai per kenkėjai?), bet va nuo ko tie taškai atsiradę dar anksčiau - nežinau doh.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
Niekas nežino? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JayJay @ 2013 07 30, 10:33)
Niekas nežino? smile.gif

Man tai į voratinklinę erkutę panašu g.gif ar nesimato voratinkliukų ir tokių gelsvų taškučių ropinėjančių? Pirmoj foto ant lapo viršuj lyg ir matosi kažkas panašaus į voratinklį g.gif perbraukit per lapą su kokia drėgna vata, jei erkės, tai liks ant vatos
Atsakyti
QUOTE(Dantiste @ 2013 07 30, 17:32)
Man tai į voratinklinę erkutę panašu g.gif ar nesimato voratinkliukų ir tokių gelsvų taškučių ropinėjančių? Pirmoj foto ant lapo viršuj lyg ir matosi kažkas panašaus į voratinklį g.gif perbraukit per lapą su kokia drėgna vata, jei erkės, tai liks ant vatos

Ačiū už atsakymą, mano įtarimus patvirtinot smile.gif Šiandien pati susimąsčiau kad čia gal erkė, atidžiau pažiūrėjus ir voratinklius pamačiau ir baltus taškiukus. Dabar klausimas ar yra kokie ūkiški metodai išnaikinti ją? Na su coca cola, muilu ar dar kaip. Ar būtina į specializuotą parduotuvę kažkur važiuot ir pirkt chemikalus? jei taip tai kokius?
Atsakyti
Laba

ant mano kalninės pušaitės šakų, įsikūrė kažkokios granulės,tamsios kaip kava,tiesiog gniutulas aplink šaką aplipintas g.gif dvi šakas nukirpau prieš 2 savaitęs,ir vėl naujai dvi užpultos. unsure.gif gaila ir taip nekas dera doh.gif
Atsakyti
QUOTE(JayJay @ 2013 07 30, 18:22)
Ačiū už atsakymą, mano įtarimus patvirtinot smile.gif Šiandien pati susimąsčiau kad čia gal erkė, atidžiau pažiūrėjus ir voratinklius pamačiau ir baltus taškiukus. Dabar klausimas ar yra kokie ūkiški metodai išnaikinti ją? Na su coca cola, muilu ar dar kaip. Ar būtina į specializuotą parduotuvę kažkur važiuot ir pirkt chemikalus? jei taip tai kokius?

Gal atsakymas ir pavėluotai, bet vistiek... Voratinklinę erkutę efektyviausiai naikina preparatas Vertimec. Liaudiškos priemonės nelabai padeda. Šiaip profilaktiškai rekomenduojama augalus dažnai apipurkšti vandeniu, nes erkutės veisiasi ten, kur sausa ir, žinoma, užsikrečia nuo užkrėtusių augalų.
Atsakyti
Gera informacija apie tai kaip gydyti obelų vėžį http://sodoexpertai....ezys/index.html
Atsakyti
sveikos. prasau pagalbos, mano orchidejas kazkas puola, neemazal'is nepadeda sad.gif patarkit 4u.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti