Mes dukrelės irgi neskutom ir iki šiol nekirpom, dabar pusantrų metukų, bet gale toks šiaušaliukas pasidaręs toje vietoje, kur buvo nusitrynę pirmais mėnesiais plaukučiai...Galvoju gal reikėtų nuvest, kad gražiai tuos galiukus mums nukirptų ir toliau augtų gražūs plaukučiai...

pas mus taip pat darosi tas siausaliukas, taciau nemanau, kad reikia kirpti, mes kasdien naudojam balzama ar purskikli plaukuciam, kuris padeda issisukuoti ir jo tikrai nei zenklo nelieka
as kazkaip labai kategoriskai nusistacius pries tuos skutimus, kirpimus tam, kad plaukuciai ataugtu stipresni, manau tai tik mitas

QUOTE(errrn @ 2013 01 23, 16:20)
pas mus taip pat darosi tas siausaliukas, taciau nemanau, kad reikia kirpti, mes kasdien naudojam balzama ar purskikli plaukuciam, kuris padeda issisukuoti ir jo tikrai nei zenklo nelieka
as kazkaip labai kategoriskai nusistacius pries tuos skutimus, kirpimus tam, kad plaukuciai ataugtu stipresni, manau tai tik mitas 

Na nežinau, tikrai nenoriu dukrai nuo tokio amžiaus pradėt naudot kažkokius balzamus ar dar kitas papildomas priemones be šampūno

Tiesiog mūsų atveju toje vietoje plaukučiai buvo nutrinti ir patys galai pasidarę nelygūs, net sunku įvardinti. Mums jie išsišukuoja puikiai, bet vaizdas nekoks, noriu, kad augų ne stipresni, o sveiki.
Kaip čia kažkas ir rašė, plaukai bus tokie, kokie užprogramuoti genuose. Bet mes galim pasistengti jais rūpintis, prižiūrėti, kad atrodytų sveiki, tik viskas pagal amžių. Mamoms tikrai nepakanka galvos išsiplauti iš išsišukuoti, naudojame kaukes, dažome, kitos galbūt tiesina, garbanoja, naudoja įvairius aliejukus, serumus ar pan...Vaikams ta priežiūra manau turėtų apsiriboti plaukučių plovimu, šukavimu ir pakirpimu.
pas mus tai su garbanu isukavimu beda bet dar nera taip baisu kad naudot balzamus
nenoriu dar tu dalyku imtis
ir pati nenaudoju

QUOTE(errrn @ 2013 01 23, 16:20)

QUOTE(Roga @ 2013 01 23, 16:51)

tai cia manau kiekvieno pasirinkimas:) as kazkaip be to isiverciu nenoriu dar ju naudot

As savo 1.2 metu dukrytei jau risu gumytes, segu segtukus i plaukucius, nors ju dar tikrai nera daug, bet noriu kad priprastu prie ju ir veliau noriai plaukucius ristusi. Pazystu tokiu mamyciu kurios negali nieko savo mergaitem nei irist nei isegt, nes jos nieko anksciau su ju plaukuciais nedare, o jau kokiu dvieju metuku turi problemas. Tai as bandau is tu mamyciu klaideliu pasimokyti

QUOTE(KinderSiurprizas @ 2013 01 29, 14:44)
As savo 1.2 metu dukrytei jau risu gumytes, segu segtukus i plaukucius, nors ju dar tikrai nera daug, bet noriu kad priprastu prie ju ir veliau noriai plaukucius ristusi. Pazystu tokiu mamyciu kurios negali nieko savo mergaitem nei irist nei isegt, nes jos nieko anksciau su ju plaukuciais nedare, o jau kokiu dvieju metuku turi problemas. Tai as bandau is tu mamyciu klaideliu pasimokyti 

Aš tai manau, kad ateina toks amžius, kai nenori vaikai, kad kažkas būtų plaukuose įpinta...Aš sėkmingai segiau segtukus, dėjau galvajuostes ar lankelius iki kokių 1,3-1,4 m., o dabar nieko negaliu nei surišti, nei susegti..iškart išsiima. Nebent gale uodegytę surišu, tai ten dar neišmoko išsirišti. Bet tikrai žinau, kad tas amžius praeina, ir vėliau pačios mergaitės nori būti pasipuošusios ir prašo mamyčių jas sušukuoti. Kalbu taipogi iš pažįstamų patirties:)
QUOTE(suntea7 @ 2013 01 29, 15:17)
Aš tai manau, kad ateina toks amžius, kai nenori vaikai, kad kažkas būtų plaukuose įpinta...Aš sėkmingai segiau segtukus, dėjau galvajuostes ar lankelius iki kokių 1,3-1,4 m., o dabar nieko negaliu nei surišti, nei susegti..iškart išsiima. Nebent gale uodegytę surišu, tai ten dar neišmoko išsirišti. Bet tikrai žinau, kad tas amžius praeina, ir vėliau pačios mergaitės nori būti pasipuošusios ir prašo mamyčių jas sušukuoti. Kalbu taipogi iš pažįstamų patirties:)

mano kol kas tfu tfu tfu dar nieko, kartais papyksta, kad reikia tvarkytis plaukus, bet ne su tokiais plaukais būti palaidais, tai jau ji žino, pasiima gumučių dėže ryte įjungiu muzika mcm ir tada rišu plauku

Niu va kaip buna
, bet tikiuosi kaip nors prasokt ta laika

dukryte pirma karta i kirpykla nuvedziau 2metuku. Iki tol kirpau pati, o jokiu kasu is viso nerisau. Dabar kai jau 2,5 m. ir arteja pavasaris, tai kai jau nereikes tu storu kepuriu, pradesim pinti kasas.
Mano mergaitei 2,5m, bet neturime ką rišti.