Įkraunama...
Įkraunama...

Slidinėjimas Alpėse. 2 tema

QUOTE(Vitolda @ 2013 01 30, 19:49)
Tik vat ten pirmą kartą susidūriau su tuo, kad reikia pilnai susitvarkyti apartamentus, ne tik kad šiukšles išnešti bet ir viską viską išplauti: vonią, WC, grindis ir pan. Va čia keisčiausia. Aišku gali viso to nedaryti  - bet susimokėsi.

QUOTE(Spyglienė @ 2013 01 31, 08:38)
Man Italijoj Paso Tonale kurorte teko su 'valymu' susidurt. Buvau nemaloniai nustebinta. Buvo išvalymomokestis, bet vis tiek reikėjo išvalyt virtuvę/šaldytuvą.

idomiai kiap...abieju variantai...mes ka tik is austrijos...tai net siuksliu nest nereikeo,tik ryte uz duru padet ir gaudavai nauja maiseli su dezute,ranksluoscius taip pat keisdavom...nes moket vistiek reik uz galutini isvalyma...

mes ir ka tik is austrijos alpiu...oras usperinis,saule plieske..viena diena buvo rukas,tai teko puse dienos tik slidinet...be pirstiniu varinejom...per pietus degintis buvo galima biggrin.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilimute: 03 vasario 2013 - 17:29
o kuroje vietoje Austrijoje?

mmm..skanios foto wub.gif
Atsakyti
QUOTE(dabej @ 2013 01 14, 15:53)
Gal kas  buve Obertauerne? Kokie atsiliepimai? Pliusai, minusai? Svarstom vaziuoti kovo pirmoj pusej...

QUOTE(sandrucaa @ 2013 01 16, 15:26)
tikrai mergaites, gal esat kas buve, mes irgi vasario pabaigoj ten lekiam.... Kiek zinau, tai ten antras pagal populiaruma Austrijos kurortas...

Vakar grįžom. Patiko labai, bet žiūrint su kuom lygint. Trasų pakankamai, ilgos, plačios, ski pasas apima kelias vietas, tai mums labiausiai patiko ne Obertauern, o Aineck.
Slidininkai pagrinde vietiniai, dar vengrų ir vokiečių nemažai. Kainos kaip ir visur. Tiesa, kažkaip ypač daug "čainikų" buvo, be to snieglentinininkų nedaug-pagrinde slidininkai.
Nežinau kas dar-klauskite konkrečiai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Koste @ 2013 02 04, 10:56)
Vakar grįžom. Patiko labai, bet žiūrint su kuom lygint. Trasų pakankamai, ilgos, plačios, ski pasas apima kelias vietas, tai mums labiausiai patiko ne Obertauern, o Aineck.
Slidininkai pagrinde vietiniai, dar vengrų ir vokiečių nemažai. Kainos kaip ir visur. Tiesa, kažkaip ypač daug "čainikų" buvo, be to snieglentinininkų nedaug-pagrinde slidininkai.
Nežinau kas dar-klauskite konkrečiai 4u.gif

thumbup.gif kaip smagu
as noreciau paklausti - o grosseck'e-speiereck'e, fanninberg'e buvot? kaip ten kalnynas? Kiek laiko uzeme paslidinet Aineck'e? nes mes planuojame viena diena skirti grosseck-speiereck kalnui ir viena aineck'ui ir fanninbergui (i katschber nelysim). Ar realus musu planai...
Ir dar - ar bandet Obertauerne slidineti tais ratais? Kuriame miestelyje gyvenote? Kiek laiko trunka nuvaziuoti nuo Obertauerno iki Grosseck-Speiereck? Nes mes gyvensime mauterndorfe, tai mazdaug isivaizduoti kiek laiko truks kelione iki obertauerno... Kol kas tiek ax.gif

QUOTE(zuzla @ 2013 02 04, 11:19)
kaip laikosi Aineck'o trasa A1? bigsmile.gif

O kuom smagi si trasa? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(dabej @ 2013 02 04, 11:25)
nes mes planuojame viena diena skirti grosseck-speiereck kalnui ir viena aineck'ui ir fanninbergui (i katschber nelysim). Ar realus musu planai...

O kuom smagi si trasa? bigsmile.gif

jei galima ir aš įkišiu savo nuomonę 4u.gif jei apsistosit kur nors prie St.Margarethen ar Mauterndorf, tai iki Fanninberg'o pavažiuot gabaliuką reikės, o tai užims laiko. man kaip mėlynų trasų megėjai Fanninberg'e rojus buvo - ilgos, plačios mėlynos trasos, einančios ir su vaizdais į kalnus, ir miškeliais.. ech rolleyes.gif
Aineck'e didesnis įvairesnių trasų pasirinkimas, taigi žiūrėkit ko jums patiems labiau reikia smile.gif

ilga, plati ir kaip raudona nesudėtinga. tik porą sunkesnių atkarpėlių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dabej @ 2013 02 04, 11:25)
1. as noreciau paklausti - o grosseck'e-speiereck'e, fanninberg'e buvot? kaip ten kalnynas? Kiek laiko uzeme paslidinet Aineck'e? nes mes planuojame viena diena skirti grosseck-speiereck kalnui ir viena aineck'ui ir fanninbergui (i katschber nelysim). Ar realus musu planai...

2. Ir dar - ar bandet Obertauerne slidineti tais ratais?
3. Kuriame miestelyje gyvenote?
4. Kiek laiko trunka nuvaziuoti nuo Obertauerno iki Grosseck-Speiereck? Nes mes gyvensime mauterndorfe, tai mazdaug isivaizduoti kiek laiko truks kelione iki obertauerno... Kol kas tiek  ax.gif
5. O kuom smagi si trasa? bigsmile.gif

1. Katschberį buvom, jis su Ainecku susijungęs trasomis, tai jei atvarysit į vieną-paslidinėsit abiejuose. Grosseck-Speiereck buvom, į Fanningberg nevažiavom-pasirodė per mažai trasų. Slidinėjom iš viso 6 dienas, tai 2 buvom Obertauerne, 1 Grosseck-Speiereck ir tris Aineck-Katschberg.
Planai kaip planai. Tik tą pačią dieną būti ir Ainecke ir Fanninberge nematau prasmės, geriau praslidinėti Ainecke ir Katschberge-niekur važiuot nereikės-nučiuošit.
Kalnynas normalus, man šiaip jie visur vienodi, tik trasos skiriasi, o čia trasos geros, ilgos, plačios.

2. Nesupratau kokiais ratais?

3. Gyvenome St.Michel

4. Na žiūrint kaip važiuosit, bet ilgiau pusvalandžio ten niekur nereikės važiuot

5. tai raudona, 6 km plati trasa. Labai smagi, nereikia niekur irkluot, o kadangi raudona, tai greit ir nusileidi
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2013 02 04, 12:53)
jei galima ir aš įkišiu savo nuomonę 4u.gif jei apsistosit kur nors prie St.Margarethen ar Mauterndorf, tai iki Fanninberg'o pavažiuot gabaliuką reikės, o tai užims laiko. man kaip mėlynų trasų megėjai Fanninberg'e rojus buvo - ilgos, plačios mėlynos trasos, einančios ir su vaizdais į kalnus, ir miškeliais.. ech rolleyes.gif
Aineck'e didesnis įvairesnių trasų pasirinkimas, taigi žiūrėkit ko jums patiems labiau reikia smile.gif

ilga, plati ir kaip raudona nesudėtinga. tik porą sunkesnių atkarpėlių smile.gif

visu nuomones man labai vertingos thumbup.gif
mes gyvensine prie mauterndorfo labiau i Aineck'o puse. As vaziuoju tik antraji karta, tai man labiau bus mielos melynos trasos, bet sakiau, reikia jau bus bandyti ir ant raudonos lipti smile.gif tai pasizymesiu ta Aineck'o A1 trasa biggrin.gif reikes pabandyti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Koste @ 2013 02 04, 11:58)
į Fanningberg nevažiavom-pasirodė per mažai trasų.

taip, trasų mažai, bet jos ilgos smile.gif o pats dešiniausias keltuvas - su pašildymu bigsmile.gif man tai naujiena buvo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Koste @ 2013 02 04, 12:58)
1. Katschberį buvom, jis su Ainecku susijungęs trasomis, tai jei atvarysit į vieną-paslidinėsit abiejuose. Grosseck-Speiereck buvom, į Fanningberg nevažiavom-pasirodė per mažai trasų. Slidinėjom iš viso 6 dienas, tai 2 buvom Obertauerne, 1 Grosseck-Speiereck ir tris Aineck-Katschberg.
Planai kaip planai. Tik tą pačią dieną būti ir Ainecke ir Fanninberge nematau prasmės, geriau praslidinėti Ainecke ir Katschberge-niekur važiuot nereikės-nučiuošit.
Kalnynas normalus, man šiaip jie visur vienodi, tik trasos skiriasi, o čia trasos geros, ilgos, plačios.

2. Nesupratau kokiais ratais?

3. Gyvenome St.Michel

4. Na žiūrint kaip važiuosit, bet ilgiau pusvalandžio ten niekur nereikės važiuot

5. tai raudona, 6 km plati trasa. Labai smagi, nereikia niekur irkluot, o kadangi raudona, tai greit ir nusileidi

aciu uz atsakymus 4u.gif
Tie ratai - tai Tauernrunde - gali apciuozti visa kurorta ratu - tiek pagal laikrodzio rodykle, tiek pries ja. Tas marsrtutas zemelapyje pazymetas melyna ir raudona spalvomis, tai lyg toks kelias ratu - sujungtas keltuvais... na tikiuos aiskiai paaiskinau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dabej: 04 vasario 2013 - 12:08
Sveiki turiu klausimą apie kultūrą slidinėjant.

Draugai pasakojo, kad jie Austrijoj visur girdėjo greičiau čiuožiančius rėkiant "links", "rechts" , kad tas, kuris lėčiau čiuožia žinotų, pro kurią pusę bus lenkiamas .

Dukart Austrijoj, kartą Prancūzijoj, abi kalbas puikiai moku, bet nei karto negirdėjom tokių perspėjimų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2013 02 04, 13:41)
Sveiki turiu klausimą apie kultūrą slidinėjant.

Draugai pasakojo, kad jie Austrijoj visur girdėjo greičiau čiuožiančius rėkiant "links", "rechts" , kad tas, kuris lėčiau čiuožia žinotų, pro kurią pusę bus lenkiamas .

Dukart Austrijoj, kartą Prancūzijoj, abi kalbas puikiai moku, bet nei karto negirdėjom tokių perspėjimų  g.gif

as buvau Italijoje irgi negirdejus kazko panasaus...
Bet netgi, jei jie ten taip ir rekia, tai kas garantuoja, kad priekyje ciuoziantis moka to rekianciojo kalba g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dabej: 04 vasario 2013 - 12:51
negirdėjau ir aš g.gif nors gal neklausiausi, kai nežinojau smile.gif o buvo man taip, kad sutrukdžiau vienam diedui.. stoviu vidury mėlynos trasos aš, tada dar plugų plugas, "kaupiu jėgas" laugh.gif pradėjau čiuožti ir kaip tik į tą pusę, per kurią mane lenkė gana greitai lekiantis slidininkas.. aš jo nemačiau, pakaušy akių neturiu.. na jis ir įlėkė į pūsnį, kad išvengt susidūrimo su manim, porą kartų apsivertė, slides pametė.. atsikėlė, ganėtinai iškeikė mane sava kalba ir nučiuožė toliau.. bet jau neatsimenu, ar rėkė ką nors įspėjančio ar ne smile.gif
Papildyta:
QUOTE(dabej @ 2013 02 04, 12:47)
Bet netgi, jei jie ten taip ir rekia, tai kas garantuoja, kad priekyje ciuoziantis mota to rekianciojo kalba  g.gif

drinks_cheers.gif tuo labiau, jei tai populiaresnis koks kurortas, tai galėtų anglų kalba rėkt. nors galvoju, kurorto šeimininkų manymu, kalbos nemokėjimas yra paties nemokančio problema biggrin.gif bet kokiu atveju, susidūrimo atveju yra kaltas tas, kuris čiuožia už nugaros.
Atsakyti